İşletme ve halkla ilişkiler iki üniversite mezunuyum iş bulamadım bulduğum işlerdede işveren veya çalışanlar ile ilgili bazı sebeplerden ötürü ayrıldım özel sektör malum kpss denedim olmadı ilerleyen zamanlarda iş bulmak dahada zorlaştı hoş bulsanda ya patronun ya da sende üst pozisyonda çalışan ama bir boktan çakmayan torpilli insan kaynakları müdürünün kaprisini çekmek zorunda kalıyorsun. Bir düzine yalakalıkta çabası parası için çekilecek çile değil Bari güvenlik görevlisi olayım dedim sertika alayım dedim aldım şimdi işe girme vakti dedim havalananın, araştırma hastanesinin ve numunenin, halk bankasının kapısını çaldım akpliler parsellemiş ziraate gittim mhpli olmayan giremez diğer tarafa gittim cemaatten olmayan giremez vs.. en son bir kaç yer buldum partilerin cemaatlerin elinin uzanmadığı oralarda da başvuru sayısı çok fazla iki adet güvenlik görevlisi alımı için 4000 kişi başvurmuş basit bir güvenlik işi için bana müsteşar getir seni 4000 kişinin önüne koyayım dedi güvenlik işi için😄 Hastane hademeliğe kadar düştüm ordada partiler ve cemaatler çıktı karşıma en son olmadı kendi işimi kurdum ondada devlet sanki verdiği bir şey varmış gibi ağır vergiler bindiriyor yani kısacası diyorki işsiz kal aç kal Çok yaşa
Sen mühendis adama gidip 2500 tl ye a101 de iş var git dersen iş beğenmez tabi böyle salak şeyleri önermemek gerek. Bütün işler sağlık - hizmet ve inşaat sektöründe. Üretim 0 a yakın. Okuyan her 10 insandan 8 i hemşirelik-polislik-askerlik düşünür mü böyle gerizekal! bir sistem mi olur? İş beğenmeme gibi bir durum yok bu halk zorda kaldığında neleri yapar iş beğenmeme işi fasa fiso. İnşaat bitiren arkadaşlarım en zor şantiye işlerine, mimarlık bitiren arkadaşlarım evinden 800 km uzaklıkta 1500 tl min gideri göz alıp işe girmeye razılar bir tarafından uyduruyor millet. Yakında sokakta tanıdğın her 10 kişiden 8 i polis-asker-hemşire olacak gittikçe Kuzey Kore gibi bir ülke haline geliyoruz gram düzelme yok. Alınan vergilere külliye, gösteriş için 60 binlik cami yapılırsa istihdam yerine öyle öküzün trene baktığı gibi devam edilir gerçi yine bu partiye oy verir bazıları yapacak birşey yok.
Ayrıca çalışma saati 45 saat iken sen adama 60 saat çalış ben sana asgari ücret vereyim o paraya da gebermeden yaşamaya çalış gram zevkine para ayrıma zihniyeti de eklenirse zaten iş beğenmez kimse bundan doğal birşey yok. Bu ülke de 2020 tl ye avrupadaki yaşam standartlarının yarısını sun gör bakalım millet ne kadar şikayetçi. Adam 2020 tl para alacak 1000-1200 tl kira-elektrik-doğalgaz-telefon faturalarına verecek de temel gıda alacak da artan parayla harcamaya yapıp dönmeyen ekonomideki özel sektörü canlandıracak. Böyle bir salak ekonomi programını lise mezunu aptal bile yapamaz hakikaten tebrik etmek görevli kişileri. Daha adam gidip sigara almadı, ev-araba almadı, kıyafet almadı bu adam bu stresle yaşarken gidip nasıl beğenebilir böyle işleri? Çalışan bulamıyoruz diyenler işleri şu an fena gitmeyen boş boğaz dükkan sahipleri. bir tarafından uyduruyor şu krizde millet iş diye işkurun önünde kuyruk oluşturuyor 2 bin kişilik ilana 60 bin kişi başvuruyor işçi falan bulamıyorsa kendi mallığı.
Bugüne kadar mesleğimle alakalı tada alakadız çalıştığım tüm iş yerlerinde asgari ücret vermeyip SSK da yapmadılar. En son 1 sene önce çalıştım bir muhasebe bürosunda 800 TL maaş artı 100 lira yol ve yemeğe çalıştım. İşsizlik de var ama işverenlere de durum bu. Şu yaşına kadar sigorta yapmış olsalardı şimdi emekliliği için gün sayıyordum. bundan 10 yıl kadar önce girdiğim bir yerel yoğurt fabrikasında sözde mikrobiyolog olarak alındım. Fakat 8 de başladığımız mesaide her mevkide insan yapmamız gereken işle alakasız sıra ile yapılacak her türlü işi yapıp iş bitiminde çıkıyorduk. Buda çoğunlukla gece 1 oluyordu. Hiç değilse sigortalı iş bulunmuş diye annem çıkmam taraftarı değildi.
Her ikisi de mevcut. Üniversite okumuş adama gidip markette çalış diyemezsin ki. Sonuçta okumuş, madem iş yok o zaman üniversite mevzusunu da bu kadar zorlaştırmasınlar. Her sene bir sistem değişiyor. İşi olana da adam akıllı maaş verilmiyor ki. Asgari ücretle kim geçinebilsin? Kiralar zaten almış başını gidiyor. Markete bir giriyoruz, bir poşet bir şey alsan en az 100 tutuyor, onlar da ihtiyaç olan şeyler. Gerçekten eğitim sistemi başta olmak üzere, her şey berbat. Ama haksızlık olmasın ya, suriyelilere bizden fazla para veriliyordur, eğitim konusunda onlara daha çok şans veriliyor. Haksızlık etmemek lazım devlete😃
Torku 2 ay için 300 kişi işten çıkardı. 2 yıldır türkiyenin devleri iflas erteleme aldı. Türkiye 2001 krizinin bin beterini yaşıyor. Ve hala bu ekonomi bakanı ekonomideki iyileşmeyi vatandaşa yansıtıyoruz diyip zamları dayıyor. Ekonomi o kadar iyileştiki son zamanlarda elektirik su doğal gaz benzin %40 zam yapıldı. Temel ihtiyaçlar olan kahvaltılık peynir tereyağı zeytin %35 zamlandı. Vergiler arttırıldı. Demiryolu taşımacılığına devlet %35 zam yaptı. Dahada iyileşek. Hayır birde bu adamı bravo diye alkışlıyorlar. Hane başına gelir 4000 lira barajını aşmış yalana bak asgari ücretle bu ülkede 20 milyon insan yaşıyor. Bu tutar 2020 tl. 😂😂😂 başka birşey demiyorum. Zaten barış harekatı tam bir fiyasko.
İşsizlik var. Ben iş bulamıyorum. İş beğenmiyor olsam boyacılık yapmam. Ama babamla boyacılık yaptığım oluyor. İş beğenmiyor diyenlere söyleyecek bir şey bulamıyorum. Allah düşürmesin benim durumuma diyorum başka bir şey demiyorum. İş beğenmeyenlerde vardır belki bir şey diyemem. Ama kimsenin Türkiye'de işsizlik yok iş beğenmiyorlar deme hakkı yok. Türkiye'de işsizlik büyük bir sorun! Bu gerçeği kabullenelim artık.
İkisi de var. Sistem komple baştan yanlış. Sokaktan 100 tane öğrenci çevir ne okuyosun diye sor yarısı işletme der. Ee herkes bir tarafa yığılırsa ne olur bu sistem, çöker. Öte yansan işletme bile okusa 4 yılını vermiş birine git tornacı ol, şoför ol, fabrikada koli indir kaldır diyemezsin.
İş beğenmemek nedir ya bu ne aptalca bir cümle! Adam dört beş sene okuyacak emek verecek ama kendi mesleğini yapamayacak; satış danışmanlığını ya da garsonluğu yapmadığında da adı iş beğenmiyor olacak. Adam asgari ücrete haftada 45-50 saat çalışmak için mi okudu?
Her ikiside mevcut. Ben orada burada çalışmam diye iş beğenmiyende çok. İşsizlik olduğu zaman patronlar beğenmezsen git sırada bekliyen çok diye ithamda bulunurlar. Bizler aynı yaya/sürücü gibiyiz. Yaya iken sürücülere araç kullanırken yayalara kızmak.
İşsizlik mi var iş mi beğenmiyoruz muhabbeti zaten başlı başına hezimet..
Zira bir ülke de iş bulunamıyorsa kesinlikle ülkenin kendi halkına yetememesi anlamına gelir ve iş beğenmemek varsa bu da vatandaşın çalışma şartlarının ağırlığı ve gelirin düşük düzeyde olması hasebiyle beğenmemesi anlamına da gelebilir.. tamamen keyfiyetten bilinmemeli yani. Bir istanbullu asgari ücretle nasıl bir rahat bir yaşam sürebilir çok merak ediyorum..
İşsizlik var. Ayrıca çalışma koşulları insani olmadığından insanlar bir işe girip yıllarca çalışıp aynı yerden emekli olamıyorlar. Bütün düzen emek sömürüsü üzerine. İşsizlik yok insanlar iş beğenmiyorlar diyenler laf olsun diye konuşan boş insanlar.
Ben her ikisinin de olduğuna inanıyorum. İşsizlik var, evet. Mezun olanların çoğu kendi yöneldiği alanda çalışamıyor, iş imkanı yok. Buna kabulüm ama evde oturanları da asla anlamıyorum. İstediğin işi bulana kadar bir işte çalışabiliriz değil mi? Hayallerinin peşinde koşarken evde oturmanın ne faydası var? Asgari ücrete çalışacak olsan bile kendi işine yönelene kadar en azından bir gelir olur.
İşsizlik var. İş beğenmemezlik de var. Beğenilmeyen iş, standardın fazlası saate çalıştırılıp, mümkün olduğunca az maaş verilip, 2-3 kişinin yapabileceği işi 1 kişiden istemekle oluyor. Sen çalışacak adamı eşek yerine koyup çalıştırmaya kalktıktan sonra "iş beğenmiyorlar" diyemezsin ! İnsanların sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını suistimal etmenin adı "iş beğenmiyor" oluyor şu zamanda.
tv lerde dizilerde gerçek hayatın hep villada son model arabalarda olduğunu sanıyorlar. kolay yoldan para kazanmanın peşinde gençler. evet işsizlik yok iş beğenmemek ve ailene sırtını dayamak var erkekler kolay yoldan para kazanma peşinde kızlarda zengin koca peşinde ülkenin geldiği durum malesef bu
O yüzden mi milyonlarca insana fakirlik yardımı yapılıyor? Zaten kim niye çalışsın, maaş var yakacak ve yiyecek yardımı da var. Köyleri boşaltıp büyük şehirlere gelen, varoşlarda yerleşenlere büyük teşvik var. Herşey oy için olunca ekonomi kimsenin s2nde değil en kötüsüde köleler halinden son derece memmun.
İşsizlik var mı var tamam fakat her yere meslek lisesi açmak yerine üniversite açarsanız ben üniversite okudum deyip masa başı iş bekler oysa devlet planlama yaparken hangi alanlarda eleman açığı olacak belirler ve ona göre bölüm açar ya da kaparsa bu sorun olmaz.
adam mühendis sen kalkıp ona mağazada çalış dersen tabıkı ıs begenmez ınsanalr emek harcamıs okumus paralar akıtmıs bır yere gelmek ıcın kımse kusura bakmasın tabıkı begenmeyecek ıskura gıt alakasız ıslere yonlendırıyorlar ınsanı adam bılmedıgı ısı nasıl yapsız nıtelıksız ıscı mı dolsun ortalık her ısın kendıne gore uzmanı vardır
İş beğenmiyoruz diyen dangalaklar kesin patron yardakçılarıdır.
12 saat çalıştıran mı, yemek yol vermeyen mi, eski zamanlarda köleler daha mutluydu. Sana işten sonra hemen eve gelip uyumayı vaadediyorlar, zaman kalmıyor ki
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Issizlik var. Vasıflı, donanımlı ve cok iyi kurumsal firmalarda yoneticilik yaptim. Taseron olarak sorumlulugumda olmayan kurum sayisi cok azdir, referanslarım ve özgeçmişim de gayet iyi. Ama 1.5 senedir is bulamiyorum. Is secen kibir abidesi biri hic olmadim, sekreterlik ofis elemani gibi islere basvurdum dönüş olmadi, bosta kalmayim diye çağrı merkezleriyle gorustum ama gece vardiyasi olup gece evime donmem icin arac olmadığından vs bir sekilde hep bosta kaldim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Yabancı ülkeye özenenlere sesleniyorum. Lisedeyken 3 dil biliyor muydunuz? Üniye geçince hiç bir proje üzerinde çalıştınız mı? Yok. Hayatı bomboş yaşayıp sonra iş begenmemekte nasıl bir kafa anlamıyorum.. kpss girip memur olim derdinde millet oh hayat ne güzel. Zaten devlette senin için adliye - okul- falan açcak sırf sen çalış diye. Akla bak ya. Üretim gerekiyor o kadar.. bir buluş yapın. Olmadı bir düşünce bulun. Neyse..
@Fezâlist bilmiyorum ama kime sorsam memur olsam memur olsam diyor. bir tane var yazılım mühendisi olup proje üretcem onada işi yokmuş gibi bakıyorlar. D toplumda manyak 😂 bu ülkenin eksiği üretim. Tabi duyuyoruz ben şunun araştırmasını yapıyorum ama desteğim yok yurtdışına çıkıcam . Bunlar numunelik. Onlara bile destek verilmeli ama ilk önce memur ol kurtul kafasından bir sıyrılmak gerek.
sen hangi üniversiteyi okudun bilmiyorum fakat umarım okumamış birisindir.. zira üniversite okumuş birinin bu derece cahil cüheyla ve ahmakça düşünüyor olması işsizlikten daha tehlikelidir..
bre tepeden tepeden konuşan ve zihniyeti ve görüşü yazdıklarının cehaletinden anlaşılan insan, üretimi halk mı yapar? nerede nasıl yapacak evinin bodrumunda mı üretecek.. bir ülkede bütün üretim alanlarını devlet açar ve devlet koyar oraya üretim yapacak insanları..
100'lerce üretim sahasını kapatıp özelleştirerek de haklı bu devlet işsizlik sorununu iş beğenmiyor diyerek vatandaşa yüklerken de haklı öyle mi? bu nasıl bir sarhoşluktur. bu nasıl ve neyin kafasıdır..
Eğitim sisteminin açığı bu. Mesela bir bölümden o sene işe alacağın kişi kadar mezun olsa işsizlik olmaz. Bizim devlet ne yaptı? Her şehire bir üniversite yaptı :) Haliyle haddinden fazla mezun verip o insanları diplomalı işsiz yaptı :) Ve bu ordu her sene katlanarak büyüyor.
Kanada, Norveç, İsviçre gibi gelişmiş ulkelere baktığın zaman ihtiyacından fazla mezun vermediğini, bölüm açmadığını görürsün. Başında da söylediğim gibi en büyük suç bizi yönetenlerin. İmam osurursa cemaat altına ziçar bu hep böyle olmuştur
@Fezâlist bende aynısını istiyorum. Gereksiz bölümler kapatılsın. Düzgün eğitim verilsin.. heryere fakülte açılmasın. Ama olmuyor ona gücüm yetmiyor malesef. D
@kavanozda1adam özelleştirmelerin nedenlerine bak ! Hepsi zarar ediyor. Kişiler keyiften yattıkları için.. fabrikaya 200 kişi yeterken 250 insan lazımmış gibi yapip 250 kişiden 100 ü de yatınca haliyle maaş artı iş hesaplanıp zarar çıkıyor ortaya. Bu devirde kim fabrikada çalışmak istiyor? Hiç görmedim. Üretimi halk yapar. Devlet değil. Devlet buna imkan sağlar sadece. Bunu bilmeyende yaşamasın bir zahmet. Devletin görevlerini aç oku. Öyle bir sayfa 10 sayfa değil bunun üzerine 3 tane kitap okudum en az. Avukatım. Benden iyi bileceğini sanmıyorum yani üretimin kimin yapacağını falan.
bir zihniyet kelimesini iyi ki öğrenmişsiniz. Nereye yorum yapsam zihniyet diyor. D cahillik almış başını gitmiş zihniyetten bahsedince kendini bilgin falan sanıyorlar sanırım 😂
@Fezâlist yönetenlere de halkın kendini göstermesi gerek. Her sene memur alımında 100 kişi alıncaksa 10000 kişi sınava giriyor. Sonra işsizim. İş yok diyor. O numunelik insanlar gibi onlarda bişryin ucundan tutsun evde oturup 2 matematik 2 türkçe sorusu çözüp koltuk istiyorlar yazık.
Bak zihniyet kelimesine düşman oluşundan belli nelerin döndüğü zihninde.. Bana özelleştirmelerin bir tanesinin zarar ettiğini ispatlarmısın.. Sayıştay raporlarıyla ispatla ama.. zira ben sana hepsinin kâr da olduklarını sayıştay raporlrıyla ispatlayacağım.. Televizyondan öğrendiklerinle burada ahkâm kesme boşuna..
İlaveten 200 kişi gereken bir yerde 250 kişi çalışıyorsa burayı özelleştirmek mi mantıklı yoksa diğer 50 kişiyi istihdam edeceğin başka bir yer açmak mı?
Şöyleki işçi sayısı çok denilip özelleştirilen bir çok merkez de şimdi çalışan sayısı resmiyetre olduğu zamandan çok daha fazla..
100lerce yeri özelleştirmek yerine denetlemek daha mantıklı olurdu..
millet is begenmiyor... muraacaat edenler sapir sapir dokuluyor elle tutulur adam yok... bizim begendiklerimizde kendini kral saniyor... haftada 2 gun izin isteyenmi ararsin yuksek maas pesindeki vasifsizlarimi ararsin hepsi var.. gel basla diye anlastigimiz adam bile ertesi gun yok olabiliyor-bir tutarsizlik var
Her taraf ilan dolu. Dukkan camlari bile. Biz is begenmiyoruz. Biz dizilerdeki gibi isler istiyoruz cunku.. holdinglerde vs olacak. yok oyle kiytirik firmalarda calismayiz biz. Sonra issizlik var.. yaa evet evet.
Her ikisi mevcut olsada herkesin hayalindeki gibi çark dönmüyor malasef.. Emir altında çalışmak ya da askerî ücrete kimse tenezzül etmiyor Bu ülke üretmezse çok kısa zaman dibe çöker zaten... Üretim bitiyor...
Asgari ücret ve altı maaslarla İşçi olmayı iş olarak sayarsaniz iş az çok var (hatta heryerde de yok). Ama gençlerin 16-18 yıl eğitim görüp mezun olduktan sonra hakkıyla çalışması için iş var derseniz bu ahlaksizliktan başka birşey değildir.
Müdür yardımcısıyım masa başında çalışıyorum ne anladım bu ışten? Köpek muamelesi görüyoruz yinede aklı olan insan olanın yanında çalışsın koltuk sevdanızdan vazgeçin.
Her ikisi de var. Ünv mezunları Alanında iş bulamıyor. Bulsa bile asgari Ücret alıyor. Asgari ücretle de ev geçindirmek mümkün olmadığı içim ya aileye bağlı yaşayacak ya da evlenmeyecek vs vs.
İki sorun var 1) insanlar istediği bölümü okuyamıyor 2) insanlar okuduğu bölüm hakkında iş arıyor Mühendislik okuyan bir adam gidip niye muhasebe işi yapıyor Ya da başarılı sekreter bir bayan Neden tezgahtar olsun Bu çok saçma Üniversiteler boşuna o zaman Herkes okuduğu bölüm hakkında iş bulmalı...
İş beğenmeme hep vardı belki ama şu son yılda gerçekten işsizlik var... Suriyeli seçeneği ve fırsatçılık ısyeri için büyük rant kaynağı... İşine gelirse durumu fazlalasti. Gelmeyen çalışamıyor işte...
5.5 aydır iş arıyorum. Nihayet dün buldum. Son maaşımdan 1000 lira düşük maaş istedim. Ama neredeyse asgari ücret kadar bir maaş teklif ettiler. Zaten işsizlik var deyip maaşları hepten öldürüyorlar.
Mezuniyeti olanlar bir kere kesinlikle iş beğenmiyorlar haklılarda adam gidip fabrikada çalışacak hali yok. Ama mecbur kalınca çalışıyor. Bu böyle olmamalı.
Matematik yalan söylemez. 3 milyon kişi mi iş beğenmiyor? Hadi bunu eş geçelim Şubat ayında 2.5 milyon istihdam sözü verilmedi mi? Evet iş begenmeme olduğundan bu kadar işsizlik var ve yeni istihdam yok.
Tum isleri bence degelendirmek lazim sonucda alin teriyle para kazanmak var masa basina gelince onlar rahatlik olsun diye calisip havadan para kazaniyor bence herkez kendini duzeltmeli ne is olursa isini severek ve alin teriyle kazanmali
Iki adam isi yaparak yarim adam parasi almanin karsiligi "is" degildir. Is begenmemek kavraminin suyu cikarildi artik, ozel sektordeki cogu is icerigi calisani kolelestirmek uzerine yuruyor
Aynen öyle kardeşim iş beğenmeme kavramının suyu çıktı bence de. Kendisi parayı götürürken adama en kötü şartları sağlıyor sonra da iş beğenmiyor kimse diyor.
Valla işsizlik abartacak kadar değil çalışacak adam bulmakta zorlanıyoruz fakat birde çalışana hakkini vermeyen is verenler var onların da sucu var tabi
Patronlar kendini kral sanmazlar... İş vermek sadece maaş ödeyebilmek değildir. Bir sürü teferruatı var. Devlet işverenlerin üzerindeki yükü sürekli arttırıyor. Haliyle işverenler işçi alıp ona vereceği parayı devlete ödüyor...
Millet masa basinda laklak isi olsun, mümkünse flört edecek karsi cinslerde olsun, doktor maasi ödensin, , 30 yasinda emekli olayim isi ariyor. Caliskan olsak zaten almanya olurduk, üretmeden yemeyi seviyoruz
İs begenmiyoruz bee bir de sey var adam uni okuyo tamam mı diyo ki sivim kirlenmeain su isi yapmamalıyım sivim kirleniyo au is olmaz su olmaz bu da olmaz eee cv kirlenmesin ozaman bekle allah bekle
Her ikisi de var. Eğitimini aldığım bir işte çalışıyorum ama mesleğinden soğutuyorlar insanı müşteri ayrı problem işveren ayrı bir problem çıkıp freelancer olarak çalışmayı düşünmüyorum değilim.
Ben bir fabrikada üretim müdürüyüm ve benim gördüğüm iş beğenilmiyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İşsizlik oldukça yaygın ve 12 yıla ek olarak 4 veya daha fazla yıllık bölümler okuyoruz bu kadar uğramamıza karşılık asgari ücret ten düşük bir miktarda maaş almak hiç de adil değil iş beğenmemekte çok ya haksız değiliz
işverenler serefsiz bin tl ye sigortasiz isci calistiran cok yer var sikayet etseler bak gor hakkini nasil verir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Öğrenciler araştırmaxan bilgi edinmeden mezun oluyor. Onlara kim iş verebilir. İşsizlik var diyen, devleti suçlu bulanlar okuduğunu sanan insanlar genelde. Kuzenim var işi begenmiyor yeni iş buluyor. İyileri kim almaz
iş beğenmeme olayı bu olgunun devede kulak yanı ! işsizliği az gösterme çabası içindekilerin alenen bahanesi ! iş beğenmiyorlar diyen zerdavallar en yakın işkur daki kuyruklara bir baksınlar !
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ayda 1000 liraya sigortasız günde 10 saat (çoğu gün mesai ile 14 saat) ve mesai ücretlerinin verilmediği bir iş vardı. Beğenmedim dimi ben şimdi?
işverenler mevcut durumu kullanıyorlar adama 2000 vereyim 5000 liralık iş yapsın kafa bu kafa bu maaşa bu beden çalışmaz memlekette çaycı bile 7 bin alırken üstelik
En İyi Cevaplar