Hayır yani giysem çok yakışır ama tesettürlü insanm yakışı kalmaz🤣
"Penti"de işe girmek istedim minikot etek şartı istediler, Nedir bu iş kıyafeti mevzusu?
Hayır yani giysem çok yakışır ama tesettürlü insanm yakışı kalmaz🤣

Resmen sizden teşhircilik yapmanızı istiyorlar. Kesinlikle kabul etme. Gerçi penti mağazasının önünden bile geçmedim ama çalışan bir bayan arkadaş vardı yıllar önce normal resmi bir kıyafet giyiyorlardı.
Haklısın tesettürlü kadınlarda kullanıyor. Ama böyle şirket politikası olmaz. Onlar rahat elemanlar arıyorlar giyimi rahat olacak, yırtık olacak...
Mini kot ve etek istediyseler tesettürlü olmaması çok normal.
Her firmanın giyim boy kilo vb tarzı istekleri vardır
Sıradan olarak düşünmek lazım. Cinsiyet olarak bakmıyorum bu işlere.
Mesela neden pentide erkek çalışmaz da bu sorduğun soruya farklı bir irnek.
Bir ara ben AVM de çalışıyordum bana penti müdüresi iş teklifinde bulundu gel çalışma arkadaşımız ol dedi. O zamanlarda da tek şartları mini şort giyip külotlu çorapları teşhir etmekti. Ben kabul etmedim tabi.
5-6 yıl önce bende görüşmeye gittiğimde etek giymen gerekiyor dediler giyerim sorun değil dememe rağmen işe almamışlardı :D
Cevap
20Cevap
Sen hiç görsellerdeki gibi bir tesettürlü gördün mü?
Git tesettür ürünleri satan bir mağazada çalış. Bikini reklamında oynamak isteyen tesettürlü tipler gibisin 😂😂😂😂
Bence de boyle bir ayrimcilik cok anlamsiz. Insanlari kiyafetlerine, yaslarina, cinsiyetlerine, boylarina, kilolarina gore ayirip kayiriyorlar. Seni dezavantajli konuma dusuruyorlar. Adaletsizlik yaratiyorlar.
Çorap reklamı yapıyor bir nevi çalışanlara her yerin belirli kuralları oluyor onlarında iş kıyafeti bu demek ki
İŞ yerlerinin kendine göre kıyafet zorunluluğu olabilir. Buradan da mağduriyet yaratmaya çalışmayın artık. Harbi gına geliyor
magdur değilim mağduriyet değil gündem yaratmak istedim.. Ve yarattimda 😂
Satılan şey çorap çünkü
İç çamaşırla çalışamayacağına göre çorapla çalışmanı istiyorlar
Modelleri görsünler de alsınlar diye jshdjs
iç çamaşırını görmüyorlar içerde iç çamaşırlı eleman gezmiyor diye iç giyim alınmıyor mu yanii? AZ MANTIKLI OLUN YA
Asıl sen mantıklı ol. Reklam yapıyorlar işte. Pentinin sahibi ben olsam aynı şartları ben de isterdim
@fgunes55 O kadar da değil kendine pay çıkarma :D
bende ıstedım, hatta etek corap sartınıda severek yerıne getırırım dedım. ama yınede erkek calıstırmak ıstemıyorlar anladıgım
çoğunluğu öyle evet aslında sıkıntı neden yani herkes çalışsın ne olacak
Arkadaşım bu sıkıntıyı anlatmıştı çok ama çok saçma
bencede çok saçma sonuçta iç çamaşır sergileniyor çalışan için şart değil
İşte iş yerlerinde kadınları azdırıcı unsur olarak gösteryolar kullanyolar kısacası
Haklılar bence çünkü o çorapların falan görülmesi lazım bacaklarda kıyafetlerinde
Dün bu sitede konusunu açtım Etek zorunluluğu kalktımı acaba diye. Çünkü kot pantolonla çalışan kızlar gördüm ilk defa hemde birden çok mağazada. Belkide kuralları değişti çalışan biri varsa yazsın hepimiz bilelim..
Normal ama o şekilde şirketin satışlarını öne çıkartıp arttırmayı hedefliyorlar
İş yerleri maskot istiyor sanırım. Rezalet..
Yasal hakkını kullanabilirsin. Hic bir şirket ise almama olarak kıyafet gösteremez.
Prezervatif firmasinda calissan her gün seks yapacaksin demeye benziyor. Kisilik haklarina aykirı.
Kıyafetleri sergilemek maksatlı. Şartlara uyamıyorsanız zorlamayın
Kafanız güzelmiş, hayırlı olsun
zorlamadım zaten sadece bu tanıdıkları ayrıcalık ayıp yanı ama siz ne anlarsınız.. ayrıcalık gözükmez size bu
Abi hayat görüşünüze uygun iş seçin..
öyle bir yer tesettürlü biri için uygun olmaz zaten
5 ay dayanabildim pentiye bence uzak dur
ilk defa duydum..
ve gerçekten hoş değil..
Sirket kuralı olabilir saygı duyarım
BaZı iş yerleri öyle mLesef. İşletmenin stabdardı
Çoğunluk. Sürü psikolojisi
Amaç daha çok müşteri çekmek 😄
farkındayım
Ürünü ilk sen tanıtcaksın. Gayet normal
takılma knk