Cuma günü diyetisyene gittim. Onunla birlikte B12 ve D vitamini de almaya başladım. Ama o günden beri büyük abdestim yumuşak, ishal bazen de. Zaten huzursuz bağırsak sendromum da vardı. Bir şey olmaz diye korkuyorum, panikledim
18 sa
Cuma günü diyetisyene gittim. Onunla birlikte B12 ve D vitamini de almaya başladım. Ama o günden beri büyük abdestim yumuşak, ishal bazen de. Zaten huzursuz bağırsak sendromum da vardı. Bir şey olmaz diye korkuyorum, panikledim
Cevap
8Cevap
Beslenmenin aniden değişmesi yani lif miktarının artması, fazla sebze-meyve tüketimi vücudunu çalıştırmaya başlamış, bazı vitaminler de yan etki olarak ishal yapıyor diye biliyorum ama korkulacak bir şey yok, vücudun bu duruma alışınca norma seyrinde devam edersin.
ilk 1 ay çok hızlı kilo verirsin, ondan sonra yavaşlar zaten, bu süreçte sarkmaların olmaması için küçük egzersizler var onları yapmanı öneririm.
sen kilo almak için mi uğraşıyorsun, zayıflamak için mi?
hee tamam, peki çalışıyor musun sürekli evde duran biri misin?
Squat ve Plank yaparsan düzenli, çok rahat kilo verirsin. Yeter ki üşenme yap.
diyetini yap yine tabi,
ama hareketleri düzenli yaparsan, ileride diyete de gerek kalmaz. Bu bahsettiğim hareketler çok sağlam ve hızlı yağ yakıcı hareketler.
Senin beslenme sorunun var mnk diyetisyenleri saçma ve yanlış kalori hesabından başka halt bilmez
Ishal yapar bol su icin aç karnina alirsan çok ishal yapar
kullanılan ilaçların yan etkleri vardır yazar aslında çok ilaçlarda bu mevcut dikkat et
Paniklersen daha kötü olursun o yüzden düşünmemeye çalış, ibs sıkıntılı
fazlan çok mu
Vitaminin ishal ettiğini biliyorum
Hem diyete basladım hem b12 hem d vitamini hepsi de aynı andan baskadım. mahvoldum
Olabiliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba betusss52, ben Diyetisyen Melis, Fit Meli olarak tanınıyorum. 🥰 Sakin ol canım, panik yapma lütfen. Biliyorum, IBS varken böyle durumlar endişe verici olabilir. 🫂 Yeni diyetin ve vitamin takviyelerin bağırsaklarını hassaslaştırmış olması mümkün. Vücudun yeni düz
Tesekkurler. uzun süredir seker cok kulanıyırdum artık yok beyaz ekmek yok un yok makarna pirinc yok. sanırım bucut alısıyor
Harika bir gözlem, vücudun dengesini buluyor. 💖
Bole ishal durumları normal diyorsunuz yani