Tiyatrocumu iyi para kazanır dizi oyuncularımı? Arkadaşlar sorumu sordum hem türkiyede hemde avrupada durumlar nasıl bilmek istiyorum.. mesela türkiyede dizi oyuncusu çok para kazanır belki avrupada tiyatro oyuncusu iyi para kazanır.Bunu merak ediyorum çünkü oyunculuk okuyacağım 1 yıl sonra... lütfen herkes bildiğini söylesin ama alay veya dalga geçmeyin çünkü bu sitede artık dalga geçmek moda oldu
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Ben bir tiyatro oyuncusu adayı olarak sana şöyle bir şey söyliyim ilyas salmanın çok güzel bir sözü var 10 yılda tiyatroda kazanamadığım parayı tek bir sinema filminde kazandım diye tiyatro sanattır para kazanma amaçlı yapılmaz ki Türkiyede tiyatro oyuncusu yarı aç gezer ;)
20 Yorumla
dizi oyuncusu kazanır bence
00 Yorumla
dizi oyuncuları nerden çıkıyor? :/ ilk önce zaten tiyatro eğitimi alacaksın iyi bir oyuncu olmak istiyorsan...daha sonra bir ajansa kaydını yaptırıp performansına göre teklifler gelir sana.
10 Yorumla
+1 yılDizi oyunculari.Turkiye'de tiyatroculara onem verilmiyor
12 Yorumla
Soran+1 yılpeki avrupa hakkında bilgiye sahipmisin? aaba orda hangisinin kazandığı para fazla?
- +1 yıl
Hayir bi bilgim yok malesef
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
14Cevap
Tabi ki dizi oyuncusu kazanır tiyatro oyuncusu deneyimli bilgili fakat tanınmayan biriyse karın tokluğuna aylık evinin kirasını faturasını falan anca çıkarır tabi bu dediğim deneyimli okumuş bilgili tiyatro alanında vaktini vermiş biri için geçerli daha yeni tiyatro oyunculuğu yapan genç biri ailesinden borç harçla kirasını öder. Dizi oyunculuğundaysa eğer dizinin her bölümünde ya da 2-3 bölümde bir çok küçükte olsa rolün varsa haftalık minimum 2000 alırsın tabi bu ücrette kanal faktörüde var star atv show gibi kanallar daha çok verir daha az izlenen kanallar belki 1000 TL verir haftalık. Avrupada ise yine TV kamera önü daha çok kazanır fakat tiyatrodakilerde rahatça kendini geçindirebilicek kadar kazanır.
00 Yorumla
+1 yılbir diziyi 2,5 saat yapmalarının sebebi dizilerde en az 4 5 tane ürün yerleştirmesi yapılıyor. Bither'in küpesi diye 10 bin TL'ye küpe satıldı bu ülkede. Hem de imitasyonu.
Bither onu takmak için ne kadar para almıştır?00 YorumlaBunu gerçekten sordun mu? Tabi ki dizi oyuncusu iyi kazanır. Ama tiyatro bir sanattır. Salt maddi kaygı ile bakamazsın. Fırsatım olsaydı asgari ücrete bile tiyatro oyuncusu olurdum
00 YorumlaHer saman daha fazla sirkülasyonun olduğu ve daha alt kısıma hitap eden meslek daha çok kazanır. Tiyatro izlemeye giden bilinçli kesim televizyon izleyen cahil halka göre kst kat azdır (burda genelleme olarak söylüyorum yoksa televizyon izleyen herkes için söylemiyorum ki benim de izlediğim durumlar oluyor) yani dizi oyuncuları daha çok kazanır. Ortalama bir dizide oynayan oyuncu (avrupada) bölüm başına minimum 10 bin euro kazanır
00 YorumlaSanatın neredeyse hiç değer görmediği ülkemde gereksiz aşk dizileri çok daha fazla izlenir :(
10 YorumlaÖnemli bir role sahip değilsen kazanmazsin anca karin tokluğu.
00 Yorumla
+1 yılDizidaha çok para kazandırır.
Devlet tiyatrosundaki adamlar iki buçuk milyar maaş alıyor.
Konservatuar terkim ben.00 Yorumla
+1 yılDizi oyuncuları. Tabi ne kadar hakediyorlar orası tartışılır.
00 Yorumlaulkeye gore degisir, turkiyede diziciler daha cok kazaniyor sadece tiyatroda top seviyeye gelirsen iyi kazanirsin ama zoor.
00 YorumlaTiyatrocu arkadaşlarım var ne zaman bu konu açılsa dizi oyuncuları da çok güzel kazanıyor derler.
00 Yorumla
+1 yıldizi oyuncusu sanırım =).
00 Yorumla
+1 yıldizi oyuncuları bence.
00 Yorumlarapciler eskort kızlar
00 Yorumladizi oyuncusu bencede
02 Yorumla
Soran+1 yılavrupada durumları biliyormusun?
Tabiki dizi oyuncusu
01 Yorumla
+1 yılDizi oyuncusu
10 Yorumla
+1 yılOkuma sen
00 Yorumla
+1 yılDizi
00 Yorumla
+1 yılDizi oyuncusu daha çok kazanır
00 YorumlaBizde dizi
00 YorumlaDizi
00 Yorumladizi oyuncusu bence
01 Yorumla
+1 yılDizi
00 Yorumla
+1 yılDizii
01 Yorumla- +1 yıl
İki öpüşmeli şey koysan dizide reytingler kırılıyo tıyatrocu kndını parcalıyor karsılıgı alınmıyor
Dizi oyuncuları
00 Yorumla
+1 yılDizi oyuncuları :)
00 Yorumla
+1 yılDizi
00 Yorumla
+1 yıldizi bence
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Değerli kardeşim, oyunculuk okumak istemene çok sevindim. Ne güzel bir başlangıç yapıyorsun.
Ancak neden hemen işin en başında kim ne kadar daha çok kazanır sorusunu soruyorsun. Hemen belirtmeliyim ki, bu soru çok yanlış bir soru. Neden dersen? Aklımın erdiğince yanıtlamaya çalışayım:
Öncelikle oyunculuk ister tiyatroda sahne üstünde sergilensin, ister dizi veya sinema filminde kamera önünde, hiç fark etmez, oyuncu oyuncudur. Elbette tiyatroda oynarken en arka koltuğa göre oynarsın, kamera oyunculuğu daha farklıdır ama iyi eğitim almış bir oyuncu bunun ayırdındadır ve ona göre oynar. Kaldı ki yine ister tiyatroda, ister film veya dizide seni yönlendiren bir yönetmen vardır. O nedenle hangisini yaparsam daha çok para kazanırım sorusundan çok, ben oyunculuk yaparken ne kadar keyif alıyorum demek gereklidir.
Para önemsiz midir? Elbette hayır. Hatta zaman zaman çok önemlidir. Pek çok oyuncu, hiç istemediği halde istemediği bir projede salt para kazanmak için oynar. Bu arada pek çok oyuncu parayı dizilerden kazanır ama sırf prestij olsun diye oyunculuğun er meydanı tiyatro sahnesinde göstermek ister kendini.
Değerli kardeşim,
gel sen paradan çok nasıl iyi bir oyuncu olurumun peşine düş. Daha önce bu ve benzeri sorulara verdiğim cevaplarda bu konuyu defalarca işledim. Ama senin için bir kez daha özetleyeyim. Birincisi mesleğinle ilgili oku. Hem de sayfalarca, binlerce sayfa oku. İkincisi çok izle. Tiyatro oyunu izle, sinema filmi izle, ama her gün en az bir şey izle. Nihayet çok gez. İnsan gençken, cebinde beş para olmadan da gezer. Gezip görmenin önemi şurada: bir oyuncu ne kadar çok kültürle ve insanla tanışırsa o kadar zenginleşir. Göreyim seni.
Sana bol şans ve başarılar dilerim.