Yeni mezun bir mühendisim ama 2bine bile is bulamıyorum bulduğum işlerde çok vasat çalışmak istediğim gibi degil 1 yıl oldu ve hala işsizim. Polislik sınavına gireceğim sizce 5bine polislik mi yoksa mühendislik mi ki muhendislikte asgari ücrete başlasam 10 yıla ancak 5 bin lira alabilirim.
Cevabın nedir?
+1 yılPolislik zorunlu doğu görevi var, doğuda aldığınla batıda aldığın aynı değil. 5bin kim demişse atmış. En çetrefilli ve ek mesaisi bolsa 4.300 tl alıyorlar (yeni yıl zammına göre). Nedense hep bir polislik abartısı var memlekette, idari işler oligarşisi mevcut her kurumda zaten o yüzden ilerlemiyozda. Mühendislik açısından alanına göre tavsiye verebilirim inşaat mı, makine mi, elektronik mi, bilgisayar mı nedir dalın?
06 Yorumla- +1 yıl
Biyomedikal polisliği ilk defa duydum. Biyomedikalciler adli tıpta yargıya bağlı çalışıyor daha çok. Kimya mühendisi ya da Biyomedikal mühendisi misin? İngilizce seviyen ya da mezun oldugun okulda hazırlık varsa hazırlık mezuniyetin kaç?
- +1 yıl
Öyleyse YDS ve KPSS çalışsan polislikten çok daha iyi çalışma şartlarına sahip olabilirsin, polislikte yükselmek istediğinde karşına işletme vs mezunu olmaman gibi engeller çıkacak. Kimya Mühendisi bir arkadaşım daha geçen yıl 70 küsür puanla sakin bir ilin Adli Tıp kurumuna atandı, gayet memnun ve rahat. Aynı puanlarla Biyomedikal müh. de alınmıştı. Polisligi kazansan bile 1 yıl eğitim süreci var, ondan sonra seni nereye atacakları da onların kararı, o dönem Biyomedikal polisi alımı yoksa ki çok yaygın bir alım değil zaten normal polisliğe gidersin şartları onlar belirler. Mühendislikte daima şartlar biraz senin elindedir, tabi bu durum pes etmemene ve kendini geliştirmekte istekli olmana bağlı. İş tecrübesi şart değil, KPSS 80 küsür, YDS 60 küsür alsan kendi alanında en geç 6 ay sonra garanti atanırsın. Zor bir şey değil. Sınava çalış.
+1 yılŞimdi şöyle antlatayım. Mühendislik daha iyidir lakin okuduğunuz üniversite Türkiyenin en iyi eğitim veren 5 listesine girmiyorsa o mühendislikten pek hayır gelmez. Örneğin bilgisayar mühendisliğinden yılda 10.000 kişi mezun oluyor. Zaten halihazırda onbinlerce hatta yüzbinlerce bilgisayar mühendisi var. Ve talepin çok çok üstünde bir rakam. Bu yüzden polislik derim çünkü devlet işi garanti meslek.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen doguda yasiyorum, cok fazla polis arkadasim var. Hepsi senin gibi unuv okumus ama meslek sahibi olamamis kisiler atanamiyoruz veya is yok diye polisligi tercih etmisler 5 yilldir polis olan arkadasim dogu da oldugu icin maasida iyi batiya gore kadın polisler nobete gitmiyor olagan ustu bir durum olmadiginda. Egerki seviyorsan bu meslegi sec sevmiyorsan secme
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılpolisliği dene olursa olur olmazsa mesleğin var zaten.. benim üni arkadaslarm hep polis oldu bende boy olmadıgından basvuramıyorum
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
23Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılPolislik iyi senin için gadasi
10 Yorumla
+1 yılDaha yeni mezunsun kendı alanın ıcın Kpss hazırlan bence. Benim için sadece para önemlı dıyorsan gıt polislıge ama zor sartları var
10 Yorumlaşimdi ne olur sa olsun hangi iş olursa olsun önce en alt taban dan başlaman lazım hani işte pişmen için ondan sonra istedigin yerlere gelebilirsin polis lık de dersen hep gurbette olacaksın hayatın telefona bağlı olacak sen düşün...
00 YorumlaPolislik zordur ama, çalışma saatleri, şartları zordur. Sadece para odaklı gitme, enine boyuna düşün derim. Ne mühendisisiniz de 2000'e iş bulamıyorsunuz?
00 YorumlaPolislik para için yapılmaz. Gerektiğinde canını ortaya koyacaksın. Bunu da düşün
02 YorumlaPolislik de kolay değil ama, gecesi gündüzü belli olmuyor, psikolojik açıdan da kötü etkiliyor, kimseye vakit ayiramiyorsun, can güvenliği yok. Bence mühendis ol
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
00 Yorumlatabikide sevdiğin iş ama fikrimi sorucak olursan muhendislik ulkemizin muhendise ihtiyacı var elini sallasan polise deyer
00 Yorumla
+1 yılMuhendislik iyidir. Tecruben arttikca maasini sen belirlersin. Polislikte maasin devlete bagli olur
00 YorumlaPolis mesleğini parası için yapamazsın öyle ise hiç girme
03 Yorumla
+1 yılMaster yap ingilizce öğren
01 Yorumla
+1 yılOkudugun mühendislik ne?
02 Yorumla- +1 yıl
Is bulman sıkıntı maalesef ama biraz daha şans ver bence
+1 yılBiyomedikalciler iş bulamıyo diyolar. Hangi üniv?
06 Yorumla- +1 yıl
Bende erülüyüm😂 mezun musun
- +1 yıl
Yok inşaat ben
- +1 yıl
4 sınıfım ve 1 sene uzayacak gibi 😂😣
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılPolislikde gayet güzel. .. deneyebilirsin. .
00 Yorumla
+1 yılHer zaman derim
Mühendislik, pişmanlıktır.00 Yorumla
+1 yılSana ikisi de yakışır.
01 Yorumla- +1 yıl
Ama rızkı veren Allah'tır
+1 yılolabilirsen polislik te güzel meslek
00 YorumlaMühendislik. Şantiye de iş coook
00 Yorumla
+1 yılNe mühendisliği oda önemli
04 Yorumla- +1 yıl
Çok geliştirmen lazım kendini
- +1 yıl
Hakkında hayırlısı
+1 yılNe mühendisisin
05 Yorumla- +1 yıl
Meslek güzel de Türkiyede işi zor bulursun... Ama yine de iş ara bence. Polis olmak için mi okudun o kadar?
- +1 yıl
Atanma işiyle uğraşma. Özel şirketlere girmeye çalış. kariyer. net i biliyorsundur ama yine de söyleyeyim oradan başvurular yap.
Mühendislik
03 Yorumla
+1 yılsana msjj atamiyrm
03 Yorumla- +1 yıl
beni bir takpp etsene
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılİnsan olmak yeterli.
00 Yorumla Mühendis lik
02 Yorumlapolislik
00 Yorumla
+1 yılNe mühendisisin
00 YorumlaPolis ol
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi