Sayısalcıyım. Sözel derslerden hiç hoşlanmıyorum. Kafamda iki bölüm var biri sayısal biri eşit ağırlık. Hiçbir şekilde karar veremiyorum. İkisinin altından kalkabilir miyim veya sınavda ikisine birden zaman ayırabilir miyim?
Cevabın nedir?
+1 yılZaten sayısalım diyorsun. Matematik cepte. Ekstra edebiyata bakarsın yeterli. Bunun nedeni de adam kitap vs soruyorlar onun için. Yoksa yine yapılabilir. Sayısallar için eşit ağırlık zor olmaz.
116 Yorumla- +1 yıl
Her sayısalım diyen için matematik cepte olmuyor matematik sevgi dersidir seversen yaparsın
- +1 yıl
@BadDeveloper matematik yapamadan sayısalda iyi bir yere gelemiyorsun ama. Cepte den kastım zaten matematiğe çok çalışacaksın fenin yanında bir de edebiyat bakarsa yeterli olur
- +1 yıl
Onun yerine tek bir alanda yürüse çok iyi olur
- +1 yıl
Sınav süresini size uzun veriyorlar zaten. Edebiyatta yapabildiklerini üstünde çok vakit kaybetmeden yap ki tm puanında hesaplansın. Yoksa sayısal olduğun için zaten yoğun zamanın sayısal tarafta olacaktır
Soran+1 yılSınav süresi yetmez diye korkuyorum bir bakıma. Etrafımdaki insanlar iki testten daha fazlasını çözmeye zamanın kalmıyor diyor?
- +1 yıl
3 saat lik zamanda yavas yavaş yapar sorularını bir hedefe focuslanmak her zaman iyidir şahsen ben yapamazdim eger matematik den 35 40 arasi net cikarsa eşit ağırlık siralama yüksek gelebilir ama once tek bir hedef belirlemesi lazim. Bu arada sen sayisal dan mi girdin sınava
Soran+1 yıl@BadDeveloper ben lise öğrencisiyim, hiç sınava girmedim. Alan olarak sayısal seçtim ama bir yandan da eşit ağırlıktan ilerlesem mi diye düşünüyorum. Sadece istediğim iki bölüme odaklıyım. Biri daha kolay ama üniversite ve sonrasında daha zor, diğerinin de kazanması çok zor ama üniversitede daha kolay.
- +1 yıl
Bu onu mu seçeyim şunu mu seçeyim düşüncelerini kafandan at bence üniversite zorluklarını da bakm. onlar olur gider onemli olan o bölümlere ilgilimisin merakin var mı onlar hakkında ona göre düşün mesela bende bu yil gittim uniye hazırlanırken kararli olmalisin istedigin bolum hakkında
Soran+1 yıl@BadDeveloper Diyelim ki bölümümü sevmedim, bölüm değiştirmek veya yatay geçiş çok zor çünkü üniversite ortalamanın yüksek olması gerek sevmediğin bölümde de yüksek ortalama çıkaramazsın. Bunlarla birlikte farklı puan türünden bir bölüme geçmek o bölüm benim girdiğim yıldaki taban puanına eşit veya daha fazla puan almamızı bekliyor. Çok ayrıntılı araştırdım, bölümünü sevmiyorsan hayatın cehennem olabiliyormuş. Bu yüzden bu kadar kararsızım. Ve ikisine de çok ilgiliyim.
- +1 yıl
Genetik ülkemizde nasil olur bilemiyorum ama psikoloji her geçen gün daha da değer görüyor bence
- +1 yıl
İstediğin her türlü desteği verebilirim sinavla ilgili tavsiye ve yapamadığın sorular felan olursa sayısal alanında bana ulastirabilirsen yarimci olurum
- +1 yıl
Sınava bu yıl mı gireceksin? Bu bölümleri okuyan kişilerle konuş. Onlar sana daha iyi yardımcı olur. İkisinin de önünde bazı engeller var ama önemli olan işini severek yapman. O zaman her türlü başarılı olursun
Soran+1 yıl@BadDeveloper teşekkür ederim😊
Soran+1 yıl@Powerpafpuf Sınava 2021’de gireceğim. Alan seçtik, kısa bir süre sonra değiştirmek istersem geri dönüşü olmayacak, bu yüzden fazla kararsızım...
- +1 yıl
Fen derslerini sosyal derslerinden daha çok seviyorsan sayısal seçmen en mantıklı. Ama yine de dediğim gibi matematiğini iyi yaptıktan sonra tm den de iyi bir başarı elde edersin. Ama yine de aklına bir hedef koyman daha iyi. İki söylediğin mesleğinde çalışma ortamı, koşulları farklı. Kendini düşün. Hangisiyle daha mutlu olabilirsin hangisinde ilerleyebilirsin ona bak. Hem sınava 2021 de gireceğim diyorsun daha çok var. Bu meslekler bile değişebilir sen de. O yüzden hangi dersleri daha çok seviyorsan orada ol
Soran+1 yıl@Powerpafpuf feni seviyorum sosyali sevmiyorum. Zaten sayısalı da bu yüzden seçtim. Eşit ağırlık seçsem dersler beni aşırı boğacak. Ama ne olur ne olmaz eşit ağırlıktan da tercih yapabileyim diye düşündüm. Çünkü ona göre çalışma planı yapacağım.
+1 yılBence ya sayısal ya da esit ağırlık birini seç ve yoluna devam et
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
+1 yılDeğil ama daha fazla çalış
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkafanda hangi bölüm var
08 Yorumla
Soran+1 yılGenetik ya da Psikoloji
Cevap sahibi+1 yılaynı hatayı zamanında bende yaptım fakat olmuyor. Tek birşeye odaklanmalısın, aksi taktirde diğerleri yürürken senin koşman gerekecek ve çabuk yorulacaksın. Yani eğer çok yoğunlaşırsan elbette yapamayacağın birşey değil
Soran+1 yılSenin seçimin neyden yana oldu?
Cevap sahibi+1 yılbenim durumum karışık ya hiç planımda olmayan bir okula yerleştim 1 sene okuduktan sonra göz tembelliği nedeniyle okulla ilişiğim kesildi daha sonra İstanbul üniversitesi adalet myo geçiş yaptım mezun olduktan sonra dgs sınavı ile hukuk fakultesine geçiş yaptım. ama en başta ki amacım hukuk fakultesiydi fakat olmadı
Soran+1 yılBen genetik hakkında araştırma yaptığımda bölüme gelenlerin birçoğunun hayal kırıklığına uğradığını öğrendim. Para kazanma yaşı geç diye de kafamda soru işaretleri oldu. Psikolojiye de ilgi duyuyorum. Psikoloji bölümünü iyi bir yerde kazanmak daha zor olduğundan karar veremiyorum.
Cevap sahibi+1 yılgenetik bölümünün şu an içi önü açık değil bu yüzden okuyanlarda pişman oluyor fakat psikoloji bölümüde son zamanlarda o kadar patlama yaptı ki ortalık pdr, hukuk, piskoloji, beslenme ve diyetetik mezunu kaynıyor. Sana önerim kesinlikle 1 şeye odaklan ve iyi bir üniversiteyi kazan. Benim hayalimde Ankara hukuk vardı çünkü hakim-savcıların çoğu Ankara hukuktan mezun ve inan bana mezun olduğun üniversiteye çok önem veriyorlar özellikle 4 sene sonra daha da önemsenecek çünkü sen mezun olana kadar ortalık psikoloji mezunu ile dolacak
Soran+1 yılYurtdışı istiyorum diye genetik seçeceğim. Sadece umduğumu bulamamaktan korkuyorum. Ve sayısalda çok daha iyi bir puan çıkarırım diye düşünüyorum, çünkü sözelim yok.
Cevap sahibi+1 yılBenimde hedefim yurtdışı :) en azından ne istediğini biliyorsun
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Sınava hem sayısaldan hem eşit ağırlıktan hazırlanmak istiyorum. İmkansız mıdır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat