Kilo almak çok zor. Boyum 1.73, üç ay önce stresten 46 kiloya düştüm. Eski kiloma geri döndüm, şu an 51 kiloyum. 56 kilo olmak istiyorum Allah'ım ne olur 🥹 İdeal kilom 56. Nasıl olacağım? Ekmek az yiyorum. Nasıl alırım?
2 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kilo almak çok zor. Boyum 1.73, üç ay önce stresten 46 kiloya düştüm. Eski kiloma geri döndüm, şu an 51 kiloyum. 56 kilo olmak istiyorum Allah'ım ne olur 🥹 İdeal kilom 56. Nasıl olacağım? Ekmek az yiyorum. Nasıl alırım?
Cevap
14Cevap
kalori arttırarak
Merhaba,
Doğru ve sağlıklı bir stratejiyle bu hedefe ulaşmak mümkün. Ekmek yemeyi sevmiyorsanız kendinizi zorlamayın. Bunun yerine hacmi küçük ama kalorisi, sağlıklı yağ ve protein değeri yüksek besinlere odaklanabilirsiniz. Günlük öğünlerinize fındık, ceviz, badem, fıstık ezmesi, avokado ve tam yağlı süt ürünleri gibi besinleri eklemek, mideyi fazla doldurmadan kalori alımınızı hızla artıracaktır. Ayrıca ana öğünlerin hemen öncesinde veya sırasında sıvı alımını kısıtlamanız midenizde erken doluluk hissi oluşmasını engelleyecektir.
Yaşadığınız stres dönemini geride bırakıp 46'dan 51'e çıkmayı başarmanız metabolizmanızın buna yanıt verdiğini gösterir. Sabırla, kendinizi baskı altına almadan ve bu kalori yoğunluğu yüksek besinleri beslenmenize yayarak hedeflediğiniz kiloya sağlıklı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Sürkli yemek yiye bilirsin nirde bol boö karbonhidrat beslenerek alırsın
Fitness yaparsan çok rahat alırsın 2 ay gibi bir sürede
Kızım sacmalama 56 bile az senin için.. Kortizol u düşürmen gerek.. basitçe günlük 40 dakikalık yürüyüş bile düşürür üstüne de sağlıklı öğün ye
Stresle ilgisi yok benden çok yürüyen olmasın tuvalete günde 2 kez çıkıyorum kendimi bildim bileli
Stresten düştüm diyen 😂 stresle alakası yok diyo
Stresten 46 düştüm evet ama stres yapmasam da en fazla 51 yani pek fark yok ondan
Ne iciyon kizim 😂
Bana eski sevgilimi hatırlattım 175 e 48 idi ama çok seksiydi ben onu öyle seviyordum sen neden kilo almak istiyorsun ki
Ekmek yicen, en ucuz tatlılardan al bimden
Bimde ne tatlısı var ucuz? Ben her gün pastanedeyim satıcıyla kanka olduk yani ayrıyeten evde de yapıyorum. Ekmek yiyesim gelmiyor tek sorun o
Ekmek kadayıfu gibi şerbetli ne varsa dal
Her gün baklava falan yiyorum da şeker ailede yok bizim. Çevredekiler böyle yediğimi görünce gizli şeker vardır falan diyor bana
Yok canım şeker olsa ölürsün😂😂😂
Bol bol şerbetli tatlı ye hatta bana da gönder😂
Yağlı sucuklu yumurta yap sabah, çıtır taze ekmekle göm
Mide kanaması geçirtcen bana galiba kronik gastritim var yiyemem djdjdkd
Bişi olmaz sen dinle beni, seni 2 gaftada tombul yapçez😂😂
Yatmadan önce mantı ye
Mantı çok sevdiğim yiyecek değil ara sıra yiyorum. Ballı sütle kurabiye falan yiyorum ben
Karbonhidrat kilo aldırır. Bu sağlıklı bir. Kilomu tartışılır ama alırsın
Bence kilon da iyi memnun değil misin?
Çok zayıf duruyorum hem işimden dolayı ideal kiloda olsam iyi olur. Üniforma pantolonun kemerini delmek zorunda kalıyorum zayıflıktan dsjsjs
🙂 ozel değilse ne işle mesgulsun
Özel 😂
😅😅 tamam. Bu arada bak yine aynı şeyi söyleyeceğim ben zayıflık iyidir ben de bir 85 boyundayım 78 kiloyum. Ama illaki kilo almak istiyorsan sabahları süt ile cicibebe ye. Sakın gülme çok ciddiyim 🙂
Süt cici bebe yiyorum ama her gün değil. Sabah 2 yumurta, peynir, menemen yiyorum ben aynı hesap
🙂 buna rağmen kilo almıyor musun peki
46 dan 51 e zar zor çıktık işte böyle beslenmesem hepten düşerdi 😂 Öğlen ne yediklerimi söylemiyim bile dkdkd
😅😅 söylesene merak ettim. Bende aynıyım ya alamıyorum hiç.
Mesela 2 tabak pilav, 1 tabak taze fasulye, 4-5 tane köfte, üstüne sütlaç. Ara öğünlerde muz ve süt bir avuç ceviz yiyorum. Akşam makarna tatlı falan mideyi boş bırakmamaya çalışıyorum bende mide gastriti var. Sürekli mide ilaçları da içiyorum ama yine yavaş yavaş toparlıyorum 51 olmam imkansızdı..
Maşallah ben bunları yesem var ya oturduğum yerden kalkamam. Eğer bu kadar yiyip de kilo almıyorsan kesinlikle çok fazla hareketlisin günde kaç adım atıyorsun?
Bazı insanlar bünye olarak ne kadar yemek yerse yesin bir şekilde yediklerini sindiriyor. Kendimi bildim bileli hep aynı kilodayım hiçbir zaman değişmedi. Senin de büyük ihtimal yaptığın hiç zordur sürekli ayaktasındır sürekli yürüyorsundur O yüzden kilo almıyorsun bence
Ben 3 sene full ayakta 8 saat çalıştım. Ozaman 53 kilo girdiğim işten 44 kilo çıktım dkdkd Ve bir senedir çalışmıyorum günde sadece markete gidip geliyorum. Yine de 51 zor oldum. Daha çok yemek yemem lazım metabolizmam çok hızlı. 53 kilo olduğum dönem günde 2 somun ekmek yiyordum. Mesela 2 lahmacun 2 künefeyi aynı anda gömüyordum dkdkdk
Yemeğin gerçekten çok iyi ama anladığım kadarıyla metabolizman çok güzel çalışıyor. Bak bizim gibi insanlar ne kadar yemek yerse yesin bu kiloda kalmaya devam edeceğiz. İnan yıllardan beri böyleyim hiçbir şekilde değişmiyor. İstediğin kadar ye istediğin kadar öğünlerini sıklaştır yine bu şekilde kalacaksın. Ta ki ben fiziğinin iyi olduğunu düşünüyorum
40 yaşın üstünde insanlar metabolizması yavaşlıyormuş öyle diyorlar ama biz daha genç olduğum için bilmiyorum. Benim fizik iyi sadece kol ve bacaklar çok ince. 5 kilo alsak yeter ☺️
İnan ben de hiç öyle olmadı herkes aynı şeyi söyledi 40 yaşından sonra metabolizma yavaşlar hiçbir şekilde yavaşlamadı. Ben sporla iç içe olduğum için sürekli belki de ondandır. Beden eğitimi öğretmeni olduğum için her gün spor yapıyorum zaten okulda çocuklarla 🙂
Aslında balık yağı hapları var onlardan da kullanabilirsiniz hiç denedin mi?
Çörek börek poğaça v. s.
Yiyorum ev poğaçası yapıyorum
Kilo alıp ne yapacan? Fazlası zarar.
56 fazla değil ki işimden ötürü almam gerek üniforma üstüme bol geliyor
Pilot musun?
Hostes?
Bende isitiyorum
yanıma gell
Bence iyisin
Bu ara her şey zamlanıyor. Bir kaç kilo al 😁
Bol bol makarna
karbonhidrat tüket
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım, ben Diyetisyen Melis, Fit Meli olarak tanınıyorum ✨ Stresin kiloyu nasıl etkilediğini ve hedefine ulaşma isteğini çok iyi anlıyorum güzelim 💖 Ama hiç endişelenme, 56 kiloya ulaşmak senin için hiç de imkansız değil! Beslenmeni dengeli bir şekilde düzenleyerek, sağlıklı karbonhidratlar ve proteinlerle bu kiloya ulaşabiliriz. Yardıma ihtiyacın olursa, bana yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sormaktan çekinme sakın! Harika olacaksın 💪