AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Fanatik derecesinde her inanış, görüş falan zararlıdır.
Bazi inanislar seni iyi biri yapmak icin seni zorlar o yuzden bu tezisin yanlis
Hangileri?
Bunun icin senin ahlak anayisini bilmem gerek cunki senin yanlis dedigin sey benim icin dogru benim yanlisimsa senin dogrun olabilir. Ha en basit ornek vermek gerekirse satanizm bile iyilik yapmaya tesvik eder
İşin içinde zorlama varsa ben yokum mesela.
Dinde zorlama yoktur islamda bile (bakara 33) zorlama yoktur
Ancak bazi seriatcilar (sozde) bunu kafalarina gore uyduruyorlar. Ustelik dinler seni zorlamktan ziyade seni motive eder
Dinde manipülasyon vardır. Şöyle yaparsan böyle olacak, şöyle yaparsan şöyle olacak diye koşullandırarak çoğu zaman suçluluk duygusunu aşılar.
Sucluluk duygusu olmasa dunyanin halini dusune bilirmiydinki dusunsene insanlar yaptiklari yuzunden suclanmiyor hirsizlik yapan biri kalbi rahat rahat geziyor bumu istedigin? Mesela soyle bir ornekte vereyim suclu birinin cezalandirilmasi dogal degilmi? Ha
Bu tur manipilasyon dedigin seyler aslinda insanlik icin bir nimettir
Normal insan bile isteye zaten suç işlemez. birtakım sıkıntıları olanlar işler. İşlememek için illaki bir uyarıya falan ihtiyaç duymaz. Şahsen ben öyle yaşıyorum. Mesela bir insanı kesmeyi geç, iğne batıramam bir yerine. İnsanlara, insan haklarına ne bileyim başkaların sınırlarını algılayabiliyorum Din olmadan da. 🤷🏻♀️
Seri katillerin hayatina bak onlar durduk yerde insan olduruyordular bu sadece kucuk ornekler.
Sahsen ben dini inancim (ideolojim) olmasaydi Şu an 3 tane kizla birlikte olmus onlarin duygulariyla oynamis ve bosvermisdim. Ancak karma olayini bildigim icin inandigim icin (karma demek iyilik yaparsan iyilik kotuluk yaparsan kotuluk basina gelir demek gibi gibi) bunu yapmadim. Sahsen ben eminimki bazi sartlar altinda sende pislik birine dobuse bilirsin inan bana bunun cok ornekleri var. Insanlar zaten suc islemeye meyililer para guc sehvet bunlar insani suca tesvik eder. Bu yuzden ideolojiler onemli
Bundan baska senin sinirlarinlar baskalarinin siniri ayni degildir Şu an sende kendine ben namusluyum dersin bir hayat kadinida. Kotuyu ve iyiyi sadece ideolojiler. Dinler ve toplum belirler. Bunlarin icinde sadece ideolojiler ve dinler sabitdir digerleri sabit ahlaka dayanmamaktadir. Bugun yarin lgbtyi desteklemeyen insanlar bugun lgbt yi destekliyor mesela
Seri katillerle ilgili zamanında bayağı belgeseller falan izlemiştim, halen daha ilgili programlara denk geldikçe izlerim. O yüzden insanı kötülüğe ne götürür anlayabiliyorum. Genelde bir insanı direk yargılama yerine davranışının altındaki nedeni anlayabiliyorum. Ve kesinlikle ve kesinlikle şunu söyleyebilirim, insanlar normal şartlarda suç işlemez.
Bazi insanlar saf kotudur
İnsanlık için en büyük tehdit insanlığın ta kendisi
Insanligin ta kendisi degildir. Insanligin sapkin arzularidir zira bu dunyada cok iyi insanlar gelmisdir
Tabi Kral marx, Bobmarley, İbni Arabi, Gazzali, sokratez
Bunlar dan bazıları.
E yani bide hitler zjshsh
Hitler olmasa bu gün uzaya giden roket, hiper sonic, radar sistemi gibi bir çok teknoloji de olmazdı o da önemli biri tabi kide
E yani 😈👍 he is a syco genious
No speak English 🇹🇷
What dedin gulum
Ya bi kes sesini takmışsın LGBT'ye sürekli ondan bahsediyorsun. Nereye baksam sen varsın.
Yessir i * on my way
Lpg gazi 😹
Bruhh
Hepsi belkide
Bazi ideolojiler insanligin iyiligi icindir
Yani olabilir ama yeter ki faydalı olsun yararsız lüzumsuz olmasında
Evet bizim amacimizda boyle ideolojileri yaymak olmali (bunun gibi bazi ideolojiler devletler ve tarikatlar tarafindan asilsizca suclanmakta ve ya iftira atilmaktadir)
Solculuk feminizm