Zengin olmak, çocuklarıma güzel bir hayat sunmak istiyorum ileride. şu an daha çok gencim, doktor olmayı düşünüyorum ama daha iyi para kazanma yolu var mı bilmiyorum. Doktorluk nasıl? Bir şeyi istersem yaparım, hiç sorun değil. Ama doktorluktaki para yeterli olur mu sizce zengin olmak için? Babamdan dolayı hep maddi durumumuz iyiydi ve istediklerimi hep aldım, ama ileride kendi hayatım olacak sonuçta.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılDoktorlar çok zengin değil yalnız. Çok çok çok çok çalışıp uzmanlaşman uzmanlaştığın alanda çok çok çalışıp isim yapman lazım ki bunlar olana kadar da ortalama 40 yaşına gelirsin. Zengin olmak için değil de daha farklı idealler için doktor olmayı isteyebilirsin mesela. Ha bu arada köpek gibi çalıştıklarını da söylemeyi unuttum.
43 Yorumla- +1 yıl
Doktorluğu seviyorum, ama zengin olmam da lâzım. Etrafımdakileri üzemem. Ne yapabilirim?
- +1 yıl
Ah be kızıııımmm, dünya batmış sen zengin olucam diyorsun ol da 😄 bakalım pandemiden sonra bir daha konuşalım bu konuyu olur mu?
- +1 yıl
Skabsjdjasjajdh olur
En İyi Cevaplar
Olaya bakış mantıgın cok yanlıs. Her ıste para vardır ancak her ıste kaymagı yıyen kıtle bellı krıterlere sahıp olanlardır.Öncelıkle en basarılı olacagın sevecegın işi yapacaksın oncelık para odaklı olaya gırersen hayatın boyunca para kazanamazsın. Meslegının en ıyısını yapma odaklı ol arkasından para zaten akar. en ıyı ahcı olmak en ıyı doktor olmak en ıyı işletmecı olmak vs vs ne yaparsan yap en ıyısını yap. Tıp alanındada en ıyi parayı plastık cerrahlar göturuyor bu zamanda. Ama dedıgım gıbı hangııs olursa olsun en ıyısı olmaz ısen hıc bır meslek senı zırveye taşımaz
10 Yorumla
+1 yılZengin olanların hiç biri bu soruyu sormaz. Çocuk garajında facebook kodu yazarken amacı arkadsşları ile ortak kullansbileceği bir alsn oluşturmaktı. Her şey yeteneklerin ve ilgin doğrultusunda mrrakla başlar.
Doktor olucağını sanıyorsun ama düşündün mü sabahlars kadar kalın kitapkar bitireceksin, kan görünce bayılıp bayılmayacağını bilmiyorsun, kesip biçmeyi insanları ölürken görmeyi, siren sesleri bunlara dayanıklı mısın bilmiyorsun. Para her şey değil. Zaten doktorlukta en kazandıran değil.01 Yorumla- +1 yıl
Dayanırım. Ameliyat videoları izliyorum, kan zâten hep görüyorum falan.
+1 yılZengin olmak için yaptığın işi en iyi şekilde yapman lazım. Yaptığın iş önemli değil o işe verdiğin emek önemli. Esnafta olsan büyük bir şirkette olsan yaptığın işi kötü yapıyorsan bir müddet sonra tüm paranı kaybedersin ama yaptığın işi çok güzel yapıyorsan bir müddet sonra adın dilde dile dolaşır.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
58
Cevap
99Cevap
+1 yılNe olursa olsun sevdiğin işi yap nokta. Sırf para kazanmak için sevmediğin işe katlanamazsın, özellikle tıpı sevmiyorsan 6 sene işkence gibi gelir artı bunun tusu var doktorası var.. tıpı bırakıp tekrar sınava hazırlanan bir sürü insan gördüm. Ne olursa olsun sevdiğin işi yap ve mutlu ol en büyük zenginlik mutluluk çünkü, para mutluluk getirmiyor özellikle sevmediğin bir işi yaparken, her gün söve söve işe gideceksem kazandığım paradan ne anladım ben? Sevdiğin işi yap kendini geliştirebildiğin kadar geliştir alanında en iyi olmaya çalış zaten para kendiliğinden gelir. Hakkında en yüksek hayrına olan olur umarım.
31 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılBüyük kazançlar ve istenilen paralar genel olarak ticaretle kazanılıyor, yani ticareti sevmek gerekiyor. İlla 100.000 tl ye gerek yok bir ticaret sahibi olmak için, düşünmeyi sevmek gerekiyor. Doktorluktada iyi para var tabi ama kolay şeyler değil, zoru seviyorsan hiç sorun olmaz, çünkü bir akrabam ağlıyordu hep 😕 sonunda oldu ve kavuştu istediğine. Ticaret falan istiyorsan eğer algoritma, problem çözme, sebep-sonuç gibi kavramları öğrenirsen basit şeylerle güzel fikirler ve projeler oluşturabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılDürüst olmak gerekirse parasına göre meslek tercih edersen ileride güzel bir hayatın olmayabilir.. Bir kaç yıl dayanırsın ama bir süre sonra o meslek sana işkence gibi gelir. İnan parası da seni tatmin etmez. Psikolojin çok yıpranır. Ama sevdiğin işi yaparsan psikolojik açıdan daha iyi olduğun için daha mutlu bir hayat sürdürürsün. Ve fazlasında gerçekten gözün olmasın. Yeteri kadar iste.. Bunlar benim görüşlerim ama yinede ben zengin olmak istiyorum dersen gastronomi bölümünü önerebilirim. Ama bu bölümde kendini geliştirmen şart. Zorlu yemekler yapabilmelisin ve bir dili iyi bilmelisin. Genelde İspanyolca, japonca ve çince bilen aşçılar iyi para kazanıyor. Ama cidden kendini geliştirebilirsen paraya para demezsin çok kazanırsın.
11 Yorumla- +1 yıl
Doktorluğu seviyorum...
Bu zamanda zengin olmak zor. Iyi bir statü lazım ve aza kanaat etmeliyiz ne kadar çok kazanirsak kazanalım. Zengilige gelince çogunun ortak özellikleri pinti olmak gibi geliyor bana.. En önemlisi sağlik ve gönul zengiligi tabi zengin olmak istiyorsakda çabalayacaz çok iyi bir birikim ve güzrl bir iş yana bankaya yatırim derim ben
10 Yorumla
+1 yılzengin olan kimse ben nasıl zengin olurum dememistir emin ol dikkate dersen zengin insanlar (babadankalma hariç) hepsi basarılı kisilerdir disiplinli çalıskan ama hiçbiri surda çok para var ben oradan zengin olurum demmistir herzaman bir basarı pesinde kosmuslardır kendi isleri bile olsa pazar günleri dahil çogu zaman islerinin basındadırlarve en önemlisi risk almayı bilirler EN BÜYÜK RİSK HİÇ RİSK ALMAMAKTIR sıradanlasan bu cümle basarının en temel unsurudur aslında ben kimim, bundan 5 sene öncesine kadar bir fabrikada çalısan geç enerji dolu isini iyi yapan bir isciyken Şu an kendi isimin sahibi yanımda 6 eleman çalıstıran (2 üniversite mezunu) basarı basmaklarını teker teker çıkan bir girisimciyim burda basımdan gecenleri anlatsam bu konuma nasıl geldigimi inanın saatler yetmez ama sunu bilki hiçbirsey kolay olmuyor çok kez yanlıs hamle yaptım zarar ettim basarısız oldum ama asla pes etmedim herzaman kendi potansiyelimde riskler aldım ve Şu an ben uyurken bile para kazanabiliyorum
14 Yorumla- +1 yıl
Vay be helal olsun dayıma ben de hep sizler gibi olmak istiyorum güçlü ve dimdik ayakta duran birisi olmak istiyorum.
- +1 yıl
@Ressamolmayolunda iste bunun için biryerden baslaman lazım dogru veya yanlıs
- +1 yıl
Doğru söylüyorsunuz ama cesaretim yok hayata yeniden başlamak istiyorum yaşadığım hayatı sevmiyorum ne yapacagimi bilmiyorum
- +1 yıl
@Ressamolmayolunda yas 21 ise daha pek birsey yasamadınızı düsünüyorum Şu an sizin yasınızda olmak isterdim
Öyle bir konuşmuşsun ki ne istesen olabilirsin sadece seçmen gerekliymiş gibi 🤣 uzman doktor, bilim adamı, astronot, işadamı, avukat, ceo, mühendis, milletvekili, bakan, pilot herşey olabilirsin demi?
Sende de ne kapasite varmış arkadaş?
Bence ceo ol sen10 Yorumla
+1 yılDoktor ol sen ama birikimlerini degerlendir. Yanı ortalama 12 sene içinde 300 bin bir bir birikim yaparsın. O parayı da yatırımlarla katlaman gerek. Daha büyük paraysa istediğin yazılım vs ya da ticari faliyet derim
03 Yorumla- +1 yıl
Yazılım öğreneceğim ek olarak, bilgisayar okuyan arkadaşlarım var. Doktorken de tek yaşayacağım, yaparım birikim, ev alıp kiraya veririm. Müthiş.
- +1 yıl
Ben ev almaktan bahsetmiyorum. Al tabi de daha iyi getirili şeyler var tabi riskli de biraz. En garanti faiz getirisi sonra risk orani artar devlet tahvili, hisse senedi, döviz vs gibi seçeneklerde var bunlarida değerlendirmek gerek. Önemli olan kazanmak kadar paraya değer katabilmek, bunun için çok paran olmasada olur yeterki bu mantıkla hareket et
- +1 yıl
Tamam, düşüneceğim.
+1 yılÖnce arkan olucak maddi ve manevi arka sonrada aklın olucak girişken ve fikirleri sağlam bir insan olacaksın ama dediğim gibi arkanda maddi destek sağlayacak bir insan veya çevren yoksa unut.
14 Yorumla- +1 yıl
Var, babam var ama bilmiyorum işte.
- +1 yıl
Zenginlikten kastın ne oda önemli? Rahat bir yaşam istiyosan doktorluktan aldığın para yeterli olur.
- +1 yıl
Hayır, bildiğin zengin. Yani babam söylüyor işte ben evini arabanı alırım vs. ama ben çocuklarım için en iyisi olsun isterim, kendim için de.
- +1 yıl
Biraz nasip kader işleri. Trilyonluk zengin olursun ama milyarder olmak için aileden kalması lazım mesela.
+1 yılbenim gibi yap, yatırım, ev al kiraya ver, araba al, iyi bir işe gir, sonra hayat biraz daha yaşanılası oluyor ama 5-6 yıl sıkı çalış ve hesap vs yap... kariyer önemli, itibar önemli, sevdigin işi yapman daha önemli ama, ben sevdigim işi yapıyorum en sonunda. küçükten başlayıp yükseliyorsun, tecrübe, emek, bilgi, ingilizce... önemli şeeyler, kartopu gibi büyüyor.
00 Yorumlaİşin önemi yok, büyük düşünmen lazım.
Mesela hemşirelik işin çalışma kısmı diyelim, büyük düşünme kısmı ise şu ( İnsanların daha faydalı, ilgilş bir hastaneye ihtiyacı var bu yüzden bir hastane yapmalıyım. )
Yani yaptğın iş ne olursa olsun büyük düşünmelisin, halkın ihtiyacı olan şeyi satmalısın ve iyi bir satıcı olmalısın.00 YorumlaTicarete atıl ama bunun için ticari zekaya sahip olman gerekiyor ve ilk başlarda birçok risk alman gerekiyor. Bu yüzden her şey bir anda bitebilir. Tavsiyem; rahat bir doktorluk bölümü kazan. Kararlı harca, birikim yap. Böyle zengin olursun.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce herhangi bir sektörden başlayıp ardından sırayla, inşaat, enerji, dijital tüketim malzemeleri olarak sürmeli gelişim, devleşmek isteyen bir kuruluş sektör seçimlerini doğru yapmalıdır, aksi takdirde ya bulunduğu yerde sayacak ya da yokolacaktır.
00 Yorumla Eğer aileden zengin değilsen doktorluk tek başına zengin mengin etmez , doktorluktan yaptığın birikimle ufak ufak başka alanlarda da ya da yine sağlık alanında iş kurmak gerekir , zengin olmanın tek yolu kendi işinin patronu olmaktır
10 Yorumla
+1 yılPat diye kim zengin olmuş okumakla zengin olunmaz iş yapıcaksın ticarete gireceksin bunlarında olması içinde babadan kalan bir şeyler olacak sermaye lazım ve arkadanda sana güvecek birileri
01 Yorumla- +1 yıl
Ticaret... Bilmiyorum ki nasil atilmam gerektiğini
Walter White kimdir ne yapmıştır araştır derim :) izleyenler anlar😂
33 Yorumla- +1 yıl
Anlatır mısınız
- +1 yıl
Abahahagajsjahhdhjad sağ ol canım ama ben hiç almayayım
+1 yılYeminli mali müşavir olabilirsin. Ama yeminli mali müşavir olmak için o kadar çok aşamadan geçmen lazım ki zor iş aynı doktorluk gibi. Ama bir başardın mı bir imzayla 10-20bin lira alıyormuşsun.
10 Yorumla
+1 yılÇocuklarına iyi bir hayat sunmak için onlara kendin bakman lazım sevgisi eksik kalmasın... Genelde doktorların çocuklarına bakıcı bakıyor bence babaları zengin olsun sen anne ol 🙃
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 308 cevap paylaştı. Parayi resmi ya da gayri resmi hertürlü bulursun. Önemli olan parayi bulup çok zengin olmayı düşünmeden önce!! Yönetmeyi öğrenmen gerek. Büyük para büyük güç ister.
10 YorumlaHosteslik, pilotluk daha çok kazancı olan meslekler. Şu an pilot başlangıç maaşı 25 bin falan. TK'da hostes başlangıç maaşı 6 bin yatı vs 8 3 ayda bir ikramiye 10-11 arası
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen doktorluğun maddi açıdan çok üst olduğunu düşünmüyorum, hep ortalamadan fazla alıyorsun ama yine memursun yani. Hastane ek ödemeleriyle 10-15 bin TL alıyor uzman doktorlar, 10 yıl eğitim ve 2 sene mecburi hizmet sonrası bu.
11 Yorumla- +1 yıl
Ne olabilir peki?
Doktorluk çok güzel ve aynı zamanda kutsal bir meslek.. Her ne iş yapıyor olursan ol bir mesleğin olmalı.. onun dışında çok kazanmak için Kendi işini yapmalı girişimci olmalısın..
01 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılZenginlik için doktorluğu düşünüyorsan estetikçi ol, doktorlar asla pişman değil ama emin ol şu günlerde doktor olsaydın parayı düşünecek zamanları bile yok
00 Yorumla Zengin olmak için akıllıda olmak lazım. Gİrişken olmak lazım. Yatırım yapıp pasif gelir kazanıcağın şeylere yönelirsen ilerde çok rahat edersin :)
06 Yorumla- +1 yıl
Mesela?
- +1 yıl
Tıp nasıl sence?
- +1 yıl
Anladım, teşekkürler.
+1 yılNeden hep fazlasini ister bu insan oğlu hic anlamiş degilim ben fakirim mesela ama zengin olsaydim da demiyorum dunya malında parasinda gozüm yok gecimimi saglayayim. cocuklarima bakabileyim canim sag olsun yeter diyorum tapmayın dunya servetine
36 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşın bahsettiği dünya servetine tapmak dersen yanlışlık yapmış olursun. Arkadaşın da belirtiği gibi geçim sıkıntıları yok ama ileride çocuklarına da aynı babasının annesinin ona iyi bir şekilde hayat sunduğu gibi o da gelecekteki durumu şimdiden hesaplamaya çalışarak çocuklarının geleceğini hesaplamaya çalışıyor. Bazı insanlar bugün çalışır bugün yer. Ama bolluk her zaman olmaz bunu bilmezler.
- +1 yıl
Bunu doktor maaşiyla zaten fazlasiyla yapabilir herkes ailesini cocuklarini düsunur tabiki. Ama bunu para kazanmayı hirs haline getirmeden yapmak gerekir diye dusunuyorum.. Ben yanlis mi anladim. acaba
- +1 yıl
Bir ayrı konuda o cocuklarına herseyi sunarsa bu devirde deger bilen yeni nesilde kalmaz emek nedir alınteri nedir bilmezler çunku onlara hersey altın tepsiyle sunulacak..
- +1 yıl
Bence en iyisini yaparsın helede böyle bir zamanda.. O kadar zorki cocuk sorumluluğu almak belirli bir yasa kadar evdeler koruyup kolluyorsun ama bir sokaga çıkmaya baslasın iste o zaman artik senin yetistirdigin cocuk glder yerine hic tanimadigin bir evlat gelir iste o kadar kotu zamandayiz..
- +1 yıl
Gizli Üye(25-29)+1 yılparayı tutucaksın gereksiz harcama yapmayacaksın yatırım yapıcaksın + ek gelir yapıcansın tatil yapmak yok kendi işini kurabilicegin meslek seç veteriner hekim veya eczacı, dükkan açtımı parayı kırarsın ya da pilot olcan
20 YorumlaYapılan işten çok zekayı kullanmak lazım. Ticari zeka...
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 531 cevap paylaştı.
+1 yıl@livaneli sen iyi bilirsin. Hani çaklayla birlikte yürüttüğümüz iş 😁😂😂
211 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@_Eycey_ @KürkMantoluHayri oyş ♥
- +1 yıl
+1 yılDoktorluk bu dünyadaki en garanti meslektir doçentler profesörler şu an özel hastanelerde 50bin tlnin altında maaş almıyolar
07 Yorumla- +1 yıl
Dediğim gibi doçent ve profesörler alıyor bu paraları ki bu durumda ülkenin en çok doktora ihtiyacı var 160 bin doktor nedir 83 mliyona
- +1 yıl
Amcam acıbademde prof o yüzden ordan biliyorum :)
- +1 yıl
Her iş için geçerli bu başalılı olursan kazanırsın ama bir işletme mezunu veya mimardan kazanıcının daha çok olduğu bir gerçek genel olarak istisnaları saymıyorum tabi
+1 yılAz laf yalansın yok mal haramsız olmazmış buna göre bir rota çiz.
10 Yorumla
+1 yılsıfırdan zengin olman mümkün değil ya illegal işler yapacaksın ya piyango çıkacak
10 YorumlaŞu an eczane ve fırınlr acık fırın ac cok pra kazanırsın tıcaret yp
10 YorumlaTiktok ya da YouTube aç saçma sapan gereksiz videolar at zenginsin
15 Yorumla- +1 yıl
İçerik üretmek saçma degil emek var işin içinde.
- +1 yıl
Saçma videolar tutar gibi konuştun lütfen emege saygı gösterin rica ediyorum.
Doktorluk yıpratıcı ve hakettigin parayı alamıyorsun.
Zengin olmak için yolsuzluk yapabilirsin. Yok helalinden olsun dersen ya ticaret ya zengin koca00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldoktor olman için anne babanında o meslek grubuna ait olması gerek yoksa zor olman doktor.. aile kökeni ile ilgili bir durum
20 YorumlaBu sorunu cevabını yıllarca bulamadım. Bulan da burada görüş paylaşmaz zaten.
10 Yorumla
+1 yılHrrgun oturduğun yerden kazanırsın yardımcı olurum bana don
00 Yorumla
+1 yılParası için doktor olmayın. Para için çalışacak iseniz tüccar olun ticaret yapın.
00 Yorumla
+1 yılticaretle uğraşmak kadar zengin eden bisi yokdur ama akilli olmak lazım tiacret de de
00 YorumlaSevdiğin işi yaparsan hem zengin hem de mutlu olursun
00 Yorumlaoyle is secki gece sen uyurken o sistem para kazansin. Ornegin bir satis sjtesi hem dunyaya hem ulkende 7 24 calistigini dusun bu bir oneri sadece
00 YorumlaZengin olmak istiyorsanız zenginlerin yaptığı işlere bakın, hiç bir şey..
00 Yorumla
+1 yılBu devirde copcu bile olacaksan kendi isinin patronu olacaksin (.)
01 Yorumla- +1 yıl
😂😂👍👍 harika
+1 yılÖnemli olan iş değil, önemli olan çalmayı iyi bilip bilmemende
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 340 cevap paylaştı. Nasıl çok para kazanırım değil de ben hayat boyu bu işi yapabilir miyim diye düşünerek seç mesleğini
00 YorumlaUmarım doktor avukat olup güzel bir yol çizersin. ya da Define bulursan daha kolay olur 😂
00 Yorumla
+1 yılÇocukların hazır parayla büyürse elindekilerinin değerini bilmez
00 YorumlaYazılım demişsin zaten dünya geneli büyük açık var bu sektörde ona yönel
00 Yorumla
+1 yılZengin olmak için para için meslek sahibi olunmaz insanlara yardımcı olmak faydalı olmak için sevdiğin için yapılır illa para diyorsan da git borsacı ol ticaret yap...
00 YorumlaPolis ol kendi çapında zenginsin rüşvet karşılığı iş hallediyolar.
10 Yorumla
+1 yılBir tane gelir kaynağın varsa, zengin olman mümkün değil.
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 7b cevap paylaştı. Urfa da bir kadın dogumcu erkek doktor vardı. Ayda 60 bin kazanıyordu bundan 8 sene önce falan.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaç bir youtube kanalı giy beyaz taytı ara sıra kalk birşeyler gösteriyor gibi yap göster fizigi zaten zenginsin bu kadar basit aslında..
00 YorumlaZengin olmaktan kastın ne kadar zengin olmak ama herkesin beklentisi farklı
11 Yorumla- +1 yıl
Miyav
ne doktorluğu yahu. tercüman ol. en temiz para onda
10 YorumlaZengin olayım diye zengin olmuyorlar. İstikrar ve şans olması lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRestoran işletebilirsin. 3-6 yılda harcadığın parayı karşılayabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılşu yüze estetik yapanlar var ya, onlardan ol , en çok para kazandıran meslek o, ayrıca kadınların göğüslerini ve kalçalarını, erkeklerin de penislerini estetiklersen milyoner olursun.
00 YorumlaBakıyorum da herkez birşeyler söylemiş peki ya siz zenginmisinizde tavsiye veriyonuz
10 YorumlaBabamın hiç bir zaman parayı düşünerek zengin olduğunu sanmıyorum. O azimliydi, çalışkandı ve işini iyi yapmayı çok severdi, disiplinliydi.
10 Yorumla
+1 yılTicari zeka veya kimsenin akil edemedigi bir urunun alim satimini gerceklestrip ve reklamini iyi yaparak
10 Yorumla- Devamını Gör (97)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler