@LİiLİİTTH vasıfsız bir sürü insan çıkıyor. Diploma ticari belgedir. Sen kullanacaksin onu. birde kendini geliştirecek insan. okul insanı cahillestirir
Lise de harita bölümunu okudum sonra stajım başladı şantiyede staj süresince mesleği öğrendim beni işe aldılar ve şu an şantiyede topografim teknisyenim
Evet ya hiç sorma çok güzel istedigimi aliyorum kimseden para istemiyorum😊 sabırli ol seninde meslegin olur. Sen ne okuyosun? Kendini geliştirmek önemli ben geliştirmeseydim şu an belki boş boş evde oturuyordum😊
İlk maaşınla ne aldın ne yaptın mesela:) ? Hep üstünemi kıyafet vs ya da saat benim kol saati hayranlığım vardır 1000TL üzeri kol saati alma hayranlığım
Lisede ne okudun anadolumuydu meslekmi bende mezuna kaldım şu an üniversite sınavına hazırlandım işte bakalım ne olucak 4 yıl işletme okumak istiyorum lisede meslek lisesindeydim muhasebe bölümünde, stajyerinde çalışmak istiyordum ama elemanlarla anlaşamadık:) bir kadın sinir etti beni
Ben lisede harita bolumunu okudum sonra stajim geldi şantiyede staj yaptim staj suresince de meslegimi ögrendim ve beni begendiler işe aldılar şu an topografim teknisyen. ilk başta benide sinir eden vardi ama fazla takmadim onlari umursamadim😊
Bende oralara girmiyorum ama arada bir yani 1400tlye bir tanecik saat alıyorum şu an ailemin verdiği parayla:) mutlu ediyor beni sevdiğim saatleri ya da gömlek ceket, iyi bir fön makinesi wax, araba alıcak para yok napalım:)
Sen naptın birikim yaptınmı bari? Yoksa bütün maaşlarını hep harcadınmı ben tahmin ediym harcamışsındır bence çünkü insana nakit para kudurtuyor beni harcayasım geliyor işte bir miktar para geçince elime:)
İlk maaşınla ne yaptığını söylemedin hâlâ, ve merak ediyorum üniversiteyemi gitmek isterdin yoksa çalışıp para kazanmak dahamı iyi oldu mesleğinide şimdiden eline almak?
Tabiki de meslegimi hemen elime almak iyi oldu tamam üniv. Diplomam yok ama en azından boşta da kalmadım şantiyede şu an çok iyi gidiyorum... hayir ilk maaşımla kişisel bakimimlarim vardi yaptim sonra bir kac kiyafet aldim gerisini hesaba attim birikim yapiyorum... ilk maaşla kiyafet eldim
İyi Maşallah iyi yapıyorsun birikim yapmakla, arabamı almayı düşünüyorsun sende benim gibi? nezamandır maaş alıyorsunki yani yeni değilmi daha 20 yaşındasın sonuçta?
19 yaşindaydim staj yaptim 20 den gün aldim sigortam oldu bayağı birikimim var... arabayı da düşünüyorum ama butçemin dışına çıkamam ya da 1 sene daha beklemeliyim.
Maşallah Allah daha çok versin keşke bende staj yaptığım muhasbe bürosundan çıkmasaydımm:( neyse üniversite okuyucam sonuçta müşavir olmak için üniversite şart, boşu boşuna çıkmış değilim aslında
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
Benim üniversitede kayserili hocam vardı "bizde ticarete kafası basmayanı okuturlar" derdi.
Bir kayserili olarak bu kesinlikle doğru bak 4 lisans bitirdim.
Saçmalamış onu öğretmen yapanı
Okudugun bolum hayallerinin bolumu degil ise aciktanda okunur. Onemli olan cevreyi olusturmak ve is yapmak
Heleki şu dönemlerde ticaret atılmak daha mantıklı büyük şeyler olmasına gerek yok ufak yollarlada olabilir..
üniversite iş bulma kurumu olarak görüldüğü müddetçe boşta çok insan olur
Aynrn öyle ümüverste eğitim kendini geliştirme bişeyler öğrenme yeridir harika yorum
@LİiLİİTTH vasıfsız bir sürü insan çıkıyor. Diploma ticari belgedir. Sen kullanacaksin onu. birde kendini geliştirecek insan. okul insanı cahillestirir
Aybrn öyle
@LİiLİİTTH sizi izliyorum
Okul bitirsen bir dert bitirmesen bir dert
Bu ülkede ticaret de zor 2 ucu b değnek
Kesinlikle meslek öğrenip ticarete atilmak kesinlikle ve kesinlike
Ne şartlar olursa olsun tabiki iyibir üniversite eğitimi almak
Kafe ac yolunu bul mantiginda herkes bense okul oku sonra yurtdisina cik
Üni okumak ailenin şirketi yoksa yaramıyo bence direk hayata atıl
Oku, sonra ticarete de atılırsın istersen
Ticarete atildiginda kesin basarili olacaksin diye garanti yok. Ama universite mezunu olursan fabrikaya bile baslasan bir ust kademeden baslarsin.
Bizim millet ümüversteyş iş bulma kurumu olarak görüyor
Ticarete atılmak daha mantıklı
Dandik bir üniversite okuyacağına limon sat
Ticaret. Kesin ve net
ülkeyi yesinler ben prensip meselesi diye okuyorum
Ticarete atılıp açıktan okumak 👍🏻
Okuyanlar okumayanların altında çalışıyor
İkisi de mantıksız ticarete atıl boşver
ticaret de bizi bekliyor
B. ktan bir sarki uydurup dın dın etmek😂😂
Meslek nedir Efendim?
Bu ülke de ikisi de yapılmaz
Ikisinide yapmayacan şu ulkede
Ticarete atılmak en iyisi
Tabi kide ticarete atılmak
Okuduğun bölüme göre değişir bence
Bıraktım okulu. Ticarete atılcam
Sansin kime nerde gulecegi belli olmuyor
Hiç yasamayıp, ülkeyi terk etmek.
Ben hiçbirini yapamadım
Paran varsa ticaret yap
bayan kuaförüsün yani
Hayır. Harita topograf
okul okumadan nasıl oldun ki?
Lise de harita bölümunu okudum sonra stajım başladı şantiyede staj süresince mesleği öğrendim beni işe aldılar ve şu an şantiyede topografim teknisyenim
anladım.
Ticaret de kolay birşey değil
Ülkemiz şartlarında hiçbirşey mantıklı değil.
Üniversite okuyup ticarete atılmak
Üni okuyorum ama bölüm ticaret :D
ilgi yetenek olayı bu
Okumak tabiki
İkisi de boş bu ülke de bir şey yapılmaz
Esas olan zekadır.
Ticarete atılmak en mantıklısı
Ticarete atilmak
İkisi de çok sağlıklı değil
Akp üyesi olmak
İkiside çok zor 😥
O mevzular çok karışık
Ticaret daha mantıklı 2 üni bitirdim işsizim
Bolumler neydi?
Pc ve mağazacılık
Bilgisayar muh mu programlama mi?
Programlama
Hangi yazilim dillerini iyi biliyorsun?
Ikiside mantiksiz
Türkiyede okumanın bir değeri kalmamış
Ticarete atılmak
işin varsa ve seviyosan ayrılma ticaret kesinlikle
Eğitim diyeceğim.
Ticaret
Ticarete atılmak
Yurt dışına gitmek.
Sermaye varsa ticaret daha mantıklı
Ticaret de kolay birşey değil
Ticaret
Ne işle meşgulsun?
Harita
Ayda kaç para kazanıyorsun?
Asgari maaş.
İyi Allah bereket versin ben muhasebeci bile olamadım bir işim yok keşke benimde seninki gibi iyi bir işim olsaydı kaç yaşındasın?
Teşekkür ederim. 20
Senin bu yaşta işin var ne güzel para kazanıyorsun benim işim bile yok üniversite okumaya çalışıyorum bu sene giricem inş:)
Kazandığın parayı harcamak nasıl bir duygu:) istediğini alıyormusun yani? Mutlu hissettirir insana istediklerini almak
Evet ya hiç sorma çok güzel istedigimi aliyorum kimseden para istemiyorum😊 sabırli ol seninde meslegin olur. Sen ne okuyosun? Kendini geliştirmek önemli ben geliştirmeseydim şu an belki boş boş evde oturuyordum😊
İlk maaşınla ne aldın ne yaptın mesela:) ? Hep üstünemi kıyafet vs ya da saat benim kol saati hayranlığım vardır 1000TL üzeri kol saati alma hayranlığım
Hayır ya benim öyle hayranligim yok😊 ben pazar'a gidip alışveriş yapan biriyim gucciye falan girmiyorum😀
Lisede ne okudun anadolumuydu meslekmi bende mezuna kaldım şu an üniversite sınavına hazırlandım işte bakalım ne olucak 4 yıl işletme okumak istiyorum lisede meslek lisesindeydim muhasebe bölümünde, stajyerinde çalışmak istiyordum ama elemanlarla anlaşamadık:) bir kadın sinir etti beni
Ben lisede harita bolumunu okudum sonra stajim geldi şantiyede staj yaptim staj suresince de meslegimi ögrendim ve beni begendiler işe aldılar şu an topografim teknisyen. ilk başta benide sinir eden vardi ama fazla takmadim onlari umursamadim😊
Bende oralara girmiyorum ama arada bir yani 1400tlye bir tanecik saat alıyorum şu an ailemin verdiği parayla:) mutlu ediyor beni sevdiğim saatleri ya da gömlek ceket, iyi bir fön makinesi wax, araba alıcak para yok napalım:)
Araba alman icin herseyden vaz geçip birikim yapman daha mantikli olur diue dusunuyorum😊
Sen naptın birikim yaptınmı bari? Yoksa bütün maaşlarını hep harcadınmı ben tahmin ediym harcamışsındır bence çünkü insana nakit para kudurtuyor beni harcayasım geliyor işte bir miktar para geçince elime:)
İlk maaşınla ne yaptığını söylemedin hâlâ, ve merak ediyorum üniversiteyemi gitmek isterdin yoksa çalışıp para kazanmak dahamı iyi oldu mesleğinide şimdiden eline almak?
Tabiki de meslegimi hemen elime almak iyi oldu tamam üniv. Diplomam yok ama en azından boşta da kalmadım şantiyede şu an çok iyi gidiyorum... hayir ilk maaşımla kişisel bakimimlarim vardi yaptim sonra bir kac kiyafet aldim gerisini hesaba attim birikim yapiyorum... ilk maaşla kiyafet eldim
İyi Maşallah iyi yapıyorsun birikim yapmakla, arabamı almayı düşünüyorsun sende benim gibi? nezamandır maaş alıyorsunki yani yeni değilmi daha 20 yaşındasın sonuçta?
19 yaşindaydim staj yaptim 20 den gün aldim sigortam oldu bayağı birikimim var... arabayı da düşünüyorum ama butçemin dışına çıkamam ya da 1 sene daha beklemeliyim.
Şu anda ne kadar birikimin var merak ettim:)
30
Maşallah Allah daha çok versin keşke bende staj yaptığım muhasbe bürosundan çıkmasaydımm:( neyse üniversite okuyucam sonuçta müşavir olmak için üniversite şart, boşu boşuna çıkmış değilim aslında
Üniversite