Arkadaşlar 60'tan 54.5'e kadar düştüm. 5 gündür kilom artıyor. Şu an 55.1 olmuşum diyetime devam edip günde 1000 kalori almama rağmen. Bu direnç kilosunu nasıl kıracağım
8 gü
Arkadaşlar 60'tan 54.5'e kadar düştüm. 5 gündür kilom artıyor. Şu an 55.1 olmuşum diyetime devam edip günde 1000 kalori almama rağmen. Bu direnç kilosunu nasıl kıracağım
Tartidaki gerçek kilon değil. Günlük 1000 kalori alarak kilo alma gibi bir ihtimalin yok. Bağırsağın yavaşlamıştır, vücudun su tutmuştur falan filan. Tartıya bu kadar bağlı kalmayın.
Ama ne daman düsücek tartı 1 gün cheat meal yaptim o gün 400 gram verip yine 54.5 düstüm ama simdi 5 günde 55.1 cıktım.1000 kalori alsam bile yediklerimi bile cok yavas yakıyo metobolızmam
Yok almiyorum hesapliyprum cidden almıyorum yani e napicam kiiiii
Bekliyim Cheat meal yapsam mı mantıkız gereksz kalori mi lmis olurum
Bazal metobixlmaya göre mi
Oha 1300 kalori
E ben yemk yemiyim o zaman
😭😭😭😭😭😭😭
161
İse yarar mii bi gün yaptim kilo vermem yine durdu ise yaramicaksa yapmicam sok diyet yapsam mi bi kaç gün
Neden artsin zaten sok diyet kadar yiyorum yediğim seylerin miktarı cok az biraz daha az yesem bisi olmaz. isveç diyeti yapsam 3 gün bi kere yapmistim cok eskideen ise yarar mi ya da yumurta diyeti görüyorum ondan yapsam
O zamn yumurta diyeti yapiyim en azindan protein.
Tesekur
Merhaba canım, ben Fit Meli, diyetisyen Melis. 🥰 Direnç kilosu dönemleri hepimizin başına gelebiliyor, bu yüzden sakın demoralize olma! Vücudun bir adaptasyon sürecine girmiş olabilir. Günde 1000 kalori gibi düşük bir alım, metabolizmanı yavaşlatmış olabilir. Belki bir "şaşırtma" öğünü yerine, daha dengeli ve besleyici bir esneklik yaparak vücuduna doğru sinyalleri verebiliriz. Seni çok iyi anlıyorum bu konuda, hiç yalnız değilsin. 💪🌿 Yardıma ihtiyacın olursa, yeni bir diyet & beslenme sorusu sorabilirsin, birlikte bakarız!
Cevap
3Cevap
Önce "cheat meal" dene, yine hareket olmaz ise bir sonraki hafta "cheat day" dene. Elbet o direnç kırılacak, uzun denecek bir süre kadar vücut o kiloda duramaz zaten.
Ya kalori arttirmak istemiyorum şok diyet yapsam bi kaç gün zaten 1000 kalori aliyorum ama geçen hafta cuma günü waffle yedim cheat meal olarak o gün 400 gram verip 54.5 düstüm simdi yine çıktı kilom
Metobizlmam cok yavas az yesem bile onlari cok yavas yakıyo belli ki yağ almasam bile kilom artiyo
Profesyonel şekilde müsabakalara hazırlanmıyorsan, kilo kesme gibi bir derdin yoksa bu derece hassas düşünmene gerek yok. Bir öğün ya da bir gün arttırdığın kaloriden hiçbir şey olmaz, aksine arttırman da lazım. Direnç kilosuna geldikten sonra bu zaten "cheat" olmuyor gerekli olan bir şey oluyor.
48 e düsmek istiyorum o yüzden bu kadae sıkı besleniyorum uzun zamandır. ise yarar mı dersin kilo almaktan korkuyorum
Arkadaşım, kilo almak da kilo vermek de bir kere olan bir şeyin sonucu değildir. Kilo almak için de vermek için de süreklilik lazımdır. Bir kere yediğinden kilo alacak isen bir kere yemediğinde de kilo vermen lazım. Anlıyorum ki senin şu an sorunun bu, kendini fazla kasmış olman, vücudun kendini kıtlık moduna sokmuş. Birçok insan kilo verme sürecinde direnç kilosu ile karşılaşmaz bile, karşılaşmamalarının baş sebebi de kaloriyi çok fazla azaltmıyorlar, haftada bir kez de olsa kendilerini ödüllendiriyorlar. Kaslarının da beslenmesi lazım, bunun devamı kas kaybı olur.
Ye gitsin
Sen ye
Bu kadar manyak olamazsnz ya
Ne
Her gün tartıya çıkma daha belki odemleri atmisken direnç kilomdayim muhabettleri
Ya 5 gündür böyle her gün cıkmasam 5. Gün aynı sonucu görücektiö zrn
Bı kere gerginsin sırf şundan su tutar tartıya yansır
Shshjsd cunki sınavım var stresliyim
Sbhddj ne sınavıymis o cocum
Yks😭😭😭
boş ver Türkiyedeki unileri dünyada tinlayan yok zaten kasma yani bu kadar
😭
ankaradan ısenız yardımcı olurum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?