AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
82Cevap
Kalifiye eleman arıyorlar. Günde 9 saat "kan" gelene kadar çalışmanı istiyorlar.
İşsizlik var ama bir o kadar beğenmeyen insan da var
İşsizlik tüketimin azalması ve basit ticari hareketlere geçtiği için var. Bunun yanında iş beğenmeyen insan sayısıda çok fazla
Neden 4 sene gecemi gündüzümu sınavlara çalışarak geçirip sonra da asgari ücretle çalışayım ki? İş beğenmiyorum bu doğru. Benim hakkımın verildiği bir iş olursa neden olmasın?
30 yaşındayım işsizim bu yaşıma kadar hiç iş bulamadım işsizlik var
Şu an bu memlekette hiç kimse ben açım iş bulamıyorum diyemez. Yeter ki çalışacak toto olsun iş de var para da var
Aylık 10 bin TL maaş, özel araba, lüks villa, birde karı isterem. Tekliflere açığım.
İkisi de var ama okuyan insan kendi bölümünde iş bulamıyor çoğunlukla
Bnce işsizlik var insan sevmrdıgı bır işte niye çalışsın az ucretle bıde dulun muhendıslık okuyon cafede garsonluk yapıyorsun
Ikisinin de etkisi var bence.
İşsizlik var olan işler de ağar çalışma saatleri çok gelir az
Çok kişiye iş buldum. Maaslarıda ortalamanın üstunde ama beğenmiyorlar
Nasıl iş ki bu beğenmiyor dediğin?
Tersane ve gemi sektöründe.
Anladım, ağır sektör... Temkinli davranmaları bu yüzden olsa gerek...
Ağırlıktan ziyade adamı görüşmeye alıyorsun maaş tatmin edici yani 3500 4000 tl yi bulacak alacağı maaş. Diyorki hafta sonu tatil olsun, mesai olmasın, resmi tatillerde gelmem. He birde arkadaş olunca kayırma bekliyorlar. Oldu paşam senin yerinede ben çalışayım
Hafta sonu tatili ne arar özel sektörde, memuriyet mi bu, iş hayatını görmemiş kişileri davet ediyorsunuz o halde. Resmi tatiller yasaya göre zorunlu değil tabi ama işverenle ekstra ücretle çalıştırma anlaşması baştan sözleşmede yazmalı, sigorta varsa, ama zorunlu tutulamaz... Tabi işyeri uyguluyorsa bunu...
Bu sektörde sigortasız tersane içrrisine giremexsiniz. İsg eğitimi almadan sahaya giremezsiniz. Hafta sonu tatil olan şirketlerde var ama yapılan sözleşme var müşteri ile. Mesailer %100 ile %150 üzerinden ücretlendiriliyor. Belli bir saat mesaiye gelme zorunlulugu demeyelimde iş kanununda iş veren talebinde uymanız gerekiyor.
Yıllar öncesinden sigortasız çalışıldığı bilinen bir sektör olduğu için öyle dedim yoksa tehlike sınıfı büyük. O yüzden bu riske girmez şirket haklı olarak. Tabi sözleşme maddeleri iyi incelenip ona göre imza atmalı çalışan ki sonra taraflar sıkıntı yaşamasın. Ne diyelim herkesin yolu açık olsun...
Yıllar önce baya yıllar önce..
Tersane sektörü değişti. Gemi dede iş konusunda yardımcı oluyorum. Olmadık şeyler duyuyorum. Rica da bulunduğum insanlardaki kredimi de sarsıyor o yuzden pek bulaşmıyorum. Fabrikada iş buluyorum yine binbir türlü bahane ama ceplerinde beş kuruş para yok sokağa çıkmaya burunlarından kıl alfırmazlar. Nereye çıkıyorsa yolları oraya gitsinler
Her ikisi de var adama minimum 3500 kazanacaksın diyoruz haftasonu çalışmam diyip kabul etmiyor haftasonu izinli işte 2400 e çalışıyor ve 5 ay sonra kafasını taşlara vuruyor bize gelmeye çalışıyor
GENCER IS BOGONMOYOR diyen andavallara turlu beddualarım var ama bulaşmak ıstemıyorum simdi
Gencler*
Garson olmak için insanlar sıraya giriyor.
İşsizlik var
Genelde okuyup işsiz kalanlar var artık
Onlarda okuyup sanayi ya da fabrikalarda çalışmak istemiyor
Oylamaya katilamadim cunku her ikiside var. Bir de bunlarin yaninda kendini karsisindakine begendirme cabasida var.
Hiç merak etmiyor musun çıkan sonuçları? Bence kullan.
İşverenler hakkını vermiyor
Aslında iş çok fakat kimse iş beğenmiyor...
Oylamalara bakmayın çoğumuz iş beğenmiyoruz
İşsizlik var. Daha doğrusu torpilsiz iş yok.
İş beğenmeyenlerin sayısı daha çok 🌺
Hangi akademik çalışmaya göre bunu ileri sürüyorsunuz?
Kapıda örgü örerken mi yaptınız bu tespitleri
Modern kölelik sistemi , pislik ikcılar
Her ikisi de var ama beğenmemek yüzde 80 derim
Bence iş beğenmiyoruz
Bence beğenmemezlik var
İşsizlik oranı yükseldi, hakkımızda hayırlısı..
çoğu insna iş bulamıyor
Öğrenciyiz ne yapalım
en guzeli
İş beğenilmiyor genelde
Herkes keyfine düşkün oldu
2 side.
işsizlik var..
İş beğenmiyorsunuz..
İş beğenmiyoruz
İşsizlik var
Her ikiside
İşsizlik var