1. Kosgeb'e başvuru yapıyorsun.
2. Girişimcilik gibi eğitimler alıyorsun.
3. İş yeri açma projeni yazıyorsun ( her iş kolu desteklenmez)
4. İş yeri açma projen onaylanınca iş yerini acıyorsun.
5. İş yerini açma (Mobilya, Alet edavat vb.) giderlerinin faturasını alıyorsun.
6. İş yeri açma giderlerinden 30 bin tl hibe, 100 bin tl'ye kadar kredi alabiliyorsun.47 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Süper açıklamışşınız
- +1 yıl
Ben yeni aldım 280 bin üretici sizde yapın kesin
- +1 yıl
Şimdi daha fazla veriyor eskiler kalktı 30. 50 yok artık biraz zorlaşmış ama daha ıyı
- +1 yıl
Hata revizyon yaparsam 40 daha alıcam
- +1 yıl
Gerçekten kosgeb den hibe alacaksan kesin paran olmalı ben yeni aldım kurula gırıncede fatura bedeli var oda para demektir cihaz ların fatura bedeli ne 30 bin ödedim nerdeyse
- +1 yıl
Benim aldığımı gören 3 arkadaşım da açtı birisi 100. Aldı gümüş açtı gumüş açınca devlet çabuk veriyor parayı mebla azda ondan
En İyi Cevaplar
İşinizin hacmi nedir? Kaç liralık bir yatırım düşünüyorsunuz? Ona göre durum değişir.
*Kredi işleri yeni girişimciler için zor. Belli bir mali geçmişiniz oluştuktan sonra ancak kredi çekebilirsiniz.
*Kosgeb'in kadınlara ve gençlere özel destekleri var. Yaptığınız harcamanın %75ini geri ödüyorlar.
*İlk iş bir muhasebeciye uğramak. Muhasebeci bütün resmi işlmeleri halleder. Halletmeyeni de var. Onlarla çalışmayın.
*Mutlaka internetten de satış yapmayı düşünün. Satışların en az yarsını netten yapmalısınız. Böylece iş yeriniz iki kat kapasiteye ulaşır.
Başka bir sorunuz varsa sorun lütfen.10 Yorumla
+1 yılBankalar vergi levhanı çıkarmadan o tür krediler vermiyor. Vergi levhanı aldıktan sonra avantajlı kredilerden yararlanabiliyosun 6 ay sonra ödemeye başlamak ve düşük faiz oranları gibi. Ziraat'te çok uygun kredi vardı vergi levhası henüz çıkarmadığım için alamadım...
23 Yorumla
Soran+1 yılBilgin için teşekkür ederim bayramdan sonra bu gibi işlemler için dolanacam tanıdık esnaflar var ne olur nasıl olur yardım edecekler zaten onların tavsiyesi ile böyle bir işe kalkistim
- +1 yıl
Esnaf kredisi çekilmiş ve hala ödeniyorken de başvurulabilir bir kredi mi bu?
- +1 yıl
onu bilmiyorum kredi notuna göre çıkabilir ama zor bence.
+1 yılHangi sektör dusunuyorsun
05 Yorumla
Soran+1 yılMutfak eşyaları ev eşyaları ufak parcalar
- +1 yıl
Anladim işlek bir cadde açarsan dükkanı aç kalmassin.
Soran+1 yılKirası yüksek bakalım işler iyi giderse farklı şeyler olabilir yavaş yavaş ilerlemek daha mantıklı
- +1 yıl
Hayır mutfak eşyaları için 30 m2 dükkan yeter onun kirası da çok olmaz sakin bir yerde o tarz dükkan satış yapmaz
- +1 yıl
Tecrübelerini bekliyoruz umarım en hayırlısı olur senin için 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 496 cevap paylaştı. Önce bir muhasebecin olması gerek.
Yani SMMM mali müşavir.
O sana vergisel açıdan yapman gereken
Prosedür konusunda yönlendirecek.
Ben de bu işte çalışmış biri olarak, yardımcı olabilirim.
Eğer bireysel mükellef olacaksan
Esnaf sanatkar odasına kayıt olman gerekir.
Şirket kuracaksan, ticaret ve sanayi odasına kayıt olman gerekir.
Mali müşavirin senin adına iş yeri açılış bildirgesi verecek vergi dairesine.
Böylece işe resmi olarak başlamış oluyorsun. Daha önce sgk kaydın yoksa bağ-kura kayıt olacaksın.
Kendi primini kendin ödeyeceksin.
Yapacağın işle ilgili pos yazarkasa gerekebilir. Bu da var. Fiş fatura irsaliye bastırman gerek matbaada.10 Yorumla
+1 yılHanım Kız bir şeyler yapma çabanı takdir ettim bu çok değerli fakat çıraklığını yapmadığın işin ustası olamazsın.
Hangi sektörde ne iş yapacaksın bilmiyorum ama buna karar verdiysen evvela o sektörde o işi yapan birisinin yanında 3 ay 5 ay çalış.
Ne yapılır Nasıl yapılır nereden alınır kaça satılır bunları öğren
Cebinde belli bir miktar paran olabilir Ailenin durumu da iyi olabilir bütçe sıkıntın da olmayabilir.
Fakat bu durum sana her istediğimi yaparım rahatlığı vermesin
Piyasa çok çetin
Dediğim gibi bir yerde çalış 3 ay 5 ay evvela.
Çıraklığını yapmadığın işte Usta olamazsın20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılhttps://mukellef.co/sahis-sirketi v. b. kurulum konusunda hizmet veren firmalar veya mali müşavir yardımcı olabilir. İşin faaliyet konusunu belirlemişsin fakat online/dükkanda satma, dükkanda olursa kira, depozito, dekorasyon işleri, online olursa site ve dijital pazarlama faaliyetleri olur. Şirket kuracakmısın ya da kişisel vergi mükellefiyetin mi olacak. Hazır kurulmuş fakat devretmek isyeyen işletmeleride alabilirsin.
10 Yorumla Naçizane görüşüm, tabii ki benim bakış açısından farklı düşünen kimseyi rencide etmeden, ama aynı zamanda bu konuyu farklı bir bakış açısı ile değinmeye çalışarak ve benim gibi her birinizin geçerli fikrini göz önüne alarak gerçekten ne söylemek istediğimi unuttuğumu düşünüyorum. Teşekkürler.
02 Yorumla
Soran+1 yılAçtım baktım kimse yok 😂
https://www.kosgeb.gov.tr/
Bu linke baksana, bildiğim kadarıyla kadınlara önce belli bir eğitim verip sonra da maddi olarak destek verip iş yeri açmalarını destekliyor.
Bir de iş yeri demişsin, tam olarak ne yapıyorsun?09 Yorumla- +1 yıl
@Bdunyasi Açıkçası okul olarak hiç bir fikrim yok. Ama mesleki anlamda "yazılım" geleceğin mesleği olduğu için ve iki senelik sorduğun için 2 senelik bilgisayar programlamayı düşünebilirsin, tabi eğer bu alana merakın varsa, sonradan da 4 senelik yazılım mühendisliğine atlayabilirisin. Bu konuların geleceği parlak.
Öncelikle başarılar dilerim.
KOSGEB gidip bilgi almalısın. Buradan veya siteden pek birşey elde edemezsin. Yüz yüze görüşmede çok daha iyi öğrenebilirsin. Sektör olarak değişik şekilde destekler var. Ancak her sektöre destek sağlanmıyor. İş çeşidine göre destek ve hibeler farklılık gösteriyor. Kesin olan gitmen gerektiği.
Kararlı birisin, başaracaksın ve sana yakışacak.00 Yorumla
+1 yılGirişimci olmak istıyorsan devlet hibe verıyor kosgeb belgesı alman lazım ben aldım hibe
111 Yorumla
Soran+1 yılNerden alınıyor
- +1 yıl
kosgeb belgesini biraz zor alırsın zorlaşmış nerde yaşıyorsun
Soran+1 yılK Maraş
Soran+1 yılNe gibi zorlukları var
- +1 yıl
Fatura cihaz herşeyin bedeli var biraz paran olucak birazda tanıdığın
Soran+1 yılPara konusunda yardımcı olacak biri var ortağım olacak ama dükkan benim üstüme tüm yetki benim üstüme olacak ben ilerde onu sigortalı olarak çalıştiracam
Soran+1 yılTanidikta var
- +1 yıl
Tm süper senin hesaba yatıyor para
Soran+1 yılAynen salı günü işlemlere başlayacağız kira sözleşmesi vs işlemleri için dolanacam bakalım inşallah güzel olur
- +1 yıl
Hayırlısı olsun inşallah
Soran+1 yılSaolasin
Koskep kredileri, hibeleri arastir. Kadin girisikcilere ciddi destekler var
11 Yorumla
Soran+1 yılTanıdığım bir bankacı arkadaş var o bilirmi bu işleri
Kosgeb ile bu isi baslatabilirsin fakat kosgeb in egitimleri var bunu bitirip sertifika almalisin daha sonrasi kolay
10 Yorumla
+1 yılKOSGEB senin yapacağın işi gördükten sonra destek hibesi veriyor diye biliyorum. bu arada insanlarla uğraşmak zor etraf çakal dolu kimseye borç vermeyin velesiyeden kaçının. yolunuz bahtiniz açık olsun. basarilar diliyorum.
00 Yorumla
+1 yılKOSGEB"ten destek alabilirsin her sekilde yardim ederler
10 YorumlaKendine bir konsept oluştur öncelikle ne iş yapmak istiyorsun hangi işlerde gelecek var Detaylı bir çalışma yap sonra işini belirledikten sonra bu işi tek başına yapabşlir misin onu araştır yapamazsan o sişle ilgili bayilik verenler var mı şartlerı uygunmu onu bir araştır kosgep in sayfasına gir kredi hibe programanlarına bir ban
10 YorumlaKOSGEB araştır herkese vermiyorlar ama ordan yardımcı olabilirler
10 Yorumla
Böyle bir yer aç ben açtım
01 Yorumla
Soran+1 yılBu bahaneyle reklaminida yapmış oldun hadi hayırlısı olsun 😂 bol ve bereketli kazançlar diliyorum
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 413 cevap paylaştı.
+1 yılHic bir deneyimin yoksa hic girismeni onermem.
Kaybetme olasiligin yuksek cunku.
Sermayeni baska yatirim araclarina yatirmani oneririrm.
Ev al, arsa al vs ama ticarete girme derim00 Yorumla Ne yapmak istiyorsun söyle ona göre yardımcı olalım eğer bir hedefin yoksa bir yere gelemezsin. Nasıl bir yer açmak istiyorsun?
02 Yorumla
Soran+1 yılMutfak eşyaları plastik porselen kilim vs satacam
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce ne iş yapmak istiyorsun projen nedir yazıp çizdin mi hedefin ne o önemli yoksa sermaye olmasa zaten iş aklından geçmez sermayesiz iş olmaz bir defa proje önemli gerisi fikir alışverişine kalmış.
00 Yorumla
+1 yılPandemide uğraşma ya da online yap en azında zararın az olur
029 Yorumla- +1 yıl
Aynen doğru
- +1 yıl
Bak mesela aç bir İnternet sitesi çevren geniş ise kadın ve erkek iç giyim ürünleri kozmetik satışı da yaparsın. Hem güvenilir hemde fazla zararın olmaz böyle başlayabilirsin. Kargo ile de yollarsın. Çeşitliliği de artıra bilirsin. Istegrama face de reklam verebilirsin
- +1 yıl
Olmaz şimdi deyişti
- +1 yıl
Kosgeb onlara vermiyor ama sizin yazdığınız gibi netten satabilir reklam felan
- +1 yıl
Bunuda herkes yapıyor aslında en temiz kosgeb yapabilirsen kolay yaparsın ben yaptim sende yaparsın
- +1 yıl
Bunun için paraya ihtiyacın yok şu an bir yıllık site kur gerisini yüzde 5 veya 10 karla sat
Soran+1 yılİnternetle falan ugrasamam ya hem ben ev ve mutfak eşyaları satmayı düşünüyorum
Soran+1 yılWhatsApp grubu oluşturdum tanidiklara satış yapıyorum elimde biraz ürün var çokta sifirdan baslamayacagim yani
- +1 yıl
Sen bildiğin işi yap tut küçük bir dükkan evine yakın olsun
- +1 yıl
Sen zaten kurmuşsun şirketi 😂 @coban56yildizi dediği gibi kirası ağır gelmeyecek bir iş yeri düşünebilirsin.
- +1 yıl
Koronada dikkat et hemen büyük bir yer tutma ikinci dalga olacak mı ne olur durum belirsiz. Internetten anlayan biri de bulabilirsen site işini de düşün
- +1 yıl
Ben kurdum 5 ayda aldım ikincisini kurucan arkadaşım in adına açıcam 2 ayda alirim hibeyı gümüş olucak
Soran+1 yılNe üzerine dükkan açtın
Soran+1 yılHangi sektör yani
- +1 yıl
@coban56yildizi başarılılarınızın devamını dilerim. Girişimci insanları görmek ne güzel sizin adınıza sevindim.
Soran+1 yılmurat_aslan dükkanı açtıktan sonra ek olarak internettende sipariş kabul ederim hem dükkan adresi vermiş olurum hem reklam yapmış olurum
- +1 yıl
Arkadaşın nickinin başına @ işareti koyun yoksa yazdıklarınız ona gitmez.
- +1 yıl
ya da mesaj atın
Soran+1 yılÇok şahane ürünler alıyorum toptancilardan uygun fiyatlı çoğu esnaflar gibi 50 liralık mali 150 ye satıp 3 e katlamiyorum zaten müşterilerim bunun farkında biz burdan 50 TL ye aldık bu ürün filan yerde 150 TL ydi diyorlar
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Artık herkes her şeyi biliyor cep telefonu çıktı mertlik bozuldu🤣
- +1 yıl
Çok güzel hızlı da büyürsünüz. Pasif kalmamanız güzel
- +1 yıl
Benim zaten iş yerin vardı aslında 2 cide kosgeb oldu
- +1 yıl
Tekrar söylüyorum gümüş açınca en fazla 3 ayda hibe alınıyor en çabuk devlet gümüşe veriyor hibe
Soran+1 yılGümüş ne demek
- +1 yıl
Ben arkadaşlarıma net üzerinden iki site yaptım biri araç ürünleri diğeri pet shop çokta güzel kazanıyorlardı. Ama artık yaşlandım uğraşmıyorum deneyin. Internetten satışta çok güzel para kazanılıyor çevrenizde varsa tabi 24 saat dükkanınız açık böyle düşünün.
- +1 yıl
Gümüş yüzük, kolye, bileklik, tesbih
- +1 yıl
Bundada güzel para var Hele ki tesbihte tutulursan köşeyi dönersin 🤣
- +1 yıl
Gerçekten gümüş işi iyi kadınlar takısız duramıyor
+1 yılSermayeyi geç tecrüben yok batarsın
kosgeb ile görüş02 Yorumla
Soran+1 yılçevreme satış yapıyorum sadece dükkanım yok insanın tecrübesi yok diye iş yapamaz mı yani bir yerden baslayacam tecrübe edinirim
- +1 yıl
instagramdan yürü derim
acilmamis sirkete destek yok hayal gormeyin.. devleti esnafi soyma pesinde.. vergi levhani as isyerini tutup ac 3 ay sonra cok hakliymissin diye bana mesaj atacaksin.. satis yapacagina inaniyorsan ac. ama dediklerimi unutmayasin
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 834 cevap paylaştı.
+1 yılUmumi tuvalet aç. Milletin yeme ve s*çma isteği asla bitmez.
04 Yorumla
Soran+1 yılYok canım milletin bok kokusunu çekemem sen aç ben gelir yaparım seninkine😂
- +1 yıl
Niye? Sen pembe mi s*çıyorsun? Kokmuyor mu?
Soran+1 yılYok gayet normal oluyor pembe değil
- +1 yıl
Ben bok gibi siciyom gelin bakin miss gibi kokuyor
+1 yılBelirli bir sermaye gerekiyor ufak ufak başlayarak sermaye oluşturabilirsin
10 Yorumla
+1 yılBelirli bir sermayen yoksa hayal bile kurma devlet gel ben sana sıfırdan iş yeri kurayım demiyor bunu kafanızdan çıkarın
00 Yorumla
+1 yılİşin zor. Ama ayaklarının üstünde durmanı istemen çok güzel. 😊👍
00 YorumlaNe iş yaparsan yap ama dijitale uyarlanabilir olmasına dikkat et...
00 Yorumla
+1 yılkredi cekeceksen o islere hic girme paran varsa gir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk olarak bayan değil kadın
Evet devlet destekliyor ama herşeyi değil desteklemesi için güzel bir iş kurman lazım evet kredi de çekersin ama istediğin parayı verirler mi bilemem00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Devlet genc girisimci kadinlara destek veriyor, bayanlara değil...02 Yorumla- +1 yıl
Kadın, bayan ikisi aynı şey ne içiyorsunuz bilmem türkçede kıtlığın bu kadarı.
Cevap sahibi+1 yıl@_Aѕiмєℓєк_
Kadin bir cinsiyeti belirtir
Bayan bir hitap cumlesidir.
Sizin ictiginiz sey nedir?
Bende aynı yaştayım ama bu piyasada bunu yapacak g. t yok bende 😅
00 YorumlaBencebarkdasinda ayilesinolsa iyi olur herdaim yalniz ise atilmak gercekten cok zor tecrüben bilirim. Yani arkdanda destkcin olsun derim
00 YorumlaKonu hakkında buradan sağlıklı bilgi alamazsın. Tavsiyem bir muhasebeci bul ve onun ile yüz yüze konuş daha olumlu sonuçlar elde edersin
02 Yorumla- +1 yıl
Muhasebeci çok bilmez bende yeniyken sordum muhasebeci alanım değil dedi kosgeb uzman var onlar çok ıyı
+1 yılAçmak istediğiniz alanla ilgili, o işten anlayam birisiyle ortak olun. İlerleyen zamanlarda sizde öğreceksiniz zaten.
00 Yorumla
+1 yılŞirket kurmak için baya bir sermaye gerek bence sosyal medya aracılıyla mağaza ürünler sat
02 Yorumla
Soran+1 yılBir süredir bu işi yapıyorum zaten birikimim var sadece çevreme satış yaparak kazandım kendime güveniyorum hesaplarimi yaptım sadece iş yeri açmak için ne yapmak lazım
- +1 yıl
Konumu iyi bir yer bulman lazım iş yeri acabilmek için satın alırsın ve ya kiralık satabileceğin ürünleri Acacğın iş yeri üzerinden satarsın ama ilk başlangıca kredi kullanmanı tavsiye etmem
Fikrim yok, sadece tebrik etmek istiyorum :)
10 Yorumla
+1 yılHangi şehirdesin bendw bı kuafir dusunuyorum
29 Yorumla
Soran+1 yılHayır ben mutfak eşyaları satmayı düşünüyorum plastik porselen kilim paspas vs bir eve ne lazımsa işte şık olmalı değişik olmalı elimde biraz ürün var seviliyor tercih ediliyor bu sebepten bir öz güven kazandım ve dükkan açmaya karar verdim bagkurumu yatırıp emekliligimi düşünüyorum inşallah güzel olur
- +1 yıl
İnşallah canım . hangi şehirdesin katkım. oksun bende bisiler alayim
Soran+1 yılK. Maraş
- +1 yıl
Uzakmissin canım . anca kargo yaparsin
Soran+1 yılİnşallah canım bir açayımda
Soran+1 yılSenin kuaförlük eğitimin var mı
- +1 yıl
Yok ama ustam. hazir
Soran+1 yılİnşallah güzel olur istediğin gibi olur
- +1 yıl
Saol canım
+1 yılKosgeb yetkilisini bul hemen vergi sigorta kira vs herseyde çok avantajlisin
00 Yorumla
+1 yılAllah kolaylık versin... Hayırlı, bereketli kazançlar olur inşallah...🙏
00 YorumlaBen sana yardımcı olabilirim istersen yaz özelden , mali musavirim
00 Yorumla
+1 yılİnstagram sayfası açmakla ybaşlayabilrsin
10 Yorumla
+1 yılKOSGEB e başvuru yaptın mı..
04 Yorumla
Soran+1 yılHayır yapmadım ama arastiracam
- +1 yıl
Eğer iyi bir proje ile gidersen karşılıksız kredi bile verebilirler. Ancak güzel bir sunum ile. İstihdama da bakıyorlar, unutmazsan iyi olur.
Soran+1 yılBen mutfak eşyaları plastik porselen kilim vs satacam nasıl bir sunum yapmalıyım
- +1 yıl
Bunlar sunum yapılacak şeyler değil. Belki istihdam anlamında hareketlilik yaratabileceğini, bunlarında genellikle kadın istihdamı olmasını gösterirsen olabilir bişeyler. Ancak işin gerçekten zor. Bunun için kredi vermeyebilirler.
Buradan çözüm bulabilirsen bana da haber ver hocam
01 Yorumla
Soran+1 yılValla pek bir çözüm bulduğum söylenemez bayramdan sonra bir muhasebeciyle görüşürüm tanıdığım bankacı var onla görüşürüm bakacam durumlara
Gizli Üye(30-35)+1 yılDevlet herkese vermiyor onu o işler değişik biraz
10 Yorumla
+1 yılNasıl bir işyeri düşündün?
00 Yorumla
+1 yılticaretten anlamıyorsan hiç girme
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı. maliyeye esnaf kefalete gitmen lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUff bayan değil kadın. s
00 Yorumla
+1 yılHayırlısı olsun. Sana başarılar dilerim.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılCafe veta butik ac
#Emirhancankir100 Yorumla
+1 yılOfis aç
06 Yorumla
Soran+1 yılOfiste ne işim var anlamam ben bildiğim işi yaparım
- +1 yıl
Ama çok paran olması lazım şirket açabilmek için kendine bir lazer epilasyon merkezi açabilirsin çok iyi o iş sana tavsiyem
- +1 yıl
Şirket basit iş değil 300 500 trilyon varsa açarsın
Soran+1 yılBilmediğim işi yapamamki ben zaten bu işi yapıyorum ufaktan sadece dükkanım yok vergi odemiyorum biryerden bir şikayet gelir hazır ceza yerim herşey usulüne uygun olsun istiyorum birde emekliligim olsun istiyorum
Soran+1 yılBüyük baslamayacagim ya küçük bir dükkan sadece mahalle arasında
- +1 yıl
Mesela. benim hayalim kafe açmak ortaklaşa güvenebilir biriyle çok maliyeti var ama cok-da karlı iş hesaplama sadece çay 3 liraya satıyorsun günde 400 500 çay düşünsene adamlar paso çaydan kazanıyordu
+1 yılBence en güzel karar
10 YorumlaKosgeb sayfasını bir icele derim
10 YorumlaÖnce bir dükkan bulmalısın :)
00 Yorumlasana çok öneri verebilirim
00 Yorumla
+1 yılYazsbilirsin bana
00 YorumlaBence aç hayattan korkma
00 YorumlaProtez trnak ve kiprik 😂😂😂😂
00 YorumlaBirikim şart... Yok ise sıkıntı
00 Yorumla
+1 yılHangi sehirde
00 YorumlaKredi cek is icin taki shop tarzi biryermi
00 Yorumla
+1 yılSermaye bulman lazım
00 Yorumla- Devamını Gör (17)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Merhabalar,
KOSGEB'in web sitesinde girişimcilik destekleri ile ilgili çok sayıda bilgi ve belge var, bir göz atmanızı öneririm.
https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekler/6312/girisimcilik-destekleri
Ayrıca CNN Türk'te kadın girişimcilik destekleri ile ilgili haber de var.
https://www.cnnturk.com/ekonomi/kosgeb-is-kuran-kadinlara-60-bin-lira-destek-sagliyor?page=1
İnternette, bir iş yeri açarken başvurmanız gereken yerler de şöyle sıralanmış:
Kosgeb'in sitesinde bulunan iş planı, iş yeri açacak kişilerin işlerini planlamaları için güzel bir kaynak. Aşağıda linkini verdiğim belgeyi doldurmak yeni açacağınız iş yeri ve yeni işinize ait birçok şeyi araştırıp öğrenmenizi sağlayabilir.
https://www.kosgeb.gov.tr/Content/Upload/Dosya/Giri%C5%9Fimcilik/22.02_Yeni_Giris%CC%A7imci_Desteg%CC%86i_I%CC%87s%CC%A7_Plan%C4%B1.pdf
Benzer yerlerde benzer işleri yapanları inceleyebilirsiniz, bu size işinizi yapacağınız pazar hakkında bilgi sağlayacaktır. Benzer iş yapmış tanıdıklar veya uzun zamandır ticaretle ilgilenen yakınlar varsa onların görüşlerini mutlaka alın ama bu görüşlerden bazıları sizinle veya işinizle uyumlu olmayabilir. Her görüşü dinleyin ama hangilerinin uygulanabilir veya size uygun olup olmadığı konusunda son karar sizin olmalı.
Cadde dükkanı ise, caddenin trafiğine (insan ve araç), yakınlardaki dükkanların görünüşüne, benzer iş yerlerinin işlekliğine ve otopark alanının yeterliğine de bakabilirsiniz.
Yeni işinizde başarılar ve bol şans diliyorum.