Biraz içine kapanık ve sessiz biriyim. İşe başlayacağım, çok stres yaptım ve korkuyorum. Ne yapmalıyım?
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Biraz içine kapanık ve sessiz biriyim. İşe başlayacağım, çok stres yaptım ve korkuyorum. Ne yapmalıyım?
Bu içerik bir iş birliğine aittir.
Merhaba,
Hayat aşamalardan ibaret. İş hayatı bu aşamaların en zoru bence. İş hayatına başlamak gerçek bir meydan okuma. Yaşadığın stresi çok iyi anlıyorum çünkü ben de bu yollardan geçtim. Kendimi çok sosyal ve insan ilişkilerinde çok becerikli biri olarak tanımlarken iş hayatındaki dinamiklerin çok farklı olduğunu anladım ve bu beni çok korkuttu. Ama ben hepsini aşmayı başardım bu yüzden sana vereceğim birkaç önerim olacak. 😉
İş hayatı utangaç ve içine kapanık insanlar için diğer insanlara kıyasla daha zordur. Uyguladığım taktikler ben de çok işe yaradı. Senin de işine yarayacağına eminim. 🤗
Psikoloğa gidecek zamanı olmayanlar için en iyi önerimi sona sakladım. Ben iş hayatında stres yönetimini HiDoctor ile öğrendim. 😍 HiDoctor online psikolog, diyetisyen ve spor eğitmeni hizmeti veren bir site. Bünyesinde alanında çok iyi birçok uzmanı barındırıyor. HiDoctor’ın uzman psikologlarından online seanslar almak benim kendime yaptığım en büyük iyilik oldu.
HiDoctor, çok yoğun bir dönemde karşıma çıktı. Fiziken bir yere gidip yardım alacak zamanım yoktu. HiDoctor’ın en büyük avantajlarından biri bence bu.
Ayrıca, HiDoctor işini şansa bırakmıyor. Randevu almadan önce kendime en uygun psikoloğu bulmamı kolaylaştıracak kısa bir test yapıyor. Ben psikoloğumdan çok memnundum. Yardıma ihtiyacım olan alanda uzmandı. Sosyal ilişkileri kuvvetlendirme, iş hayatında stres yönetimi, hayata dair motivasyon ve öz güveni geri kazanma, hedefler koyup gerçekleştirebilmek için aksiyon alabilme becerilerimi fark etmemi sağladı. Artık iş hayatında iyi ilişkiler kuran, daha öz güvenli ve motivasyonlu biriyim. 💪
Öncelikle https://hidoctor.health/ sitesine girerek üye olmalısın. Bu aşamada sadece telefon numaranı giriyorsun, mesaj olarak sana bir kod gönderiyorlar. Kodu sisteme girdiğinde saniyeler içinde üye olmuş oluyorsunuz, işte bu kadar basit. Profil kısmında ad, soyad, e-posta, rumuz ve cinsiyet gibi birkaç bilgiyi girince randevu almak için hazırsın demektir.
Ana sayfada “Psikoloğunu Seç” kısmına tıklayıp açılan sayfada istersen tüm psikologların olduğu listeyi inceleyebilirsin. İstersen de “Psikoloğunu Bul” seçeneği ile sadece 1-2 dakika süren testi çözebilirsin. Sistem senin için en uygun psikologları sıralayacak.
Sistemin sana önerdiği uzmanlar arasından seçim yaptıktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayıp randevu oluşturabilirsin. Açılan ekranda kaç seans almak istediğin ve ücretler hakkında tüm bilgiler yazıyor olacak. İstediğiniz saatte sesli ya da görüntülü seçenekleri ile randevunuzu oluşturabilirsiniz.
Veee, size harika bir sürprizim var! 🤩 KızlarSoruyor üyeleri için HiDoctor’dan indirim kodu kaptım! “OCEANSOUL40” kodunu kullandığında HiDoctor’da ilk online seansının %40’ı hediye oluyor! Bence, denemek için harika bir fırsat. ✨
Ruh sağlığı her şeyden önemli! Lütfen bunu hafife alma. Sadece iş stresi değil, yaşadığın birçok farklı konuda HiDoctor’dan destek almak için buraya tıklayabilirsin.
Kendin için harekete geç ve hayatını değiştirmek için bir adım at! Önerilerim umarım işine yarar, iş hayatında başarılar dilerim. 💚
İş stresi için terapi önermen ne bilinçli bir davranış olmuş. çoğu insan hala terapiye mesafeli. Hi Doctor sistemi de çok iyiymiş. 🤌🏻
Ooo özel sektörse tam bulunmaz nimetsin
Sessiz , sakin, tecrübesiz insanları kullanmaya bayılırlar. Kendini asla kullandırtma, öz güvenin yoksa bile varmış gibi davran, sessiz kalma, üzerine gereğinden fazla iş yükü alma sonra senin görevinmiş gibi üzerine yapışır asla kurtulamazsın. Yaptığın işten emin ol , hızlı yapacağım diye hata yapma...
Şimdilik bunlar tavsiyelerim, kolaylıklar dilerim 🙏
Herkeste aynı soru dün arkadaşım da aynı soruyu sordu sadece ilk gün göze batma bunun içinde soğukkanlı ol onlarda insan seni yemezler iş hakkında biraz araştırma yap ve gittiğinde cin gibi olmaya çalış çünkü verdiğin ilk izlenim var ya seni iş sonuna kadar atar çalışkan olduğunu göster onlara.
Bende içime kapanık sessiz birisiyim Ben olsaydım stressli olmamayı denerdim. Burada insan ilişkileri çok önemli. Stress yapmadan sakin olmayı başarabilirsen çok iyi olur. Zaten bir süre sonra alışırsın önemli olan alışana kadar hata yapmamak. Başarılar Umarım hep başarılı olursun işinde
Cevap
211Cevap
Valla ben de senin gibiydim eskiden daha fazlaydı bu sessiz içime kapanıktım.. Utangaçtım.. Kimseyle muhabbet kuramazdım.. Bu özgüvenin olmamasından kaynaklanıyor. Önceden böyleydim. Ama birşeyler yaşadıkça yani hayat seni yontuyor ve yavaş yavaş hiçbirşeyi umursamamaya başlıyorsun..
Bu stres herkes de olması gereken birşey diye düşünüyorum.. O yüzden derin bir nefes al kendin ol.. Ve hayırlısını dile ucunda ölüm olmuyor.
Bende çok heyecanlı ve panik halindeydim baya ne yapacagımı. Bilmiyordum işe gideceğim ilk gun heyecandan uyuyamamıştım hata ama inan bana 1 kere işe adımını atın mı o heyecanın yavaş yavaş kaybolduğunu anlayacaksın. Sadece özgüvenli olmaya dikkat etmelisin. Mutlaka güven kendine başın dik olsun ve asla heyecanını belli etme karsı tarafa zayıfsın süsü bırakır.
Hesap yapma şöyle böyle yaparım diye olacak olan olur takılma o utangaç hallerin de gider daha sağlam yere basarsın merak etme hayırlı olsun.
Teşekkürler
Öncelikle şunu unutma bu dünya öyle onu bunu takıcak kadar büyük değil. Hele iş konusun da eğer o bahsettiğin şekil de kalırsan emin ol kendine yapabileceğin en büyük kötülüğü yaparsın o yüzden relax olman gerektiğini düşün girdiğin ortam da insanlara ayak uydurmaya ve cana yakın olmaya çalış emin ol orada çalışan kimsenin senden +1 fazlası yok herkes sen gibi düşün evet sen onları tanımıyorsun ama onlar da seni tanımıyor :) tanışıp kaynaştıkça her şeyin daha güzel olucanı ve hiç kasman gereken bir şey olmadığını göreceksin. İş hayatın da başarılar diliyorum :)
Sana tek diyebileceğim.
Güvenme kimseye. Bazı yerler de telefon hack olayı var. Dikkatli olmanı tavsiye ederim. Nasıl oluırsun onu bilemem. Tabi arkadaşın olacak illaki ama güvenme. Hayat acımasız.. Bu dediklerimi de stres yapma Dua et bol bol. Dua seni korur.
Kendini kullandırmaya müsait bi yapın var bunu yapma, yerinde sert çıkışlar yapmayı bil, müdürün veya yöneticinden başka kimsenin işini yapmak zorunda değilsin eğer bir kere yaparsan hep sen yapmak zorunda kalırsın çok dikkat et, hayır demesini bil ve senden önce işe başlayan personellere sana çaylak gözüyle bakmasına fırsat verme.. Bol şans, güzel kazançlar dilerim, hayırlı olsun ilk işin..
Sadece gözlemde kal. Kimse ilk gğn senin yırtık olmanı beklemez. İnsanları yavaş yavaş tanıdıkça zaten sosyalleşmeye, kabuğunu kırmaya başlarsın. Hayat aceleyi sevmez. Herşeyi spontane yaşa. Kafanda kurgulamayı bırak. Rahatla vr ne olacak diye düşünme. Akışına bırak. Dediklerimi yaparsan bana teşekkürle döneceksin😉
Derin bir nefes all.. aynaya bak, kendine de ki benden daha iyisinimi bulacaklar, elimin değdiği her şey güzelleşiyor, ben olmazsam hayat durur misali, kendinin çok değerli bir insan olduğunu bil ve öyle çık işine. Her adımın değerli, her cümlen altın değerinde, her bir insana bakışın altın değerinde... ona göre fıştık..😏🌹
Sakin ve çevrene karşı güler yüzlü ol. Ama kolay kolay kimseye güvenme. İnsanları tanıyana kadar yüzeysel şeylerden bahset ki diğer türlü sıkıntılar iş yerinde çok zorlayıcı olabilir. Bir de gerçekten kendini ezdirme. İçine kapanık olmanı da kullanmak isteyecek insanlarla karşılaşabilirsin. Umarım iş çevrenden memnun kalırsın. Bence en önemlisi o.
Öyle herkesle selamlaşma. Sana sorulan sorular seni tanıyıp oryantasyona katkıda bulunmak için olmayacaktır genelde. Dikkatli, seviyeli, yerli yerinde davranmaya çalış. Samimiyet geliştirmeye çabalarına aldanma. İlk birkaç hafta dışarıda sosyalleşme tekliflerini farklı ve geçerli bahanelerle geri çevir. Güleryüzlü ama mesafeli olmak kaliteli iletişim için şart
hiç stres yapma, orada yapılması gereken görevler veya işle ilgili ne yapılması isteniyorsa onları yapacaksın. Anlamadığın şeyleri sormaktan çekinme, öğrenmeye istekli olduğunu belli edersin. yaparsın bir şekilde.
4. yilima girerken firma değiştirdim, 1 yıl ara verip.. şu an her sabah kalktigimda anksiyete nöbeti geçiriyorum midem bulanıyor elim ayağım titriyor vs
Psikolog desteği şart, bende çok iyi hissetmiyorum. Nefes bile alamıyorum çoğu zaman. Sessiz ve çekingen biriysen bile bunu belli etmemeni tavsiye ederim çünkü mobing uyguluyorlar özellikle kurumsal bir yerde başlıyorsan tam kurtlar sofras
hayırlı olsun Allah utandırmasın. ilk gün olur böyle heyecanlar, zamanla iş ortamına alışırsın çok kasma kendini. umarım güzel ahlaklı insanlara ve iyi bir patrona denk gelirsin.
Birinci kural sanki bu işte kırk yıldır çalışıyormuş gibi davranman bunu önce kendine inandır ben bunu biliyorum, ben bunu yaparım, bu benim için çok kolay sürekli bunları tekrarla mümkün olduğunca tek iş yapmaya çalış eğer sürekli yanında birileri varken yaparsan tek kaldığında çok stres yaparsın ilk günden birilerinden çok fazla yardım alma önce yapabilir misin iyice düşün yapamayacağını anlarsan yardım iste ve insanların ne düşündüğünü asla düşünme sen en iyisisin🫶🏻
Canim çok stres yapma devamlı kendini motive et yapican iş kolaysa baya atlatırsın zorsa bi süre sıkıntı çekersin ama yapicana inanıyorum insan ilişkileri odakliysa işin iletişimini kuvvetlendirmeye çalış
Sakin ol. Her şey olacağına varır. Stresli olmak başarı ve dikkati artırır. Stresle savaşmayı değil yönetmeyi ve faydalanmayı öğrenmelisin. Çok kuvvetli bir motivasyon kaynağıdır. Ayrıca yeni işe başlayan bir çıtırı da sempatik gösterir ;)
Ilk haftan zorlu geçecektir.
Ikinci haftan artık ortama alismaya başlayacaksın. Insanlarla küçük diyalogların olacak.
Üçüncü haftadan itibaren rahatlamaya başlayacaksın.
Dördüncü haftadan itibaren artık sıkıntıların kalmayacaktır.
Öncelikle stresini iyi yönetmelisin. Gittiğin ortamı hiç yadırgamadan herkese pozitif yaklaşarak ilk gününü tamamlamalısın. Zorlandığın yerlerde yardım edebilirim.
Sosyal fobililer için ölüp ölüp dirilmek bu dünya mizacinda dünyanın üçüncü psikolojik rahatsızlığı sosyal fobi o kadar lanet bi hastalık ki evden başka bi yerde rahat olmak imkansız hatta bazen son çare intihar bile olabiliyor gidebilenler gitsin özele ama ben geç kaldım evdeyim şu an işimden oldum 😢😕😕
Selamlar, bu süreçte tek olmadığını herkesin ilk iş gününde yaşadığı stresin aynı olduğunu hatırlatmak isterim. Özel sektör ise tecrübesiz sessiz sakin insanları daha çok kullanmayı severler :D Kendinden emin olduğun sürece bunu daha hızlı aşabileceğini düşünüyorum, acele işe şeytan karışır derler. Gözlerine girmek için acele etme derim, yolun açık olsun. Umarım güzel bir deneyim olur senin için.
Rahat ol, herkes ilk defa ise başlarken senin gibiydi. Bundan emin olabilirsin. Çok içine kapanık sessiz biri olsan da bunu belli etme derim bu sefer ezmeye kalkarlar.
Sessiz olma ezerler. Herkese gerekirse dik yap hakkını ara konuşkan ol kendini ifade etmek de çok önemli. Kimsenin arkasından konuşma
+1
Hiç sıkıntı etmene gerek yok banada oluyo aynısı zaten yeni geldiğin için herkes sana iyi davranır seni yemezler orada merak etme bilmediğin bişeyi sormaktan da çekinme zaten yeni başladığını bildikleri için sana nasıl bilmezsin tarzı şeyler söylemezler inan bana herkes iyi davranıcak sana yeni başladığın için. Zaten ilk gündür zor olan sonrasında rahatlarsın stres yapmana gerek yok senin konuşmana bile gerek yok onlar gelip senle tanışır soru sorarlar zaten merak etme.
Seni anlıyorum ben aslında normalde çok sempatik sıcakkanlı konuşkan biriyim ama bu tür ortamlarda çok çekingen oluyorumm, buyüzden yinede kendin ol ama biraz daha açılmaya çalış.
@Zehra5647 ben açılmak derken utangaçlığı aşmaktan bahsettim, seninki çok farklı bir şey soruyla alakası yok ama eğer seni kötü hissettiriyorsa boş ver açılma ozaman eminsen açıl emin değilsen açılma.
Neden korkuyorsun hiç korkma onlar da senin benim gibi insan , ki özgüvenli durmalısın kendine bir yer edinebilmek için. Kimse senden daha güzel ya da daha akıllı değil önce sen kendime güven kendi değerinin farkında ol ve bu bilinçle işe git. İnan bak her şey nasıl da güzel ilerler
Kimseyle sosyalleşmek için kendini zorlama. Çünkü birileri yeni olduğun için seni kullanmak isteyebilir.. Kendi amaçlarına piyon etmek isteyebilir. Ortamı bilmediğin için polemiklerine sinsice çekmek isteyebilir. Sessizce ortamı incele kişileri anla bir süre sonra zaten kimin ne olduğunu anlarsın. Kendi işine gücüne bak sadece
Kendini hiç kasma onlarda senin gibi insan. Ve unutmaki her şey alışkanlıktan ibaret alısman için kendine 1 ay ver daha sonrası cok rahat geçecek:)
Öncelikle İşin hayırlı olsun Umarım her şey gönlünce olur ve iyi insanlarla karşılaşırsın. Strese gelince ilk günler gayet normal insanların seni gözlemleyeceği gibi sende çaktırmadan gözlemleyebilir kimin dost kimin düşman olduğunu anlayabilirsin ama hiç bu modlara girmeye gerek yok ilk günler görevin neyse yap çokta takılma
Ya yerter ya herkeste aynı soru dün arkadaşım da aynı soruyu sordu sadece ilk gün göze batma bunun içinde soğukkanlı ol onlarda insan seni yemezler iş hakkında biraz araştırma yap ve gittiğinde cin gibi olmaya çalış çünkü verdiğin ilk izlenim var ya seni iş sonuna kadar atar çalışkan olduğunu göster onlara.
Herşeyi akışına bırakmak daha iyi. İlk günlerde biraz sıkıntı stres çekersin bu normal. Sen onları tartarken onlar da seni tartiyor olacak ağır başlı olmak en iyisi.
Stres yapma. Akışına bırak. Kendine güven. Başarılar 🌸
Çalışmak harika bir şey. Kendi ayaklarının üzerinde duracaksın, kendinle gurur duy 🌸
Rahat olmak en iyi seçenek, akışına bırak çevrendeki tecrübeli olanlara soru sormaktan çekinme yenisin çünkü. Alışırsın bir iki günde zaten hayırlı olsun
Derin nefes al tıpkı yüzme öğrenmek gibi. Çömezlik her zaman zordur ama işe girmeyi başardıysan gerisini de yapabilirsin. Aynaya bak ve içindeki yapma arzusunu dışarı çıkart.
Sınıfa girmeden önce diceksin ki kendine ben o kadar eğitim dersi aldım hallederim. Adımını attıktan sonra ve günaydın dedikten sonra çocuklar sana bakacaklar. O an dizlerin tutmayacak, dilin tutulacak. Kendini ifade edemeyeceksin. Sonradan ise duzelecek her şey. Heyecan nirvanada olacak.
Kızların görüşüne bak anlarsın
Strese gerek yok. Sakin ol, kendini tanıt ve insanlarla tanışıp yapacağın işi öğrenmeye odaklan
Alışıyorsun zamanla ben insanlarla konusmazdım o gelen giden bütün müşterilerle muhabbet ettim kafan dağılıyor
Aşkım iş bulmuşssun düşündüğün şey bu mu sne işini yap doğru yap elinden geleni yap Allah sabrını ve kolaylığını verir her şeyin
rahat ol ınsanlarla rahat konus onlar senden ustun deıll guzel gıyın kıbar ol bır de papatya cayı ıc
Ne yaparsan yap ilk olduğunu saklayamazsın, sadece heyecan yapmamaya çalış, insanları gözle neler yapıyorlar diye, girişken biri isen işler hakkında bilgi almaya çalış diyebilirim.
Stresli olman çok normal sonuçta yeni bir ortam bunun önüne şu an geçemezsin. Ama strese sokan şey ne ona göre değişebilir.
Aklına takılan her soruyu sor. Böylelikle hem kendi için rahat eder, hem de karşı tarafa işi doğru yapmaya özen gösterdiğini belli edersin.
Stres yapılacak bir şey yok, heyecan olabilir normaldir. Elinden geldiğince işini yapmaya çalış, işine odaklan.
Sakin olun ortama göre davranın, sonuçta o insanlarda sizin gibi, kimseyi dinlemeyin herkes kafasına göre konuşur kimseyi dinlemeyin.
Sakin ol, iş yeri hayatının merkezi değil, onlar seni değil sen onları beğenecekmisin, orada mutlu olacakmısın o önemli , hayırlı olsun
Sakin ol ilk günü atlattinmı zaten alışırsın korkulacak bisey yok zaten ben bu işi çok iyi biliyorum diye kendini motive edebilirsin..
En fazla ne olabilir ki dersen stresin azalacaktır korktun şey nedir? Kendine soru sormaktan çekinme
Nasıl bir işe başlayacak sin istekli ol ilk günden herkes le çok muhattap olma o işle ilgili ilerleyeceğini belirt
İşe yeni başlayan herkeste panik olur. İlk 1 ay bir çok iş yeri bunu bilerek hareket eder zaten. Panik yapmana gerek yok.
sakin ol, dur etrafı tanı iyi gözlemle iyi analiz yap
insanlara uzakta durma yakında durma, işi iyi öğren
Sakin ol ponçik :)
Heyecan yapma
Tatlı tatlı gidip başla
Mutluluklar dilerim şimdiden
İşin nedir bu arada
İşine odaklan ve sakin olmaya çalış. Unutma hata yapman doğal. Doğal olmayan aşırı panik. Sonrasında zaten işini rutine bağlarsın
merak etme senin gibi olanlar daha basarılı oluyor iş konusunda. çünkü daha dikkatli ve calıskan olurlar.
Kendinden emin ol kafan dik olsun yeter. Kendini kesinlikle küçük görme her türlü üstesinden gelirsin
Sessizsen seni yerler iş yerlerinde millet uyanık fıldır fıldır valla
Sakin olmalısın unutma ki onlarda senin benim gibi insan güler yüzlü ol ve çok konuşma gerektiği yerde ve zamanda konuş stres yapacak bir şey yok
Sakin olmaya ve ilk is günün tam tersi neşeliz mutlu ve motivasyon dolu olmaya çalış derin bir nefes al ve kapıdan gir işine odaklan olumsuz düşünme zamanla adaptasyon olursun zaten .Kutlarım ! Yeni işin hayırlı olsun :)
* Neşeli bu arada yanlış yazılmış
Içine kapanik olduğunu gösterme çok fazla herkesle taniş
İçine kapanıklılığını yenmelisin. Yoksa iş hayatında çok ezilirsin.
Cesur ol atılgan ol kendını guzel şeylere layık gör