Güzel arkadaşım merhaba😊🌹 durumuna üzüldüm inan. Heleki eşinin (
Bulduğu işler hep geç saatte çıkmamı gerektiren ve ayakta duracağım işler. Ne yapacağımı şaşırdım.) arkadaşım hem kaza geçirmişsin hemde böyle anlayış ve insanlık yoksunu bir eşin var. Allah yardımcın olsun. Nasıl olurda bir erkek bu durumdaki bir eşini çalıştırabilir ki. Nasıl olurda eşine bulduğu işler bir erkeğin eşini evinde bulması gerekirken geç saatte çıkılan ayakta çalışılan bir işte çalıştırıyor. Nasıl bir vicdan ce merhamet sahibidir eşiniz?
Böyle birşey görmedim. Ben bu durumdaki eşimi asla çalıştırmam. Sonuçta kaza geçirmiş hasta bir eşi asla çalıştırmam kararı eşime bırakırım ama çalışmak ister ve sağlığına zararı olursa dur derim. Sonun sonu çalıştırdım diyelim çaresizlik sonda, o vakit ise hafif ama erzen çıkılan eşimi yormayan güvenilir bir ortamda çalışmasına müsade ederim.
Arkadaşım herşeyden önce tam olarak ailevi şart ve durumunuzu bilmemekle birlikte eşiniz sizi seviyormu? Değir verişormu? Eşiniz için nekadar önemlisiniz? Bunun gibi soruları inçeden inceye kendinize sorup hassas bir şekilde önyargısız cevabını bulunuz ve ona göre evliliğiniz konusunda kararınızı veriniz lütfen. Ve açık açık konuşunuz eşinizle herşeyi. Bu mümkün değil de baskı varsa ona göre kontrollü aileden ya da destek birileri ile bu konuyu eşinizin yanında konuşunuz. Hasta marazlı bir insanı çalıştırıp ondan medet beklemek nedir ki. Erkek dediğin kendini ezer ama eşini asla ezdirmez sokak ortasına atar gibi bir işe sokup çalıştırmaz.
İnanın üzüldüm ve sinirlendim. Allah yardımcınız olsun🌹🌺🌼💐
Öfke ile hareket etmeden inceden inçeye ölçüp biçin. Çalışmanızda sonun sonu kaçınılmaz bir durumsa bırakın eşinizin dediği eşi, sevebileceğiniz bir işi siz seçin kendinizi zulümden kurtarın bari80 Yorumla
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun. Bu kadarına da pes doğrusu. Eskiden çalışmamasını isteyen erkekler olurdu. Şimdi zorla çalışmaya zorlayanları duymaya başladık. Allah yardımcınız olsun. Zor durumda olduğunuzu bir süre daha çalışmak istemediğinizi söyleseniz yine de halden anlamıyor mu? Hadi hepsini geçtim bir erkeğin zorla bir bayanın gece geç saatlerde işten çıkmasını istemeye asla hakkı yok. Kocasıysa kocalığını bir daha gözden geçirsin bence. Dini inancınızı bilemem ama hele hele müslüman bir kadının asla böyle bir mecburiyeti yok. Eşinize hatırlatın isterseniz. Allah'tan korkuyorsa yapmasın.
Kadınlar evliyse asla çalışmak mecburiyetinde değildir.
Tabi ülkemizin ekonomik durumu, büyükşehirlerde yaşamanın zorluğu ve geçim sıkıntısının yanı sıra sanki kadınların çalışması modernlik çalışmaması gericilikmiş gibi algı operasyonlarının da etkisi var. Kadına ihtiyaç olan meslekler hariç asla kadınlar çalışmamalı. Zaten ne kadar hayat müşterek denilse de erkekler gerek ev işlerinde, gerek çocuğa bakma, gerek temizlik tertip düzen gibi konularda kadınlar kadar katkı sağlayamıyor. Hal böyle olunca kadınların omzuna fazla yük biniyor. Hem çalışsın hem evin yükünü çeksin yazık değil mi.70 Yorumla
+1 yılDurumunuz nasil gecim sikintisi cekiyormusunuz iyi mi kotu mu? O yuzden destek istiyor olabilir ama ayakta calisacagin bir is bulmasin soyle ona ve gec saatte de olmasin o saatlere kadar calisacaksan neden evlisin ustelik ev isi de sende ev isinde de o yardim etsin ozmn illa ev isini kadin yapacak diye bir sey yok ki ve durumun cok kotuyse hic calisma yat dinlen esinin senin yaninda olacagina ustune seni zorlamasi cok sacma baski uygulamamasi gerekir oh o sade calissin eve gelip yatsin sen hem calis hemde evde calis ne guzel hayat be hayatini mahfedersin boyle neden evlendiniz madem tek kisi calisinca gecinemicekseniz birazcik beklesin o da iyi olunca calisirsiniz nerden buluyorsunuz boyle insanlari anlamiyorum ya 😔 umarim bir cocum bulursunuz
00 Yorumla
Bende çok ağır trafik kazası geçirdim ve bacağıma platin takıldı. Ben kendim istersem sevdiğim şeylerde bacağıma ilgili hiç sıkıntı yaşamıyorum ama şu zamanda konu iş olunca zorluyor. Çalışmak için eski hevesinde kalmadı açıkcası ama çevremdekilere bakacak olursan tek sen mi kaza geçirdin canım! modundalar. Hayatın ne getireceğini bilemezsin bu yüzden bir kadın ekonomik özgürlüğünü kazanmalı ama senin durumunu da yaşamayan bilemez. Bu arada sigorta şirketine dava açıp paranı almayı unutma. Se bununla uğraşmak için çok firma arayacaktır fakat bu işi kendin yap. Özür durumuna göre bir ev ya da araba parası alabilirsin. Geçmiş olsun.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
98Cevap
+1 yılMalesef erkek nesli gevşedi. Böyle çalışan eş arayan tanıdığımda oldu. Bir erkek adına utanç verici. Kadın çalışabilir ama bunu istiyor ve işi iyiyse.. yoksa kadınların ssk'lı elalemin yanında çalışması hoşuma gitmiyor. Bizler buna gerek kalmayacak planlar kurup adımımızı buna göre atmalıyız. Tabi bunun sebebi maddiyat ve fakirlik seviyesi ortadayken birşeyler yapıyım diyenin yaşı geçiyor. Neresinden tutarsan elinde kalacak bir ters orantı. Bir yerden fedakarlık yapmak zorundayız. Ben gençliğimi kaybettim gibi 30'dan gün aldım. Dahada vakti var. Tek derdim bir ev belki yanına araba. Geçim kolaylığı sağlıyacak seviyedede sürdürülebilir bir maaş ya da kazanç. Sonra işte diyecem, ister çalış işin rahatsa, ister evinde dur ben seni muhtaç etmem... Sadece bu laf için uğraşıyorum. Hayırlısı
50 Yorumla
+1 yılKocan adam olmamış adam olmadan evlenenlerde problemler çıkıyor... Adam kendi maaşına güvenmeden evlenmiş seninde çalışmanı istiyo çünkü tek maaşla geçinemiyo... Halbuki adam eşine güvenerek evlenmek yerine kendi maaşına güvenerek evlenseydi senin çalışıp çalışmaman fafketmezdi o hertürlü ev geçindirirdi ama şimdi zora düştü istiyo ki karım çalışsın bana para getirsin. Oohh ne güzel kadın çalışcak sana para yedircek sende hayat müşterek ayaklarına yatıp gül gibi kadının koynuna girceksin... Bence sen ne yapmalısın bundan sonra çözüm üretecek olursak çözüm şu eğer eşin maaşı ev geçindirmeye yettiği halde sana çalış diyorsa eşinde sorun var demektir öyle kocaya vur tekmeyi... Eşinin maaşı yetmiyorsa ozaman neyine güvendi de evlendi demektir gene vur tekmeyi.. maddi geçimsizliğin sonu hep ayrılık zaten. Türkiye'nin de yarısı boşanmış zaten. Dullar kervanına sizde katılın 😊👍
40 Yorumla
+1 yılBu karar kadının inisiyatifinde olmalı, bende bunu savunuyorum. Size şöyle yapın böyle yapın diyemem. Herkesin durumu kendi içinde değerlendirilir. Ama şu bir gerçek ki üzerimizde çok baskı var bu konuda. Taşı sıkar suyunu çıkarır eşimi kimseye muhtaç etmem diyen erkekler azaldı. Evlilikte aradığı ilk şartlardan biri bizim çalışmamız oldu. Hani sizler evimizin reisi idiniz böyle mi olur reislik? Kadınla erkeğin hem toplumda hem evdeki görev ayrımı iyice birbirine karıştı. Çoğu erkekler sürekli kadınlara ne yapmaları gerektiğini anlatır oldu. Aynısı çoğu kadın içinde geçerli. Gerçekten çok az bir kesim neyi nasıl yapması gerektiğini biliyor. Birşeyler değişmeli toplumumuzda.
30 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 319 cevap paylaştı. Eğer üniversite okuduysan kasiyerlik ya da garsonluk yapmanı tavsiye etmem kimse üzerine alınmasın ama okumuş insanla okumamış insan neden aynı işi yapıp aynı maaşı alsınki?
Onu haricinde bir erkek kadına çalış diyemez o eşinin tercihidir ama bende kadınların çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durmasından yanayım bir erkeğin eline bakan zavallı kadınlardan hiç hoşlanmam.
Herşeyi bir kenara bırakıp diğer konuya gelirsek bir kaza geçirmişsin ve çok normal hemen çalışamaman ve eşin bunu bilerek sana çalış diyemez ne zaman kendini iyi hisseder ve kendine uygun bir iş bulursan o zaman çalışmalısın10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılTabiki bir kadın da bir erkek gibi çalışmak zorunda. Kimse evlendikten sonra köle gibi çalışıp sizin karnınızı doyurmak zorunda değil. Gerçekten hangi yüzyılda yaşıyoruz. Bunu her şeyden önce bir kadının istemesi lazım. Ekonomik özgürlüğünüz olmasını, ya da çocuğunuza daha iyi bir yaşam sürmeyi nasıl elinizin tersiyle itebilirsiniz?
Ha kaldı ki eşine şunu anlatmalısın. İkiniz de çalıştığınız zaman ev işleri ve çocuğun bakımının ikinize birden düşeceğini, çalıştığın zaman bu işleri ortak yapmanız gerektiğini anlaması lazım.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkocan çalışmasaydı ve bu yaşamı benimsediğini söyleseydi ne düşünürdün? erkek eşşek gibi çalışıp baksın olayı da çok saçma. burdaki abazanlara bakma çoğu eve kapatmalık karı arayan eli çükünde mallar. haydi kızlar okula, kadın istihdamı vs. diye diye okunuzda iş hayatına da atıldınız ama hala ister çalışırım ister çalışmam diyorsunuz öyle bir durumu kabul etmiyorum bir erkek olarak. kimse evin yükünü tek başına sırtlamak zorunda değil.
sağlık sorunun varmış o ayrı konu elbette. kocan çalışamayacak durumdaysan ya da hastaysan anlayışlı olmalı normalde.480 Yorumla- +1 yıl
Eger aile kurmak istiyor evleniyorsa kadını doğurtuyor hamile ediyorsa erkek evin yükünü sırtlamak ZORUNDA. Kadinın tek görevi çocuklarıni büyütüp yaşadıkları ortamı yaşanır halde tutmaktır. Eğer erkek kendine güvenmiyorsa durumu el vermiyorsa evlenmesin o zaman. Senin gibi kendini kadınla bir tutan erkekler gerçek erkek değil zaten. Sadece görüntü erkeği. Kadında seninle kalıp senin kahrını çekmek sana karı olmak diğer bütün erkeklerden elini eteğini çekmek zorunda değil o zaman, aile oluyorsan kadınına çocuğuna sen sahip oluyorsun demek. Doğa seni bu yüzden daha iyi/güçlü bir fizikte ve akıl düzeyinde varediyor çünkü, bu yüzden sana değilde kadına doğurganlık sana kol gücü veriyor. Kadına şefkat ve duygusallık veriyor ki sana sevgili çocuğuna da anne olsun. Bir kadın erkek gibi sokakta dışarıda bütün gün para peşinde koşarsa ne kadınlığı kalır ne anneliği ne de gücü.
- +1 yıl
O senin beyninin yetmediği sebeplerden dolayı karılarını çalıştırmak istemeyenlerin birçoğu da senin gibilerin yetersiz ve... olduğunu düşünüyor merak etme. Benim de eşşek olamam ben diyip karısını çalıştıran sonrasında boynuzlu geyik olan bir sürü tanıdığım var. 😄 Tabii ki öğretmenlik gibi meslekler için söylemiyorum, karısının orada burada çalışmasına izin verenlerden bahsediyorum. Üstelik sosyolojik olarak eşleri çalışan aileleri gözlemlemeni tavsiye ediyorum.
- +1 yıl
@Uğraşamamisimle O zaman kadının erkekle cocukla aileyle işi olmaz zaten. İstedigi zaman sevgilisi olur istedigi zaman yalnız takılır cocukta doğurmaz kendi kendine bakar. Çalışan kadınları tabikide görüyorum ben hepsi kocasıyla arkadaş/kardeş gibi oluyor bikaç sene sonra. Çünkü erkeği erkek gibi görmüyor kendi erkeksileştiği için. Hadi bakalım çalışan karın olsun bir evlende görelim nasil hayatınız olucak.
Cevap sahibi+1 yılikinizde kafası basmayan kişilersiniz. anlattığım şey toplumda anlaşılır şeyler değil zaten. finansal köleliğe devam kocalar.
- +1 yıl
Hass*ktir seninle aynı düşüncede olmayan, çaplarında olmadığın, neyi neden istediğini veya istemediğini bilmediğin insanlara utanmadan hakaret edemezsin. Etraftaki çakallar, çocukların yanında olamayıp anneliğini yapamaması ve daha bir sürü sebepler. Sana neden istemediğimi uzun uzun anlatsam da o korkak yapının anlamayacağını biliyorum. Kadın okusun elbette diploması, bensiz kalırsa kendine yetebileceği bir mesleği olsun tabii ki ama ben varken çalışması gerekmez. Sen kadınlar güçlü durmalı kısmından değilsin ben neden çalışıyorum eşşek miyim yeahh modunda yetersiz bir erkeksin. Kafam fazlasıyla çalışıyor çalışmasaydı şimdiki konumumda olamazdım ama senin gibi kafası çalışıp (!) da şu halde bir erkek! olacağıma kafası çalışmayan bu bilinçteki bir adam olurum daha iyi.
- +1 yıl
@XXlovesXY bir kadın olarak yazdıklarını okurken senin adına utandım. Katıldığım tek konu şu. Eğer erkek eşine eşi çalıştığı halde ev işlerinde çocuk bakımında vs ortak olmiyorsa o zaman sıkıntı var demektir. O zaman kadın calismak istemezse haklıdır. Ama günümüz şartlarında bir kişinin çalışmasıyla aile geçinmez. Herhalde her kadin zengin koca bulsun aksi takdirde eşiyle kardes gibi olur seklinde bir hayat felsefen var. Fakat yanılıyorsun. Tam tersi yükleri ortak bir şekilde sırtlayan ailelerin her alanda olduğu gibi özel iliskilerde de iletisimleri cok güzel olur. Bir ailenin geçimi gibi basit bir meseleyi bile cinsiyetlere nasıl indirgeyebiliyorsunuz hayret ediyorum. Üzgünüm ama 19. Yüzyılda kalmışsınız.
Cevap sahibi+1 yıl@Uğraşamamisimle karşıma çıksan titreyecek birisin. kesinlikle abartım yok. maa dövüşçüsüyüm ve uzun süredir vücut geliştirme yapıyorum 185 boyundayım. şimdi zekadan vurmaya kalkarsın ama o konuda da ortalamanın çok üstüyüm değinmek istemiyorum. sen de zeka olsaydı seni aldatma potansiyeli gördüğün kadına evde bakmazdın. tekrar diyorum erkek değilsiniz. senin yaşlarında bir arkadaşım bir sürü ev hanımı kadını götürüyor. aldatma potansiyeli olan aldatır ve önemi yok tekmeyi basar yenisini bulurum. sizin kafalar 50 yıl öncesinde kalmış. üzüleceksin ve beni hatırlayacaksın bunu unutma. yazmak istemedim ama beni hatrlayacağın günü düşünerek yazdım. kızları muhattap bile almıyorum onlar kullanacak enayi arıyorlar.
- +1 yıl
@vingardiyumleviyosa_ Boş boş konuşmayın benimle işin içine gir yaşa ondan sonra gel aynı şeyleri söyle tamam derim o zaman. Çok iyi para kazanan bir meslegi varsa kadının tamam haklısın ama sıradan işlerde orda burda çalışarak kadın anca Gratis'ten alışveriş parasını çıkartır demek istedigim bu. Eğer erkeğin durumu kötüyse ve iki kişide çalışarak geçinmek durumundalarsa o zaman çocuk yapmamalılar. Ben gerçekçi biriyim. Ayrıca şu da var, kadın çalışsa bile çalışmak istese bile bu durumda itici olan tek şey erkeğin ona çalış demesidir. Kadın çalışır çalışmaz o kendi bileceği şey ama erkek kadınına çalış diyorsa o ilişki bitik demektir üzgünüm. Beni burda deli eden durum kadının çalışması değil erkeğin kadına aradan bu kadar zaman geçtikten sonra çalış demesi durumudur. Tamam çalışırım kendime de bakarım hade s*ktir git der kadında o zaman o erkeğe bu kadar basit.
Cevap sahibi+1 yıl@XXlovesXY kafalara bak. kadın erkeğini seviyorsa öyle bir şey demez zaten. bir sürü sevgilim oldu beş kuruşsuz adamken bile sorun etmediler hiç. siz nasıl paracı insanlarsınız böyle? soruyu soran kadının sağlık problemi varmış onun için çalışmamalı o ayrı konu zaten. ama erkek getirsin ben yiyeyim zihniyetindesiniz. size prim veren erkek finansal köledir.
- +1 yıl
Gizli Kullanıcı MMA dövüşçüsü bey -- Senin kafanda olanlar kadınları sadece çakıp bırakmalık mal olarak gören ruhu ölmüş erkekler zaten. Sen bir kadından ne bişey alabilirsin ne de ona bişey verebilirsin bomboş birisin. Kendi kadınına, çocuğuna bakmak düşüncesini enayilik olarak algılayan tehlikeli bir türsün. Hayatın boyunca yalnız kalirsin büyük ihtimalle. İçinde ne şefkat var ne de duyarlılık. Kendini erkek sanıyorsun ama bir erkeği erkek yapan özelliklerin hiç birini taşımıyorsun duygusal açıdan. Erkek kadın parası yemez, çünkü kadının parasına ihtiyacı yoktur. Erkek bir savaşçıdır kadında onun sevgilisi ve hemşiresi. Ben aslında erkek üstünlügünü destekliyorum burda, ama senin bunu anlayabilecek kapasiten ne yazık ki yok.
- +1 yıl
Ben sana dedim ki AİLE KURMAK DURUMUNDA ERKEK ÜSTLENMEK ZORUNDA dedim, durduk yerde erkek kadına para yediricek demedim. Ki şöyle söyleyeyim ben kadın oldugum halde çok param olsa ve bir erkekle beraber olsam ona seve seve para yedirirdim, hiçte zoruma gitmezdi çünkü onun bana verdiği şeyler bütün dünyanın paralarından bile daha güzel olurdu. Sadece beni sevmesi için bile bütün paramı ona verirdim, bu doğru para umurumda bile değil. Erkeğin tavırları sadece...
Cevap sahibi+1 yıl@XXlovesXY erkek üstünlüğünü destekliyormuş bak bak şuna :D sen üstünsün aşkım bana para yedir muahaha ne zekiymişsin yahu. sana katılıyorum ben bir savaşçıyım ama neden sana harcayayım bu enerjimi? yazılımcıyım düşünüp bir şeyler üretmeye çalışıyorum, bir blogum var günde 5bin kişi tıklıyor, müzikle uğraşıyorum, günümün 2 saatini kitap okumaya harcıyorum yani üretmeyi önemseyen biriyim. ama senin zihniyetin tehlikeli benim için. kadın çalışmalı diyorum; yaaa sen erkek misin beee!! çalışmamalı desem yaa mağara adamı mısın sen!! neymiş buna kadın karar verirmiş yok öyle lüks hanımefendi. elin kolun sağlamsa çalışmalısın ben çocuğum hariç kimseye bakmam öyle. ama evlendiğin kadın yatağa düşsün, hasta olsun onu asla bırakmam hatta mutlu olması için onunla seks yapmayı dahi kesmem ve asla kınamam. iyilik budur ama siz bir insanı köle gibi çalıştırıp parasına konmayı iyilik diye lanse ediyorsunuz. kadının grevi erkeğin görevi diye bir şey yok meraklanma evrimsel psikolojiyi de, psikolojiy de çok çok iyi okudum evet kadın iyileştirici ve hizmet etmeye yönelik bir varlık ancak artık devir bambaşka ne süt sağıyorsunuz, ne 5, 6 çocuk yapıyorsunuz, ne benim için yoğurt mayalıyorsunuz. hepsini benim paramla marketten alıyoruz. erkeklerin çoğu vajina peşinde budala olup kendini kullandırabilir ama ben bunu istemiyorum. bana saldırmak yerine saygı duymayı deneyebilirsiniz. benimki sadece bir tercih ve bir düşünce. bana yazan herkese söylüyorum bunları önce düşünmeyi öğrenin.
- +1 yıl
Bak MMA dövüşçüsü, en erkeksi ve ilkel ama aynı zamanda spiritüel değerlere önem veren ırk Amerikan yerlileriydi. yani kızılderililer. Onlarda bile kadınların görevi dereden su getirmek gibi basit kendi çadırlarının yakınlarında yapılan el işi türevi işlerdi. Avlanma, ölüm riski olmasına rağmen günlerce bayırlarda bekleyip eve yemek getirme işinide erkekler yapıyordu... Geçenlerde bir belgesel izledim bir baba kurbağa ve cocuklarının önlerine toprak yığını gelmiş suya girmeleri gerekiyordu, baba kurbaga tek başına sabah 6 dan akşam 11lere kadar o topraı ufacık ayaklarıyla kazıp arkasında bekleyen çocuklarını sonunda akan suya sokmalarını sağladı. Bir kurbağa erkeğinden bahsediyoruz. Bırak insanı parayı falan sen. Benim değer verdiğim şey senin hayata nasıl baktığındır, sevgiline nasıl baktıgın. Hani o 5 parasızken seninle olan kadınlar varmış ya nerdeler şimdi? Sen bu düşüncede olduğun için o düşüncede (para düşkünü) kadınlar seni buluyor. Çünkü büyük ihtimalle ihtişamlı ve burnu havada davranışlarınla bunu etrafına yayıyorsundur ister istemez. Erkek bana deseki, sevgilim sen çalışma ben sana kıyamam dese ben ona hiç kıyamam zaten derim ki sevgilim sen otur ben sana bakarım derim o da güler hatta, ve bunu yaparımda. Beni bu kadar konuşturan şey senin sevgiline/karına karşı olan tavırlarındı. Seviştiğim bir erkeğin aramızda parayı bir "mesele" haline getirmesi düşüncesi mide bulandırıcı geldi sadece. Kimin parası varsa, kimin durumu el veriyorsa o zaten gereğini yapar. Ama sen beraber oldugun kadına içinden beslediğin şu duygulara bak, ben buna tahamül edemiyorum sadece, Senden 1 bardak su istese beni kullanıyor diye duşuneceksin nerdeyse. Her neyse...
- +1 yıl
Sadece cocuğuma para veririm ne demek? Bu kadar aşağılık bir düşünce yapısı ilk defa görüyorum ben açıkçası. Senin dölünü içinde taşıyıp dünya ya getiren seni kadını senin hakkında ne hissederse hissetsin dışayacaksin öyle mi? Sadece cocuğuna bakarsın... Vay canına, umarım asla evlenmezsin. günü birlik 'fuck buddy' tarzı duygusuz ruhsuz ilişkiler tam sana göre. Hadi kolay gelsin.
- +1 yıl
Katılıyorum kardeşim. Güzel yazmışsın.🖒
- +1 yıl
Loves Ayrıca erkek üstünlüğü diye birşey de yok. O onun görevi bu senin görevin diye ayrıştıramazsın
- +1 yıl
@Luciferrr20 Yani ben anlamıyorum bir insan baska bir insanı baska bir canlıyı sevdiginde onun iyi yaşamasını ister. Benim köpeğim var mesela, gidip onu kendim aldım evime getirdim benimle olsun benimle yaşasın diye, seve seve bakıyorum yemeğini suyunu gezmesini severek veriyorum ona, Kendimden kısıyorum onun hiç bişeyini aksatmıyorum. Onunla olmak onun yaşaması hayatta olması beni hayatta tutuyor bu soğuk 2 gün sonrası ne olacağı belli olmayan dünya da beni hayata bağlıyor onun varlığı.. Ben böyle biliyorum sevgiyi yani. Adamın dediği şeylere bak ya. Midem bulandı. Sevdiğine bakmak onun için endişelenmek ne güzel şeymiş aslında. Böyle ruhsuz insanları görünce kendimin o kadarda berbat bir insan olmadığını farkediyorum doğrusu. Adam diyorki eli ayagı tutuyorsa çalışacak. Bende diyim ki o zaman köpeğim süper saglıklı genç sokaga bırakayım kendi yemegini kendi bulsun çöpten mi bulur başkası mı verir bilemem ama sonra eve geri dönsün. Ben onun en iyi şekilde yaşamasını istiyorum çünkü o benim hayatımın bir parçası, ailem.
- +1 yıl
@19051881_ Bu hayatta geçirdigim 25 senede gözlemlerimin sonucunda kimsenin etkisi altında kalmadan bu kanıya vardığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Doğa erkekleri daha donanımlı ve hayata daha iyi adapte olabilecek şekilde meydana getiriyor. Fiziklerini daha güçlü ve dayanıklı halde testosteron seviyelerini yüksek derecede ayarlıyor. Testosteron hayat demek. Kadınlardaki testosteron seviyeleri bile bozulunca kadının hayatı kararıyor, bütün ruh hali bedeni alt üst oluyor. Benim söylediğim şey erkeklerin yani dolaylı yoldan -testosteron- denen şeyin üstün olduğudur. Mesela bir kadın erkek olmak istiyorsa testosteron takviyesi görüyor ve 1 - 2 sene içinde görsel olarak tamamen erkeğe dönüşebiliyor sesi erkek sesi oluyor vs bir erkekten ayırt edemiyorsun. Ama bir erkek kadın olmak istediğinde estrojen takviyesini seneler boyu alsa bile mutlaka o kadar makyajına kamuflajına rağmen tek bakışta orijinal olarak erkek olduğunu görebiliyorsun, bu demek oluyorki; testosteron estrojene üstün geliyor, estrojeni bastırıyor yok ediyor. Bu yüzden evet, kim ne saçmalarsa saçmalasın erkek kadından üstün. Doğa erkekleri hayatı ileri taşıyacak tür olarak varediyor, fiziksel, zihinsel ve duygusal becerileri kadınlarınkinden çok ileride, kadınlarıda erkekleri meydana getirip onlara baksınlar onların soyunun devamını sağlasınlar diye varediyor doğa. Bu yüzden birbirinden ayrı 2 tür olarak varlar zaten, yoksa tek bir tür olurdu, bölünerek çoğalma devam ederdi. Neden olayları olduğu gibi görmek bu kadar zor?
- +1 yıl
@XXlovesXY evet yapı olarak ve yaratılış gereği fiziksel olarak farklılar.. Ama bu üstün olduğu anlamına gelmiyor. Bir hemcinsimin bunu yazması gerçekten utanç verici.. her neyse bu konu uzar gider. Iyi geceler
Cevap sahibi+1 yıl@XXlovesXY uzun uzun yazdıklarını okumadım bile evet erkek daha güçlü ve zekidir (kullanabilrse) ama neden bu yeteneklerimi senin için sarf edeyim? bitti işte. güçsüz bir varlık olarak kendine sömürebileceğin bir enayi bul.
- +1 yıl
@XXlovesXY kusura bakma kardeşim ya ben de uzun uzun yazmışım sana da muhabbetin devamını okuyunca durumun baya bir vahim olduğunu anladim. Ilkel kabile örneklerin falan efsaneydi yani. Neyse sana hayatinda mutluluklar
- +1 yıl
Ulan ıspanak kadın çalışmıycam demiyor baskı yapıyor diyor önce soruyu anla angavut
- +1 yıl
@XXlovesXY kadının kadina yaptığını kimse yaomaz derler ya çok doğru gerçekten. Niyetin kötü değil belli ki kadın rahat etsin geleneksel aile düzeninin dışına çıkılmasın istiyorsun. Umarım öyle bir evlilik yaşarsın. Zengin kocan falan olur. Maazallah yoksa sen kadınlığıni o erkekliğini kaybeder
Cevap sahibi+1 yıl@XXlovesXY gerçekten çok cahilsin. sokak kedileri insan erkeğinden daha erkektir dişisini dölleyip rahatına bakar çoğu hayvan böyledir. insan dişisi seksi kullanarak erkeğini kendine bağlamaya çalışır. insanın çirfleşme mevsimi yoktur (aslında olmalıdır) çünkü dişi seks yoluyla prim yapar. sen git bunları düşünemeyecek, seni 5 yaşında bebek gibi görecek bir mankafa, dişileşmiş erkeğimsi bul. benim dölümü bir sürü kadın aldı zaten ama ne oldu? hamile mi kaldılar sanki? bu da önemsiz bir şey erkeğimsiler sadece seks peşinde koşar erkeklere dişiler kendi geliyor zaten. ve evet bırak seni çocuklara bile bakmak zorunda değilim ancak savunmasız olduklarından bakarım. bu düşünceler yayılıyor hızlı bir şekilde koca bulsanız iyi edersiniz ;)
- +1 yıl
Zekaya girelim istersen; önünden geçemeyeceğin Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden hukuk fakültesi bölümünü ikincilikle bitirdim. Kas kuvvete hiç girmeyelim zira sen zararlı çıkarsın. Yetersiz diyince sallamalarından ne derece ezik olduğun belli Sayın Gizli Üye... Erkeği kullanan karakterde bir kadınla evlenmezsin o zaman, benim düşüncelerim normal, aklı başında, eekeği para cüzdanı olarak görmeyen, karakterli kadınlar için geçerli. Seni fazla bile kaale aldım sayın yetersiz gizli üye.
Cevap sahibi+1 yıl@Uğraşamamisimle birader yazma o zaman. git köleliğini yap benim işime gelir bu. inandırmak zorunda değilim kimseyi böyle bir sitede resmim varken bu yorumu açık yazacak kadar embesilde değilim. yazdıklarım doğru şeyler ama toplum beyninizi yıkamış.
Cevap sahibi+1 yıl@XXlovesXY çalışan kadın erkeği erkek gibi görmüyormuş muaaha :D yahu ben öğrenciyken cebimde 5-10 lirayla gezerdim, kız arkadaşım öğretmendi benden çok daha iyiydi hali. siz erkekliği paraya statüye indirgeyen boş insanlarsınız. erkeklik onurdur, öz saygıdır, cesarettir, kararlı duruştur. bunlar varsa prensesi kulübeme gelin getiririm ve bana erkeğim der meraklanma.
- +1 yıl
Belki ikimizi de çevremizde gördüklerimiz etkilemiştir. Sen evde kocasının parasını yediğini düşündüğün kadınların başka adamlarla yatmasından iğrenerek oluşan nefretinden kadına bakmam düşüncesindesindir. Ben iş işin yurt dışında evli olup geceleri oradan tanıştıkları adamlarla otellere giden, kocasını ezen, aşırı karakterisz düşüncelere sahip olan bir yığın kadın arkadaşlarımı gördüğüm içindir. Belki bu kadar basittir.
Cevap sahibi+1 yıl@Uğraşamamisimle yok yahu benimki öz saygıyla ilgili kendimi kullandırmak hoşuma gitmiyor gıcık alıyorum. ben günde 10 saat çalışıyorsam neden başkasını rahat ettireyim? bu gıcığıma gidiyor bu kadar basit aslında :D yoksa bana sadık kalacağını düşündüğüm kadın buldum ama yetersizdi benim için kültürel olarak düşüktü, ev kadını olmaktan başka bir meziyeti yoktu. benim tercihim bu ama toplum erkek olmadığımı iddia ediyor :D
Cevap sahibi+1 yıl@Uğraşamamisimle bu arada kadın çalıştığı için beni eziyorsa 10 dk bile katlanmam öyle kadına. tekmeyi basarım olur biter. onların kocalarında iş yokmuş zaten. kadın kim oluyorsa benim canımı sıkıyor? öyle insana katlanan aptaldır. bizim toplumda erkekler vajinaperest olduğu için kadınlar kendini bir şey sanıyor aslında.
- +1 yıl
Seninki daha karmaşık aslında. :) Bir kadın tarafından çok mu kötü darbe yedin laf sokmak için söylemiyorum cidden merak ettim? Çünkü azıcık nefret ve küçümseme var düşüncelerinde. O kadın arkadaşlarım savcı, hakim, oldukça iyi ceza avukatları, kocaları korkuyor demek ki, çünkü aynı zamanda hepsi argo şekliyle cazgır. 😄 Belki hiç aşık olmamışsındır. Mesela hayatımda biri var iki üniv. mezunu ama ona bakacak olsam kendimi kullanılmış hissetmem çünkü çok karakterli. Aksine kendime daha çok güvenirim ama dediğin gibi Şeyma tarzı bir kadına ölse bir bardak su vermem. :)
Cevap sahibi+1 yıl@Uğraşamamisimle yok hiç aldatılmadım ya da terk edilmedim, birkaç kız arkadaşım oldu hep ben ayrıldım -sıkıdığımdan- ilişkilerimde iyiydi. küçümseme var evet ego gibi de görebilirsin ama sadece küçük görme diyelim. emin ol aldatılsaydım da fark etmezdi ben bunları takmıyorum ayrılır hayatıma devam ederdim. benim sinir olduğum nokta kadınları erkekleri sömürülecek enayiler olarak görmeleri buna katlanamıyorum. daha önce belirttim yatağa düşse hiç sıkıntı etmem ve cinsel açıdan bile mağdur etmemeye çalışırım ama eli kolu tutan bir kadının kocam çalışmalı ama ben ister çalışır ister çalışmam demesi sinirlerimi bozuyor. savcı, hakim, avukat kadınlar öyle olabilir hiç ilişkim olmadı.
- +1 yıl
Çalışıp başkasına bakamam diyor ya iş bitti zaten. Yazdıklarımı okumadı bile. Ben sevdigim kişinin benimle beraber yaşıyorsa iyi ve kaliteli yaşaması için ne gerekiyorsa yaparım. Bu kedimde olabilir köpeğimde kocamda sevgilimde her kimse farketmez. Ama bu kendini bir halt sanan erkek görünümlü varlık bu tür şeyleri anlayabilecek duygu/düşünce kapastitesine sahip degil ne yazık ki. Başkasina birşey vermeyi kendini kullandırmak ezdirmek olarak görüyor. Bense sevdigime birşeyler vermeyi mutluluk olarak gördügüm için erkeğinde bu düşüncede olmasını bekliyorum. Ama bu adam şeytan gibi bişey içi kötü ne desen boş. Naparsada yapsın kendi gibi ruhsuz kadınlarla yatsın kalksın baska bişeyde yapamaz zaten.
- +1 yıl
Peki, sen de kadına temizlikte, yemekte, çocuk büyütmesinde eşit derecede yardım edeceksen kadın da çalışsın, ki ben çalışan bir annenin büyüttüğü daha doğrusu büyütemediği, yanımda olamadığı bir çocukluk geçirdim ve her şeyim olsa bile duygusal açıdan çok eksikti, zordu bunu söyleyebilirim aynı şeyi çocuğumun yaşamasını istemiyorum. Benim bakış açımda beni sömürmesi açısından asla - o tip kadını nerde görsem tanırım- ama eşime, hayat arkadaşıma, karıma bakma düşüncesi korkunç gelmiyor bilakis kendi öz saygım ve özgüvenim için gayet hoşlandığım bir düşünce. Hele de düzgün bir işi yoksa sırtlanların içinde o kadını çalıştırmam. Yine de seviyeli bir tartışmaya dönüştürdük bu da güzel. Hayatında başarılar.
Cevap sahibi+1 yıl@Uğraşamamisimle sağol, ben de gidip garsonluk yaptırmam elbette uzadı zaten konu. sana da başarılar.
- +1 yıl
Gizli üye bana takip atar mısın ya da mesaj
Cevap sahibi+1 yıl@Luciferrr20 neden?
- +1 yıl
@Luciferrr20 Ya siz neden böylesiniz? Adam kadın erkek eşitliğinden, kadının güçlü durmasından bu yüzden çalışması gerektiğinden bahsetmiyor resmen kadını aşağılık bir varlık, erkeğin daha zeki olduğunu düşünen, kendini üstün gören problemleri olan birisi. Nasıl bu kadar varoş ve gurursuz olabiliyorsunuz? Sizin gibi hemcinslerim olduğu müddetçe bu insanların düşüncelerine hak veresim geliyor. Utandım senin adına. Bir de takip et diyor ya
Cevap sahibi+1 yıl@Lelushaa hanımefendi sanalda bir insan hakkında ahmak keserken dikkatli olun. ayrıca kızın neden takip et dediğini bilmiyoruz şu an aktif değil sanırım. ek olarak zeka göreceli bir kavramdır ama bir kadın asla erkeğin çıkabileceği zeka ve erdem derecesine ulaşamaz. kadının yapısı basit işler için evrimleşmiştir bu bir gerçek. ama bu çalışamayacağı anlamına gelmez :D zeka göreceli dedim elbette her erkek çok zeki gibi bir şey demedim kendini gerçekleştirme potansiyeliyle ilgili bir durum. tamamen cahil olduğunuz konularda yorum yapmaya çok meraklısınız. size boş ilgi gösteren egonuzu şişiren abazanlarla ilgili bir durum. daha 50 yıl önceye kadar köle olan varlıklardınız. oldukça zekiyseniz erkekleri alt etmeyi başarırdınız ama haklarınızın verilmesi dahi sanayi devrimi ve ucuz işçi ihtiyacıyla ilgili bir durum.
- +1 yıl
''Sokak kedisi erkeği insan erkeğinden daha erkek sadece dölleyip rahatına bakar'', cümlesiyle başlayan yazından sonra seninle muhatap dahi olmam aslında. Kısaca sen zaten ne evlen ne çocuk yap ya da canım biriyle evlen. Çünkü aklı başında mantıklı değerleri olan bir kadın seni adam yerine koyup saygı bile duymaz. Narsist kişilik bozukluğu, bencil, yüksek ihtimal cimri, kadınlarla problemleri olan birisin yüksek ihtimal, psikoloji okumuş birisi olarak söylüyorum. 'Kadın ayakta durmalıdır, erkeğe bağlı kalmamalı okey, kadına para yedirmem' belki yine okey ama yok kadın kim ki daha üstünüm vs. modları... 😄 Sebep ne olursa olsun senin gibi bir kadın düşmanına takip et yaz vs. demesi bir kadın olarak aşağılayıcı. Çok boş yapıyorsun. Gözümde bir marmoset maymunu erkeği ya da boynuz gagalı kuş erkeğinin %'de 1'i kadar bile erkek değilsin. İşine bak.
- +1 yıl
Yazmayayım diyorum duramıyorum kadın basit işler için evrimleşmiştir diyor. Sen kadın anatomisi, zekası, acıya erkekten daha yüksek dayanma oranı vs. hakkında ne biliyorsun? Erkek yalnızca fiziksel güç olarak genel itibariyle öndedir başka bir artısı yok. Kız çocuğuna yemek yapmasını öğretirken erkeğe araba kullanmasını öğretip sonra kadınlar araba kullanmayı bilmiyor, erkek yemek yapmayı bilmiyor diye eleştirdik diye Aamir Khan'ın güzel bir sözü var olay bundan ibaret erkeğin daha zeki falan olduğu falan yok. Erkek daha erdemli ve zekiymiş kısmına hiç girmeyeceğim. 😄👏Kadını ezerse senin cinsin tabii ki kadın köle olur. Benim asıl derdim kadından her türlü ev işi beklenip çocuk doğurması büyütmesi istenip üstüne çalışması da beklenmesi ve kadını ezik, karaktersiz göstermeye çalışman yoksa kadın çalışmalı kısmındanım. Kendim de dahil senden daha çok adam olan kadın biliyorum. Tebrikler yorumum yok daha fazla muhatap almayacağım seni hayatta bol hüsranlar
- +1 yıl
Katılıyorum yazdığına. Evin yükü tek kişide olmamalı
- +1 yıl
Ama ev işleri de tek kişide olmamalı bak. Her şey beraber yapılmalı
Cevap sahibi+1 yıl@Lelushaa boş yapıyorsun, sen daha kaynak araştıramayacak kadar cahilsin. o söz aamirkhanın bile değil. poyraz türk adlı twitter sayfası admininin. istersen gidip sor adama. psikoloji okumuşsun ama yeterli araştırma yapmamışsın, kadının erkekten üstün olduğu çok çok az yönü var dayanalılık ve teninin güzel olması gibi. beden estetikliği olarak dahi erkek daha üstün. dediğim gibi sanalda ahkam kesmeyi iyi bilirsiniz, gerçek hayatta kadınlar erkeğim diyor zaten boş ver beni erkek görüp görmemeyi. ayrıca kadınlar da umrumda değil isterse hiçbiri sevgili olmasın ben yine fikirlerimi korurum. düşünerek ulaştıklarım bunlar, sizin senle seks yapmayız gibi çocukça tehditlerinize kanacak değilim.
Cevap sahibi+1 yıl@Lelushaa ayrıca yine tahminlerinizde yanıldınız. benim hakkımda tahmin yapmayın. senin görebileceğin en özgün insanlardanım. bunu övmek için demiyorum gizli hesaptan ego kasmayacak kadar zekiyim. hadi kendimi beğenmiş tavırlarımı narsizme yormanı anladım (narsizm hastalığını öylekolay yapıştıramazsın birine) ama birde cimri diyorsun. gold diggerlara para yedirmemem cimri olduğum anlamına gelmez. sokakta yaşayan insanlara sık sık yiyecek alırım, küçük kuzenlerime hediyeler alıp sevindiririm ama paramı yemek isteyen kadınlara prim vermem. erkeklerin %20 si benim çeyreğim kadar dik duruşlu olsa hepinizi mum ederiz ama dua edin ülke erkeği vajina düşkünü köle rhlu ahmaklardan oluşuyor.
- +1 yıl
O söz her yerde Aamir Khan'ın sözü olarak çıkar, onun en iyi sözleri arasındadır bir çok sitede ki olmasa bile çok önemli değil mevzu asıl söylemek istediğimdir. Yazdıklarına gülüyorum sadece uzun uzun yazmaya değmezsin. Ciddi narsist kişilik bozukluğu yaşıyorsun, her türlü özelliği var sende burdan yazdığın her şeye inanacak değilim. Senin gibi biriyle muhatap bile olmak kendime haksızlık. Mükemmel sandığın varlığının ve arkasına saklandığın o maskenin de uzaktan yakından mükemmellikle alakası olmadığını daha çok ezik olduğunu söyleyebilirim. Hadi işine bak.
Cevap sahibi+1 yılbu yazıyı okuyan bir erkekte zerre kafa varsa kadınların ne olduğunu çözer. sadece para yedirmem dedim diye sürüyle kadın üstüme geldi.
- +1 yıl
Ben gelmiyorum üstüne haklısın çünkü
- +1 yıl
Ama şu var ki
- +1 yıl
Kadın çalışıyorsa ev işlerine erkekte bakmak zorunda
- +1 yıl
Bu arada on saat ego kasmışsın; ben bir savaşçıyım, zekam ortalamanın çok üstünde, dövüşçüyüm, şu kadar boyum var, kadın kim ki benim canımı sıkacak, kendimi kullandırtmam, vs. bir de kasmayacak kadar akıllı biriyim diyorsun bu ne çelişki? Yazdıkların baştan aşağı egoyla ilgilidir. Evet bize teşhisin kolay konulamayacağı öğretildi ama psikoloji okurken herkesi gözlemlediğin için neyin lamba gibi yandığını anlayabiliyorsun. Bu arada o sözü araştırdığım vakit söylediğin isme dair bir kaynak falan çıkmadı, aksine o dünyadaki en başarılı aşçıların erkek olduğunu, erkek yemek yapamaz algısının saçma olduğunu düşünen biri belli ki... Aamir Khan'ın bütün derlenmiş sözlerinin içindedir gerçekten söylemiş mi diye adamı bulup soracak değilim. Vajina ve kadınla kafayı bozan asıl sensin. 😄 Müthiş bir takıntın var, sebebi nedendir bilemem ama çok fazla dile getirme komik görünüyorsun. Benimle muhatap olma sana daha fazla yazmayacağım.
Cevap sahibi+1 yıl@Lelushaa buraya gelip yorumumun altına muhalefet eden sensin ve muhattap olma daha fazla diyorsun komiksin. onları söylemem gerektiği için söyledim her yerde böyle gezecek değilim. çocuklara, düşkünlere hediye aldığımıda söyledim o zaman yaptığı iyiliği göze sokan biriyim? ama hiçbiri burda değil ve beni tanıyan kimse yok üstüne gizli kullanıcıyım. burda ego kasmam anlamsız. internette yazan her şeye inanıyorsun belli kim bilir biri alıp ammin khanındır demiş, dediğim twitter kullanıcısının sözüdür kendisiylede konuşuyorum uzun süredir.
- +1 yıl
Arkadaşım, ben kıza yazmıştım sen atladın bu yüzden sana muhatap olma diyorum. Elli yerde onedio dahil bir sürü sitede adamın adı geçiyor, ben müneccim miyim nerden bileyim kim söylemiş de kime aitmiş de. İnternette yazan her şeye inanıyorsun diyorsun vallahi komiksin. Durmadan vajina vajina diye söylemen gerekmiyor, nefretinden ötürü (gerçek sebebi neyse) estetik ve güzellik kadınla bütünleşmişken, hayvanlarda erkeğin insanlarda ise dişinin güzelliği namlıyken sen sırf tahammülsüzlüğünden orada bile çamur atma peşindesin. Ben kadın olarak erkeği tabii ki daha çekici buluyorum çünkü etkilendiğim cins o ama seni anlayamadım. Kadına ihtiyacın yok, çok gururlusun, dik duruşlusun o vajinasıyla her şeye erişebilen kadın varlığına ihtiyacın yok... öö kadın mı lazım sana modundasın, bravo. Genç bir erkek olarak ilginç... Üstelik kadınlardan darbe yemediğini, bir sorunun olmadığını söylüyorsun işte ben de okuduklarım ve tecrübelerimle bunun öylesine olamayacağını söylüyorum. Neyse çok uzadı
Cevap sahibi+1 yıl@Lelushaa birde psikolog olacaksın gerçekten boşuna okumuşsun hiçbir abartım yok. ben heteroseksuel bir erkeğim ve birçok ilişkim oldu gay olsaydım da söylerdim kimliğimden utanacak değilim bunu baştan belirteyim. şu kısma geleceğim ''estetik ve güzellik kadınla bütünleşmişken, hayvanlarda erkeğin insanlarda ise dişinin güzelliği namlıyken sen sırf tahammülsüzlüğünden orada bile çamur atma peşindesin.''
ya sen niye 4 yıl okudun ki? ciddi söylüyorum. 1. insanda bir hayvan çeşididir ama düşünebilir, akıllı bir hayvandır, 2. insandada erkek daha güzeldir. bu estetikle ilgili bunu ressamlar dahi bilir. kadının güzel sanılmasının nedeni erkek libidosu ve erkeklerin yorumlarıdır. benim sağlam kemikli, kıvrımlı, kaslı, heykel gibi bedenimin yanında senin sarkık memeli, yağlı, dar omuzlu ve geniş kalçalı bedeninin hiçbir şansı yoktur. gerek estetiklik, gerek güç, gerek hız yönünden. ama mankafalı hemcinslerim seksi yatakta bırakamıyorlar hayatın her alanına kadınların seksle müdahale edip üstünlük kurmalarına izin veriyorlar. kızdığım nokta bu işte. burda artık kaç kişi okuyorsa umarım demek istedklerimi anlıyordur. ayrıca kadın cinsiyetinin ne denli anlayışsız ve kendini beğenmiş olduğunu buraya yazan kadınlardan çıkarabilmişlerdir. benim geçmişte bir acım falan yok sadece çok araştıran biriyim ve halkın ahmakça düşünceleri hala sinirimi bozuyor bir gün bunu da aşacağım elbette.- +1 yıl
Ahahaha sana kim gay dedi? Bana ne senin heteroseksüelliğinden ya da homoseksüelliğinden? Benim anlatmak istediğim şey başkaydı, neyse hassas bir tele vurdum galiba, ne bu şiddet bu celal.😄 Benim cinsimi aşağılayan, mum etme, köle, basit varlık, tanımlarını kullanan sen atarlanan yine sen... Sen çok boş bir insansıın, devamlı laf oyunları yapıyorsun; bu devirde insanın da hayvan olduğunu 5 yaşındaki çocuk bile bilir araştırmasına gerek yok duymuştur. Benim anlatmaya çalıştığım şey çok başka bir şey ama anlamamakta ısrarlısın. Benim sapsarı gür saçlarım yeşil gözlerim dik göğüslerim, ince belim, kıvrımlı kalçalarım, zarif el ve ayaklarımın, uzun bacaklarımın yanında senin kısa boyunun, yağlı göbeğinin, kel kafanın, çarpık bacaklarının ne haddi var? Anladın mı bu insandan insana değişir. İkisinin de en mükemmel halini getir kadın yine de daha estetiktir. Kadın vücudu ve anatomisi karışık ve güzelliktir asıl kıvrımlar kadındadır. Kadını güzel sanma libidoyla alakalı değildir iki çift göze sahip olmak yeterlidir. Ay yeter ok umarım ben de senin gibi kadın düşmanlarına olan nefreti yenebileceğim bir gün.
Cevap sahibi+1 yıl@Lelushaa kadın orta dahi değildir, çirkindir. dik göğüsler? silikon mu yaptırdın? sarkık memelerin, akıntılı bir organın, çabuk buruşan ve selülitlenen bir derin, yağlı bir etin var. uzun uzun tartışmama gerek yok estetik kavramındanda anlamıyorsun. bana gay dedin demedim zaten erkek bedenini öveceğim için bunu demene mahal vermek istemedim. çünkü millet kulp takmayı sever.
- +1 yıl
O örneği vereceğime ihtimal vermene gerek yok sayın Çokbilmiş , zira günümüz erkeklerinin yarısından fazlası benim anlattığım halde. Sen hiç Litvanya'ya gittin mi? Kadın ne demek gördün mü? Sen çirkin ve kilolu kadınlarla birliktelik yaşamışsan ben ne yapayım. Gel göstereyim dik göğüsleri bakalım silikon mu, nasılsa etkilenmiyorsun sorun yok 😄😄 Durumun düşündüğümden de vahim. Dorian Gray mi sandın kendini? 😄 Erkeğin yapısal olarak %90'ı çizilmiş gibi değil ki orta boylar, göbekler, alımsız suratlar daha neler neler havada uçuşuyor. Ancak kasla ve vücut yapısının buna uyum şansıyla (geniş omuz, uzun boy gibi) estetik görünebilir bir erkek kas yapma bakalım ne kadar sıradan. Akıntılı bir organ hmm... Bak burası ciddi düşündürücü, sana onun da süper estetikli halini gösterebilirim.. Bak benim sende anlayamadığım şey normal, sağlıklı, genç, Adonis kılıklı, zeki, cinsel yeterliliği tam, özgüvenli hiçbir erkek konu ne olursa olsun kadından nefret edemez. Bir erkeğin kadından nefretlerinin altında aslında, maddi yetersizlikler, cinsel yetersizlikler, özgüven eksikliği, aldatılma falan yatar. Artık tartışmama gerek kalmadı seninle. Öpücükler
Cevap sahibi+1 yıl@Lelushaa psikoloji okumuşsun ama kendini sınavlara çalışmakla kısıtlı tutmuşsun. ben kadınlardan nefret etmiyorum, kadınlardan üstünüm diyorum sadece. ayrıca 3, 4 aylık bir vücut geliştirme serüveniyle bile kaslarım çıktı ve oldukça estetikleştim şu an 2. senemdeyim. dediğim gibi 3 ay bile yeterli. erkeklerin çoğu tembelse ben ne yapabilirim? zaten tüm erkekler üstündür demedim. ama senin kel göbekli diye aşağıladığın erkek bile senden üstün buna değinmeyeceğim. bana vajina ve memelerini göstermek için bahaneler yaratmışsın :D :D yavrum emin ol benim kadar olmasa da iyi bir erkek bulabilirsin bu siteyi partner bulmak için kullanmıyorum yinede teklifin için teşekkür ederim.
Cevap sahibi+1 yıl@Lelushaa ek olarak değinmek istediğim bir şey var. ''maddi yetersizlikler, cinsel yetersizlikler, özgüven eksikliği, aldatılma''
aldatılmadığımı ve aldatılsam dahi bunu büyütmeyeceğimi söyledim, cinsel sorunum yok zaten kanıtlayamamda. maddiyatım orta henüz çok yeni mezun olmama rağmen. ama neden maddiyat dedin? maddi gücün genetk bir karşılığı yoktur, kendini satan dişilere tahammülüm yok ve maddiyata gelecek bir dişiye eskortlardan çok daha az saygı duyarım çünkü eskortlar dürüsttür.
Cevap sahibi+1 yılgerçekten uzadı daha fazla yazasım yok. gayet haklı olduğum konuda bir şeyler yazdım ve sayamayacağım kadar insan cinsel yetersizliğimden, aldatıldığımdan, özgüvensiz olduğumdan bahsetti. gerçekten aklı olan biri durumun vehametini görebilir. sorun yine dönüp dolaşıp erkeklerin abazanlığına geliyor, hemcinslerim sizi böyle şımartmış işte. erkek yorumlarına bakıp sevinebilirsiniz %90ı kadın ister çalışır ister çalışmaz gibi aptalca bir şey demiş. bravo köpek gibi terbiye etmeyi başarmışsınız erkek cinsiyetini. ben bu rezilliğin içinde yer almayacağım. dünyada ömrüm sınırlı zaten kimseye eyvallahım yok.
- +1 yıl
Ahahaha 😄😄 😄 vallahi şanssızmışım senin gibi numunelikler elime düşmedi o dönem hep çalıştım doğru. 😄 Kadından nefret ediyorsun net, küçümsemenin altında aşağılık kompleksin var net, narsistsin bu bir maske net, seni erkeksi bulamadığım bir zarar gelmeyeceğini düşündüğüm için bunun esprisini yaptım sadece, hiç görmemişsin net, ruhsal sağlığın bozuk net, buruşuk vücutlu, sarkık memeli, selülitli bir kadın senin o rezil varlığından üstün net. Beni güldürdün sağol 😄😄sinirim geçti, senin gibilerin problemini bir kez daha anladım, gerek yok sizlere kızmaya.. Çok sevdiğin kadın varlığının en çekici haliyle bir yorum benden sana! Hoşçakal ezik aşkımsu 💗 😄😄
- +1 yıl
@XXlovesXY kızım sen iyi misin ya? Sana mı soracağım kimle konuşup konuşmayacağımı? Bazı yerlere katilmasam da ilk baş yazdığı yoruma hak verdim arkadaşın. Gayet haklı konuşuyor. Ayrıca varoş, gurursuz, yan gelip yatmayı seven sensin.. kimse sana bakmak zorunda değil. Erkek çalışıp senin ekmeğini getirmek zorunda değil. Kıyafetini, makyaj malzemeni almak zorunda değil. Eğer sağlık sorunun yoksa sende adam akıllı çalışmalısın. Çalışıp eve bakmak erkeğin görevi değildir. Hayat müşterek.. kaçıncı yüzyılda kaldın sen? Kimin gerici olduğu belli.. O senin dediğin gelenekler eskide kaldı.. 24 yaşına gelmişsin ama daha sırtını yaslayacak birini arıyosun. Çıkın artık şu zihniyetten.
- +1 yıl
Yazdıklarını görmemişim şimdi 'ben bir çalışın dedim neler dediler' olayına getiriyorsun, kendini kandırma diye bu yüzden son kez cevap veriyorum. İlk yorumunu okurken kesin kendini kadınlardan üstün görüyor diye düşünmüştüm ve konuşunca bu ortaya çıktı bununla birlikte kadına olan aşağılamaların, küçümsemelerin vs. Ben kadın çalışmasın demiyorum, kadınlar da çalışsın ama evde aynı ortaklaşmayı görürse çalışsın. Yapabileceği işler varsa çalışsın, erkeği para kapısı olarak görmesin. Benim buralarla bir sorunum yok. Benim derdim senin aşağılamalarınla. Kendini beğenebilirsin, içten içe çok yanlış olsa bile üstün görebilirsin ama kadınlara bu denli hakaretler edemezsin. Fiziksel hakaretler, basit varlık tanımı, erkek kadar erdemli ve zeki olamaz yargısı. Benim dertlerim bunlarla. Maddi yetersizliğin erkekte psikolojik olarak kadın nefretine dönüştüğü, iyi bir örneğim var elimde ve ben işimle ilgili devamlı konuşan araştıran biriyim. Aldatılmak bana koymaz diyorsun belki özgüven yüksekliğinden takılmam modundasın ama emin ol kendini cidden bu derece beğenen biriysen bu da sende farklı türlü yaralar açar. Erkekler kadınların kölesi falan değil, taraflarından taciz, tecavüz, cinayet, aşağılama, duygusal acılar neler nelere maruz kalıyor sık sık kadınlar ne haldeler erkekler yüzünden tahmin bile edemezsin. O senin sözde sitem ettiğin, erkek eşek gibi çalışmasın, karısına bakmasın, kulu kölesi olmasın dediğin erkek türü artık çok yok zaten azınlıktalar. Son olarak arkadaşın Poyraz Türk müydü eğer o söz ona ait ve gerçekten o düşüncede biriyse ondan, kadın erkek eşitliği, hoşgörülü olmayı öğren.
- +1 yıl
@Luciferrr20 Ahahaha yürü git ablacım işine hadi.
Cevap sahibi+1 yıl@Lelushaa yazma daha fazla. tanımadığın biri üzerinden ahkam kesiyorsun. benim neler gördüğümü ve bildiğimi bilmiyorsun. maddiyata önem veren biri değilim tanrıya şükür durumum iyi fazlasıda umrumda değil ama çok kötüde olabilirdi bu yüzden kimseye kin beslemem. benim gördüklerimi görmedin o yüzden saçma sapan genellemerini al ve git. her seferinde tekrar geliyorsun.
- +1 yıl
@Lelushaa hayırdır kızım sen sana batan ne? Ben diğer kıza söylüyorum. Ve yazdığım şeylerin de arkasındayım.
- +1 yıl
Senin yazdıklarını görmemişim diye cevap verdim; maddi yetersizlik ile ilgili sorduğun sorulara karşılık, yoksa bir meraklıyıım yazmaya sana anlatamam. Ne alakası var be benim gördüklerim... 😄Ben de her gün neler duyuyorum yine de erkek cinsiyetini aşağılık görmüyorum yine de güzel oldu benim için verimliydi sağol😄
Cevap sahibi+1 yıltamam yazma yeterli benim için. sen mükemmel birisin.
- +1 yıl
@Luciferrr20 Üsluba bak varoş seni, adam kadınlara saydırıyor hakaret üstüne hakaret ediyor, sen hak verip beni takip et diyebilecek kadar gurursuzsun. Sana kadın güçlü durmak zorunda olduğu için çalışsın demiyor diyorum sen hâlâ ne diyorsun. Ayrıca ben psikoloji okumuş biriyim hangi yan gelip yatmak? Yazdıklarımı full okudun mu neyi savunuyorum farkında mısın? Bana ne sen kime yazmışsın sadece hemcinsim olduğun için utandım diye yazdım. Sen de haklısın gençlik, erkekler vs. yapabilecekleriniz kısıtlı.
- +1 yıl
@Lelushaa kızım senin okuduğunu anlama sorunun mu var? Diğer kizla tartışırken erkeklerin çalışması gerektiğini söylediği için ona söyledim. Sana kemik atan yok yani. Niye üstüne alınıyorsun? Ayrıca kadını aşağılama olayını sonradan yazmış ki ben şimdi gördüm onları takip et dedikten sonra. Ama ilk başta yazdıklarına gerçekten hak verdim.. anlatabiliyor muyum? Kafan basıyor mu?
- +1 yıl
@Lelushaa ayrıca takip et dediğim mevzu da konuşup sohbet etmek için değil önce bunu bir yargılamadan sor. Bir ayrıntı dikkatimi çekti. Onunla ilgili birşey için takip et dedim. Bilip bilmeden burda ahkam kesmeyin
- +1 yıl
Kusura bakma bana bildirim geldiği ve ben dün sana yazdığım için bana cevaben yazıyorsun sandım 24 yaşındasın kısmını da o sinirle görmemişim. Adam diğer mesajlarında da gayet küçümsemiş sen takip et demeden önce. Ben seni ve kadınları bu tiplerden daha çok değerli görüp savunuyorum bu yüzden söyledim yoksa tabii ki de beni ilgilendirmez.
+1 yılOrtada baskı var bu durum yanlış. Kadın tabiki çalışsın uygun şartlar oluşmuşsa bu güzel birşey. Fakat bir erkeğin kadını zorla çalıştırma düşüncesi fazlasıyla yanlış. Kadın evin durumuna bakar eve giren çıkan hesap sıkıntılıysa eşine destek olsun olmasin değil fakat bu kendi isteğiyle olması gereken bir durum. Erkek illede zengin, varlıklı olmak zorunda değil. Şimdiki kızlarımız çok hayallere giriyor fakat işler her zaman istediğiniz gibi gitmeyebilir. Erkekte evlilik gibi önemli bir mertebeyi göze almışsa tüm şartları göz önünde bulundurmalı. 1 kazanıyorsa gerekirse 2 ıs yapması lazım. Bu işler kolay değil. Devir kotu patron kivamindaki orspu kılıklı çoğu yönetici evli, bekar demeden herkese yürüyor. Erkeğin bir kere bunları bile bile bir kadını zorlaması komik.
32 Yorumla- +1 yıl
👍 aynen öyle
- +1 yıl
Gerçekler ✋
Hayat şartları ortada maalesef artık gençlerin geçinebilmeleri için tek maaş yeterli değil hatta iki maaş bile yeterli olmayıp ailelerinden destek aldıklarını bildiğim yeni evli çiftler tanıyorum. Bence eşinin senin çalışmanı istemesinin altında yatan en büyük sebep budur. Sende eğitimli olduğunu söylüyürsun madem neden çalışmak istemiyorsun? Boşuna mı okudun? Boşuna mı işgal ettin o sıraları? Ev kadınlığını ilkokul mezunu bir kadın bile yapar bence sende gocunmadan çalışıp hem kendi ayakların üzerinde durabilmeli hem de aile bütçesine katkı sağlamalısın. Ayrıca bu ülkenin sizlere ihtiyacı var neden çalışmak bu kadar zorunuza gidiyor?
00 Yorumla
+1 yılTurkiyede yasayan kadinlar genelde calismamaya evde kalmaya yatmaya aliskin. Kocalari gelmeden 2 yemek yaparlar butun gun is yaptim yoruldum deyip donup arkalarini yatarlar. Oysa ki erkenden kalkip evin isini yapip, 3 5 saat biryerde calisip hem eve destek olup hemde kendilerine özgüven depolasalar herkes icin hayirlisi olacak ama neyse.
47 Yorumla- +1 yıl
Ben almanya gibi biryerde 16 yasinda basladim calismaya, 4 yildir araliksiz hem calisiyorum hem okuyorum. Okulum bitti, meslek yapmaya basladim, haftanin 4 gunu is, 1 gun okul ve haftasonuda guvenlik olarak calisiyorum. Yani sira evde is yemek camasir bulasik ile ilgileniyorum. Istenildigi zaman hersey oluyor
- +1 yıl
Ek olarak sunu soyleyim, bel fitigi var bende
- +1 yıl
Ay ay ay 😂 Sen istediğini yapta onu bunu yargılamaya hakkın yok. Ayrıca ev hanımlarını küçümsemeye de hakkın yok. Herkes aynı değil. Benim eşim mesela paramız yetiyorken, kenarı bile atabiliyorken neden kendini yorasın diye istemiyor. Çalışmak yerine hobilerine zaman ayır diyor. Bende tam olarak bunu yapıyorum. Gayet özgüvenim de yerinde 😂 iş olarak görmediğim sadece hobi amaçlı bir butiğim var mesela. Kendimi zorlamıyorum. Herkes bu kadar hırslı olmak zorunda değil yani. Ev işlerine de yetişemediğim oluyor bazen bak mükemmel değilim ya hani. Eşim yardım ediyor. Bende yeri gelince ona yardım ediyorum işi hakkında. Ne hırs ve kendi gibi olmayanı küçültmeye çalışma çabası ya?
- +1 yıl
Almanya da bel fitiginin ameliyatsz tedavisi var mı ya
- +1 yıl
19 yasindasin ve evlisin daha birsey demiyorum ben dana 😂 kocan mutlaka senden bir 4 5 yas buyuktur (ben boyle dedim diye mutlaka oyle degil dersin) ordakiler aliskin, belirli bir yasa kadar baba parasi sonrada koca parasi yemeye.
- +1 yıl
Evet, 3 yaş büyük. Ohhh mis gibi koca parası da, baba parası da, kendi paramı da yiyorum. 😂 Sana ne oluyor? Herkes senin karakterinde mi olmalı? Herkes kendi hayatına baksın.
- +1 yıl
Haa bu arada 21 yaşındayım, aşık oldum evlendim sana mı kaldı kaç yaşında evlenmiş olduğum? Gerçekten çok samimi soruyorum neden sizin tam tersiniz insanları küçümsemeye çalışıyorsunuz?
+1 yılBize çalışan eş istemem dedikçe ayi geri yobaz diyenler alın buyrun mutlumusunuz! Anasını bellediniz aile hayatının para özgürlük feminizm cart curt diyerek.. bacım sen en başta yanlış yapmışsın.. Allah hakkınızda hayırlısını versin ötesini diyemem vebalden korkarım. Kocana telefon numaramı ver kendisine iki çift lafım olacak😬
50 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı. Geçmiş olsun ancak demek adam biraz da paramı yedirmek istemiyorum zihniyetine sahip birisi. Öyle birinin parası kursağından geçmesin güzelim. Ev, temizlik, yemek, bulaşık, ütü... Bunlardan feragat et işten feragat edeceğine.
Kusura bakma olduğu kadar dersin yani eşin de yardım eder. Böyle bütün gününü işle doldurup bir de baskı görüyorsun.
Evet bir kadın da erkek gibi çalışmak zorunda hele de seninki gibi bunu dillendiren bir eşi varsa kesin. Senin ilk özgürlüğün o olmalı.20 Yorumla
+1 yılGecmiş olsun Rabbim acil şifalar versin inşallah daha iyi olursunuz Ayrıl kendi hayatına bak baskıyla hayat sürmez hayatına yaşamına bak senin kıymetini bilmiyor Üzme tatlı canını kıymetini bilmeyenler utansın Dünyalar güzeli güzel hanım efendi kızsın başkalarını boşver takma kafaya sen herşeyin en güzeline en iyisine layıksın dikkat etmelisiniz kendinize inşallah daha iyi bakın konuşmak istermisiniz
30 Yorumla
+1 yılBir kadın kendi isterse çalışır he çalıştı eşine ve evine para verme gibi bir sorumluluğu yok kadının çalıştığı para kadına aittir evin geçimi erkeğe kadını çalışmak için zorlama hakkı yok ve gece geç saatlerde eve gelme sıkıntısı var Allah aşkına böyle şey olur mu ben erkek olduğum halde gece sokağa çıkmaya çekiniyorum sende çalışmak istemiyorsan bim ve a101 bak evli kadınlar için en ideal yer
30 Yorumla
+1 yılŞu evli olmayan, ev geçindirmeyen çok bilmişler kapatsınlar çenelerini.
Her zaman her şey toz pembe olmaz bu tarz zorluklarda eşine yardımcı olman gerekir ve yapmalısın da. Durumun düzelince istemiyorsan konuşur çıkarsın. Ev geçindirmek çocuk oyuncağı değil, zordur. Adamı zorlama sende yardımcı ol bir süre.20 YorumlaKocana içimden bir ton küfrettim ! Erkek diye gezmesin ortalıkta söyle etek giysin hayvan herif insan karısına gece 12-1’lere kadar çalışması için baskı yaparmı ya nasıl adam ulan bunlar seni köle sanıyo herhalde? Çoluk çocuk yoksa boşan valla kardeşim bugün bunu yapan yarın sana bişey olsa yarı yolda bırakır inan bana ağır hasta falan olsan terkeder bu it seni
30 Yorumla
+1 yılÇalışmak isteyen kadına baskı yapıp çalıştırmayan erkeğe de karşıyım, çalış diye baskı yapana da.. Kadının fikirlerine, isteklerine saygı duymayı bilmiyor bir çoğu maalesef...
Senin kocan cimri ve bencil bir adam. Onu her haliyle seviyorsan git çalış çenesi kapansın. Ona minnet etme.10 YorumlaGeçmiş olsun öncelikle ama eşin yanlış yapıyor bir kaza geçirmişsin sonuçta sanki yıllardır evdesin bir de gece 12 de çıkış saati olan işler buna nasıl izin verir çok geç bir saat bnde 11 de çıktığım zamanalar oldu ama servis filan vardı vs durumunuz kötü mü ki eşin çalışmanı istyr yani
10 Yorumla
+1 yılO adam seni önemsemiyor, para getir nerden nasıl olursa olsun düşüncesine sahip. Kaç yıllık evlisin ve çocuk var mı bilmiyorum lakin böyle bir durumda dahi çalışmanı bekleyen kişiden de hayır gelmez. Bak bunu zamanla kendin tecrübe edip noktayı koyacaksın zaten. Eğer çocuk yoksa hiçte olmasın dikkat et.
10 Yorumla
+1 yılArkadaşlar kardeşimiz ne yapmalıyım diye sormuş siz şaşkınlıkla, sinirle bişiyler yazmışsınız ama doğru dürüst cevap veren yok. Güzel kardeşim Allah yardımcın olsun bu konular biraz ağır konular karı koca arasında yani bişiy söyleyipte yanlış yönlendirmek istemem ama en mantıklısı canım oturup detaylıca konuşmak önce onu dinle belki sana anlatamadığı sıkıntıları vardır sonra sen kendini güzelce anlatmalısın karşılıklı kırmadan güzel bir şekilde konuşun bir canım Allah yardımcınız olsun 💕
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılEger calismayi seciyorsa calismali. Secmiyorsa kimsenin kimseyi zorlama hakki yok. Isine gelmiyorsa kapi orda. Ayrica sen de ona ev isleri konusunda baski yap o zaman ki hakkin var zaten. Esin cok asalak bir tip galiba. Her seyi kari yapsin, bir de hasta saglikli demeden calissin, parasini yiyim kafasinda. Oldu canim..
10 Yorumla Öncelikle çok geçmiş olsun. Eşiniz çalışmanızı isteyebilir ve eminim ki sizde evde yan gelip yatmak istemiyorsunuzdur. Lakin sağlık durumunuz şu an uygun değilse ve geç saatlerde çıkacağınız bir iş istemiyorsanız eşinizle bunu sakin şekilde konuşun. Tavrı hiç yapıcı değil , şaşırdım okurken.
10 Yorumla
+1 yılKadın çalışmak istiyorsa ve çalışmaya mecbursa çalışır zaten. Sizin durumunuz malum probleminiz var ve çalışmamaniz gerekiyor. Ayrıca çalışmaya da mecbur değilsiniz eşiniz çalışıyor sonuçta. Eşinizden anlayışlı olmasını isteyin. İlla da çalıştırmak istiyorsa rahat edeceğiniz bir iş bulmasını isteyin.
10 YorumlaHayat müşterek, ama zaruri hicbisey yok, burdaki yorumlara göre değil kendi sağlık durumun ve Eşinle içinize sinecek şekil, birde maddi durumunuza göre orta yolu bulmaya çalışın.
O yuvada yaşayan sizsiniz, biz değil her Çift kendi mutluluğuna bakmali01 Yorumla
+1 yılÇalışan bir kadın olarak söylüyorum bunu bence kadında erkekte çalışmalı. Hayat müşterek. Ama senin sağlık sorunların varmış. Üstelik sanki ev kadınıymışsın gibi evdeki tüm işi de senin yapmanı bekliyor, hiç yardım etmiyorsa çalışma bence. Hayat müşterek dedimse her anlamda. Evdeki işler de dahil hayata :)
10 YorumlaEşinizin işini, maşını bilmiyorum. Yine de bu durumdaki karısına çalışacaksın diye baskı yapan adamdan hayır gelmez.
Her zaman derim; çalışmanızı destekleyen adamlarla evlenin ama ille de çalışacaksın diyen adamlardan uzak durun. Bu utanmazlar eve sizden önce gelseler bile televizyonun karşısında karpuzu devirir sizin işten gelip sofrayı kurmanızı beklerler. Onlara göre kadın hem evde hem işte çalışmalı. Baskıcı adamlardan uzak durun.10 YorumlaAslında geçim sıkıntısı varsa tabi iki kişi çalışır ama durumunuzu göz önüne alırsak, bu kadar baskı kurması hele kaza atlatmışken normal gelmedi bana. Kaldı ki evli bir kadının o saate kadar çalışması hiç de doğru değil. O zaman niye evlendin, bekar kalsaydın derim ben buna. Yani bilemiyorum, içinden ne geçiyorsa onu uygula.
21 Yorumla- +1 yıl
Bencede saat 12lere kadar calisicaksa neden evlendi ki hayati daha da kotu gececek ve ev isleri de kadinda cok zorlanir
bir bayanı çalıstıran erkek erkek degildir benim kanatimce tamam kadın çalısmak ister o ayrı ama erkek buna zorlayamaz hayat müsterektir ama erkegin kadına bakma zorunlulugu vardır eger snn kocan evini geçindiremiyorsa o onun ayıbıdır seni zorla çlıstırma hakkı yoktur dinimizcede bu böyledir
31 Yorumla
+1 yılKadına çalışması için baskı yapmakta nedir. Nerede cins biri var sizde onu buluyorsunuz. Mesleği olsun olmasın çalışıp çalışmama isteği kadına bırakılmalı.
62 Yorumla- +1 yıl
Bize anca böylesi gelir :)
- +1 yıl
@yıldızkayması O zaman daha akıllı davranın :D
+1 yılKadını çalışmaya zorlayan erkek aciz erkektir evini gecindiremicekseniz evlenmeyin ama kadın çalışmak istiyorsa çalışsın tabi ama zorlamak is degil
100 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlarda çalışmak zorunda artık tek maaş ile geçinmek zor ama bu bir gerçek. Sağlık sorunları olan birisinden istemek de aptallık olur ama bu da gerçek.
30 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun size
Sen önce kendini ÜZME
Bak sen kaza sonucu işten ayrılsın 😭 üzüldüm sana baskı yaprak iş gir çalış diyor bunu kendin için yapmasın başka ları çalışmak aman için baskı YAPMAZ evlise eşin sana bakması gerek çocuk yapma eğer çocuğun yoksa eğer seni üşüyorsa üstüne gelip baskı yapsa böyle yaprak evlimiz zar versun de korkma sen kendin için çalış onun baskısıla değil önce kendini ÜZME10 Yorumla
+1 yılMaddi durumunuz kötüyse eşin de senden yardım istemekte haklı tabii ama durumunuz iyiyse baskı yapması çok saçma. Bir de bunları evlenmeden önce konuşup halletmeniz gerekirdi.
30 Yorumla
+1 yılBir kadını annesinin evindeki rahatından daha aşağıya çekeceksen, ona en az o rahatı veremeyeceksen evlenmeyeceksin adamım..
51 Yorumla- +1 yıl
Aynen bro çok doğru dedin
+1 yılHayır bir bayan sürekli olarak değil isterse hiç çalışmayabilir emanet alırsın bayanı ama ailesinden mal gibi değil Allah'ın emaneti o yüzden eşinin iyi bir akıl alması lazım
30 Yorumla
+1 yılYani çalişmak geliyorsa içinden diyecek birşey yok, ha eve katkida bulunmak amaçli çaliş diyorsa bir yönden hakli, günümüz türkiyesinde geçinmek biraz zor,
Ama her iş verene de güvenme ve geceye kalma, insanlarimiz çok kötü00 Yorumlaher fırsatta eşitlikten bahsedersiniz ama iş çalışmaya para kazanmaya gelince bir bayan çalışmak zorundamı olur ev işlerini bölüşün sırayla vs yapın ihtiyacınız varsa sende çalış tabiki üniversteye evde oturmak için mi gittin
00 Yorumla
+1 yılDemek ki tek başına eve yetişemiyor. Senin de ekonomik özgürlüğün oldumu daha iyi olabilirsin. Eşte olsa başkasından para beklemek ne bileyim zor olsa gerek.
10 Yorumla
+1 yılBana bir bey "Ben sana bakarim. Gerekirse gece taksiye bile cikarim. Senin calismana kiyamam." demişti. Tamam ekonomik kriz sonucu hicbir maas artik yetmiyor ama kocan adam olsa ek gelir icin kendi ugrasir seni zorlayamaz.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,7b cevap paylaştı. normal şartlarda bende kadin calissin isterim ama bunu maddiyattan degil zaman gecirsin ve de yorulmayacak bir is olsun isterim. seninkide anlayis sifir. yazik olmus sana.
10 YorumlaGerçekten bazen diyecek bişey bulamıyorum. Evet sağlığın yerinde olsa ve iş saatleri geç olmasa sana uygun olsa çalış, bir de şöyle birşey var ki eşinin maddi durumu iyi de olmayabilir ama yine de seni zorlaması saçma geliyor.
00 Yorumla
+1 yılKimse çalışmak zorunda değil fakat eşinle konuşup ev işlerini birlikte yaparak (eşit paydayla) ikiniz de çalışabilirsiniz, böylece rahatlıkla işe gidip gelebilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılKadınlar çalışmamalı ya çalışmamalı Annelik yapmalı çok da çalışması gerekiyorsa bayanların çalıştığı bir işyerine gitmeli ben kıskancım aga adamı dikerim Diker Eşine de gelince dikkat et her yerde çalışma Seçici ol biraz eşine karşıda kendini Savun
20 Yorumla
+1 yılBen hep kotusunu dusunurum neden gec geldıgın işler acaba? Yanlıs anlama nifak sokmak için sormuyorumda, neden gec bıten mesailer sadece aklıma gelıyor mecbur
00 YorumlaAdamlığından şüphe ederim ben onun baya da merhametsizmiş çalıştığın parayı falan elinden alıyor muydu bu yüzden mi istiyor çalış para gelsin ya da içki kumar gibi alışkanlıkları mı var
00 Yorumla
+1 yılKaza geçirmişsin ve işle aynı anda evle ilgilenmek çok zor, eşin çok düşüncesiz ne olursa olsun baskı yapmamalı.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 430 cevap paylaştı. Eşin üzerimde yük olmasın çalışsın eve para getirsin rahat edeyim kafasında ve böyle bir insan hayatınızda olmamalı.
10 Yorumla
+1 yılÇocuk var mı? Eşin parayı çok mu seviyor? Evi geçindirmekte zorlanıyor mu? Gece eve geç gelmen eşin sorun etmiyor ve eşin seni kıskanmıyor da. Yoksa seni para kaynağı olarak mı görüyor?
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 736 cevap paylaştı. Hayır zorunda değil önemli olan senin fikrin senin istemendir eşinin değil hatta seninle ilgili karar bile veremez anca sen verebilirsin. İstemiyorsan bunu tatlı bir şekilde dile getirmelisin son sözü söyleyerek. Eşin de saygıyla karşılamalı.
00 Yorumla
+1 yılBende sizin gibi çalıyorum mesela ama 1 de çıkman için işe 5 te gitmen gerek.. Tabi şartlar normal düzen gibi değil ama alışman lazım sektöre yoksa harcarlar 😁 yanlış anlama düşünceni yumuşatmaya çalışıyorum.
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun, durumunz iyi değilse eşinize destek olarak sorunlarınızı aşabilirsiniz hayat müşterek ☺️
10 YorumlaBir bayan sürekli çalışmak zorunda değil, aç ve evsiz kalmayı kabul ediyorsa. Kendin için çalış, kendi ihtiyaçlarını karşılamak için.
00 Yorumla
+1 yıldurumunuz iyi değilse eşin belkide o yüzden çalışmanı istemiştir destek ol. eğer değilse onunla konuş
00 YorumlaKazancı yetmiyorsa isteyebilir, rahat geçiniyorsanız bunu yapması biraz tuhaf. Durumu açıkla rahat çalışabileceğim bir iş arıyorum dersin olur biter.
00 Yorumla
+1 yılEşiniz neden bu kadar baskı yapıyor Geçmiş olsun sevmediği bir işte insan uzun sure calışamaz çalışsada cok sıkıcı olur
00 YorumlaGeçinme korkusu derdi vardir.
Ama kazandigin parayi ona veriyor birseyler fark etmiyorsa calisma
Yiyici tipse hic calisma00 YorumlaHayir asla ben esimi calistirmam o isterse olabilir anca. Onunda benimde guzelce yasayabilecegi bir is hayal ediyorum ikimizede yetsin.
03 Yorumla
+1 yılHayır tabii ki de. Lakin eşinin maaş durumu sizi karşılamaya yetmiyorsa ondan baskı yapıyor olabilir. Bu durumu onunla konuş, gerekirse ailelerden maddi yardım alın. Zor bir durum.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir işte çalışmaz isen sen ne işe yararsin bu hayatta.. tek yapabildigin sey bacaklarini açıp kocani tatmin etmek midir.. baska bir işe yaramaz misin sen.. çalış ev ekonomisine katkida bulun.. bye
114 Yorumla
Soran+1 yılcanım bu zamana kadar yatıyor muydum ben evde. Bir erkek evini geçindirebilmeli eşi ona destek olmak isterse olur zaten
- +1 yıl
Bu kötü bir yakıştırma olmuş.
- +1 yıl
Bak bak erkek bozması anan var bacın var kurduğun cümle yanlış tamam mı kadının çalışma gibi bir lüksü yok neden mi kadın çocuklara. bakacak kadın temizlik yapacak kadın ütü yapacak kadın yemek yapacak kadın cam silecek kadın bulaşık yıkayarak kadın annene babana hizmet edecek gecede erkeğin gönlünü hoş edecek pardon da erkek sadece sabah işe gidecek akşam gelecek oh be senin kalıbına tüküreyim
- +1 yıl
Anan baban bacın hatta kızın olduğu zaman el oğlu bu kurduğun cümleyi senin kıza kurar inşallah gelir sanada baba kocam bana bunu dedi der
- +1 yıl
@HasanxBasri adamsin.
- +1 yıl
Seni bir kadın 9 ay karnında taşını tam da bu hanım ablaya dediğin gibi baban dedi aç başicağını ne işe yarıyorsun demiş olmalı ki sen de bu gün bu pislik cümleyi kurabiliyorsun Allah belanızı versin sizin gibi karaktersizler yüzünden her gün kadınlar öldürülüyor
- +1 yıl
@HasanxBasri ne var o ay taşımışsa biz de sünnet oluyoruz der birazdan:)))))
- +1 yıl
O zaman kestir fazlalığını grupta bir sürü bekar var sana kocalık yapar hem çalıştırmazlar açarsın bacağını keyfini sürürsin
- +1 yıl
@HasanxBasri pek keyif surmuyo kadınlar ya.. Valla.. evde de oturmuyor yani. O çamaşır olayı meselâ hiç bitmiyo bulaşık bitmiyo. Evde herkesin ütüsü olur bitmiyor. Hergün yemek yencek kim yapıyor kadın. Bitmiyor ya bir pazar da tatil yapayım ayağımı uzatayım diyemiyor. Ama keyif sürmüş oluyor? Alla alla ben keyifli bo taraf göremedim:))
- +1 yıl
Çalışsa daha kolay herşey kadın icin. Çay kahvesi önüne gelir. Kimseye yemek yapmak çamaşırını yıkamak zorunda değil. Parasını kazanıp adama da mudana etmez. Eve gelince de adam önce gelmişse söyle üç çeşit yemek yapsın yiyelim kadın ebe erken gelmişse o yapar ya da dışardan söyler nolcak amaaan çok mu dert. Çocuklar da kreşlerde durur 3 yaşından itibaren. Aile kavramının içi de boşaltılır böylece. Herkes bir yerde... Iyi ya böyle...
- +1 yıl
Hayat erkeklere güzel erkek işe gidiyor çalışıyor eve geliyor hizmet bekliyor kadın ya bir defa doğum olayı ve özel gün ve saydıklarım Allah kadına bir sürü yük zaten yüklemiş bu ayı oğlu ayıda maşallah annenin yaptığını hanım abla için öneriyor valla bekar adamım bazı şekleri bilmiyorum davaro şimdi senin baban da annene böyle mi söylüyor
- +1 yıl
Her insan annesinden şerefi ile doğar ama bu güzel kardeşim gibileri şerefini satar
- +1 yıl
Demek ki bu arkadaşın geliri az ondan kadında çalışsın diyor olabilir. Yani çalışsın da eve geldiğinde kadına en az 2 çeşit yemek yapcak misin salata vs. Güzel bir sofra... sonra o sofrayı kaldircak misin? Ne bileyim ya da kadın sofrayi kaldırmışsa sen ütüyü yapıcak misin? Eğer öyleyse çalışsın tabi...
- +1 yıl
Kim bu at kafasımı baksana çok iş yapıyormuş beyefendi kadına akıl veriyor yırtık kondom çocuğu
+1 yılBen eşimi asla çalıştırmam gerekirse çift işte çalışırım
43 Yorumla- +1 yıl
Dertleşmek istermisin
- +1 yıl
Ama işte evlenecek kız bulamıyorum yardım edecekler
- +1 yıl
Bana bakarmısin
+1 yılHayret ettim
Baskıcı toplumun baskıcı erkeği çalıştırmam der ama
Seninki çalış diye zorluyo
Garip00 Yorumla- Devamını Gör (110)
Detaylı bilgi