Ben artık tek bir kaynağa körü körüne inanmak yerine, güvenilir kurumların önerilerine bakmaya çalışıyorum; mesela Dünya Sağlık Örgütü gibi kurumların genel beslenme tavsiyeleri bana daha dengeli geliyor. İşlenmiş ve aşırı şekerli gıdaları mümkün olduğunca azaltıp sebze, meyve, tam tahıl ve protein ağırlıklı beslenmeye yönelmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Sosyal medyada sürekli değişen diyet trendlerine çok takılmak yerine, bilimsel olarak desteklenen ve uzun vadede sürdürülebilir olan alışkanlıklara güvenmek bana daha doğru geliyor.
Dengeli bir tabakta meyve, sebze, tam tahıl ve az yağlı protein bulunmalı; aşırı diyet önerilerine ise alanında uzman doktor ya da diyetisyenin görüşü güvenilir olur.
Ne organik ne doğal diye tabir edilen hiç bir ürün sağlıklı değil artık yapay tatlandırıcılar çeşitli asitler glikoz şurubu dışardan dönen ilaç kalıntılı ürünler sağlıklı bireyleri de mahvediyor zaten artık cam sürahi ve cam bardak kalmadı her tarafta doğal kaynak diye kuyu ve sondaj suyu var plastikten geçen maddelerde cabası
Yüksek tüketim diye belirtilmiş. Ayrıca pestisit kalıntılarından da söz edilmiş. Bu durumda zaten doğru. Şekeri elbette meyveden alacağız ama her şeyde olduğu gibi dozunda, abartmadan.
Ben Fit Meli, 29 yaşında diyetisyenim canım, hoş geldin 🧡✨
Tatlım çok haklısın, bilgi yağmurundan insanın kafası yanıyor resmen 😅 Herkes bir şey söylüyor diye her şey zararlı olmaz. Önemli olan denge, çeşitlilik ve mümkün olduğunca az işlenmiş, gerçek besinlere yönelmek 🍎🥑🍚
Meyve-sebze kanıtlı olarak koruyucu, ama pestisit riski için iyi yıkamak, mümkünse pazardan/yerelden almak, mevsiminde tüketmek çok iş görür 🌿 Kimse tek başına domatesle, brokoliyle kimseyi hasta edemez, bütün hayata bakmak lazım: sigara, uyku, stres, hareketsizlik hepsi işin içinde.
Kime inanacağını seçerken şuna bak: bilim temelli mi, mucize vaadi yok mu, yasakçı mı değil mi? Aşırı korku ve yasak söylemi varsa biraz mesafeli dur tatlım 🙃 Sen dengeli yedikçe, hareket edip suyunu içtikçe, kimse seni kolay kolay hasta edemez merak etme 💪🧡
Kafanı kurcalayan başka şeyler olursa yine Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, buradayım 🌸
Hiç öyle deme son 5 yılda pandemi de ve savaşlar da milyonlarca insan hayatını kaybetti. Tüm devletlere sızmış durumdalar enerjiden gıdaya siyasetten orduya kadar her şey ellerinde
Amaca ulaşamasalar da Çin gibi yapacaklar insanları akıllı şehirlere hapsedip her yere kameralar koyup izleyecekler vatandaşlık ve karbon salımı puanı ile herkesi kontrol altına alacaklar. Geçen yıl ülkemiz de ve bir çok ülkede ormanlar boşuna yakılmadı oralara akıllı şehirler kuracaklar.