Mezun olalı bir sene oldu. Öğretmenim. İş bulamıyorum. Özel kurumlar genelde tecrübesiz almıyor. Kpss den de umudum yok. Öğretmen olup mesleğini yapan kişileri gördükçe çok üzülüyorum ne yapacağım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAllah yardımcın olsun umarım istediğin olur, fakat ben bazen KS de sorularıma Üniversite mezunu eğitim fakülteli mezunların sayısının artacağını, işsizlerin çoğalacağını sölediğim de kızıyorlardı, Hükümet Türkiyenin 81 iline Üniversite açarak çok büyük bir atılım yaptığını sanıyordu eğitim sistemini, istihdamda bir temel sorunların üzerine gideceklerine oy toplamak için üniversite açtılar, eğitimi 12 yıla çıkarıp bedava kitap dağıtarak bu işler çözülmez bunları bir çok uzman gazeteci ve eğitim ve mesleki eğitim uzmanı kişiler belirtti, bugünler en iyi günlerimiz gelecekte üniversite mezunu sayısı daha da artacak şu an zaten lise mecburi, mesleki eğitim merkezi ikinci plana atıldı, Eğitim, Fen Edebiyet Fakültelerinin kaliteleri oldukça düştü 5 milyon öğrenci artık YKS ye girerse gerisini siz düşünün
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBebeğim ziraat mühendisiyim bizde de durum aynı. 28 yaşına gircem bu sene daha iş tecrübem yok. Bu sene de kpss yi kazanamazsam 3 olacak. Evde yaşlı anne babamla kafayı yemek üzereyim. Okumayan arkadaşlarım aile sahibi oldular hep. 1 sene dönercide kasiyerlik yaptım. İnşaatlarda amelelik yaptım. Otellerde garsonluk yaptım. Ağzımıza sıçıldı afedersin. Girip çıkmadığım iş kalmadı. Niye çünkü geçinmek zorundaydım. Tecrübeli mühendis olabilmek için 1 sene bedava çalışman gerekiyor. Benim o kadar param olmadığından kpss zorladım. Okumuş adamsın diye ta--şak konusu ediyorlar. Askerde de bu böyle, iş hayatında da böyle oldu hep. Okumuş amele olduk. Ya aslında hiç umursamam ama okuduk kültür sahibi olduk. Bakış açısı değişti. Kafa değişti. Her şey değişti. 15 sene zaman kaybı var. Delirmek üzereyiz artık yani.
20 Yorumla
+1 yılYok madem işe almıyorlarsa nasıl deneyim yapacaksın kii elbet birinin işe almalı kii deneyim yapabilesin
Hem daha yeni mezun olmuş bilgiler taze daha iyi olur hâlbuki
İnşaallah bı yerden bı iş çıkar hocam Allah yardımcın olsun21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim inşallah
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 847 cevap paylaştı.
+1 yılKazanana kadar KPSS ye gir bu yıl alım olacak başka bölüm dem atanır sın belki özel kurumlara başvuru yap kabul edene kadar iş ara
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
61
Cevap
118Cevap
Çaresizliğinize üzülmekle birlikte sizlere de kızmıyor değilim. Öğretmen olup eğitim kurumlarında çalışmayı planlıyorsunuz. Fakat gözünüzün önünde öğretmenliğin, atanmanın, bu meslekte iş bulmanın zor olduğu gerçeğinin durduğunu bile bile tercih ediyorsunuz. Mesela illa öğretmen olmak zorunda mıydınız? Neden farklı bir meslek düşünmediniz?
Sizin durumunuza önerim şudur;
1- Eğitiminizi / formasyonunuzu tamamlayıp anaokulu açabilir ve işletme sahibi olabilirsiniz.
2- Düşük bütçeli öğrencileri hedefleyerek kendi evinizde bir sınıf oluşturup özel ders verebilirsiniz.
3- Bir internet sitesi açarak hangi branşta eğitim aldıysanız eğitim bilgilerinizi internet üzerinden Udemy gibi platformlarda satabilirsiniz.
4- Yabancı diliniz varsa anaokulu seviyesinde çocuklara dil eğitimi verebilirsiniz.
