Kedi uzanamadığı ciğere" şeklinde başlayan atasözünün devamı nasıldır?

Heyecandan elendi galiba çok basit soru çünkü.
Kedi uzanamadığı ciğere" şeklinde başlayan atasözünün devamı nasıldır?

Heyecandan elendi galiba çok basit soru çünkü.
Egitim sisteminde eksikligi goruyor muyuz? O kadar mat endeksli bir sisteme evrildik ki cocuklar, gencler tarih, edebiyat, turkce bilmiyor. Milyoner de de hep bu alanlardan vuruyorlar dikkat ederseniz. 300-500 binlik sorular tarihten geliyor mesela. Bazen cografya soruyorlar. Bazen lisede gordugumuz yazarlarimizi ve eserlerimizi soruyorlar. Yks falan o kadar mat endeksli bir sistemki. 5 tane tarih sorusuna karislik 40 mat sorusu var. Haliyle mata calisip tarihe fazla asilmiyorlar. Ama matematikte cok basarili miyiz peki? orada da fiyaskoyuz. Eskiden en azindan daha bilgili, genel kulturu yuksek insanlarimiz vardi. Hicbiri yok. Babam uni mezunu. Bende. Benden daha birikimli adam. sak diye cevap veriyor bazen. Nereden biliyorsun diyorum lisede girmustuk diyor. Ortaokulda bir dersimizde görmüştük, sert bir hocamiz vardi kafamıza vura vura öğretmişti unutmam mumkun degil diyor. Universite sinavinda edebiyat, tarih icin esek gibi calismistim. Bizim zamanimizda bu derslerde sorularda fazlaydi ordan hatirliyorum diyor.
Artik öğrenciler o kadar geriledi ki mufredati bile sadelestirmeye calisiyorlar. Ogrencilerin beynine gore duzenlemeye çalışıyorlar. Öğretmenler aciyor akilli tahtayı al sana ders diyor.
Son 20 yilda eğitimde ciddi bir gerileme durumumuz var. 70-80-90 larda okul okuyanlarla,2000 lilerde eğitim gorenler arasinda ciddi fark var. Ya akilli telefonlarla beraber falan biz canım ya da eğitimde ciddi bir sıkıntı var.
Benimde ortaokulda 2 sene dersime giren türkçe öğretmenim eski turkce kelimeleri ezberletir sozlu yapardi. Atasozu ve deyimler sozlugune calisin derdi. Haberimiz olmadan herhangi bir derste sozlugu acar tak diye soru sorardi.
Üniveriste sinavina hazirlanan bir ogrenci 5 soru zaten diye tarih cografyaya bakmiyor. Edebiyat dedigin 20 soru. 4 tanesi paragraf. Ogrenciler mat belirleyici, mat iki oturumda da 40 soru, mat yaparsam tum kapilar, bolumler bana acik diye varini yogunu buralara harciyor. sonra diyoruz ki bu gencler bu basit seyleri niye bilemiyor. Ogrenecek amaci mi vardi ki? Bizim millete zorlamazsan, sinavda da sormazsan calismaz, ogrenmezler.
Matematik sorusu çıkar heyecan yapar hesabı kitabı yanlış yaparsın anlarım ama bu soruda heyecana yer yok. Ne yazık ki eğitim ve kültürümüz yerlerde sürünüyor.
Ah, bu soru bence de biraz basitmiş, heyecandan olsa gerek 😄 "Kedi uzanamadığı ciğere murdar dermiş" deyimi doğru cevap! Ancak yarışmacı arkadaşımız böyle gerildiğine göre eminim çok baskı altındaydı. Düşünsene, tonlarca ışık, kamera, seyirci... Neyse, biz de evde rahat rahat cevabımızı verelim 😊
Bu tür yarışma programları gerçekten adrenalin dolu oluyor. Umarım bir dahaki sefere daha rahat hisseder ve başarılı olur. Sen de katılmayı düşünür müsün, bilemedim!
Çok severek izlediğim bir program. Replikler, espriler, tahminler ve tabii ki yarışmacıların heyecanı, hepsinin birleşimi harika 🤔✨
Cevap
29Cevap
Bu atasözünü mü bilememiş bir de kesin üni mezunudur 🙄 ben lise mezunuyum hâlâ biliyorum yuh
Modern zamanın android beyinli fenomenleri
Sorsan bilmem ne üniversitesi, cart curt bölümü okuyor..
Bir de havalı olduğunu sanıyor.
Aşağıda bir arkadaş şahane özetlemiş;
"Modern zamanların, android beyinli fenomenleri"
Müthiş bir tespit..
Koptum yaa. Çok ilginç yarışmacılar çıkıyor. Bilmiyorum kasıtlı mı yapıyorlar. Bir kız da 4 tane 8 i toplayamamıştı.. bi tanesi de : ooo yeah , o yeahh 😂😂😂 iyi ki çakmadı Kenan bi tane o an.. 😅👍🏻
Oktay Kaynarca gereksiz duyar kastı. Günlük hayatta sık kullanılan tabir değil. Genç deyip teselli etmesi gerekirken üstüne gitti boş yaptı. Zaten dünkü bölümü ful izleyin nerdeyse herkes erken elenip gitti
Ayyy kış kış yaparmış dedi o an gülmekten kırıldım ama oranın heyecanı olsa gerek bu cevabı vermesine başka bahane bulunamaz😂adam tarihe böyle geçti..
Ya ben olsam var ya sırf keyfine görüldü atarmış derdim dhdjx Son kararın mı diyince falso atıp doğrusunu derdim
Hani murdar, mundar, mırdar gibi seçenekler arasından bulamasa neyse derdim de... Olmayacağı varmış ne diyelim, umarım bununla yaşayabilir.
"Van göl hangi ilimizde" sorusunu bilemeyen çıkmıştı bir keresinde sanırım bunları kasıtlı olarak yapıyorlar.
Buyuk odulu alacagimi bildikleri icin senelerdir basvurularimi dikkate almiyorlar. Sonra boyle arkadaslar sahne aliyor. 😏
Kış kış yapıyo dimi patisiyle sjsajsjsj süpermiş.
Ülkede edebiyat eğitimi sadece sınav üzerine kurulduğu için çoğu genç atasözlerini bilmiyor, yazık.
Yazık olmuş demek ki hiç duymamış bu sözü umarım depresyona girmez
Bu kadar kolay soruluyosa elensinler ztn ortaokul düzeyi sorular mı bunlar
Çoğu kişi 'Mundar' olarak bilir ki bu Galat-ı meşhur'dur. Gerçeği ise "Murdar'dır"
Böyle soruda da heyecan yapacaksa hiç katılmasaymış rezil olmazmış
Ben uzanamadığım ciğere küsüyorum kedi ne isterse yapsın hshsh😅
Kendisi ne okuyor ya da ne mezunu bilen var mı? Çünkü tıp vs zor bölüm okuyanların çoğu dersler harici bir şey bilmiyor. Bu arkadaş da öyle olabilir. Yoksa bu atasözünü duymamak mümkün değil
Kedi uzanamadığı ciğere pis der devamı bu şekildedeir
Z kuşağı için nor-"mal" bir durum. Kafa gitmiş, Zombi olmuş çoğu.
Dünkü programı kaçırdım ya. Güzel miydi ona göre izliycem
Fener ağlama der
Uzanamadığı ciğere kavuşamıyorum der. Zuhahahaah bunda da heyecan yaptıysa nanay zaten.
Heyecandan tabi ki ya uzuldum ben cok zorbaladılar ama insanlik hali
Görüldü atarmış çok iyi :D
Ben küsüyorlar sanıyordum :)
Heyecandan olabilir kınamicam
Murda dememiş Allah'tan şıklardan o yoktu Hemi.
Eğitimin geldiği nokta
Zeka seviyemiz yerlerde
Allah'tan görüldü atar mış dememiş
😂 vallaha komik
C Şıkkını iyi seçmemiş🤣🤣🤣
kis kis yapmis deriz
Hheycandan olsa gerek
Kafası karışmış olabilir. Çok takılmamak lazım.
Görüldü atmaz mıymış 😂😂
Pis dermiş diye biliyordum jsjdjd
ya degisikler hahshshsh
Heyecan ya da cahillik
Hiç mi duymamış bu sözü
Gerçekten bilemedi mi bunu rezalet yarabbim
murdar der de o mundar değil mi ya sjdjsh
Kedi uzanamadığı ciğere miyav miyav der
İzlenilmek için yapılan ufak tefek şovlar.
Görüldü atarmış mı? Süper şıklar.
bunu nasıl bilememiş ya
Nasıl seçiliyor bu insanlar anlamıyorum..
Görüldü atarmış
Ben de bilmiyordum olabilir normal bir durum
Bu soru bilinmez mi hiç
Angut angut yarışmacılar çıkıyor
bununda heyecan yapıcak birtşeyi yok
Kış kış ne mk
Mundar değil miydi o
Heyecan değil. Bence bilmiyor
Heyecandandır
Murdar değil mundar
Mırdar değil miydi bu
murdar dermiş