İnsanlar bazen çok eleştiriye maruz kalabiliyor. Sırf yabancı yapımları izliyor diye özenti yaftası yiyebiliyor maalesef.

İnsanlar bazen çok eleştiriye maruz kalabiliyor. Sırf yabancı yapımları izliyor diye özenti yaftası yiyebiliyor maalesef.
Özentilik değil, zevk meselesi tabi bazı kesimler için. Mesela ben Türk dizi/filmlerini izleyemiyorum sadece Kore disizi ve yabancı filmler izliyorum, kimseye de özendiğim yok, beğenmediğim hiçbir dizi/filmi de izlemem. En son ne zaman Türk dizisi izledim hatırlamıyorum bile, TV'de izlediğim tek şey Master Chef yani özenti diyemeyiz..
İnsanların sırf yabancı yapım izliyor diye birine özenti demesine sinir oluyorum. Bana kalırsa alakası yok. Eski Türk dizileri güzeldi ama istinaları dışında yenileri ya töre ya da zengin fakir aşkı. Hep bir dram üzerinden prim kasma çabaları. Yani bunlar yerine daha kaliteli şeyler izlemek istiyor olabiliriz, gayet normal.
Cevap
18Cevap
Hayır yabancı filmler daha güzel çünkü
Hayır, buna özentilik demek yanlış bence. Sonuçta herkes hoşuna giden yapımları izliyor. Özellikle bazı türleri ülkemiz başaramıyor, geriden geliyor ve bu da izleyiciyi sıkıyor. Bu nedenle yabancı dizi/ film tercih etmeye özentilik diyemeyiz. Adamlar kırk dakika dizi yapıyor, giriş, gelişme sonuç harika ilerliyor ve tadında bırakıyor. Bizimkiler yapıyor 120-130 dakika falan gelişme de işleri batırıyorlar zaten, uzatmaktan konu saçma sapan bir hale giriyor. Hem zamansal açıdan hem de verdiği hazdan dolayı yabancı yapımları tercih ediyor, bu beni özenti yapmaz sadece ne istediğini bilen bir insan yapar. Diğerleri içinde bunu diyebiliriz sonuçta.
Yerli yapımda güzel olan dizi ve film denk geliyor da sanki biz izlemiyoruz. Saçma sapan konuları evirip çevirip önümüze yeni yapım diye koyuyorlar. Bir emek göremiyorum şahsen ben. Oyuncular da eskisi kadar kaliteli değil. O yüzden tutup da kimse beni eleştirme hakkına giremez. Yerli yapımda da bir John Wick benzeri film serisi görelim bir kerede. Sürekli bir romantik komedi ve dram furyası var.
Bazı kişiler için bu gerçekten özentilik görüyorum sanki yemek bitirir kola bitirir gibi şu diziyi bitireceğim bunu bitireceğim diyorlar bence dizi filmi insan keyif almak tat almak için izlemeli izleyip bitirme kenara koymak için izlememeli böyle diyenler bana özenti gibi geliyor onun dışında bakılırsa yabancı diziler gerçekten güzel ve kaliteli neden yabancı dizi filmler varken güzel iyi kaliteli varken kalkıp da kötü olanı izleyelim ki
Türk dizilerine bir bak, izlenecek bir şey var mı? Hep konu aynı, mekanlar, isimler farklı, ilişkiler aynı. Öyle ki bir yerli dizinin 6 bölümünü izle, sonra 6 bölüm izleme, 13. bölümü izlediğinde konudan kaçırdığın bir şey neredeyse yoktur. Varsa da 2 bölüm izlediğinde izlemediğin 6 bölümde ne olduğunu çözersin. Yerli dizi izlemek bence aptallık.
Belki bu tuhaf gelecek ama yediğim farklı yemekleri ve yabancı film dizi izlediğimi reel çevremde kimse bilmiyor.
İngilizce bildiğimi bile kimseye söylemedim.
Çünkü buna da hava attı diyen bol.
Bilgi birikimimi kendim için yapıyorum, zaten asosyalim millet beni hiççç alakadar etmiyor.
Bence özentilik değil , seçimdir.
Ben sevdiğim için izliyorum. Özentilikle alakası yok 😃
Ben buna değil de yerli dizi/film izleyen insanlara laf atanlara sinir oluyorum. Böyle olup da sadece yabancı dizi/filmleri izleyip bunun hakkında üstten üstten konuşuyorsa benimle, evet özentidir benim için.
Öyle sorular soruyorsun ki ben bile çıldırıyorum. Sadece yabancı film izlemek özentilik değildir tabiki de ondan zevk alıyordur daha kaliteli geliyordur ya da yabancıdır hahshah insanların ne düşündüğü eleştirileri zerre umrumda değil.
Ben her türlü dizi izlerim ama yabancılar bu işin hakkını veriyor. Bizim dizilerin bazıları 30 dk lık ana tema senaryoyu 2 saate yayıyor. adamlarda senaryo ne ise o.45 dk lık dizilerle ilerliyorlar. film ve dizi sektörü yabancılarda daha iyi.
Hayır. Akıllıca bir iştir. Bir tane türk yapımı güzel bir film örneği verilsin, veremezsiniz yok. Koreliler bile bizden iyi. Biz anca hindistanlılarla yarışırız film/dizi konusunda oda hangisi daha beter acaba diye 🤣
Hem özentilik hem degil artık yerli dizi kalmadi yabancilarinki daha iyi oluyor o yüzdrn izleniyor özentilerde izleyen cok var diye izliyor sadece ben yine de yerli dizileri birakamiyorum iste yoksa ben de yabanci izleyecem
Ne izleyelim? Her sene aynı senaryo aynı tema ceviz kabuğu, üzüm pekmezi, erik reçeli, portakal mevsimi tarzı klişe diziler yaratıcı bir şey yok ki... Yabancı diziler daha kaliteli ve kaliteli olduğu sürece izlenecek.
Özentilik değil, ben Türk dizilerini artık izlemiyorum. Hep birbirlerinin kopyaları özellikle yaz dizileri fenalık getiriyor. Kiraz mevsimi çilek bilmem nesi fakat filan izlemiyorum. Kim ne düşünmüş düşünüyor çokta umurumda değil.
trt bir dizilerini izle.. gönül dağı teşkilat.. alparslan büyük selçuklu
abi türk dizilerinde ki mantıksız uzatmalar olmasa ve artık senaristin düşünce sistemini ezbere bileceğimiz kadar tekrarı olmasa oturup izleyelim :D
yabancı diziler hem kısa hemde daha iyi birçok yönden.
Hayır..
Kaliteli dizi yapsınlar bizimkiler, onları da izleyelim.. Mesela Gönül Dağı fanıyım..
İhtirasların, arkadan iş çevirmelerin, rekabetin olmadığı tertemiz mis gibi dizi.. Dünyaya satılmalı bence..
Yoo hayır. Özentilik değil bunun adı.
Türk dizileri o kadar sıkıcı bir hâl almaya başladı ki insanların yabancı dizilere yönelmeleri çok normal. Garipsemem de, özentilik olarak adlandırmam da.
Yabancı film izlemek tabiki özentilik değil ama söyle arkadaşlar var ; :) iş yerinde herkes bi filmden bahsediyor onlar sohbet ederken geri kalıyorum vs bu özentilik bana göre
Yerli yabancı her ikisinide izliyorum ama, çoğunlukla yabancı izliyorum ne yani ben şimdi özentimi oluyorum , öysaki sadece yapımlarını beğendim sevdiğim için izliyordum.🙄
Evet özentiliktir. Diziler ve filmler toplumun aynasıdır. Yerli yapım izlemeyen bir insan kendi toplumunun da gerçeklerini gözardı ediyordur bana göre.
Hayır değildir. Türk yapımları hep aynı konu üzerinden gittikleri için birini izlemek yeterli oluyor zaten 😬
Sadece yabancı film veya dizi seyrediyorsa olabilir. Tamam, konuları tekdüze gelebiliyor olabilir ama yerli film ve dizilerde de güzel olanları var.
kalteli olan yabancı yapımlarsa onu izlerim.
bu beni özenti yapıyorsa buyursun yapsın çok da fifi
Fix yabancı film/dizi izlenebilir, tıpkı belli bir yabancı yazarın tüm kitaplarinı okumak gibi... neden hatalı bir davranış olsun ki zevk meselesi
Türk diziler insana kafayı yedirtiyor. 1 bölüm bile bitiremiyorum. Son dönemde sadece pera palası beğene bildim.
Çok saçma kim nereden görecek izlediğini görünmeyen özenti değil görünen özentilik olur göstermek için normalde
bana bir Türk yapımı önerin Dark'taki kurgu, metafizik, ve dizide geçen nükleer fizik bilimiyle ilgili olsun? Yok. Türk dizisi izleyerek vaktimi boşa harcayamam. Kimse harcamasın. Yazık 500 yıl yaşamıyoruz şu dünyada 1 dakikanız bile değerli.
Hayır ne ilgisi var özentilikle? Türk dizileri ile aralarında kalite olarak uçurum var. Ben Türk dizilerine on dakika tahammül edemiyorum.
Ne alakası var 🤦♀️ ben hiç Türk izlemiyorum çok ozentiyim hee
değil. türk dizilerinde kaliteli olan az, olanlar da yeni yeni çıkmaya başladı.
Yabancı diziler daha güzel çünkü reklamını iyi yapıyorlar merak ettiriyorlar izlesinler diye
alakası yok. Türklerin dizileri zaten izlenmez hep aynı senaryo amg
böyle düşünen varsa gitsin kendini bir yerden atsın.
Tamamen zevk meselesidir. Kimse yerli film sevmek ve izlemek zorunda değil sonuçta.
Zevkler ve renkler tartisilmaz. Herkesin hayatina kimse karisamaz
Özentilik değildir, bende Türk film ve dizilerini izlemiyorum. Sürükleyici ve ilgi çekici gelmiyor.
Ne olsa özenti demeye alışmış insanlar çokta umursamayan gerek yok isteyen istediğini izler.
Hayır değil sadece iyi filmler diziler yapıyorlar izletiyorlar
Özenti değil. Çünkü yabancılar daha kaliteli içeriğe sahip oluyor genelde
Bu tamamen zevk meselesi özentilikle alakası olduğunu düşünmüyorum
Hyrr bende sadece yabancı izliyorum. Yerli film ve dizi saçmalıklarına ayırıcak vaktim yok benim .
Daha kaliteli ve skalası geniş oluyor her türden içerik bulabiliyorsun
Fotoda Kristen var ❤️
yok bence değil ruslara bak sen çal kapımı izliyolar bize mi özeniyolar yooo. bunu eleştiren insanlara söylerseniz eleştiri falan kalmaz bence merak etmeyin
Özentilik değildir. Yabancı filmlerde daha iyi hissettiriliyor duygu. Yabancı iziler hakkında pek bir şey diyemem bir dizi izliyorum yabancı olarak ve muhteşem bir dizi. Himym:)
Yerli yapımlar bu kadar saçma ve özellikle diziler bu kadar uzun ve anlamsızken gayet normal...
Türk dizileri 2 saat sürüyor onu izlemek yerine 40dk yabancı diziler izliyorum
Tercih ama özentilik anlaminda izleyen de var
İsteyen istediğini izler.
Dış bee. Aşk da neymiş jsjdhjd
Adam akıllı yerli film yok ki izleyelim.
Hayır türk yapımları iş yapamıyor zaten
Öznetilik değil, tercih.
değildir. belki yerli yapımları sevmiyordur
ben hoşuma gideni izlerim
Zevk meselesi
Ne alakası var keyif meselesi
Yapımı güzeldir. Özentilik denilmez.
Tabi ki hayır, zevk meselesi yani.
Öyle olduğunu düşünmüyorum…
bence değildir, çok daha başarılılar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?