5- Öğretmenlik mesleğini unutur, kendinizi en yakın hissettiğiniz diğer alanlara yönelebilirsiniz.01 Yorumla
Soran+1 yılHayalim ögretmenlikti. Öneriniz için teşekkürler
+1 yılUmarım sevdiğin öğretmenliği yaparsın şu Pandemi döneminde en çok etkilenen sizler oldunuz ve sorun bir an önce çözülür ve gelecek nesiller sizlere bir an önce emanet edilir...
Yeni yeni sözleşme arayışlarında olan kurumlar olduğunu duydum ama umudunu kaybetme ve çok da acele etme seçici davran biraz20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılFelsefe öğretmeniyim geçen sene mezun oldum ve ülkemizde felsefeye bakış açısını az çok biliyorsun alım yok. Ona rağmen hayalim olduğu için çabalıyorum. İlk kez hazırlanıyorum KPSS’ye olmazsa seneye alt yapım olacak tekrar hazırlanacağım. Eğer bu hayalinse vazgeçme. 1 kişi bile alınacak olsa o kişi sen olmalısın gibi düşün. Başarabilirsin👍🏻
80 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBir çok kişi gibi benim de bam telime bastınız. Şu saat olmuş hala Kpss'ye çalışıyorum. Şimdi mis gibi uyumak vardı...
51 Yorumla- +1 yıl
Günde kaç soru çözüyorsun
gercekten ulkede ne kadar mallar varmis yorumlari okudum bazilari ogretmen olmayin is bulamiyosunuz falan yazmis sizene kardesim sizene! ne yani simdi o kadar yil ogretmen olmanin hayalini kurupta eline firsat gecmisken sirf is yok diye ogretmen olmamak dupe duz mallik olur yani bari malsiniz millete bulastirmayin
23 Yorumla- +1 yıl
Haklılar bence , bu ülkede diplomalı işsiz sayısı arttıkça bu insanlarda bu yorumları yapmaya devam edecek. Öğretmenim iş bulamıyorum diyen birisine gel sana iş bulalım mı diyecekler? Seneler önce hayallerinin peşinden git diyen insanlar şu an nerden mezun olursan daha çabuk iş bulursun diye soruyorlar.. Millet mal değil gerçekçi canım
- +1 yıl
Doğru diyorsun, insanların sevdiği mesleği okuması sucmuş gibi yorum yapmışlar, ona kalırsa tıp harici Garanti meslek yok gibi
+1 yılKpss kursuna gidip bir sene adam akıllı hazırlanmazsan kolay kolay kazanamazsın kpssyi.
Ne öğretmenisin bilmiyorum, inşaallah müzik resim gibi az ihtiyaç olan bir öğretmenlik okumamışsındır, eğer bunlardan biriysen senin iş sıkıntı biraz.
Ama Matematik, İngilizce, Türkçe Öğretmenliği gibi şeyler bitirdiysen güzel.
Temel Liselere, dershanelere falan gidiyorsun. Sınav Kolejine falan da git.
Asgari ücrete başla çalışmaya, tecrübe olsun.10 Yorumla
+1 yılKuzenim de senin gibiydi. Özel okulda çalışmaya başladı ilk. Eğer kpss umudun yok ise tüm özelleri dene eminim bir yer seni işe alacaktır. Kuzenim 3-4 senedir özeldeydi, bu sene tekrar sınava girdi. Tekrar okuyacak başka alandan atanabilmeyi umuyor. Artık herkes öğretmen olduğu için yüksek başarılarla öğretmen olsan da bir değeri olmuyor.
00 Yorumla
+1 yılBen anlamıyorum gerçekten kpss den umudun yok o zaman devlette çalışmak istemiyorsun herhalde? Yani o ne demek anlamadım. Çaba gösterin biraz olmazsa da en azından çaba gösterdim elimden geleni yaptım diyebilin.
İllaki bu çalışmanın başlangıcı olacak özellerden alanlar vardır fakat artı özellikleriniz olmalı ki işe alınasınız.
Hadi bu iki seçeneği de geçelim bırakın öğretmen olanları olmayan kişiler bile üniversite sınavına motivasyon videoları koçluk vs derken işbirlikleriyle kendi kitaplarını çıkarıyor, YouTube kanalından kazanıyor dikkatler hep bu kişilerin üzerinde artık buda bir seçenek sizler için.00 Yorumla
+1 yılBunu bu siteye sorarak hata yaptın yorumları gördükçe çıldırası geliyor insanın a101 diyen mi ararsın kamyon şoförü diyen mi burası dalga geçme yeri olmuş. Sen en iyisi bilen bir öğretmenine büyüğüne danış
81 Yorumla- +1 yıl
Dislike atan kamyoncu mu? 🤣🤣
+1 yılÜzülecek birşey yok, tekrardan sınava hazırlık yapın. Atama beklerken, kendinizi geliştirin. İllâ gelirim olsun diyorsanız, bir işe girip çalışın. Gerekirse garsonluk yapın, ama bir yerden başlayın. İnanın bana hayatın karşınıza ne çıkartacağını bilemezsiniz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılIstersen sana bir zikir onerisinde bulunabilirim inanirsan eger icten Allah kapilari acar
36 Yorumla
Soran+1 yılNedir?
Cevap sahibi+1 yıl@Be_smart onceden bende benzer sıkıntilar cekmistim hep arastirirdim internette ondan benim tavsiyem ya fettah ya rezzak ismini sayisiz cekmen fettah zaten acan genisleten hayirli kapilari acan demek rezzakta rizik ikisini art arda surekli cekersen insallah niyetinde is oldugu icin Allah guzel. kapilari acar hatta googleye ya fettah faziletleri yazarsan neden bu zikri onerdigimi anlarsin cidden cok faydali
Cevap sahibi+1 yıl@Be_smart fazilet olarak mi soruyorsun oyleyse pek yok yani googlede karsima ne cikarsa ama estanbul diye bir forum sitesi var zamaninda sayfalarca milletin hangi dualari okudugunu merak edip hepsini okuyordum dilegi kabul olanlarin paylasim alani diye googleye yazarsan estanbul cikiyor bazen ya fettah estanbul diyede aratiyorum okuyanlar var mi diye
+1 yılLisans üzeri lisans okunuyor bu arada bu okunan branşlarda yığılma var ben de eğitim bitti iş bulamıyorum bekliyorum ne iş olsa yaparım abi konumunda 😰🤪
315 Yorumla- +1 yıl
Bölüm n sizin
- +1 yıl
Çocuk gelişim
- +1 yıl
En rahat iş bulabileceğin bölümlerden biri
- +1 yıl
Siz ne mezunusunuz
- +1 yıl
Ben tarih mezunuyum
- +1 yıl
Ama özel sektörde çalışıyorum
- +1 yıl
Çocuk gelişim bölümü atanma zor özel sektör de çalışılıyor ama bu da kolay değil
- +1 yıl
O biraz hangi ilde olduğunuza bağlı birazda
- +1 yıl
Ben şehir merkezindeyim okul öncesi bölümler var neyse bayağı açıklama oldu iyi bakın
- +1 yıl
Okul öncesi öğretmenliği şu an revaçta
- +1 yıl
İyide çocuk gelişimi okul öncesinde çalışamıyor mu
- +1 yıl
Branş farlı ikisi çocuk gelişimin de yığılma var atanma yok okul öncesi farklı bir bölüm araştırın sonra sorun
- +1 yıl
Aa gercekten pardon yaa. Kırıcı olmanız gerekmiyor ama
- +1 yıl
Bana mesaj olarak yazsanız sorun olmaz şu an başka birisinin sayfasında yazışıyoruz ve hoşuma gitmedi ben özür diliyorum kırmak istemedim
- +1 yıl
Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. Size mesaj atmaya çalıştım şimdi ama maalesef karşılıklı takip olmadığı için atamıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılEtüt merkezleri veya temel liselerde parasına bakmadan 1 yıl etüt hocalığı yapıp deneyim kazanmanız gerekiyor. Daha sonra çalıştığınız kurumda veya bir başka kurumda düzgün bir sözleşme yapabilirsiniz.
10 Yorumla
+1 yılOtur ewde kpss çalış olur inşallah 2 3 ay kaldı zaten bende çalışıyorum ders inşllah olur tek umudumuz kpss
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok üzülüyorum böyle işsiz gençleri gördükçe ya nolacak böyle?
21 Yorumla
Soran+1 yıl😞😞
+1 yılÖğretmenleri oldum olası sevmiyorum ozellikle turkiye de devlet okuluna calisan ogretmenlerin sacma bir egoya sahip olmasi komikk, ondan dolayi iş bulma çabanizda komik
017 Yorumla
Soran+1 yılSevmemeniz öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğu gerçeğini değiştirmez
- +1 yıl
Eskiden kutsal bir meslektï simdï kutsal degil bence, bende ogrenciydim ve turkiyede ki ogretmenlerin devlete gectikten ya da bir yere girdikťen sonra degistigini biliyorum keske atama beklerkenki gibi mesleginizi severek yapsaniz (aykirilar var tabiki) iyi gūnler
- +1 yıl
Evet amerikada yasiyorum ama bunu turk gencleri bile soyluyo ben degill
- +1 yıl
Evet doğrudur, günümüz öğrencileri hep bedavadan not almaya çalıştığı için ☺️
Bir ara öğretmenleri notlama olayı vardı, neyseki olmadı. Baktık sosyal medyaya, öğrenciler intikam çığlıkları atıyorlar. Biri demiş ki; Şimdi elime düştün fizikçi, s... seni. Yani küfür gırlaydı. Şimdi bunlar mı bizi sevmeyecek, bırak sevmesinler. Klasik olacak ama bizim zamanımızda öğretmenler el üstünde tutulurdu, dayak da yedik, hakaret de işittik, ama hala daha öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz. Yeni kuşak çok değişti, bencilleşti. Dünya etrafında dönüyor sanıyorlar. Daha da yazarım da neyse, daha uzamasın, kusura bakma yarama bastın ☺️ - +1 yıl
Ogrencilerden beklentiniz farkli susan kendi hakkini aramayan ogrenciler mi istiyosunuz hocam yeni nesil diger nesillere gore olayin daha farkinda hakkini arayan ogrenciler bence
- +1 yıl
arkadaşla yürüyüşe çıkmıştım, yeni gördüm, özür.
evet öğrenciler hakkını aramalı, ancak kabul etmek gerekir ki zamane öğrencileri baya dilbaz :) yani öğretmene söylenmeyecek birçok şeyi rahatlıkla söyleyebiliyorlar, mesela "yaa hocaamm siz ne zaman evleneceksiniz" vs. gibi, kuralların çok esnetilmesi "özellikle dersten ve sınıfta kalmanın çok zorlaştırılması ki uygulanmıyor artık", disiplin cezalarının sözde ceza olarak kalması nedeniyle öğrenciler açıkçası çok yüz buldu. Ben ortaokulda olmama rağmen bazen zorlanıyorum sınıf disiplini konusunda. Umarım Türkiye'de öğretmen olur da anlarsın diyecem ama hazır Amerika'ya gitmişken bir daha buraya yerleşme :) ve ayrıca öğretmen olma bence, inan ki insanla uğraşmak çok zor, tabi birçok meslekte insanlarla iletişim var, ama bu meslekte bir de onları sınıf içinde hiçbir şey olmadan tutmak var, yine uzattım biliyorum, sorry :) - +1 yıl
Dedikleriniz mantikli sonucta sizde kendini acinizdan degerlendiriyosunuz bolumunuz nedir
- +1 yıl
Mesleginizde basarilar dilerim
- +1 yıl
Hukuk öğrencisiyim 👍
- +1 yıl
waaauuww, gerçekten iyi, aslında okumak istediğim bölümdü, bizim zamanımızda sözel ve sayısal alan vardı ve hukuk sözeldeydi, sözele gittim ben de ve sonra eşit ağırlık diye bir alan oluşturuldu ve biz yazamaz hale geldik, halbuki lisede matematiğim 5 ti, sınıfın en iyisiydim, yani talihsizlikler yüzünden böyle oldu veya kısmet böyleymiş diyelim.
- +1 yıl
Insan hayali icin cabalamali sonra ki pismanlik cok kotu oluyor hukuğu deli gibi istiyodum ama calismayi sevmiyodum okulumuzda parti kavrami cok gelismisti ve partilere gidiyodum sonra pisman olmamak icin mecbur hayalim olan sey icin calistim
- +1 yıl
Tesekkur ederim sizede mesleginizde basarilar
+1 yılÖzel ders verebilirsiniz. Eğer satış yeteneğiniz varsa iyi bir gelir etmek istiyorsanız bir süre emlak sektöründe çalışabilirsiniz. YouTube da binlerce öğretmen kendi yöntemlerince eğitim videoları çekiyor. Yayınevleri sponsor oluyor ya da kendi kitaplarını basıyorlar. İlla okulda öğretmen olacaksınız diye bir şey yok
10 Yorumla
+1 yılBulursun inşallah ya o kadar emek ver oku duruma bak
10 Yorumla
+1 yılÜzgünüm ama siyaset yapacağım. Hükümetin yarattığı işsizler ordusu.
40 YorumlaElini sallayan öğretmenlik tercih ettiği zaman böyle oluyor, daha geniş portföye sahip olacağın bölüm okumalıydın, kpss umudun yoksa zorlanırsın
20 Yorumla
Hükümete tepkim bu şekilde
20 YorumlaBence edebiyat okumuşken akademisyen ol. Ya da ciddi şekilde kpss çalış
etüt merkezlerine başvur ücrete bakmadan çalış iş tecrübesi edin
benım bölümümde kpss zordu ben özele girdim zor dayandım 2.5 yıl üzerine çıktım istifa ettim şimdi nereye başvursam alıyorlar tecrübeden00 YorumlaBaşka mesleklere yönel torpillik yoksa zaten aranamazsın su an sistem torpil üstüne kurulu on muhasebe türünde işlere yönel ya da özelde az paraya tamam de
00 Yorumlaamelrlik yap d2vlette kontenjan doldu hepinize haliylr iş veremeyecekti,. hepinizde okumaya yöneldiniz bunu göremeyerek sanki sanayiye fabrikalara adam laxım değilmiş gibi.
013 Yorumla- +1 yıl
Okuyana değil ona iş veremeyen devlete bulacaksın suçu
- +1 yıl
İşte mevzu da o zaten. Her yere üniversite açar iş sağlamazsan üni mezunu da işsiz kalır lise mezunu da. Üniversite okumanın da anlamı kalmadı böyle olunca
- +1 yıl
Aynen katılıyorum
- +1 yıl
Anlamak istemiyosun sen galiba. İnsanlar yıllarını paralarını feda etmis okumak icin tabiki devletin onlara iş sağlamasını bekleyecek
- +1 yıl
Ben memur değilim. Memurlukla alakası olan bir bölümde de okumuyorum. Kendi işimi kuracağım mezun olunca.
İnsanları oyalamak amacıyla fakülteler açıp eğitimi niteliksizleştirmek bir yanadursun "herkes iş bulmak zorunda değil" açıklamaları ayrı bir facia. Devlet o fakülteyi açıyorsa istihdam yaratmak zorunda kardeşim. İnsanlar çalışmadan neyin büyümesinden söz edebilirsiniz? Onların maaşını ödeyecekmişiz bak bak. Verdiği hizmet karşılığı maaş alıyor, sanki bol keseden para dağıtıyorlar insanlara.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılNet üzerinden video dersleri, evden özel dersler mahalle derken akraba aile desteği çevre ile ancak belki, bu devletle ya torpilin olacak ya da kpss full alacak
00 Yorumla Tecrübe edinmek için bir yere gir istemediğin yer olur ya da başka bir şehirde olur orada çalış 1 yıl sonra özel kurumlara başvurabilirsin hem tecrüben olmuş olur
02 YorumlaÇok zor valla abimde matematik öğretmenliği bitirdi hemde kocaeli ünv bölüm ikincisi plaket verdiler matematik aşığı hala kendi kendine uğraşır ama olamıyo işte allah yardım etsin
30 Yorumla
+1 yılKolayı var pratik bir eğitim yöntemi geliştir youtube üzerinden eğitim videoları paylaş ayda en kötü 3000,4000 para kazanırsın
10 Yorumla
+1 yılAllah büyüktür sabret, mutlaka birgün atanırsın. İnşallah en kısa zamanda atanırsın o zamana kadarda avm olur başka yer olur ufak tefek çalışabilirsin
10 Yorumla
+1 yılYüksek lisans yap akademisyen ol bu sekilde beklenmez cunku cok uzun surer
20 Yorumla
+1 yılKuran kursu hocaligina gecis yapin Bir ikide tanidik varsa hemen is bulursunuz🙂Aninda kadro Ne ugrasiyorsun ogretmen olucam diye su zamanda🙂🙂
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 559 cevap paylaştı.
+1 yılÜcretli öğretmenlik yapabilirsin. Manevi ablamda atanamamıştı ve o din hocası olarak bir lisede ücretli öğretmenlik yapıyordu. Yani asla pes etme..
00 Yorumla Arkadaşım 4 yıl sonunda atandı, iyi puanlar almasın rağmen. Bir diğer arkadaşım 35 yaşında iş bulabildi o da kolej yine. Bilmiyorum çok zorlaştı
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSon sürat kpss asıl ve öğretmen olduktan sonraki hayatını düşün.1 sene yıpranirsin ömür boyu sefa içinde yaşarsın.
00 Yorumla
+1 yılbranşın nedir? çalışıtğım kurumda öğretmenlik mezunu çok arkadaş var... illa öğretmen olacaksın diye bir kaide yok.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 437 cevap paylaştı. Kpss kanayan yaramız inşallah bu yıl atanırız. Ümidini kaybetme üzülme ayrıca puan almak için asılman lazım derslere 😑
00 Yorumla
+1 yılÖzel ders ver tanıdığım oyle yapıyor güzel bence branş ne bilmiyorum ama
10 Yorumla
+1 yılBir yıl boşta gezmen çok normal 10 yıldır boşta gezenler var hala iş arıyor
10 YorumlaBir şey yapmayacaksın aklın varsa ya öğretmenlik harici yeniden bir universite okuyacaksın ya da bir işe (fabrika, kurum vb.) girip calisacaksin
10 YorumlaBugun birini 3000 TL ile işe aldık artı ilerde ek prim vs ama ayrıldı. Bazıları iş bulamıyor bazıları buldukca bunuyor
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılakp ye oy ver, reis halleder o işleri
Süper başkanlık sistemine geçtik, uçuyoruz şu an,
uzayda madencilik yapacaz yakında21 Yorumla- +1 yıl
Uzaya 8 şerit yapıldı şu an yoldayım 😂
Öğretmenlik ne ya. iş bulamayınca intihara sürükleniyorsunuz. Başka bölümmü yok
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de haziranda mezun olmuş bir öğretmenim. Bir sürü kurum ile görüştüm birisi ile sözleşme imzaladım. Gez kurumları vazgeçme. Ortalaman kaç
20 Yorumla
+1 yılbölüm ne bilmiyorum ama ücretli yaparsın onun için başvur
00 Yorumla
+1 yılİşsizlik zor. Allah yardımcın olsun. Özel ders verebilirsin 🌺
00 Yorumla
+1 yılÖzel dersler ver İnan daha çok kazanırsın hangi şehirdesin ve ne igretmenisin
00 Yorumla
+1 yılUmudunu kaybetme, geç atanan çok insan var. İş bulana kadar başka işlerde çalışabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılKpss güzel bir puan, torpil ya da polislik maalesef durum bu
00 YorumlaÖzel ders ve özel eğitim kurumlarıyla görüşün,
kpss sende vaz geçmeyin00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 442 cevap paylaştı. Öğretmenlik en çok tercih edilen meslek. O yüzden iş bulmak git gide zorlaşıyor o meslekte.
00 YorumlaLanet olsun can damarıma bastın gece gece.
00 Yorumla
+1 yılcanım çok zor. Pkoloji açılmış açık öğretim. eylülde kaydını yaptır.
00 Yorumla
+1 yılKendimi gördüm... ben ikinci üniversiteyi okuyorum... bakalım... 🤷🏼♀️
00 Yorumla
+1 yılinşAllah iş bulursunuz hocam türkiyenin durumunu biliyosunuz başka bişey söyleyemicem
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 462 cevap paylaştı. Yanında mutlaka selpak taşı. Heryer öğretmen olup işini yapan insanlarla dolu.
00 Yorumla
+1 yıloyle ya da boyle bulursun merak etme sanki is yok mu sadece biraz sabir benim arkadasimda oyleydi buldu bekledikten sonra
10 YorumlaÖzel ders vermeyi dene. Ya da bir süre tecrübe kazan, maaş düşükte olsa tecrübe için kabul et.
10 Yorumla
+1 yılKpss den beceremiyorsan ne diye öğretmen oluyorsun ki zaten?
10 Yorumlamalesef ulkemızde cok buyuk sıkıntılar var unv bıtır. ıs yok sacmalık
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 529 cevap paylaştı. Allah yardımcınız olsun. en kısa zamanda atanırsınız inşallah
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim insallah
- Devamını Gör (119)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası