Meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünden mezun oldum stajdan dolayı da sınava pek iyi bir şekilde hazırlanamadım YKS öyle çok iyi geçmedi ama çok kötü de değildi şimdi YKS nasıl bir etki edecek bilmiyorum ama iyi bir sıralama gelmezse sizce 2 senelik sınavsız geçiş hakkımı kullanıp oradan dgs ile 4e mi tamamlasam yoksa bir sene daha mı hazırlansam bilemiyorum.2 yıllık mı 4 yıllık mı?Siz hangisini okudunuz ve memnun musunuz? Önerileriniz benim için çok önemli, bekliyorum.
2 yıllık üniversite mi, 4 yıllık mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yerinde olsam 4 yıllık için tekrar hazırlanırım. YKS yapamayan DGS'de yapamaz diye düşünüyorum. 4 yıllık mezun olursan, işini yapmasan bile daha iyi iş bulma imkanın olur ama 2 yıllık mezunların önünde çok rakibi var.
Hem direkt geçişle gelenlerin içinde sivrilme imkanı da yok. İş hayatına başladığında olay diplomayla dönüyor.
iki yıllık mesleklerden bazıları çok iyidir ama bu bölümler senin mezun olduğun yerleri kapsamıyor. laborant ya da protez ortez okusan çok iyi para kazanırsın. eh bunları da okumayacağına göre 4 yıllık çocuk gelişimi oku, ana okulu öğretmeni olursun, danışman öğretmen olursun ya da kreş açarsın :)
1 sene daha hazırlanırsan kazanacağıma eminim dersen bekle yok ya yine kötü gelebilir kesin değil diyorsan dgs ile şansını dene ama söyleyeyim dgs ile 4 yıllığa geçmek kolay değil kontenjanlar çok az oluyor yüksek puan alman gerekiyor. Öyle dersane sınavına girmek gibi değil yani
Evet dgs seni üzebilir. Benim arkadaşım var meslek lisesi mezunu dgs olaylarını oradan biliyorum. Ful çıkarmaya yakın bir sonuç alırsan o zaman iyi bir üniversiteye geçiş yapıyorsun yoksa özel ünilerde yarı burslu falan çıkıyor. 2 yıllık bana göre değil 4 yıllık olan 2 yıllığa fark atar diyorsan tekrar hazırlanabilirsin. Ama karar senin tabi araştır yine biraz daha.
temsili iki durum. a:akraba b:öğrenci kişisi. ---- 1. Durum-Kişi 2 yillik okumaktadir. a: okuyo musun? b: evet okuyorum. a: 2 yillik mi? b: evet. a: hiç okuma daha iyi :p
2. Durum- Kişi 4 yillik okumaktadir. a: okuyo musun? b: evet. a: 2 yillik mi? b: hayir 4 yillik. a: oooo maşallah maşallah Allah zihin açikligi versin. benim oğlum/kızım da x yerde y okuyor.
valla kardeş 2 mizinde durumu aynı bende seneye gircem sınava bende elketirk-elektornik okuyorumda valla ben DGS felan düşünüyordum sonradan vazgeçtim çünkü olmuyormuş DGS düşüncesi 2 yıllık odun gibi kalıyormuşsun bende hemşirlik felan düşünüyorum onun için çalışcam :/ DGS güvenme bence 1 sene daha çalış :)
aynen yaa offf çok kötü bir durum :( bende lise sona geçecem hemşirelik felan düşünüyorum ayırca kazanamazsın sana gösteriyim ben www.nkfu.com/.../ çocuk gelişimine 50 bin kişi başvuracak ven kont böyle sen düşün artık...
ben üniversitede çalışıyorum. şimdiye kadar kaç bin DGS hayali söndü. Çünkü hem dersler hem sınava hazırlık zor. İki yıllık bir çok bölüm özellikle bayanlar için daha ideal. ama ille de 4 yıllık olsun diyorsan tekrar hazırlanman doğru olandır.
Kesinlikle 4 senelik bir üniversite olmalı. Bak ben şu an 2 senelik üniversiteyi bitirdim. Lisans tamamlama yapıyorum. Ayriyetten bu sene yks'ye hazırlanıcam.
iyi bir uzamanla görüş sadece fakülte okumak için okuma gerçekten de 2 yıllık çok iyi gelirler sağlayan bölümler var. ancak çocuk gelişiminde devam edeceğim diyorsan 4 yıllık oku
En İyi Cevaplar