İki grup arasında denk geldiğim bir tartışma konusuydu sizlere de sorayım dedim 😇 soru beğenmeme var orası kesin de bir kişi bile cevaplamamış yahu assf 😅
Cevabın nedir?
Kesinlikle işsizlik var. İş begenmeme daha cok diyenin akli dengesi bozuktur. Bana kalirsa ikisi de %50 %50. Şu anda 450.000 öğretmen var mezun olupta atanamayan. Ve her sene yenileri mezun oluyor. Bir öğretmene git fabrikada calis diyemezsin. 4-5 sene okumus ne isi var fabrikada. Fabrikaya girmek icin lise mezunu olmak yetiyor millet enayi mi 4-5 sene kafa patlatmış bir dünya para harcamış okumak icin. Bir mühendise de ayni sekilde git sagda solda işci olarak calis git bimde calis git Süpermarkette kasap reyonunda satis yap vs vs diyemez kimse. Adam kasap reyonunda satis yapmak icin 16-17 sene okumadi. Lise mezunu olmasi yeterli yani bimde calismak icin ya da reyonlarda satis yapmak icin. Kimse bir tıp doktoruna is bulamazsan git LCwaikiki de ya da defacto da satış elamanı ol demiyor. Ama ögretmene mühendise git magazada calis, bimde calis, fabrikada calis diyorlar. Bunun icin mi okudu bu insanlar. Terbiyesizlik resmen. Şunu da söyleyeyim ben asla o işleri kücümsemiyorum. Hepsi helal kazanan alin teri döken insanlar. Benim demek istedigim şeyi iyi anlayin. Magazada satis elemani olmak, fabrikada işçi olmak ya da bimde reyonlara mal dizmek öğretmenin ya da mühendisin işi degil. He bir insan lise mezunudur ya da ilkokul, ona git fabrikaya gir derler ya da magazada iş verirler begenmezse işte o zaman bu onun gevşekligidir. Neden mi? Kardesim okumamissin , belki zor gelmis okumak, belki amaaaan kim ders caliscak kim lys ye ygs ye gircek ben ugrasamam öyle seylerle demissin. Elinde diplilomali bir meslegin de yok. Ne istiyosun başka , daha ne bekliyodun bir kurumda müdürlük mü? Bu sekilde olupta iş begenmeyen cok insan gördüm. Yani durum %50 %50
50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Elinde mesleği olan , zanaat sahibi insanlar dışında kalan kesim. Yani satış danışmanları , garson , komi , pazarlama elemanı , sekterer , büro görevlisi gibi arkadaşlar işsizler. Elinde mesleği olup işsiz olan da var. Fakat iş beğenmemekten ziyade her insan her işi yapar diye bir kaide yok. Bilemeyiz. Bazı insanlar uzun süre ayakta duramıyordur. Satış elemanı olamayabilir ve bu iş bölümünde çalışmayı tercih etmeyebilir. Kendine uygun iş bakar. Motorlu kuryelik yapmayı düşünür. Fakat motorsiklet ehliyetine sahip değildir. Bu ve bunun gibi örnekler çoğalabilir.
Herkes her işi başarıyla yapamayabiliyor. Birinin kriteri diğerine uymayabiliyor. İşverenler devletten teşvik alarak 1 maaş tutarına 3 işçi çalıştırıyordu. Fakat artık bu destekte verilmeyecek. Ve 2018 ocaktan itibaren işsizlik sayısında artış görülecek.
Bu şartlar altında ise işverenler yavaş yavaş mevcut durumdaki çalışanları kapıya koyacak.
İş beğenmemezlik değil arkadaşlar.
İnsan sağlığının düşünülmediği sağlıksız ortamlarda çalışmayı da istemeyen bir sürü insan var.
Her açıdan değerlendirmek gerek. Benim görüşüm bu. Sizin eklemek istediğiniz olursa ekleyebilirsiniz. Benim görmediğim bir başka açı daha olabilir.
Saygıyla...13 Yorumla
Soran+1 yılAynen katılıyorum ama maalesef bizi bu hale getiren de bazı insanların her koşulda şartlardan memnun olması yani ben bu kadar emeğin karşılığında neden asgari ücret alıyorum diye sorgulayacağına ünlülerin hayatına üzülüp bunları kendine konu yapan açlıktan ağzı kokarken mevcut durumu savunan insanlar var maalesef
- +1 yıl
Tabii. Zaten bizim insanımızın özentileri bitmiyor. Ne verirsen ver her zaman bir üstünü ister. Memnun etmek kolay değildir.
Ve bir de millet olarak yattığımız yerden elimize para aksın istiyoruz. Emek konusuns gelecek olursak eğer. Emeğinin karşılığını bence bir çok kişi almıyor. Mevcut şartlar altında asgari ücretle geçim oldukça zor. Küçük şehirde yaşıyorsan aldığın asgari ücreti yetirmeye çalışıyorsun. Büyükşehirde isen. Zaten gelir gideri karşılamıyor. Hak aramak istiyor işverene başkaldırıyorsun. Hemen adın provakasyoncuya çıkıyor.
Soran+1 yılAynen çok haklısınız
asıl sorulması gereken üç kuruşa o kadar iş yaptırmanın neresi normal bu olmalı.
22 Yorumla
Soran+1 yılAynen ama işsizlik olduğu için yani üç kuruşa çalışacak onlarca kişi olduğu için çoğu kaderine boyun eğiyo maalesef
Ikiside var gördüğüm. Adaletsiz gelir bu cok kotu. Is ahlaki yok.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
17Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. iş var ama damak zevkine göre iş yok.
isteriz ki iş olsun, her türlü sosyal güvenlik olsun, exra izinleri olsun, haftada memur gibi iki gün tatil olsun amaaaaa aman kimse iş vermesin. aman kimse rahatsız etmesin aman kimse yormasın. kafama göre takılayım, kendi iş yerimmiş gibi herkese emredeyim aman kimse emir vermesin
vel hasıl yattğım yerde para kazanayım. hatta parayı almaya bile beni çaığrıp rahatsız etmesinler paramı evime getirsinler. gelirken de pazardan bir zahmet alış veriş yaparak eli dolu gelsinler
biz böyle iş istiyoruz. bu nedenle işsizlik var.
bir mesleği öğrenip üzerinde araştırmalar yaparak kendimizi geliştirmeyiz sonra da deriz askari ücret. yahu sen asgari hizmet yapıyorsun. sen ne kendine ne iş yerine extra katmadın ki asgari ücretten şikayet ediyorsun
gene sinirlendim. boşverin114 Yorumla
Soran+1 yılNe ağır şartlarda güvemliği olmadan yıllık izin dahi kullanamadan asgari ücretle çalışan insan var genel anlamda özel sektör böyle bence kölelik çoğu mecburiyetten evine ekmek götürebilmek için kendine uygun olmasa da çalışıyor işçinin refah seviyesi yüksek kaliteli bir yerde çalışmak istemesi gayet normal ki olması gereken bu biraz mübalağa etmişsiniz bence :)
Soran+1 yılİşte hizmet bu olursa beğenmez onu demek istiyorum aylak aylak gezip iş beğenmeyen kendi kapasitesinin üstünde yan gel yat iş arayan bir güruhta var elbet ama azınlık bence onlar
Soran+1 yılBunlar birbiriyle ilişkili bence işçiye sunulan hizmet işsizlik nasıl konudan taştım anlamadım
- +1 yıl
işsizlik mi iş beğenmeme mi var diye sorup bu kez iş yerlerine yöneliyor iş arayanları kenara çekiyorsunuz. son yorumunuzda aylak gexenleri kabullendiniz ama azınlık demeniz hata.
ben yurt dışında bir şirkette proje müdürüyüm. türkiyede de bir holdingte bölge müdürlüğü yaptım. gelen iş taleplerinde hep karşılaştığım emeksiz para kazanma hevesinde olmaları. azınlık değil bu. baya baya çoğunluk var - +1 yıl
mesela mimar mühendis arıyoruzz. ilan veriyoruz. bizim işimiz inşaat sektröü dahilinde teknik imalata dayalı bir iş
iş tanımı yapıyorum. önce şantiyelerde durup işin montaj şeklini öğrenmelisiniz. hemen tepki veriyor. ben miarım ne işim var şantiyede ofis masa başı iş yok mu. diyorum masa başında çalışacaksın ama onu yapabilmen için şantiyede iş öğrenmen gerek. kabul etmiyorlar.
