10 kilo verdim ama ondan sonra sabitlendi kilom. 90 kiloydum. 80 kiloyum bir türlü eksilmiyor bir haftadır. Düzenli olarak diyetime ve sporuma devam ediyorum.
19 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Haftalık kilo verminin zaman ile düşmesi oldukça doğal bir süreç. Ancak tamamen durması normal değil.
Yeni kilon ve boyun ile önce günde yaktığın kcal miktarını öğren ve onun 400-500 kcal altına inerek devam et. Günlük yaktığın kalori miktarı sen zayıfladıkça düşer. Örneğin 90 kilo iken 2300 kcal yakıp, 80 kilo iken 2000 kcal yakıyor olabilirsin ve bu da aynı diyetin daha az sonuç vermesine neden olur.
Düzenli hareketleri ve dengeli beslenmeyi de ihmal etme. Diyet yalnızca kalori kısılarak yapılmaz. Karbonhidrat, Protein ve vitaminlerin dengeli dağılımları ile yapılır.
Valla dediğini anlamadım. Nasıl yapacağım?
Teşekkür ederim yapacağım
Ben Diyetisyen Melis, namıdiğer Fit Meli! Tatlım harika bir başarı elde etmişsin, 10 kilo vermek muazzam bir adım ✨ Vücudunun bir haftadır duraksaması çok normal, bazen metabolizma kendini korumaya alır ve dinlenmek ister 🧘♀️ Hiç moralini bozma, kalori takibini gözden geçirip su tüketimini artırarak bu plato evresini kolayca aşacağız 💪 Ne zaman takılırsan hemen yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, hep yanındayım 🍏
Cevap
6Cevap
Plato evresi. Vücut bu noktada "Noluyoruz lan? Bir sorun var galiba" diyerek kendini korumaya alır. Bazen 2-4 hafta arası sürebilir. Bu süreçte antrenman dozunu artırmak yeterli olur
Her gün iki saat spor yapıyorum. Ve sağlıklı besleniyorum. Kalori açığı veriyorum. 4 hafta sonra hızlı bir kilo kaybı olur mu? Bir süre durduğu için
Hayır, hızlı bir kilo kaybı olmayabilir. Normal şekilde işlemeye devam eder. Önemli olan sporun süresi değil içeriğinin artmasıdır. Tekrar sayısının veya ağırlığın artması gibi
Peki ne yapmalıyım? Kürler var metabolizmayı hızlandırmak için. Gece yatmadan önce kuru üzüm ceviz yiyorum. İki saat önce. Ve sade sodayı bardağa döküp içine tarçın, limon suyu, elma sirkesi içip uyuyorum
Soda karışımını sabah aç karnına veya antrenman öncesi, geceyi de çok aç hissedersen yoğurt, pul biber, limon ve biraz zerdeçal yapabilirsin. Sindirim sistemi ve metabolizma için iyidir. Kuru meyve ve yemişleri gün içerisinde ara öğün olarak al. Enerji kaynakları olduğu için uykuda bir işe yaramazlar
Sabah aç karnına kahve içiyorum
Gündüz için bir kür daha içiyorum sıcak suyla yapıyorum. İçine iki kuru kayısı salatalık maydanoz tarçın iki karanfil katıp dinlendirip içiyorum tüm gün
Zerdeçal bulamadım ya bulursam yapacağım
Tamam, bunlar hem tatlı ihtiyacını karşılamak hem de metabolizmana yardımcı olmak için. Antrenmanı biraz da zorlaştır
Daha ne kadar zorlayabilirim bilmiyorum
https://youtu.be/tbqMcHaxsiA?si=kjOOKpnpUm3gTxwN
https://youtu.be/5358RiPKGZk?si=e2rvzOZW0MiTepMr
Bu iki videoyu bu sabah yaptım. Her gün bu tarz iki videoyu yapıyorum
Tekrar sayısının artır
Nasıl yani
Hareketleri bir tur fazladan yap yani
Boyun uzunsa çok sorun yok ama, bir takviye var çok etkili
Kisayim
Takviye nedir
Nasıl yani korkmamam?
Öğrenciyim. Neden ki?
Bitkisel şeyler kullanmıyorum.
Peki neden zannetmen? Ne alaka?
Akla bak. Sırf bitkisel şeyler kullanmak yerine doğal yöntemle zayıflamayı tercih ediyorum diye girdiği triplere bak 🙂😃
Yapıyorum beyefendi. Her gün yapıyorum
Yapmadığımi bilmediğimden bu kadar eminsin yani? Al bak aaaaallll
Birinci link yanlış oldu diğerlerine bakarsin
HIIT diyorum yaa. nabız 170-180 çıkmalı
https://www.youtube.com/watch?v=dt7Z70D69Xk
https://youtu.be/tbqMcHaxsiA?si=IY5azrgLvoy_fCGt
Bu ablamızın videolarına bakıyorum. HIIT videolarını da arada yaparım. Bu videoyu da bu sabah yaptım mesela
Evet o aklımda. Ama bu iki videoyu da yapınca insanda enerji kalmıyor. İşlerim de oluyor ancak bu kadarını yapıyorum. Ev işlerinden ve yemek yapmaktan geriye kalanı da dinlenmeye ve spora harcıyorum
Destek ister misin?
Evet lütfen
Diyetinden bahseder misin bana ve yaptığın spordan
Her sabah yumurta haşlıyorum. Domates, salatalık, zeytin, tam buğday ekmeği 2 dilim. Gündüz ve akşama doğru salata yapıyorum. İçinde et, marul, salatalık, haşlanmış nohutu tavada biraz yağ içine toz biber katıp ısıtıp salatanın içine koyuyorum. Soğan da var içinde. Yanında tam buğday ekmeği. Bazen ayran da içiyorum yanında. Akşam o salata yanında da bazen ailemin yediği yemekten birkaç kaşık vs
Bazen salatanın içerisine yeşil mercimek ya da erişte koyuyorum.
Bu kadar mı başka bir şey yapıyor musun?
Akşam ve gündüz de kürler var onu içiyorum. Ama sabah güne sade Türk kahvesi ile başlıyorum. Saat 11 ya da 12 ye kadar spor yapıyorum. Ondan sonra birşeyler yiyorum
Genel olarak böyle. Bazen canım bişey çekse yerim yani
Açlık süresi bırakıyor musun?
Nasıl yani
Açlık süresi bırakman gerekiyor sürekli bir şeyler yediğimizde kilo vermek çok zor oluyor bu yüzden bir süre aç kalmalıyız
Evet zaten bu yüzden sabah kahvaltısını çok geç yapıyorum. Saat 12 den beri bişey yemedim. Ama tartıya güvenmeyin diyorlar. Metre ile ölçüm gerekliymiş
Daha ne kadar zorlayabilirim bilmiyorum
youtu.be/.../5358RiPKGZk?si=e2rvzOZW0MiTepMr
Bu iki videoyu bu sabah yaptım. Her gün bu tarz iki videoyu yapıyorum
Yaptığım iki spor çeşiti böyle
Evet tartıya güvenme çünkü vücut su ve ödem toplayabiliyor
Şunu söyleyeceğim bu akşam 19 dan sonra hiç bir şey yeme yatın öğleye kadar ayran kahve çay iç şeker alma meyve falan vücut önce şekere odaklanıyor eğer şeker olmazsa direk yağlara saldırıyor
Yani peki yaptığım diyet iyi mi nasıl?
Akşam yemeği yemeyin diyorlar. Hızlı kilo kaybetmek için
Akşam yemeği yiyebilirsin soyledigim gibi saat 18:00 19:00 gibi
Ama ondan sonrasında yarın öğleye kadar bir şey yememen lazım şeker içeren
bende 96dan 82 oldu kaldı
Yani ekstra bişey yapmam gerekiyor mu? Yoksa nasıl yapıyorsam öyle devam etmem yeterli mi? Neden veremiyorum?
harketi sabitlem değiştir bazan koş bazan harekt yap farklı dozlarsa sabir olduğunda vücut alışıyor yürüyüş yaparsın sonra hızlanırsın
Egzersiz yapıyorum
Egzersiz tarzı sporlar varya ondan
ac kalma ama tam doyma
Pes etmeee
Yani ekstra bişey yapmam gerekiyor mu? Yoksa nasıl yapıyorsam öyle devam etmem yeterli mi? Neden veremiyorum?
Her gün iki saat spor yapıyorum. Ve sağlıklı besleniyorum. Kalori açığı veriyorum
vücüt alişti biraz zorla.
Nasıl zorlayabilirim?
Hareketleri değiştir 3 set ise 5 yap daha cok su iç. Vücudun bi hazıfası oluyor alışıyor
Yardımcı olayım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?