Ben ne zaman kendimi kilolu göreceğim, fotoğraf bile çekilemiyorum
1 ay
Ben ne zaman kendimi kilolu göreceğim, fotoğraf bile çekilemiyorum
Cevap
18Cevap
Aynı dertten muzdaribim. Dahiliyeye gittim, normal deyip gönderdi. Diyetisyene gittim, kilo aldırıcı yetişkin maması istedim yazmadı.
Genetiktir o zaman sizinki
Değil. Ailede tek ben böyleyim.
Kafaya çok takıyor olabilir misin ben gibi
Beden kitle indeksim 15,4. Normal değerin çok altında.
Ben yarın bı baktiricam tiroide dahiliyeye gitmiştin değil mi?
Tiroid de önemli diye düşünüyorum
Hormonlar falan da çok önemli onlara da baktirdin mi
Gastroenterolojiye yönlendirdiler.
Yaşadıkların için üzgünüm ama zayıf kızlara karşı zaafım var 🥺
Geçmiş olsun. Neler yaşadın bilmiyorum ma kendini değiştirmek senin elinde
Doktora ve ya diyetisyene git kardesim kesin kilo alman lazim gibi ogunlerini atlama ve ac olunca direk ye ne desem bilemedim
Diyetisyenin önereceği yemekleri yiyecek param yok bence o yüzden normal doktora
Diyetisyende normal yemekler onerebilir
27 yaşındayım 48 kiloyim çok takma
çok sakıncalı sağlık açısından acilen kilonu dengelemelisin
Önce sakin ol kendine gel
Sakinim zaten
Zayıf sevenler de var yalnız kendini üzme boşuna
40 in altını da seven olmaz bence
Emin ol bitiyorum zayıf olsun yeter
tedavi ol kötü bu
Seni istediğin kadar şişmanlatırım
kaç olmak istiyorsun
Kalori hesapla ve kalorisi yüksek yemekler ye
Nasıl hesaplanıyor? Nereden bileceğim gıdaların arkasında yaziyo sanirim
İnternetten bakabilirsiniz 100 liraya hassas terazi al yediğin yemekleri internete yazip kalorisine bakabilirsin mesela pilav kaç kalori diye
100 gr in kalori miktarını söyler hesaplarsin ona göre
Yediğim yemegin gramini bilmiyorum işte
Hassas terazi ile hesaplican işte 😅
Boyun kaç ki
1.58
Çok aşırı zayıf sayılmaz gibi ya ama dediğin gibi 45-48 arası olsa daha iyi olur gibi
Ama ya daha da verirsem sınırda sanki 40 in altına düştüğümü düşünsene ölmek ile eşdeğer sanki
Yok ya daha fazla verirsen sağlığını da etkileyebilir... hormonların falan hızlı mı çalışıyor ki
Hormonlarima baktircam aslında ama ben tüylenme sorunum için baktiricam kadın doğuma gidicem. hormonlar kiloyu da mı etkiliyor? Eğer öyle ise kadın doğum doktoruna çok zayıfım da mı desem sence? Yani o doktor bakar mı zayifligimin hormonsal sebebine?
Etkiler elbette ancak bence dahiliyeye de gitmelisin mutlaka. Tiroidlerin hızlı çalışıyor olabilir
Haklısın ona da mutlaka baktiricam
İlk hangisine gitsem bilemedim ya ikisi de hormon için ama farklı branş ben tüylenme için gidecektim onun tedavileri uzun sürüyor aylar yıllar , tiroid daha mı acildir ki bilemedim ya zayıflık kaçmıyor ya? Hangisi daha önemli
Ya da tüyler kaçmıyo ya emin olamadim
Kadın doğuma gidince seni zaten dahiliyeye yönlendirecek ilk. Bence ilk dahiliyeye git sonra o seni kadın doğuma yönlendirir
Bence de önce dahiliyeye gideyim zaten bana vitamin için gel demisti hem ona baktirirk hem bu sefer zayıflığı söylerim önceki gittiğimde söylememştim zayıflıgi
Aslında tuylenmeyi dahiliye de bakmaz mı yok endokrinoloji idi sanırım o?
Yine de şansımı deneyip tüylenme sorunum dahiliyeye de söyleyeyim mi sence
O belki yönlendirir kadın doğum veya endokrinoloji hangisi bilmiyorum çünkü
Tüylenme problemine kadın doğum bakıyor. Vitaminler için gel dediyse geciktirme sen yine de. Kadın doğum zaten kan tahliline bakacak, iki randevu arası 1 haftayı geçmesin mümkünse. Sonra kadın doğum regl döneminde tekrar kan tahlili isteyecek
Aslında önce tiroid vs vitamin onlarda sorun varsa onun ilaclarini kullanmak istiyorum çünkü iki farklı tedaviyi aynı anda olmak istemem ilaçlar karışır o yüzden kadın doğuma , dahiliyede bı sorunum cikarda daha sonra ordaki tedavim bitince ilaçlar bitince gidicem yani. hicbir sorunum çıkmazsa dahiliyede, kanımı daha yeni verdim diye biraz beklerim ust üste kan vermek de istemem çünkü sonra ardından hemen kadın doğuma giderim
Bazen bazı ilaçlar iki tedaviyi de karşılıyor. Tiroid ilaçları veya vitaminler zaten ağır ilaçlar değiller doktor onları ayarlar canını sıkma. Ama çok da gecikme sen
Çok teşekkür ederim sağolun:)
Rica ederim çok geçmiş olsun şimdiden🌸❤️
Sitres insanı bitirir beni bitirdiği gibi
Kötü.
Yaşadıkların?
Foto var mı
Ne yaşadınız ki
Ne yaşadın ki
Çok az ya 42 kilo
Sıkıntın neydi
Ne yaşadın
Boy kaç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, 29 yaşında diyetisyenim canım, buradayım 🧡
Önce sarılıyorum sana, yaşadıkların bedenine bayağı yansımış belli ki 😔 22 yaşında ve 42 kilo olmak, boyuna göre gerçekten sağlığını etkileyebilir. Asıl önemli olan tartı değil; enerjin, hormonların, aynaya bakınca hislerin 💫 Fotoğraf çekilmek istememen çok anlaşılır, beden algın şu an çok hassas. İstersen yavaş yavaş sağlıklı kilo alıp aynadaki seni sevmeyi birlikte öğrenebilirsin 🥺✨ Yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorarak her zaman benden destek isteyebilirsin kuzum 🤍💪