Sevgilim ve çevresi yabancı dizi film izleyip hello ok gibi 2 kelime konuşup elitiz havası atıyolar. Ben %100 ingilizce 2 bölüm bitirdim. Dilim çok iyi. Ama yabancı film dizi sevmiyorum. Kanal 7 felan izliyorum türk dizileri kafamı dağıtıyo. Bana canım gibi bakıp kendilerini elit sanıyolar. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Evet elitlik. Arkadaşınızın yaptığı tam olarak benim elitizmden anladığım şeydir. Basit seviyede bir elitizmdir. Zaten ben de elitizme ve elit olmaya pek sıcak bakan biri değilim. Elit olmak, bilgili olmakla, kültürlü olmakla ve medeni olmakla asla aynı şey değildir. Elitizmin modern cahillik olduğunu düşünüyorum. Bu konuda en iyi tespitleri de rahmetli Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu yaptı. Kendisi çok uzun yıllar ABD'de yaşayan dünya çapında bir bilim adamı olmasına rağmen, Türkçe'ye ve Türk kültürüne çok hizmet etmiş birisidir. Özellikle bu sizin bahsettiğiniz İngilizce elitizmi, modern cahillik ve sömürü kültürüne çok değinen birisiydi. Vaktiniz olursa Oktay Sinanoğlu'nun youtube'da tv programlarını ve konuşmalarını izlemenizi, kitaplarını okumanızı tavsiye ederim.
Sizin İngilizce'yi iyi bilmeniz fakat İngilizce biliyorum diye caka satmak yerine kendi kültürünüze daha fazla ilgi duymanız, Türkçe'ye İngilizce karıştırmamanız, son derece bilgili, görgülü ve kültürlü bir insan olduğunuzu gösterir. Tebrik ederim. Yozlaşmak, özenti olmak falan iyi şeyler değil boşver. Ezik insanların özelliğidir onlar.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTürk kültürünü yansıtan diziler çekilmiyor maalesef. Türk yapımı dizilere bakıldığı zaman toplumdaki manevi değerleri yozlaştıran unsurlar ön plana çıkarılarak olumsuz etki yaratacak şekilde senaryolar işleniyor genellikle. Verdiği bir şey olmadığı gibi toplumda bencilliği normalleştiren & herkesin maddi olarak üst seviyede bir yaşantısının olduğu, tek sorunun kimin kimi aldattığı vb. konular işleniyor. Bu nedenle yabancı diziler tercih ediliyor olabilir. Ama yabancı dizilerde de bizi yansıtan bir taraf yok doğrusu. İnsanların bu dizileri izleme nedenleri farklılık gösterse de yapımların kaliteli oluşu etkili oluyor sanırım. Kötü yanı şu ki bu vesileyle kültürümüzü yozlaştıran etkenleri daha çok bize enjekte ediyorlar.
Size ne yapmanız gerektiğini elbette söyleyemem ama ben olsam temel yaşam felsefeme o derece aykırı olan bir insan ile bir gelecek kurgulayamazdım.00 Yorumla
+1 yılÇok samimi söylüyorum kimseyi ilgilendirmez ben Türk dizisi veya hint filmi izleyince beni salak yerine koyuyorsa yabancı film izlediğimde bir boka sayıyorsa o insanla ilişkimi keserim, o yüzden izliyorsun veya izlemiyorsun kişi belirleyemez senin duruşunu ve sorunun cevabına gelecek olursak elitlik değildir zevk meselesidir.
01 Yorumla- +1 yıl
Ve ayriyeten söylüyorum biri ıQ seviyenizi eleştiriyorsa uzak durun çünkü salağın ıQ seviyesi düşüktür
Öyle olduğunu düşünen bir arkadaşım var. Geçenlerde izlediğim bir yabancı diziyi arkadaşıma önerdim. Bayağı güldü. Ne oldu, niye güldün diye sordum. Sustu kaldı. Elitlik havası yarattığımı düşündüğünden adım kadar eminim. Ne alaka yani? Zevk meselesi. Ha Türk dizisi, ha yabancı dizi. Ne fark eder ki? Sonuç olarak dizi izlemiş oluyorum. Farklı bir şey izlemiş olmuyorum. Elitlikle ilgisi yok...
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
65
Cevap
99Cevap
Diziler & Filmler konusunda 1,5b cevap paylaştı. yabancı dizi izlerim genelde ama bunun elitlikle ilgisi yok
aşk meşk ve mafyacılık oynanan yerli diziler beni bayıyor00 YorumlaBirincisi film izlemek, kitap okumak vs.. Elit olmak için bir kural değil sadece kendine bir tercih sunmandır.
Yani kimisi tv açar ses olsun diye..
Kimisi izlediği programın reklamlarını bile kaçırmaz..
Kimisi elinde telefon saatlerce sosyal medya da dolaşır.
Kimisi bildirimlere ve haberlere bakar bırakır..
Ama dediğim gibi bu sadece kişinin kendini mutlu rahat hissedeceği bir tercih yoludur.
Ikinci konuya gelince her ne şekilde olursa olsun..
Sohbet ve benzeri durumlarda
Kendi dilınin dışında farklı dillerden kelime katarak karışık konuşan insanlardan hiç haz almamışımdır.
Yine de tercih karar senin.
Sevgiler10 YorumlaElit olmayı bu şekilde ölçemezsiniz , başkalarında bulunmayan üstün niteliklere sahip olmaları bu tip kişilerin temel özelliklerinden sadece biridir artık gerisini siz hayal edin. Ayrıca siz ne izleyerek mutlu oluyorsunuz sadece bu önemli bir kaç dil ve yahut görülen onca ülke mutlaka ufkumuzu genişletmekle kalmayıp kültürel anlamda da bizi besler ama insanlara bunu anlatmak zordur.
30 Yorumlaİzlediği şeylerle elit olamaz elitlik ne onu öğrenmek lazım ilk benim annem kore dizisi izlerken babam amerikan yapılarını izliyor evde Türk dizisi (hekimoğlu house da izledim) izleyen bi ben varım anam babam elit de ben değil miyim alakası yok keyif almakla ilgili diziler filmler bunun için var.
10 Yorumla
+1 yıl
Dizi izlemek elitlikse🙃 Daha bir o kadar eklemedigim var,
Sadece dil ve bazi olaylari yorumlama anlama, mizah vs. katar insana, o da izleyen kişinin ne kadar umursayarak izledigine bagli. Cogu insan zaten merak ettigi, keyif aldigi icin izler.
En iyisi kitap okumak, gercekten cok okuyan insan, konuşmasindan da anlasilir ses tonunda.10 Yorumla
+1 yılElitlik değil ama Türk dizisi de izlenmez aşırı iğrenç, hep tek düze klişe şeyler içeriyor. Yabancı dizilerin tür yelpazesi daha geniş bu da ister istemez insanı gelişimsel açıdan etkiliyor bence, ayrıca çok daha farklı kültürler, sosyal yaşam ve siyasi yapılar hakkında bilgi sahibi olabiliyorsun.
11 Yorumla- +1 yıl
Her yabancı dizi de iyi değil tabi, türk dizilerinin yabancı dilli olan versiyonu da çok.
- Diziler & Filmler konusunda 805 cevap paylaştı.
+1 yılUmursama. Ya da ingilizce konuşarak artistlik yaptıklarında daha sağlam konuş mal gibi kalsınlar
24 Yorumla
Soran+1 yılZaten 13 ülke gezdim yaşadım. Onlar ülke dışına çıkmamış kanal 7 izliyorum laf sokuyolar. Ama onlar benim çocukluğumu hatırlatyıo moitve oluyorum. Sihirli annem felan gibi. Ama bi daha derlerse susmam artık
- +1 yıl
Yani. Çokta şey yapma. Malum ülke gençliği ortada. Game Of Thrones vs dizileri izleyip izlememekle ölçülüyor insan kalitesi şimdiki gençlerde. Cüce biri kadın becerdikce genel kültür seviyesi artıyor onlarda.
Soran+1 yılDoğru da. 26 yaşındayız
- +1 yıl
Yaş 26 olsa nolcak kafa 15 olduktan sonra
+1 yılÖzenti ve yapmacıklıktan başka bişey değil bence bişey yapıyorum havasına giriyorlar zavallılar yazık
212 Yorumla
Soran+1 yılEvet bencede. Kız arkadaşı var sürekli elitim diye havalanıyo
- +1 yıl
Zavallılar yazık bence uzak dur senide akıllarınca eziklemeye falan çalışırlar
Soran+1 yılEvet ezikliyorlar da kendileri komik görünüyo aslında
- +1 yıl
Anlıyorum seni bence uzak dur kanka sen bilirsin
Soran+1 yılSevgilim ve çevresi 😐
- +1 yıl
Sevgilin ezikliyor mu peki
Soran+1 yılHayır açık açık hiç biri bişi diyemez de. Örnek yeni tel aldım kalp gözü izlemek için mi aldın diye güldü
- +1 yıl
Şahsen bana biri onu yapsa onu orda bozarım muhatap dahi olmam kimse kusura bakmasın
Soran+1 yılİşte konuyu değişti.
- +1 yıl
Yemişim konuyu o lafı duyduğum an bitmiştir nokta o zaman alışacaksın bu duruma
Soran+1 yılYok ta bana göre onlar ezikler🤣
- +1 yıl
Orası öyle de işte gelde anlat
Olay elitlik değil ya cidden. Ben yabancı dizi, film izlemeye çalışıyorum, dilimi geliştirmek için. Ama gel gör ki dizilerde bir yerden sonra kopuyorum. Saramıyo yabancı diziler sezon sezon olunca anca bir bilemedin iki sezon. Ama Türk dizilerine gelince öyle mi oturup insanın izleyesi geliyor. Çünkü yormuyor, kafanı zorlamıyor. Zaten ağır ağır oynayarak 2 saate yayıyorlar bölümleri. Bir de olaylar fix zaten biliyoruz kimin ne yapacağını. Sonunu bile bile zaman geçsin diye izliyoruz işte.
(Aramızda kalsın Youtube'dan izliyorum, asla televizyondan izlemem. Hızı 2'ye getiriyorum. Hem ben zamanımı öldürmüş oluyorum istediğim gibi hem de sahnelerin yavaşlığından bayılmadan diziyi bitirebiliyorum :)00 Yorumla
+1 yılHayır, yabancı dizi kültür seviyesini artırabilir lakin. Örneğin latince izleyebilirsin onların ev hayatları, dansları hakkında yorum yapabilirsin. Ya da anime izleyebilirsin. Kaliteli yönetmen ve senaristler yabancılarda daha çok olduğundan daha çok tercih edilmesi normaldir. Ama elitlik taslamak aptallıktır.😊
00 YorumlaSenin Ingilizce bölümünü bitirip kanal 7 filmlerini izlemen bu durumu göze sokmaman daha havalı benim arkadaşlarımda film dizi önerisinde yabancı öneriyo sevdiklerinden de değil birileri izliyo diye ay insanın içi birazda almaz mı🤦🏻♀️ Bende kendimi kanal 7 filmlerinde buluyorum bazen sjjdjdjdjdj düşünsene ıngilizce bölümü bitirdiklerini kendilerini yabancı ilan ederlerdi dnjjjdjdjdjd 🤣 genelde bu kişiler kendi ırklarından memnuniyetsiz kişiler bana göre..
00 Yorumla
+1 yılO diilde bir ara böyle bişey vardı,3 -5 kişi bir araya gelip yabancı oyunculardan bahsederken içlerinden biri ben onu tanımıyorum dediği zaman aaa sen onu bilmiyor musun tüü cahill gibilerinden tepkiler veriliyordu ve aslında hâlâ var öyle tipler, cahil gözüyle bakıyorlar
00 Yorumla
+1 yılTürkçe kelime arasına yabancı kelimeler sokmak acizlik aşağılık bir şey bana göre He yabancı dil konuşabilirsin ama normal biri ile konuşurken araya yabancı kelimeler katmak bana göre kimlik bunalımında olduğunu gösteriyor şöyle söylim biri gel İngiliz vatandaşı ol Türk vatandaşlığını reddet dese koşa koşa gider
00 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 547 cevap paylaştı. Varosluk insanin ruhundadir. Egitim cehaleti alırken, eseklik baki kalır.
Sen daha yabanci dizi tercihini bu şekilde algiliyorsan hayatta çok ham birisi olduğunu da söylemiş oluyorsun.
Yerli dizilerin büyük çoğunluğu gerek senaryo gerekse üretim kalitesi açısından alt kültüre daha fazla hitap eder. Dış pazarı da zaten az gelismis ulkelerdir.
Yabancı dizilerin büyük çoğunluğu kalite olarak bizim yerli dizilere tur bildiriyorlar.00 YorumlaSöz konusu onların bu dizileri izlemesi değil. Evet olabilir sonuçta insanlara farklı kültürler daha hoş gelebilir ama bunu kendileri için bir ego veya vizyon olarak görmek kalitesizliktir. Bende %100 İngilizce mezunuyum ama kimseye eğitim hayatım ile bir gösteriş peşinde olmuyorum. Ucuz insanlarla bir tutma kendini boşver. 😌
00 Yorumla
+1 yılHiç umursama, şu yumurtadan çıkıp kabuğunu beğenmeyen, kültürüyle yaşayıp asil kalmatansa, taklitçilik yaparak rezil olup , gülünç ve acınası durumlarda bulunan kişilerden bahsediyorsun. Peki bunların içinde hangileri var sende yok. O zaman şimdi kim kaliteli? Cevap sende. Hiç birşey yapma. Bir gün gerçekten dile ihtiyaç olduğunda görecekler kendilerini. Ha sevgilinden ayrılabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılElitlik ile dizi izleme arasında nasıl bir bağ kurulur hiç bilmiyorum Ben ingilizceyi unutmamak ve senaryoları daha çok ilgimi çektiği için izliyorum. Muhtemelen bu bağlantıyı kuran kişi ya elit ne demek bilmiyor ya da bir kaç yabancı kelime biliyor diye kendini öyle sanıyor.
Aksine bir kelimenin türkçesi varsa özellikle onu kullanmaya özen gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.00 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 354 cevap paylaştı. İzleyen kesimi elit ilan eden bir kesim var. Onları anlamış değilim. Hiç öyle cevrmede elit hisseden ya da dışa bunu yansıtan birisini görmedim. Hea, senin varsa ve rahatsız oluyorsun muhatap olmayı bırakabilirsin.
Kanal 7 izlemek ise nasıl bir zevk bilemedim. 😅 Evet, çocukluk demiştin. İyi seyirler.00 Yorumlasenaryodaki ve kurgudaki o muhteşem detayı görmek için izlemek lazım, özellikle yabancı filmlerde senaryo ve repliklerdeki o enfes göndermeler ve izleyiciyi durup iki dakika düşündükten sonra o replikteki manayı bulması bir filmi film yapan özelliklerden biridir. izlemek şart
00 Yorumlaİngilizcen varsa, onları ingilizcenle döv. Patır kütür konuş, anlamazlar zati. Elitlik budur de. Oralarda iki üç kelime öğrenmişsiniz gelmiş bana burda artistlik yapıyorsunuz de. Ama ingilizce.
20 Yorumla
+1 yıl😃😃😃😃😃 insanlar yalan söyleyince insanda bunun farkında olunca onecleri çok eğlenceli oluyor bunlar mal falan diyorsun sonra insana acı veriyor ben niye bu muhabbetleri icindeyim. diye bence onlardan uzak dur
00 YorumlaYabancı dizi izlemek elitlik değil ancak yerli diziler de aşırı dandik. Her bir sahnede anlamsız uzun mimik ve ifadeler var. Kurgular kötü vs... Kimse yabancı dizi izlediği için elit olmaz ama yerli dizilere katlanan insan da ne bileyim...
00 Yorumla
+1 yılSırf bi sınıfa girmek için onlar gibi olmak zorunda değilsin, emin ol sen onlardan daha elitsindir (özel) kendini kanıtlamaya çalışmak elitlik olamaz elit olmak yabanci dizi izlemek elitlik değil özentiliktir. O gruptan bağını kesmelisin
00 YorumlaKanal 7 mi izliyorsun diye güya aşağılamaya çalışanlar, komik bulanlar.. Bu tipler çok kıt ve komik bi algıya sahip olduklarının farkında mı acaba..
Bir de soru sahibinin erkek arkadaşını eleştirmeleri yok mu..00 YorumlaYerli olmayan sanattan ya da diğer literatürlerden uzaklaşmak bir elitlik göstergesi olamaz. Aydın görünen aydıncıkların zihniyeti bu. Böyle düşünmek şok yanlış.
10 Yorumla
+1 yılYerli güzel projeler olsa bende izlerim ama klişelerden çok sıkıldım o yüzden yabancı dizi/filmlere sardım. Ayrıca yabancı dizi izlemenin elitlikle alakası yok :D Sevgilinize söyleyin 2 kelime konuşmakla ingilizce öğrenmiş olmuyorsun. Ayrıca şahsen dışarıdan çok komik gözüküyor böyle şeyler
00 YorumlaNe tür izlediğin değil ne izlediğin elitliktir bence. Mesela yabancı, fantastik, yerli, bilim kurgu... izleyebilirsin. Bu zevk ve renk meselesidir. Ama bu türlerde kötüye yönlendiren, kötüye özendiren, kötü mesaj veren sapıkça film/dizi izlerseniz bu elit ya da etik değildir. Ama onun dışında düşündüren, eğlendiren, duygulandıran film /dizi izlerseniz elitdir bu. Çünkü elitlik bir şeyin ulaşılmasını zor olması değil, o şeyi yaparken düşünme biçiminizdir.
00 YorumlaDeğil ya. Zevkler renkler kimseyi enterese etmez. Orta seviye ingilizcem, az boraz farsçam, biraz da fransızcam var ve yabanci dizi izlerim ama cok siradan bi durumdur bu
00 YorumlaYabancı diziyle film le elit olunsaydi kaç senedir yabancı p*rno izliyor türk erkekleri türk kadınlarında bulamadıklarını orada bulmaya çalışıyor o zaman türk erkeklerinin eline su dökemezdiniz
00 Yorumla
+1 yılOoooo tabiki yabancı film ve dizi izlemek sizi elit değil süper elit yapar 😄😄 O kafayı değiştirmedikçe değil İngiliz dizisi İngilizin annası olsanız yine Elit olamazsınız..
00 Yorumla
+1 yılBu sorun şey gibi olmuş. Adam rakı içiyor diye kendini aydın sanıyor. Veya namaz kılıyor diye ahlak ihtiyacı olmadığını düşünüyor. Bunlara benzer bir örnek olmuş :)
00 YorumlaBen yabancı dizi ve filmlerin daha kaliteli ve güzel olduğunu düşündüğüm için hep yabancı olarak izliyorum. İngilizceyi aksanlı konuşuyorum baya ilerledim
00 YorumlaElit ne ya? Bir de böyle bir moda çıkardılar herkes kendini elit sanıyor. Senin skalanda değil onlar, popüler kültürün maşası olmuşlar. Bence sevgilin de dahil hepsine yol ver. Ergen ergen işler..
00 YorumlaElitlik falan degil. Bende yabaci dizi/film izliyorum bunun sebebi Turk dizilerinin fazla uzun olmasi 2 saat dizi mi olur? Mecbur yabanciya kayiyoruz iste
01 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel
+1 yılOnlar yabancı dizi izlediği icin elit degil ama senin seviye cok kötü durumda abi kanal 7 dizileei nedir
09 Yorumla
Soran+1 yılSeviyorum çocukluğuma götürüyo.
- +1 yıl
Su duruma gore evet sana oranla ciddi elitler
Soran+1 yıl🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Ama sana oranla bak onu kaçırma
Soran+1 yıl@customanager komiksin
- +1 yıl
Kanal 7 apayri senle ben oynasak oradakilerden daha iyi rol yapariz
- +1 yıl
Yani bi iyi yapim dizideki oyunculuk nere bu propaganda dizileri nere
+1 yılElitlik değil tercihtir. Ama ben de dahil hatrı sayılır sayıda kişi yabancı dizi ve filmleri daha kaliteli buluyoruz. Tabi bu tartışmaya açık bir konu. Zevk meselesi.
00 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 364 cevap paylaştı. Ya ben de izlerim de, elitlik ne alaka yahu? Aksine cehalettendir o hareketler. Eccuk ingilizcem vardir, altyazi da kullanmam, ama suana kadar Turkce konusmaktan vazgecmedim hayatimda 😂
00 YorumlaBende yerli dizi izlemem sebebi uzun olması, senaryoların benzer özellikleri taşıması ve çoğu diziyi kolayca nette temin edememem..
10 YorumlaZevkli olabilir. Ama sırf elit olcagı nı sanan hıyar lar için degil seyredip bişey anlamazlar zoraki kitap okur anlamazlar Bi havalara girer ler
10 Yorumla
+1 yılValla bende artık Türkçe dizi filmlerden bıktığım için yabancı izliyorum. Hepsinde aralıksız hafıza kaybı ve kaçırılma var. Bıktık artık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe beyinsiz insanlar türedi allahım nasıl insanlarla sınıyorsun bizi yabancı dizi elitlik mi bu soruyu soran insanla ben nasıl aynı dünyada olabilir? Beyinsiz ahmak aeni
04 Yorumla
Soran+1 yılAçıklamayı oku 2 gr beynin varsa
Cevap sahibi+1 yılAçıklama beni bağlamaz koca soru var yukarda beynini ziktiğim salağı adam gibi başlık at o zaman embesil
Cevap sahibi+1 yılKuş kdar beynin olsa bu soruyu sormassın zaten gelmiş bana 2 gr beyin diyo
Soran+1 yılUzatma ya
+1 yılAvrupa özentisi gençlerimiz 7/24 izlediği dizileri ego listelerine ekliyor sanki sghdagdh ulan akıl olsa bunlarla ego kasmazsınız :D
00 Yorumla
+1 yılBazen film/dizi çekildiği dilde izlemek daha iyi olabiliyor. Elitlik değildir, sadece yabancı dil anlayabildiğini gösterir.
00 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 1b cevap paylaştı. Sana bu şekilde küstah hareketlerde bulunan biri hala nasıl sevgilin oluyor. Sen ne seviyorsan içinden nasıl geliyorsa osun bunu kabul etmek zorunda
00 Yorumla
+1 yılBırak kim. nasil mutlu ise öyle takılmaya devam etsinn madem ingilizcen güzel gelin ders veriyim de gülünç duruma düşmeyin de
00 Yorumla
+1 yılTurkiyede cokta mantikli dizi film cekilmiyor zaten baci yabancilari izle bari kulturun gelissin
03 Yorumla
Soran+1 yılKültür nasıl gelişiyor
- +1 yıl
Bak soyleki bu ulkede cekilen dizilerde ufak seyleri abartip aldatma olaylarini normal biseymis gibi cekiyorlar yabanci dizi filmlerde iki yuzluluk yok en azindan konusmalari duzgun kadinlara saygisizlik yok kitap falan okuyolar en ezindan bunlarda bi nevi bi kultur
Soran+1 yılBana çocukluğumu hatırlattğı için izliyorum. Kültür için dizi filme gerek yok yurt dışında yaşadım arkadaşlarım da var. Demek istediğim izleyen kesimin kendini elit sanması
+1 yılben severim yabancı filmler diziler izlemeyenlerde çok şey kaçırmıştır.
10 YorumlaKaliteli film diziler var. Turk filminden cok daha iyiler
10 YorumlaDaha ergenlik dönemlerini atlatamamış sevgilin ve avanesi. Sal o çocuğu
10 Yorumla
+1 yılİngilizce bir şeyler konuş ve cevap bekle. Sonra gül ve sus.
10 Yorumla
+1 yılBen kurgu olarak daha çok seviyorum açıkçası belgeselleri çok iyi. Hem dilimi geliştirmeme de yardımcı. Herhangi bir elitlik düşüncesi doğurmuyor ama.
10 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılDeğil. O kadar kolay sanki, her yabancı dizi seyreden elit mi şimdi?
Yalnız faydasını görürsün bir çok konuda, hem kaliteli yapım izleme olasılığın artar.00 Yorumla Ne alaka. Bir İtalyan'a göre de biz yabancıyız. O Türk dizisi izleyince elit mi oluyo
10 Yorumla
+1 yılHemen ayrıl ya şu tiplerle bir arada nasıl kalabiliyosun
00 YorumlaDil bilince haliyle insan daha çok kültür tanıyor ama sadece alt yazıyı okumakla geçiyorsa 😅😅
00 YorumlaBen türk dizisi izlemem çok iyi yapılması gerek ezel, çukur kuzey güney gibi. Ama yabancı diziler daha heyecanlı oluyor
00 YorumlaSana birsey katan ogreten , kufurle ce kirolukla insanlari guldurmeyen seyleri izlemek elitliktir.
00 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılElitlik değil, ama daha kaliteli zevkleri olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla bence değil. ansiklopedi falan okuma desen neyse derdim
00 Yorumla
+1 yılBen günah keçisini izliyorum Şahin k. nin o da yabancı sonuçta ülkemizi temsil ediyor panpa
00 Yorumla- Devamını Gör (104)
Devamını Gör(149)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem