Ben üniversiteye başladığımdan beri 10 ayrı işte çalıştım. Sırf yurt param harçlığım vs. çıksın diye. Çünkü ailem çok zorlanıyor. Annem bu işte çalışmama çok karşı. Böyle yerlerden gelen paranın hayrı olmaz diyor. En çok parayı burası veriyor. Tek yaptığım içkileri vs. dağıtmak asla içmek zorunda değilim. Birisi sarkıntılık yaptığı an bodyguarda haber veriyorum çıkarıyor. Günlük 200 gibi bana göre müthiş olan bir rakam kazanıyorum. Ama aynı zamanda namaz kılan bir insanım. Dinime vs. çok bağlıyım. Biliyorum böyle işlere önayak olurmuş gibi çalışmak da hoş değil ancak sonuç olarak barı kiralayan da içkileri üreen de ben değilim sadece garson gibi sipariş götürüyorum. Sizce günah mıdır?
Cevabın nedir?
bir kaç yıl önce bir müezzin ifşa olmuş ve müezzinlikten atılmıştı. sırf içkili restoranda çalıştığı için. yaptığı açıklamada işverenle anlaşma yapmış kendisi içki servisi yapmıyomuş. diğer elemanlar yapıyo. bu müezzinin açıklamasından yola çıkarsak içki dağıtımı yapmak da caiz değil sonucuna varıyoruz. ama bunun esas suçlusu sen ben değiliz bu ülkede okumayı, evlat okutmayı bu denli zorlaştıran baştakilerdir.
00 Yorumla
Ailene söyle, ülkenin en büyük vergi kapısı tekel ürünleri. Ve bu ürünlerin en iyisi en kötü ihtimalle mekruh.
O yapılan yollar, geçtikleri hastahaneler, bindikleri otobüsler hep o paralar ile alınıyor...00 Yorumla
+1 yılAyda 5 - 6 bin kazanınca günah münah kalmaz, durmak yok yola devam 😂
52 Yorumla- +1 yıl
Bu mantıkla uyuşturucu kuryeliği de yapabilirsin, sonuçta sen üretmiyorsun, sen satmıyorsun sen kullanmıyorsun.
😁😆 - +1 yıl
Ya boş yapma ya o zaman bakkalla uyuşturucu satıcısı aynı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
6Cevap
Annen bu ulkede haram/yasak olan seylerden ciddi anlamda kazanim saglayanlara da boyle karsi cikiyor mu?
02 Yorumla
SoranKim gibi
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 12,2b cevap paylaştı. Dine göre günah kim günaha ortak ve aracı oluyorsa ama günahı sağlayana daha fazla mekan sahibine
02 Yorumla
Soran+1 yılEh onu herhalde biliyoruz yani. Bir zahmet onlara daha günah olsun. Ben sadece içkiyi dağıtıyorum. İyi de Allah bunu isteyerek yapmadığımı biliyor sonuçta. O zaman neden günah olsun ki? Benimde işi yaparken içim rahat değil, zorunluluktan yapıyorum.
İçkiyi satan içinde günah evet
03 Yorumla
Soran+1 yılBen iökiyi satmıyorum güzel kardeşim, dağıtıyorum. Gelen iskenderi sipariş eden garsondan farkım yok. İskenderi o mu satıyor? Hayır, sadece dağıtıyor.
Soran+1 yılİmkanım var elbet. Normal yerlerde de çalışabilirim. Ancak masraflarımı karşılamıyor. Eksik kalıyor. Burada 8 saat çalışıyorsam orada 12 saat çalışarak 80 tl kazanıyorum. Yani okuluma aileme hiçbir şekilde destek olamıyorum. Anca İstanbul'da yaşamaya yetiyor. İmkanım olsa yani evde yatsam asla dışarı çıkmasam çok çok daha mutlu olurum Allah biliyor. Ama gerçekten zor yaşıyorum şu an ailemde memlekette zorlanıyor. Bana biz bir şekilde geçiniriz. Falan diyorlar ama ben biliyorum neler çektiklerini
+1 yılO. puluk yapmaktan iyidir
16 Yorumla- +1 yıl
Helallllllllll beeeeeeeeeeeeee helallllllllllllllllll
- +1 yıl
@Şaiirinolmakisterim 🙏🙏🙏
- +1 yıl
Helallll sana valla helalllll
- +1 yıl
@Şaiirinolmakisterim teşekkür ederim 🖐️
- +1 yıl
Rica ederim cansın sen can helallllllllllll
- +1 yıl
@Şaiirinolmakisterim tamam bokunu çıkartma
Bence burdan kimse cevap veremez ince durumlar.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılDinimize göre günah.
014 Yorumla
SoranKuranda yazmıyor neresinde günah olarak geçiyor acaba? Kaynağınız nedir?
- +1 yıl
Kur-an da yapmadığını ben de biliyorum. Din alimleri öyle diyorlar.
Soran+1 yılDin alimi diye bir şey yok güzel kardeşim. İslamın kaynağı Kuran ve hadisi şeriflerdir. İçki içmek günah. Neden? Çünkü içki tüm kötülüklerin anasıdır. İçen kişinin ne yapacağı belli olmaz ama içki dağıtmak neden günah olsun? Bedava dağıtıyor değilim. Adamlar zaten içecek ben dağıtmasambaşkası dağıtacak. Bilemiyorum elki gerçekten günahdır. Ama DİNİMİZE GÖRE GÜNAH gibi kesin bir şekilde konuşman daha günah.
- +1 yıl
Soran kardeşim kuranı kerim navigasyon cihazı olarak düşün kurani kerim sana yol göstericidir böyle bir yol ve şöyle bir yol var sen hangisinden gitmek istersen oraya çıkar ama temiz yolda var dağlık çukurlu yolda var... Yani burdan şunu anlatmak istiyorum kurani Kerim'de barda çalışmak günahtır açık açık yazmaz , Salih kul ol der Salih kul ne demektir neyi gerektirir o şekilde bakacaksın ayrıca vicdanen rahatsan zaten problem yok ve ben görüşümü ayrıca kendi yorumum da paylaştım açık ve net bir şekilde..
- +1 yıl
Bana din dersi verme bunları ben zaten biliyorum, sen soru sordun ben de yorum yaptım. Soruna cevap mı arıyorsun yoksa dın dersi mi veriyorsun!
Soran+1 yılDin dersi vermeye çalışana doğru din dersi veriyorum. Anlaşıldı mı?
- +1 yıl
Soruyu soran kardeşim peki sana bir soru... İçki içmek günahtır ve dini bilgime güveniyorum diyorsun gerekirse din dersi veririm demişsin arkadaşa... Sana sorum şu : İçki içmek günahtır demişsin peki hangi ayatte geçiyor bu nerde yazıyor 🤔
Soran+1 yıl@Oo_piti_piti Sana, şarap ve kumar hakkında soru sorarlar. De ki: Her ikisinde de büyük bir günah ve insanlar için bir takım faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür. Yine sana iyilik yolunda ne harcayacaklarını sorarlar. "İhtiyaç fazlasını" de. Allah size âyetleri böyle açıklar ki düşünesiniz. (Bakara 2/219)
Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi? (Maide, 5/90,91)
Oldu mu cahilcim?- +1 yıl
Peki alim kardeşim , içki neden günah olduğu yazılmış peki bir duble viski içtim ve uyudum herhangi bir kötülük etmedim kendimi kaybetmedim kimseye cahil diye hitap etmedim içtim ve uyudum peki günah mı 🤔
Soran+1 yıl@Oo_piti_piti İçmenin her türlüsü günah gördüğün üzere. İçkiyi ağzına sürmeyeceksin :)
- +1 yıl
Kuran'da bak ne diyor ama sayın alim kardeşim, diyorki faydasından çok zararı var Demekki belirli bir miktar faydası varmış o da ayrı Konu, içip sapitmayacaksan isen neden günah olsun
Soran+1 yıl@Oo_piti_piti Sana, şarap ve kumar hakkında soru sorarlar. De ki: Her ikisinde de büyük bir günah ve insanlar için bir takım faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür.
Kanserinde faydası var, bünyeyi güçlendiriyor. Mikroorganizmalara karşı dayanıklı hale getiriyor., öyleyse herkese kanser mi bulaştırmalıyız? Düşünme şeklin bayağı kötü. Ancak Kuran yoruma açıktır. İsteyen günah der isteyen değil. Ancak bu konuda net bir şekilde ALKOL PİSLİKTİR diyor her ne kadar kendi kakanı yemek sana zarar vermeyecekse içkiyi az içmemek de zarar vermeyebilir. Öyleyse sana kendi bokumu yemekle mutluluklar- +1 yıl
O zaman ne halt yemeye barmen oldun o kadar biliyorsun içki içmem ama servisligini yaparım , içki içmem ama o ortamda bulunurum , içki içmem ama içkili ortamda vaazda veririm haa sektir ordan.. önce destek verdim ama baktım saygı sınırını aştın ve o kadar yorum içinde sana hakaret içerikli bişey konuşmadım taki haddini aşana kadar , sen içmeden zaten sarhoş olmuşsun... İçmiyorum ama çalışıyorum sende bkonu yeme benzedi asıl o yorumunu kendine yapmış oldun Afiyet olsun 🤨
Soran+1 yıl@Oo_piti_piti Ne alaka? Şu ergen zihniyetinden belli. Kore fanı 10 yaşında bir veletle bu tarz ağır konuları konuşmak istemiyorum açıkçası. Beyninin ne derece çalıştığı oradan belli. Kaldı ki sorduğun saçma sorularda akıl yaşını belli ediyordu zaten :)
Sacma
00 Yorumla
+1 yılNe alaka
00 Yorumla
+1 yılYoooo ben yapıyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Aga aylık kaç tl alıyon bende barmen olucam
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi