Bilgisayar mühendisliği mezunuyum, pişmanım. Neden mühendislik okumamalısınız?

Bir yıldır neredeyse işsizim. Mezun olurken arkadaşlarla iletişimimizi kesmemiştik. Onlar da aynı durumda.

Günümüzde iş sahası çok kısıtlı bu bölümde. Özel sektör artık bilgisayar mühendisi istemiyor. Büyük küçük herhangi bir şirkette stajyer olarak girebilmek için bile ODTÜ İTÜ veya BOUN mezunu olmak gerekiyor. Diğer üniversitelerden mezun insanların CVlerinin incelenmediğine eminim. Çoğu arkadaşımın da benim de kendi yarattığımız oyun, simulasyon, uygulama projelerimiz var, ama kimse bizi görmüyor. "Bu kadar işsiz ODTÜlü varken sıra bize mi gelecekmiş."

Bölümümü severek okudum ama mezun olunca işsiz olacağımı bilseydim başka bir bölüm yazardım ciddiyim. Daha geçerli bir meslek. Mimarlık gibi mesela. Puanım tutuyordu ama ailemin "bu meslek geleceğin mesleği" demesi üzerine ve benim ilgim olması üzerine yazdım. Ama nerden bilebilirdim ki yıllar sonra diplomamın ve eğitimimin bu kadar değersiz olduğunu...

Şimdi saldım artık özel sektörü. Kendi kendime web sitesi tasarımı, front end falan yapıyorum. Arada isteyene satıyorum falan. Rasyonel bir karar verip mimarlık yazmış olsaydım şu an ayda 5bin tl kazanıyordum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Girişimcilik düşündüm hani bu kadar işsiz bilgisayar mühendisiyiz, bir şeyler yapalım hem sektör gelişir falan diye. Kimse yanaşmıyor. Herkes farklı alanlara yönlendi (satış pazarlama, garsonluk, stand hostesliği). İşte ne bileyim bir tane deli gibi KPSS kasan arkadaşım var. Diğeri de liselilere matematik özel dersi veriyor çok ucuza.

Bu bölümü yazmayın arkadaşlar. Gidin daha geçerli bir meslek yazın. Hobi olarak yaparsınız yazılımı yine çok istiyorsanız. Ama elinizde yapabileceğiniz bir mesleğiniz olsun önce. Yoksa benim gibi olursunuz. Yeniden sınava girmeyi ve başka bir bölüm okumayı bile düşünüyorum şu an.
Güncellemeler
+1 yıl
Guncel
Güncellemeler
+1 yıl
Guncell
Bilgisayar mühendisliği mezunuyum, pişmanım. Neden mühendislik okumamalısınız?