Merhabalar 26 Ocak tarihinde yayınlanan sevilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan bir soru, hatta sorudan ziyade yarışmacı son derece basit bir matematik işlemi ile yanıtlayabilecek iken, ancak 2 joker kullanarak verebildiği yanıt çok konuşuldu. Adeta gündem oluşturdu.
SORU ŞUYDU; Cumhuriyet ilan edildiğinde Atatürk kaç yaşındaydı?
Ne yazık ki Atatürk'le ilgili yeterince bilgi sahibi olmadığı için cevap veremeyen çok kişi var. Her ne kadar üzücü bir durum da olsa bu gerçek. Ancak bu soruda artık bebeklerin bile bildiği Atatürk'ün doğum tarihi ve cumhuriyetimizin ilan edildiği tarihi bilmemek, ya da bilse de 1923 ile 1881 arasındaki farkı hesaplayamamak ülke gençliği adına çok acı bir durum. Zaten Murat Yıldırım yarışmacıyı çok bozuyor. Ama belli bir nezaketle yapıyor. Kız çok yetersiz. Sizde izlerseniz anlayacaksınız zaten.
Cumhuriyet ilan edildiğinde Atatürk kaç yaşındaydı?
Yarışmacı sen olsan ve bu soru karşına çıksa sen ne yapardın?
Kim Milyoner Olmak İster'de şok eden yarışmacı: 2 jokerle yanıt verebildiği bu soruyu sen hemen cevaplayabilir miydin?
"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir." diyen bir insanın, hangi dönemde ve hangi yaşta nelerle uğraştığını bilmesek nolcak ki?
Şahsen ben bunlarla hiç ilgilenmiyorum. Ve bu soruyu gündeme oturtup böyle alakasız münakaşalara girişmek çok gereksiz. Ve evet ben de bilmiyordum cevabını. Hala da bilmiyorum, öğrenmek de istemiyorum. Beynimi böyle yersiz şeylerle doldurmak da istemiyorum. Ama isteyen genel kültür olarak öğrenebilir.
(bu mevzunun gereksiz açıldığı sözüm size değil, sorduğunuz için teşekkürler çünkü dünden beri aklımdaydı bu mevzu, haberi gördüğümden beri.. İçimde kalmamış oldu düşüncelerim)
Ya bu kızı izlerken gidip saçını başını yolasım geldi. Bu kadar cahil olup bir de bu yarışmaya katılmış olması gerçekten tesadüf bence.. Bu soruyu bilmemesine şaşırmadım. Ülkemizde seviye o kadar düşük ki sokakta bunun gibi milyonlarcası oksijen tüketiyor.
Bence yadırgamamak lazım süre sınırı var bu soruda ya yanlış yaparsam diye kız baskı altında kalmıştır. Çünkü yanlış yaparsa herkese rezil olacağını mahalle baskısı altında kalacağını kendide düşünmüştür. 70 milyon önüne çıkçaksın bir düşünsenize birde onun heyecanı bu kadar insanları aşağılamaya çalışmamız gerekir lütfen sizde orda cevap veremiyebilirdiniz.
Heyecan faktörü de göz önüne alınmalı ve akan bir zamanın heyecan ile birleşmesi, insanın bildiğini de unutmasına sebep olabileceği gerçeği de bu yargıya dahil edilmeli. Ben o yarışmacının tv karşısında aynı soruyu jokersiz bilebileceğini düşünüyorum.
Bu soru için jokere ihtiyaç duymazdım. Ama o ortamın , soruların süresi vs. inanlar üzerinde etki ediyor ve çok kültürlü, bilgili insanlar bile bildikleri sorulara cevap veremiyor, yani or ortamda yarışmakla evde cevaplamak çok farklıdır diye düşünüyorum.
Joker ile aradığı kız da cevap veremedi. Valla yazık ülkenin geldiği konum iste. Sokakta magazinden her soruyu bilen insanımız daha gusül almasını bilmiyor. 😂😁 cehalet böyle birşey iste bu soruda onu açıklıyor. Sunucu kesin içinden birşeyler demiştir. 😁
şimdiki eğitim sisteminde Atatürk hatırlatılıyor mu ki acaba biz küçükken hocalarımız Atatürk'e ait şarkıları öğretiyordu ilk okulda ilkelerinden tut cumhuriyeti öğreten hocalar var mı gündemimizde lise olsun üniversite olsun? sanmıyorum bilmemesi normal cünkü üniversite gündeminde böyle şeyler hatırlatılmıyor bilmemeside normal işte cünkü öğrencilerin kafasını başka şeylerle dolduran eğitimciler var artık gündemimizde
Aslında bunu yadirgamamak gerek. Cunki ordaki atmosfer farklı bütün gözler senin üzerinde ve sana bakıyor ayrıca kamera var. Ilk defa bir topluluk önüne çıkan insan heyecana kapılabilir. ikincisi ise gerçekten bilmiyordur ama bilmemesi imkansız
Kardeşim senin bilip onun bilmediği şey ler olabilir onun bilip seninde bilmediğin şeyler olabilir. Ben heyecan dan ve ortam psikolojisinden bahsediyorum. Youtube girip bakarsan ODTU lu katılan yarışmacinin da en kolay soruda elendiğini görebilirsin. Demek istediğim heyecandan bazen insanın unutması muhetmeldir.
Neden benim sorduğum görüşte iddaa ettin anlamadım. Duvarda benim görüş doğrultusunda birsuru cvb veren var. Ha diyosan illa ben haklıyım sen haklisin uzatmıyorum.
Kız nasıl heyecanlanmış görmüyor musunuz? Orda olmak burda evden konuşmaya benzemiyor. O an süre sıkıntısı da varken riske atmak istememiş bir sakin olun.
Ya bence o ortamdaki atmosfer ve heyecandan panik yapıp cevap veremedi.. Sonuçta bir taraftan süre akıyor diğer taraftan milyonlarca insan onu izliyor, heyecandan olduğunu düşünüyorum..
Eskiden bende cok kafa yorardim.. ulan nasil bu kadar kolay sorulari bilemez gibilerinden.. isin görünen yuzu oyle değilmiş... bunlar reklamini yapıyorlar programin... belli bir ucret karşılığı...
Ülkede ki geç nüfusun ibrete alınacak durumu daha ne diyebilirm ki... Aklıma HUn devletine vizlere kaldırıldı adlı video ve verilen cevaplar geldi de.. Allah sonumuzu hayra getirsin...
Ne var ki bunda İnsanın orada kafası duruyor Yarışmaları izleyenler Ne sorulara cevap verilemediğini görmüştür Kız bu kadar soruyu yapamazsam diye üzerinde baskı da hissetmiştir Büyütmeye gerek yok bence
Bazen basit bir matematik hesabı hayat kurtarır. Burdaki kızın eksikliği tarihinden bir haber olmak mı? Yoksa basit matematik hesaplamaları yapamaması mı?
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kim Milyoner Olmak İster'de şok eden yarışmacı: 2 jokerle yanıt verebildiği bu soruyu sen hemen cevaplayabilir miydin?
En İyi Cevaplar