Şehir dışında yaşama isteğini son derece doğal buluyorum, ilk okuyacağım zaman ben de senin gibi düşünürdüm. Ama mezun olduktan sonra o kadar gereksiz olduğunu fark ediyorsun ki.. Hele şu an inanılmaz bir ekonomik sıkıntı varken cidden şehir dışında okumak epey zor olur.
01 Yorumla- +1 yıl
Olsun gözünde kalmadı sonuçta hem belki şehir dışında okumasaydin daha kötü bir hayatın olacaktı
En İyi Cevaplar
+1 yılTabi ki de ailemiz bizimle ilgili konularda söz sahibi ve iyiliğimizi isterler ama her şeyide aileye danışmak daha doğrusu her defasında onların dediğini yapmak bana doğru gelmiyor. Sonuçta o üniye sen gideceksin ve bence herkes şehirdışında üni okuyup kendi ayakları üstünde durmayı öğrenmeli. Hayata daha emin başlamak adına, sorumluluk sahibi olabilmek için. Yani keşke önceliğin kendi düşüncen olsaymış da ona göre tercih yapsaymışsın. Ama şu an en mantıklısı o üniye gitmen ve sene sonunda da hala kararlıysan yatay geçiş yapman
32 Yorumla- +1 yıl
yatay geçiş hakkında bilgin var mıdır? bende ayaklarımın üstünde durmak istiyorum ondan sehir dişi olsun istiyorum
- +1 yıl
Her ünide aynı mı bilmiyorum. Ama ortalamanın 2.50 olması gerekiyor ve gideceğin ünide ki bölümün taban puanından fazla olması gerekiyor puanının ya da o puana denk.
Okulunu oku çık gez dolaş paran sana kalır o parayla şehir dışına arkadaşlarınla tatile gidersin İstanbul da takilirsin temizlik ve yemek derdin olmaz aile sen uzakta olsan da bazen seni sıkar ben evimde değilim ta nereden hayatımı zehir ediyorlar düşün shdnd
11 Yorumla- +1 yıl
Aile baş belasi
+1 yılBiraz karşı gelebilirler illaki ortalıktanyaşanan şeylerden dolayı buda bir nevi normal ve doğal olarak hakları ama sen başta kendin için çabalamalısın senin geleceğin ve hayatın söz konusu o yüzden de istediğini daha güzel bir şekilde anlat onların güvensizliği sana değildir dışarıya bunu da biliyosundur hakkında hayırlısı. . .
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
+1 yılÜniversite demek il dışında okumak demek mi mantık bu yani? Neden özenirler anlamyorum, ben il dışında okudum bir sürü çilesi var, hiç gerek yok maceraya, keşke İstanbul 'da okusaydım meslea evde oradaydı aileye de daha az yük olurdum okul d adaha hızlı biterdi, üniversitede doğru dürüst çalışma ortamı bulamadım, yurtta çalışamıyorsun, eve çıksan ayrı bir bktan ortam tek başına çıkamayacağın için, he kıytırık bir bölümse havada karada geçerim derlseri diyorsa başkaları bilmem, ben mühendislik okudum, geçme notu 70 di çan man yok gıcık sistemi olan bir üniv ye denk geldim. Üniversite abartılan bir yer oku gitsin hayat üniversite ile yaşanmaz, biz de gençler üniversiteye geme tozma mekanı olarak bakıyor nedense okunacak yer olarak bakmıyor. Sözlerimin hepsi sana değil tabi genel olarak böyle. Belki sen artık aileden biraz uzak bağımsız hissetmek istiyorsun sırf ondan.
10 YorumlaHer zaman dizleri dibinde herşey olmuyor maalesef.
Ayrıca tebrikler, Marmara çok çok güzel bir üniversite.. Çok iyi biliyorum 😊
Kadıköy de kalırsın, göztepe kampüsü zaten çok yakın..
Tedirgin olmalarını gerektirecek birşeyin olmadığını, eğitim hayatım için bazı zorluklara katlanmak zorundayız gibisinden ikna etmelisin, konuşmalısın..20 Yorumlaben de İstanbul'da oturuyorum ve İstanbul Üniversitesine gidiyorum sana şöyle söyliyim şehir dışına gidince çok zorlanacaksın maddi ve manevi olarak. kaldı ki ailene de ister istemez yük oalcaksın. ekonomonin zamanın bu kadar kötü olduğu bir zamanda şehir dışında okumak risk. bazıları hayatı öğrenmek için gidiyorum diyor ama tek sebepleri ailelerinden uzak rahat olmak.
21 Yorumlabaskıcı aile zehiri. keşke dinlemeseydin başka yeri yazsaydın. hayatının sonuna kadar onlarla kalamazsın ki bir şekilde ayaklarının üzerinde durmak zorunda kalacaksın. neyse çıkmış artık madem şehir dışına izin vermediniz bari ayrı eve çıkayım gibisinden dene bakalım ne diyecekler yukarda söylediklerimi de söyleyebilirsin
21 Yorumla- +1 yıl
ama geçiş hakkım varmış ösym puanımla. Bilgin var mı ?
+1 yılÜniversite dediğin aslında şehir dışında okunur. Yani çok bölüm için okuyup bir şey olunacağından değilde uzakta yaşama becerisini edinmek olgunlaştırır. Türkiye'de maddi durumlar, üniversitelerin itibarsızlaştırılması gibi konular artık şehir dışında okumayı sorgulatır hale getirdi.
21 Yorumla- +1 yıl
Çoğu bölüm*
Benimde ailem başka şehirde okuyamazsın illa memleketini yazıcaksın demişti yazmıştım ve aynı senin gibi öfkeliydim... üçüncü sınıfa geldiğimde babam dönüp belki benim hatamdı bu ama o dönemde bsşka şehirde yaşayabilecek şekilde değildin.. şimdi olsa dünysnın öbür ucuna gidebilirsin derim dedi... ve şu an başka şehirde çalışıyorum. Yalnız yaşıyorum onlar mutlu ben mutlu... bu anne babsların hep bildiği bir şey var illaki
21 Yorumla- +1 yıl
Bizim geleceğimizi onlar belirliyorlar biber sürerim onların ağzına
+1 yılailenin yanında olmak daha güvenli neden bu stres anlamıyorum.. zamani geldiğinde senin hal ve hareketlerine göre bu konudaki fikirleri değişebilir bile sen cok tepki gösterip ilaa yatay geçiş diye tutturma
00 Yorumla
+1 yılAilenin kültürel seviyesine bağlı, üniversite çok değerli bir zaman dilimi gerçekten verimli kullanman lazım ailemde buna destek çıkarsa senin açından iyi olur. Ama ben hep üniyi aileden uzakta okuma taraftarıyım kendini olumlu-olumsuz yönlerden keşfedebilmek için
02 Yorumla- +1 yıl
evet ondan istiyorum bende, acaba merkezi puanımla geçiş yapabilir miyim
- +1 yıl
Yaparsın tabii ki sen sadece dersleri sıkı tut 👍🏻
+1 yılBu saatten sonra çok uğraşırsın. Tercih zamanı ikna etsen daha iyi olurdu. Evden gitmeni istiyorlarsa ev ya da yurt için ikna et derim. Üniversite için yatay geçiş yapılır şehir için değil.
01 Yorumla- +1 yıl
tamam üni için yapacağım bende maramradan akdenize
+1 yılFarklı bir şehir ve üni olsaydı kesinlikle gitmen ve geçiş yapamani söylerdim ama Marmara iyi bir üniversite kaliteli bir eğitim alır güzel zaman geçirirsin lise gibi olacağınıda sanmıyorum yurtta kalırsın herhalde 2 haftada birde eve gidersin aileden uzaklaşma biraz daha özgür olma isteği var doğal olarak ama bence geçiş yapma aile evinde kalsan bile kötü bisey değil :)
01 Yorumla- +1 yıl
yurtta değil eve gidip geleceğim
İstersen sonra normal yatay geçişle yani ilk dönemki not ortalamanla ya da ek madde 1 denilen üniversite yerleştirilme puanınla geçiş yapabilirsin. Ek madde 1 in avantajı eğer istersen gittiğin yerden geri de gelebiliyorsun
04 Yorumla- +1 yıl
ek madde 1 tam olarak nedir
- +1 yıl
Ek madde 1 yanlışlıkla ve ya istemediği bir yere yerleştirmesi gerçekleşen öğrenciler için son çıkış kapısı gibi bir şey. Her üniversite dönem aralarında kontenjan belirler (bu 0 da olabilir) okul notların göz ardı edilerek geçişin yapılır. Tabi ders içerikleri ders saatleri vs gibi şeylerin uyuşması gerekiyor. Onu da kontenjanı açan üniversitenin öğrenci işlerinden öğrenebilirsin.
- +1 yıl
tm çok tesekkürler
+1 yılDerdin okul okumak mı yoksa ailenin yanında yapamadıklarını yapmak için fırsat yaratmak mı?
23 Yorumla- +1 yıl
fırsat yaratmak
- +1 yıl
O zaman inşallah ikna edemezsin. Söylediğime sinir olabilirsin ama birgün çok iyi anlarsın.
- +1 yıl
offff
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSehir. disinda okumak icin can atardim ve okudum pisman oldum bugunku aklim olsa evime en yakin okulda okurdum
04 Yorumla- +1 yıl
neden
- +1 yıl
Evin rahatlığı hic birseye degisilemez
- +1 yıl
Olsun en azından istediğin oldu hem şehir dışında okumasaydin daha kötü bir hayatın olacaktı
- +1 yıl
Hic de iyi olmadi keske hic okumasaydım da şehir dışında okumasaydım o derece yani
+1 yılSenin derdin başla denilmesi kötü bir itham olmuş.
Birey olmak aileden uzak kalınca mı oluyor. Aile yanında kalan insanlar birey olmakta veya kendi ayakları üzerinde durmakta zorlandığını düşünmüyorum. Kısacası olaya bu pencereden bakmamak lazım.
Daha iyi bir üniversite şansın bulunduğun bölge dolayısıyla engellenmiş oluyorsa o ayrı bir mesele tabiki...00 Yorumla
+1 yılBenin ayakta kalmamı istemiyor musunuz? Yapabilirim, fırsat verin, milyonlarca ogrenci var, beni bu kadar mı aciz zannediyorsunuz?
Ama yumuşak, tatlı tatlı söyle.00 Yorumla
+1 yılDe ki geleceğimle mı oynuycaksınız de. İlerde ben iş bulamazsam sorumlusu sizsiniz de. Şimdi öyle üniversitelerde okumazsan zor iş bulmak. Sıkı bir yurda verirsiniz hep gelirsiniz yanıma de. Birlikte İstanbul'a gidelim de güven kazanmak için. Ailen bile olsa bu senin hayatın sonuna kadar a rkasında dur hayalinin. Hadi Allah yardımcın olsun. Hem bu kadar katı olsalar tercihlere de yazdırmazlardı uğraş sen.
00 Yorumla
+1 yılAile yanı iyidir me güzel masraf yok bişey yok kafan rahat olur lise gibi olsun işte ne güzel, gereksiz yere kimseyle muhatap olmak zorunda kalmazsın. Elindeki nimetin değerini bilmiyorsun
00 Yorumla
+1 yılBende İstanbul'da okuyorum sehir disindan daha rahatim valla ne yalan diyim. Hem maddi hem manevi olarak yurt ucreti vs yok. Ailem pek karismiyor yatay gecis kendi istegimle yaptim bence sanslisin marmarada okudugun icin...
02 Yorumla- +1 yıl
yatay geçişi nası yaptın? Merkezi puanla geçiş varmış galiba. Benim puan 419. AKdeniz 408 ile almış sence beni alırlar mı
- +1 yıl
Puanin ustuyse alirlar tabi donem arasi ya da donem sonu aciklaniyor yatay gecis tarihleri takip et
Bence ailen haklı sana baskı yapmazlarsa güzel geçebilir okulun
14 Yorumla- +1 yıl
ama akdeniz istiyorum
- +1 yıl
ösym puanımla geçiis varmıs
+1 yılİzin vermiyorlarsa bu aşamayı geçmen biraz zor ama eğer bölüm ve üni güzelse belki ikna olabilirler
04 Yorumla- +1 yıl
ben yasamk istiyorum
- +1 yıl
Biliyorsun ki aileler bu yaşlarda pekte özgür düşünceleri saymıyor.. kendi seçimlerini sana empoze ediyorlar
- +1 yıl
evet maaleseff
- +1 yıl
Yani anlayacağın sanırım kabulleneceksin ve aynı şehirde okumaya başlayacaksın
Başka şehirde okusanda değişen birşey olmayacak sadece aileden uzak olmuş olursun. Öyle güzel bir Üni kazanmışsın okumana bak
00 YorumlaTek çocuksan gitmeni istemiyorlardır. Sanki şehir dışına gidersen kötü yola düşecekmişsin gibi düşünenler de var tabi..
Şehir dışında okumak yaşayabileceğin en iyi tecrübe.00 Yorumla
+1 yılHangi bölüm? Bence dersler başlayınca ders programından bahsetme. Arkadaşlarınla aileni tanıştır rahat edersin
00 Yorumlaİstanbuldayken manitanın evinde kalamazsın tabi aklın okumak da değil ki senin aklın s*kişde sokuşta :D :D
00 Yorumla
+1 yılİkna etmeye çalış geleceğin söz konusu. Fotodaki Survivor nisa sandım
03 Yorumla- +1 yıl
yok benim :D
- +1 yıl
Çok güzelsin nazar degmesin
- +1 yıl
sağ ol
Uf universiteyi baska sehirde okuyunca bir halt olmuyor bu kadar buyutmeyin.
04 Yorumla- +1 yıl
yapmak istediklerim var
- +1 yıl
@ozann007 görüşürüz savcılıkta
+1 yılselam kac yilik okucaksin.. yani baslicaksiniz galiba.. hangi bolum okuyorsunuz?
08 Yorumla- +1 yıl
4 yıl okul öncesi
- +1 yıl
Yabanci dil biliyor musun ingilizce?
- +1 yıl
evet
- +1 yıl
Bu isim var tercüman bakıyorum.. yardımcı olursan karşılığında paran neyse fazlasıyla alırsın.. yardımcı olabilir misiniz bana?
- +1 yıl
ne konuda
- +1 yıl
bir ajansla görüşüyorum.. yabancı bir model var.. sözleşme var bende sözleşmeyi söyleyip kabul etmesi hakında konusacaksin.. kabul etmesi durumunda.. tabiki rakam yüksek.. Sen sadece diyalog kurup işi soyle yi sözleşme maddelerini soyliceksin. başka da bişey yok.. para konusunda da anlaşırız sorun olmaz..
- +1 yıl
Bişey denediniz yardımcı olur musun
- +1 yıl
Az bir paradan bahsetmiyorum eline çok para geçer.. yinede siz bilirsiniz.
+1 yılDoğru diyolar. Ben 2 üniversite okudum ortamı az çok gördük kızlar erkeklerden beter. Ve maalesef çok saflar. Senin zaten okumaya değil başka şeylere niyetin var. Kır dizini otur aşağa bu ne rahatlık ya
20 Yorumla
+1 yılBana bak fake. Senin sorunun bildirimleri niye bana geliyor. Bug mı var ne var.
00 YorumlaSenin derdin okumak mi eğlenmek mi bir karar ver..
00 Yorumlane guzel bir nimet aslinda ailenin yaninda olmasi
00 Yorumla
+1 yılParayı onlar verdiği için ne diyorlarsa onu yapmalısın.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 378 cevap paylaştı. İyi yapmış ailen boşver işte okuluna bak sen. Kurda kuşa yem olma :D
01 YorumlaAilenin empati kurması gerek neredeyse herkes şehir dışında okuyor de mesela
00 YorumlaTercihini yapmışsın bu saatten sonra ikna etsen ne farkedecekki
05 Yorumla- +1 yıl
yatay geçiş var
- +1 yıl
nesi zor
+1 yılKız kardeşim de Marmara’dan mezun. Güzel okul aslında
00 Yorumla
+1 yılE ne güzel işte Marmara'dan âlâ kaç üniversite var ki?
Hangi bölüm?00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAilen senin düşeceğin durumu durumları biliyor ve ona göre tedbir alıyorlar
Haklılar12 Yorumla- +1 yıl
yaşamk istiyorum amaa
Cevap sahibi+1 yılSen istiyor olabilirsin, ama ebeveynlerin senin uzakta okuduğunda nelerle karşılaşacağını, seninde rahat durmayacağını ya da bir şekilde senin nefsine yenik düşeceğini biliyorlar O yüzden başına birşey gelmesini istemiyorlar İleride pişmanlıklarla dolu bir hayatın olsun istemiyorlar Rezil olmayı, rezil olmanı istemiyorlar Senin evlenememek bekâr kalmak gibi ileride adın çıkmasını ortada kalmanı istemiyorlar
ileriye doğru baktıkları için haklılar, kızma onlara Onlar seni düşünüyor
Tamam seninde isteklerin arzuların var birşey dediğim yok
Önünde iki tercih var, ya ailen ya da isteklerin ve arzuların ve arzularının isteklerinin bedelini ileriki yaşlarda ödemekte var... 🤷
amacın okumaksa ne farkeder ıl ıcı ya da dısı sanırım ıl dısında hem okumak hem rahat hareket etmek ıstıyorsun
00 Yorumla
+1 yılSende sehir disina tercih yap cıkmaycak üniversiteleri cıktıgı zaman mecbur yollayacak
00 Yorumla
+1 yılHiç uğraşma ailen öyle düşünüyorsa onları ikna edemezsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBütün Üniv ler lise 5 gibi... Bu arada aile yanında okumak daha iyi gene sosyal olursun arkadaş çevresi önemli Dışar da bir Bk yok knk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende ailemin yanında okuyacağım kaç saat üniversite ile ev arası ben yurtta kalmayı düşünüyorum uzak diye
00 Yorumla
+1 yılHayalindeki gibi olmayavak başka şehirde emin ol. Üstelik güzel bir üniversite kazanmışsın. Para, yrmek, yol gibi sıkıntıların olmayacak istediğin gibi başka şeyleri dert etmeden üniversiye hayatını yaşayacaksın by en güzeli
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye'de sanki üniversite var mk. Anadolu'da okusan ne olacak?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkulun yakınında degilse eviniz sonucta trafik yol zor olur. Okula yakin biryerde kal bazen de ailenin yanina gidersin hem ac kalmazsın da 😂😂
00 Yorumlaanne ve baba kızının nerde huzur ve mutlu seçici olmasını desteklemelidir başarinın oll adımıdıŕ
ikna etmek için aynı yerde yaşamak gerekirsé taşınmasını istemek ailecek tahminim01 Yorumla- +1 yıl
annem babam işsiz
Marmaradan iyi okul bulabilirsen git.. Bulamazsn sadece sehir dışı olsun diye abuk subuk yerlere gitme bence.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılYa aklı başında insan ailesinin yanında da bir birey olabilir. Şehir dışı sana bir bk öğretmez emin ol
00 Yorumla Sen neden şehir dışı istiyorsun yaşadığın şehirde okuduğun veya okuyabilecegin bir bölüm yok mu
02 Yorumla- +1 yıl
akdeniz daha cazip geliyopr
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimkiler beni üni için şehir dışına attı zorla kendimi çok değersiz hissettim onlar yüzünden :(
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbeş kuruş para kazanmayan birinin öyle ben başka şehire gidicem deme lüksü yoktur.. ergenlikten çıkında öyle düşünün.. şımarık beyinler sizi.. bye
01 Yorumla- +1 yıl
ergen sensin
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı. marmara gibi bir okulu kazanmışsın işte hiç takma oku okulunu
00 Yorumla
+1 yılMarmara çıkmış daha ne istiyorsun. yozgatta mı okumak istiyorsun
11 Yorumla- +1 yıl
ama akdeniz istiyorum
Marmara gibi bir yer çıkmış ailen de görüyor haberleri istemediğimiz halde neler geliyor başımıza bence burda kalman en iyisi hemde kazanmışsın
00 Yorumla
+1 yılUniversiteler sehir icinde sehirdir. marmara guzel bir universite kiymetini bil.
10 Yorumlaşehir dışında okumak :D bence çok havaya girme işler düşündüğün gibi olmayabilir
00 Yorumla
+1 yılOkumak istiyorum meslek sahibi olmak istiyorum bana givenin de
00 YorumlaÖzgürlük denen bişey var seçim senin başka şehir daha güzel
00 YorumlaBölümün nedir peki ponçik?
04 Yorumla- +1 yıl
okul öncesii
- +1 yıl
ya ben antalya da yaşamak istiyorum acıkcası
- Devamını Gör (43)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026