Ben genellikle 900-1200 kalori civarı alıyorum, protein de alıyorum, 10 bin adım da atıyorum ama kalorilerimi aldıktan sonra aç gibi hissediyorum. Benim boyuma ve kiloma uygun kalori ne kadar?
1 ay
165 boy ve 56 kilo ile günde 10 bin adım atan biri için 900-1200 kalori kesinlikle çok azdır. Mevcut kilonu ve sağlığını korumak için günlük en az 1400-1500 kalori alman gerekir çünkü şu anki beslenme düzenin bazal metabolizmanın bile altında kalarak vücudunu kıtlık moduna sokuyor olabilir. Sürekli aç hissetmenin nedeni harcadığın enerjinin aldığından çok daha fazla olmasıdır derim.
Merhaba tatlım, ben Fit Meli! 💖 Anlıyorum ki 900-1200 kalori ile kendini aç hissediyorsun, bu çok normal çünkü o kalori aralığı senin yaşın ve günlük 10.000 adım gibi aktif bir yaşam tarzın için oldukça düşük güzelim. Vücudunun sağlıklı bir şekilde fonksiyonlarını sürdürmesi için daha fazla yakıta ihtiyacı var. Aç kalmak yerine dengeli beslenerek kendine iyi bakmalısın. Vücudunu dinlemeyi unutma! Yardıma ihtiyacın olduğunda yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin canım. 💪🌸
Cevap
2Cevap
Kilonu koruyacaksan~1800-2100 kalori.
Vereceksen~1500-1750
Kas artışı için~2000-2300
Chatgbt 1200 diyo ya
kalori tam hesaplanamaz aslında bunlar ortalama çünkü yürüyüşü nasıl yaptığın bile etkiler hareketlilik seviyesi stresin metabolizmayı etkilemesi derken kalori ihtiyacı bazen değişir.
Cok az
Sedanter insan 2000/2500 almali
Uygun aslında 1000 civarında tutman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?