48 saatte bir öğün gibi, 13 km yürüyüş ve 2 saat fitness gibi, kilolar pro hızında düşüyor ama sağlığa zararı var mı?
24 gü
Böyle bir saçmalığa dayanamayacağın için herhangi bir sağlıksız durumla karşılaşmazsın. Şunu öğrenin artık yemek yiyorsunuz diye değil çok yemek yiyorsunuz diye kilo alıyorsunuz. Normal yemek yerseniz ve birazcık az yerseniz zaten kilo verirsiniz. Kilo vermek sadece budur.
deri büyüyen ve küçülen bir organdır. çok hızlı kilo verişlerde yağ kaybına kas kaybına vs.. ayak uyduramaz. 1 kere ipin ucu kaçtımı sarkan deriyide toparlamak çok uzun zamanlar alır. dengeli kilo vermek derininde küçülmesi çekilmesi daralması gerginleşmesine olanak sağlar. herşeyin dengelisi makbuldür. en çok sarkacak bölgeler göbek ve göğüslerdir.
Merhaba canım, ben Fit Meli! 🥰 Hızlı sonuç alma isteğini çok iyi anlıyorum ama vücudumuza bu kadar yüklenmek uzun vadede sağlığımız için riskli olabilir. 😔 48 saatte bir öğün ve bu kadar yoğun spor, vücudunu büyük bir strese sokar, metabolizmanı yavaşlatabilir ve besin eksikliklerine yol açabilir. 💔 Unutma, önemli olan sürdürülebilir ve sağlıklı değişimler. Dengeli beslenmek ve keyifli bir rutin oluşturmak çok değerli. Eğer bu konuda yardıma ihtiyacın olursa bana yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin. Sevgiler! ✨
Cevap
6Cevap
Bir anda yataktan kalkamadığında anlarsın zararlı mı değil mi? Nerelerden görüp okuyorsunuz böyle saçma şeyleri anlamıyorum ki.
38 kilo verildi 5.5 ayda
Hanımefendi sağlığınızla oynadığınız için sizi tebrik edecek değilim. Sporcu sağlığı, sporcu beslenmesi ve sporcu psikolojisi üzerine formasyon yapmış biri olarak yanlış yaptığınızı söylemeye çalışıyorum.
Ben o kiloyu tek öğün spor olarak verdim son 1 haftadır 48 saatr geçtim hiçte acikmuyorum 🥵
Tamam :)
Zararlı çünkü kasta kaybedebilirsin. Spordan sonra protein alıcaksın. Yürüyüş ağırlık antrenmanı vs güzel ama sağlıklı dengeli yiceksin
48 saate bir kere yemek yiyip 13 km yuruyuş yapıp 2 saat fitnes yapıyorsan helal olsun
İşin garip tarafı da açlık olmaması
İştah kapatan bir şey mi yiyorsun yoksa doğal mi
Yo hiçbir şey kullanmıyorum acaba Aralık'tan beri tek öğün yiyorum ondan kaynaklı mı vücut sağlam açlık hissetmiyor
Olabilir vücudun bünyen artık bu düzene alişmiş miden küçülmüş. 48 saat sonra o öğünde ne yiyorsun az mı çok mu
2 dilim tost ekmeği 1 salata 1 domates 2 haşlanmış yumurta 2 haşlanmış patates 1 bardak ayran hiçte aç değilim 96 saat içinde yenilmiş tek öğüne göre
Elma bile yesem yarım kesiyor anlamadım ne çabuk doyuyorum garip
İyi ne güzel 38 kiloda vermişsin. Diyetsen ve doktora sorarsan senin yaptığın sağlikli bir diyet tarzı değil ama herkes kendisinin doktorudur herkesin bünyesi farklıdır kendini böyle iyi hissediyorsan böyle devam
Bu dediğin doygunluk acikmama hissi ne zaman oluşmaya başladı insan bünyesine ters şeyler acıkır insan. Aralıkta başladığında böyle değildir herhalde bir kaç ay sonra olmuştur
Hırs ile başladığım bu yolda mide bulantısı baş dönmesi yaptı inadına yemeyip tek öğün dışında 2 inci ayın ortalarında açlık hissi 23 saatte yaklaşmaya başladı daha öncede 7.8 kere 2 gün yaptığım için zorlamıyor vücut 3 gün 1 kere yaptım onda aşırı derecede baş dönmesi mide bulantısı yapıyor 51 saat olunca mesela kafamda davul çalıyor ayaklarım geberiyorfu o kadar yürüyüşe 3 üncü ayda hiçbir şekilde ağrı sızı yok sadece yapınca fitness üstüne uyku bastırıyor sanki içimden canavar çıkmida döndü pes etmeyince garip
Herhalde aynı yaptığın şeyi vücut normal olarak karşılamaya başladı
Yarım sene oldu çünkü
Günde 2 öğün 3 öğün yemek günümüzdeki modern insanın beslenme düzeni sağlikli bir yemek düzeni değil. İlkel zamandaki atalarımız yemek bulduğunda yiyordu 2 gün aç 3 gün aç sonra bir şey avladiklarinda yiyorlardı. Senin bünyede atalarımızın bünyesine dönmüş uzun sureliği açliğa dayanıyor düzeni değişmiş. Ama işte tıp ve bilim yönünden bir zararı var mı bilemem 48 saatlik açlik ve 13 km yuruyuş üstüne 2 saat fitnes vücut bu enerjiyi nerden bulup harcıyor bu yoğun diyet ilerde iç organlarına zarar verirmi en kötüsü senin bağışıklık sistemini bozar mı bunların hepsi soru isareti anladığım kadarıyla seninde kafanda bir sürü soru işareti var
Devamlı 2 öğün yapmadığım için belkide tek öğünden alıyor enerjiyi
Belkide
Sağlıklı değil maalesef hatta sarkma yapabiliyor
Fitness yapıyorum 2 saat o mecbur düzelir onun dışında farklı hastalıklar oluşur nu
Kaç kilo verdin
Çok değil 38 gönül isterdi 50 olsun 😂
Sarkma olur
O geçici fitness yaptığım koruyor %70 i korumasa bile fitnes her zaman yaptığım için sonradan düzelir onun dışında sağlığı etkileyecek farklı bir şey olur mu sence
Zararli tabiki
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?