mühendise diyorum atölyede kısa bir eğitim alacaksın yok diyor. ben mühendisim atölyeye girmem
herkes masa başına göz dikmiş. ama eğitim almadan oraya oturamazlar - +1 yıl
İnşaat sektöründe olan işiniz için eleman ihtiyacınızı Alman Federal İstatistik Ofisine (Destatis) göre Ortalama Brüt 3925 € (18447 TL) maaşla çalışan Almanya' dan getirebilirsiniz.
Destatis (Almanya Federal İstatistik Ofisi):
www.destatis.de/.../QuaterlyEarnings.html
Mesleklere Göre Saatlik ve Toplam Brüt Kazanç
Görsel 1: https://i.hizliresim.com/g9YJB3.jpg
Görsel 2: https://i.hizliresim.com/XE3rm7.jpg
Dünya standartlarında iş Dünya standartlarında maaş ister. - +1 yıl
@coffeyyJohn yahu siz hala neyin peşindesiniz. ben ne diyorum siz önüme ne koyuyorsunuz
kardeşim gelen elemanın maaşı hakkında ben size bilgi verdim mi de bana bu rakamları döküyorsunuz. maaşla alakalı bir söz kullandım mı.
adam sıfır kilometre okuldan mezun gelmiş yanıma. o adam bana para kazandıramaz. benim onu yetiştirmem gerek. ben ona hem iş öüreteceğim hem maaş vereceğim. işi öğrendikten sonra ülke şartlarına öre oldukça dolgun ödeme yapacağım ama adam eğitime razı olmuyor.
bn bunu diyorum siz nereleri karıştırıyorsunuz. sizde anlama sorunu mu var
adama diyorum ki işe alırım ama önce eğitimden geçmelisin. adam beğenmiyor. beni masaya oturt başka bir şey bana emretme
ben bunu anlatıyorum siz nereleri karşıştırıyorsunuz
sizler istenen standarda uygun bilgi ve tecrübeniz yoksa eğitime razı olacaksınız. yattığı yerde kimseye para yok.
sizler belli ki yattığı yerde para lkazanmayı isteyen elemanlarsınız. bu yüzden işi yokuşa sürüp sohbeti başka yöne çekiyorsunuz. sizinle sohbet olma
Soran+1 yılNe kadar itham peşinde birisiniz ve kontrolsüz öfke var sizde fikrinize katılmadığımı belirten insanlara sizde anlama sorunu mu var demek nedir yahu aynı şeyden bahsediyoruz siz madalyonun bir yüzünden biz diğer yüzünden bahsediyoruz tamamen haksızsınız demiyoruz lakin demek size çalışmak istemeyen denk gelmiş şimdi ben de kendi yaşadığım olumsuzlukları anlatıp bu böyledir mi diyeyim genwl anlamda yorum yapmaya çalışıyoruz
- +1 yıl
builder diyorki unuversite okudu diye adam teoriden baska bisi bilmiyo sahada gormeli yestismeli dedi cok dogru teori ve uygulama ayni sey degil biri ezber digeri icraat ve icraatte isi etkileyen cok sey olacagi icin tecrube gerek ikisini bilen insan cikmaza giren projede yeni bir fikirle cikis yolu bulur saplanmaz egitim hayal etmeyi sahada olmak karsilasilacak kitapta olmayan eksiklikkeri ve uygulanabilirlikleri gosteriri hakli peki egitim almis biri sahada calismak istememesi haklimi hem evet hem hayir evet olmali yukarda saydiklarim nedenlerden dolayi peki neden hayir diyenler ne dusunuyo siz zor. sartlarda 4 yil beklediniz sizi alan patron isi bikmiyo ki diye neden para verim bilmeyene yani guvenmiyo daha ona yaramicak diye bunu goren calisanda ya direk reddediyo ya da para gerek diye mecburen evet diyip basliyo ama ustunde durmuyo sahiplenmiyo isi bence patronda biraz elini acmali bunu goren sahiplenildihini bilen calisan fazla calismaya isi benimseyip benim isim gozuyle bakar
- +1 yıl
issizlik var mı hem var hem yok ucuz iscilik var o piyasada olan cok olduhu icin oraya girmekte zor alirken profosor alir gibi alirlar kullanmicak ozelliklere bakiyolar basvuran cok olunca alakasiz ozelliklerle dogru eleman secimi olmuyo gibu egitimli insanlarda okuduklari meslagi yapmak istiyolar ama is sektoru bir nevi ya cok gelistircen kendini sadece unuversite yetmiyo isinin gurusu olcan :-) ozaman parmakla gisterilirsin buda zaman ve sahada olmayi zorunlu ve asiri caba ile ek ozellier edinirsen ozaman bulursun eskiden universiteli azdi bittirdiysen isin tamam ama simdi egitimli cok ama is konusunda genelde adam o ucu iscilihi yapacak amele ariyo adam diyoki benim hertur isime kosmali universiteli kosmaz yapacagina kanaat getirirse olumlu yapmazsa olumsuz bakar calisaarda hakli ben ilk ise girdim baktim standart isi yapip insanlar kaciyi oraya buraya cunku calisan hakkini almadihini dusunup fazlasini yapmak istemiyo
- +1 yıl
isveren ya 12 saat diyo ya da kisa surede cok is iscide bunaliyo her fabrikada herkez memnun degil patronlar isci onemsiz birkac isi bilen olunca hergelene ogretir onlar vasizfsiz der bunu dusnur ogretme surecindeki gideri devletten aldihigi yeni ise giren destegiylede kapar veo ogrenme surecindeki zarari zaman ve diger seyler cok kucuk kalir sistem bellidir yapilacak iste ben istikbalin fabrikasinda isci olarak calismistim bellona mondi hepsini ayni sirketindi fark biri birinde yani istikbalde tahta birinde sunta kullanir kaliteyi dusuk tutar her keze her butceye satar hunde binlerce urun yaoilirdi birgunde o fabrika o gunku iscinin alacagi hatta tuketilenin giderden 1000 kat fazla gelir getiren urun uretilir adamda derki disarda en ucuz modeli 200 lira palida 1000 hesaplar eline uc kuris para vardir ve vijdansizlar diye sover sayar patronunda umrunda olmaz ama insanlar ne zaman ben isci olsam bu parayla ne yaprdim derse insan olur insan gozu actir doymaz daha daha der
- +1 yıl
Hava limaninda ordaki polis ozelgunlikten iki katindan fazla aliyo ve isveren hem senin isini en iyi yapmani istiyo hemde musteri memnuniyeti bizim insanimiz bilmedihi seyler konusunda ahkam kesmeyi sever senden daha iyi biliyodur ukalalik yapar o, saygisizlik yapan her meslekte var bisi sordurmaz fikir beli edemezsin halbuki sen fikrini soylersin ama israrci oluyosan o cok bilmisliktir baska yerden alinmali herturlu begenmiyisan doktoru yadaa neyse o isin bir yabanci isverenler daha isci hakki ustune durur avrupali, turkler daha kapitalistir gaddardir boynuz kulahi gecmis yani neyse yabanci bir meshur is adami derki sen calisani memnun etki oda musteriyi etsin bizde ise is bu insani ya da degil onemki degidir isine gelmiyosa calisma denir malesef hak isteme der birsey var okuyan emek verdi elini kirrlermiyo yetmesmu o t teori ogrendi yuksek ucret ister ya ucretki vasifisz denen kisiler o emirleri yapip yorulmuyomu o okuyan bilgiyi kulaniosa masada digeri enerjisini fark nerde peki
- Aile & Toplum konusunda 493 cevap paylaştı.
+1 yıl1404 TL (355 $) ile 2000 TL (506 $) arasındaki maaş Dünya standartlarında rezil bir durum olduğu için 2000 TL altındaki maaşlar aslında bir iş değildir. Dolayısıyla iş filan değildir. Ucuz emek gücü, 21' inci yüzyılın kölelik şeklidir.
2000 TL üstü maaşlı iş beğenmeme varsa o işlerde işsizlik hesaplasın. Çünkü Türkiye Dünyadan bağımsız bir ülke değildir ve Dünyanın normal ülkelerinden maaşlar bu kadar düşük değil. Örneğin Polonya' da Asgari Ücret 473 € (2223 TL)' ya çıktı. Hatta çalışanların %86' sı bu maaştan daha yüksek maaşlara çalışıyor.
Kısaca Türkiye' de %70 - %80 oranı ile işsizlik var, iş beğenmeme varsa bile %20 - %30' dur.14 Yorumla
Soran+1 yılİşte aranan yorum her cümlesine ayrı katılıyorum üşenmeyip yazmışsınız teşekkürler 👏
- +1 yıl
Türkiye bitmiş. Ben yorumları okuyunca bende Türkiye' nin bitmiş olduğu algısı oluştu. Kimse kusura bakmasın. İşveren (esnaf, fabrikatör, patron) işçiye düşman. İşçi işverene (esnaf, fabrikatör, patron) düşman. Öğretmenlik dışındaki tüm mesleklerdeki insanlar öğretmene düşman. Üniversite mezunu olmayanlar Üniversite mezunlarına düşman. Üniversite mezunları İlkokul, Ortaokul mezunlarına düşman.
Ülkede herkesi birbirine düşman eden bir sistem var. Herkes kendini kontrol etsin. Bu kadar kin ve nefret bu topluma fazla. Bu ülkenin geleceği iyi olmaz, bunu söyleyeyim.
Soran+1 yılBen o kadar ümitsiz değilim ama dediğiniz gibi insanın insana tahammülü azalıyo eskiye nazaran
- +1 yıl
Ben de ümitsiz olmak istemem ama insanların gerçek sorunu keşif edemediklerini görünce umutsuz oluyorum. İşveren İşçiye düşman olamaz. İşçiye 1404 TL (355 $) çalış demek Dünya standartlarından işçiye düşmanlıktır. İşveren para kazanamıyorsa o zaman sistemi sorgulasın; haftada 180 saat çalışıp 1999 TL (506 $) üstü maaş almak isteyen işçileri değil.
Diğer ülkelerdeki işverenler, işletmeler ne yapıyorlar da kar ediyorlar, kendileri ne yapıyorlar da zarar ediyorlar bunları araştırsın. Sorun Devlette ya da sistemde ise dile getirsinler. En güçsüz kesim olan işçiye vurmasınlar.
+1 yılasgari ücrete 12 saat çalıştırmak isteyen çalışmayanıda iş var beğenen yok diye suçlayan kişiler var ne taraftan bakarsan sigorta yatırmayan haftasonlarıda çalıştırmak isteyen özel sektör tamamen böyle aksini iddia eden patronlar varsa gelsin şimdi yok biz iş seçmedik vs muhabbeti yapacaksa başka yerde yapsın
320 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle tamam belli bir topluluk var böyle ama azınlıkta onun dışında adam mecburiyetten fabrikada orda burda üç kuruşa eve ekmek götürme derdinde Allah hepsinin yardımcısı olsun ama biz akıllanmayız maalesef
- +1 yıl
vasıfsız insan para etmez herkesin yaptığı işi yapan insan para etmez zaten aç köpek gibi dışarda milyonlarca işsiz var insanın çalışmama istememesinin bir diğer sebebi ise aldığı parayla onu tatmin edecek şeylere ulaşamaması örneğin ev kirası çok pahalı et çok pahalı elektronik çok pahalı bunlar hep verginden ibn haldun bununla ilgili çok yazı yazmış okumanı tavsiye ederim
Soran+1 yılOkurum teşekkürler yorum için 😇
- +1 yıl
insanı tanıyan her koşulda galip gelir :) insanıda en iyi sana ibn haldun öğretir
Soran+1 yılTeşekkürler tekrar tavsiyen için 😊 bakıcam kesin 😇
- +1 yıl
mukaddime 1300 sayfa civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam sen haber verene kadar ben yaşlanırım :)
Soran+1 yılÖzetine bakarım o zaman 😅
- +1 yıl
peki özetine bak ama diğer kitaplarıda var onlarıda oku
Soran+1 yılİnşallah :)
- +1 yıl
iyi 15.000 sayfa okursun o zaman :D bitirince özetin özetini geç bana okey veriyim :D
Soran+1 yılAhaha yani gözümü korkutma bence 😂
- +1 yıl
niye sevmez misin okumayı?
Soran+1 yılOkuduğum kitaba göre değişir çok az kitap sürükleyici gelir bana ama genel anlamda çok kitap okuduğum da söylenemez itiraf edeyim hadi 😀
- +1 yıl
mukaddimeyi oku en azından o zaman :)
Soran+1 yılÖnce googledan bakarım ilgimi çekerse alır okurum ama böyle nazikçe kitap tavsiye etmen çok hoş :) insan şunun için bile okumalı yani aslında :))
- +1 yıl
oku o zaman artık sonuçlarıda bnaa ulaştır beğendinmi beğenmedinmi beğenirsin gerçi eğer zeki biriysen :)
Soran+1 yılAa böyle oşmaz ama şimdi beğenmezsem aptallık kaygısı mı taşıycam objektif olmam için yorum yapmayalım lütfen 😀 tamam yazıcam burdan söz :)
- +1 yıl
tamam o takip senmiydin :D
Soran+1 yılHayır :) kimseyi takip etmiyorum ben :)
- +1 yıl
biri takip attı ama neyse :)
İş bulma kurumunda yanılmıyorsam bir milyonun üzerinde calistiracak eleman aranan pozisyon var ama calisacak eleman yoktur.
Herkes kolay, rahat, oturarak çalışacağı ve parası bol iş arıyor.
Bulurlarsa öyle bir iş bir zahmet banada haber etsinler.118 Yorumla
Soran+1 yılAma onlara gidiyorsun biz sizi ararızdan başka bir şey yok bunu sadece ben yaşamıyorum adamlar hem genç hem mezun hem tecrübeli arayıp hem de bu kadar isteğe üç kuruş para teklif ediyorlar :)
Soran+1 yılEvet ama hem genç mezun hem tecrübe yavaş yahu :) fabrikalarda işçi olarak mecburiyetten çalışan bir sürü okumuş insan var evet iş beğenmeyen bir güruhta var elbet ama bence işsizlik daha ağır basıyo
Soran+1 yıl😅😅
Soran+1 yılVay be ne lüks düşkünü kalfalar varmış 😀
Soran+1 yılBen de bir keresinde dershane de kayıt görevlisi olmak için görüştüm ilan öyle ama müdür hem muhasebeye bakmamı hem kayıta hem okulun faturaları vs ayak işlerine bakmamı orayı çekip çevirmemi istedi ve maaş 1200 ya da 1300 tü akşam çıkış tam net değil 😂 başka 😀
Soran+1 yılBari asgari ücret ver insafsız 😀
Soran+1 yılAhaha aynen bir de espri yapıyo ben bu şartlarda maaşı az bulduğumu söyledim yol artı yemekte verelim mi ha ha kötü adam gülüşü yapıyo 😅 hem para vermiyo hem soğuk espriler çık çık çık dedim kendime 😂
Soran+1 yılDemi 😀😊
Soran+1 yılNeyse hayırlısı artık :)
Soran+1 yılTeşekkürler sohbet için iyi geceler 😇😊
+1 yılİşsizlik var olan bir durum , dünyanın tüm ekonomilerinde var , olmazsa olmazdır, fakat istenilen işte çalışılama ma durumu bu çıtayı yükseltiyor fakat bu şekilde kendi branşında çalışamayan milyonlarca insan var , asıl sorun işsizlik , üretici bir devlet isen istihdam ve refaj seviyesi kaliteli olur buda iş beğenmeyen kesimi bile olumlu etkiler ,
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılbak ben 7 aydır işssizdim askerden geldim lisans mezunuyum kurumsal satışa dayalı iş arıyorum bulamadımm
mecbur fabrikaya girdim ne yapayımmm
okuyan elbette iş beğenecek
yoksa fabrikalar falan eleman arıyor17 Yorumla
Soran+1 yılAynen kimse kendi alanında iş bulamıyo daha iyisini yapabilecekken mecburiyetten üç kuruşa insan sömürüyorlar aradığım cevabı verdiniz
- +1 yıl
vallahi arkadşaım ben böyle olacğaımı bilmezdimm gidiyorum görüşüyoruım biz sizi ararız 1 ay bekliyorum birdaha görüşüyorum başka bir firma ile 1 ay onuda beklee geliyor olumsuz
yaa mağazalarda çalıştım baktım böyle olmayacak 15 ağustostan sonra mağazalar başvurdum oradan da sonra cevap gelmedi..
işkurdan fabrika işlerine bakıyorum çelik konstrüksiyon, metal işler fabrikaları falan insan heba olur orada bazı fabrikalar lisans mezunlarını almıyorlar bilee..
birazda onun için bekledimm yaa bşvuruyorsun veya cv gönderin diyor oraya gönderiyorsun onuda bekliyorsunn..
geçen çıktı bir ilan gittim başvurdum çağırdılar girdim hemen seba kimya diye bir yer amelelik yapıyorum orada vallahi zoruma gidiyor ama ne yapayım parada lazım hiç olmaz ise boşta durmuyorum
Soran+1 yılÇok haklısınız
- +1 yıl
vallahi pes etmiyorum arkadşaım ne yapayımm devam belki böyle haber gelir yine başvurulara devam ediyorummm
Soran+1 yılAllah emeğinizin karşılığını versin inşallah
- +1 yıl
Eminim verecektir teşekkürler sanada
Soran+1 yıl😇😊
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. genelde işbeğenmeme var ama hayvan gibi çalıştırılınca insan doğal olarak insanlar çalışmak istemiyor sonra bunun adını iş beğenmiyor koyuyolar
21 Yorumla
Soran+1 yılAynen
16 yıldır okuduğunu düşün ve asgari ücrete tamah edip bir ömür sefalet içinde köle gibi yaşadığını hayal et ;) insanlar enayi değil kimse kusura bakmasın.
20 Yorumlaikincisi yoksa işçi arayan çok da patronlarda sömürecek adam arıyor o da var
10 Yorumla
+1 yılemeğinin karşılığını alamıyor kimse
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Gizli Üye(25-29)+1 yılIssizlik verilen maas az olunca beyenmiyor adam parayla ev gecinderimiyor beyenmiyor
10 YorumlaNüfus artıyor gitgide bence işsizlik.
10 Yorumlaikisi de var... ama işsizlik ağır basıyor bence...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılişssizlik %0 cok şükür ülkemizde. işssizlik var diyen varsa söyleyin iş bulayım.
00 Yorumla
+1 yılİşsizlerin arasinda is begenmeyenler var :)
00 Yorumla
+1 yılBeğenmeme
17 Yorumla
Soran+1 yılPeki beğenilecek gibi mi sence özel sektör mesela
- +1 yıl
Şöyle bir durum var. Hani diyorlar ya sevdiğin mesleği yapacaksın diye. Öyle bişi yok. Öğretmenlikte 100 bin kişi açıkta ama adam gidip hala öğretmenlik okuyor ve haliyle diğer iş imkanlarını beğenmiyor. Eğer özelin imkanını begenmiyorsan iş imkanı olan bölum okur ona girersin.
Soran+1 yılŞu an okuyor musun :)
- +1 yıl
Evet
Soran+1 yılİş aramaya başladığında umarım şu düzen değişmiş olur :) insanı yıldırıyorlar bence
- +1 yıl
Umarım sende gönlünce iş bulursun
Soran+1 yılTeşekkür ederim çok incesin inşallah 😇
+1 yılIs seçme havalar falan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKölelik var
20 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi