AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Kendim olmak.
Milliyetçi ve cumhuriyetçi lâik Atatürkçü, kapitalist ve inanç bazında Müslümanım😎. Yeterince açıklayıcı oldu mu?
Çıkarıma ne hizmet ediyorsa marksist mi deniyor nee
Marksizm komünizmin bir dalı. Sermayenin devlet elinde tutulması
Hmm
Marksizm, kapitalizmin bilimsel eleştirisidir ve insan toplumunun tarihini, düşünce sistemini ele alan, eşitsizliği ve sömürüyü ortadan kaldırmak için kapitalizmi orttadan kaşdırılması gerektiğini savunan politik, tarihsel ve felsefi bir sistemdir. Sosyalizm/komünizmin bilimsel temelidir.
@Hullanza teşekkür ederim ışık oldunnn
Hiçbir ideolojiyi desteklemiyorum.
Senin ideolojin, ülkemizin çıkarlarına aykırı... Bu ifade ile ideolojimi de açıklamış oldum ;)
ben müslüman hem liberal olunmaz
Müslüman değilim
türkiyenin büyük çoğunluğu müslüman olduğuna göre türkiyede liberalizm asla olmayacak
Türkiye şimdilik müslüman gelecekte ne olur bilinmez.
gelecekte olsa bile ömrün yetmez
Ömrümün yetip yetmemesi önemli değil.
olmayacak bir ideoloji için çabalamaya değmez yurtdışında bile birçok sıkıntılar var
Müreffeh ülkelerin ideolojisidir insan doğasıyla da uyumludur. Soğuk savaştan da yüzünün akıyla çıktı
liberalim diyerek liberal olunmaz ha müreffeh ülkelerin liberal olma yüzdesi daha yüksek olabilir ama tam anlamıyla liberal denemez
Amerika %100 liberal. Ayrıca ben zaten lafta liberal değilim.
amerikanın %100 liberal olduğunu nereden çıkarıyorsun tam olarak?
Devlet piyasaya müdahale etmiyor mesela?
mesela şu var bu var değil %100 liberal olacaksa herşeyi tam takır kusursuz olacak basın özgürlüğünde amerikaya ciddi fark atan ülkeler var vergiler oldukça yüksek
Geçici aksamalar liberalizm ruhunu yok etmiyor. Ayrıca Amerika'da gene basın özgürlüğü hatrı sayılı kadar iyi. Amerika kadar iktisadi liberalizmi iyi uygulayabilen ülke yok
ekonomik olarak da bireyin özgürlüğü konusunda da amerika liberalizm ile bakıldığında ilk 10a giremez net
ABD %100 liberal değil. Mortgage krizinde federal devlet batan bir çok finans şirketine para aktardı.
Daha geçtiğimiz günlerde, adı ı unuttum şimdi, "Blinken" diyesim geliyor, neoliberalizmin zararlarını anlatıyordu.
Finans kapitalizmin merkezi ABD bile %100 liberal olamıyor anlayacağın.
Refahın nedeni de liberalizm değil, emperyalist talandır. Talan ettikleri ülkeler Batıdan kopmaya kalkınca nasıl barbarlaşıp işgâl ettiklerini görüyoruz.
Bugün Nijer'e askeri harekat yapmaya hazırlanmalarının nedeni de bu.
Eğitim ve sağlıkta piyasaya tanınan imkanlar Amerika'dan başka hiçbir yerde yok
@Hullanza Emperyalizm her büyük ülkenin getirdiği bir sonuç. Liberalizm kadar başka ideoloji ile uyumlu çalışmadı
Sorun orada zaten. Piyasaya imkan sağlanıyor, vatandaşa değil.
Çin de büyük. Emperyalist bir eğilimi var mı?
@Hullanza afrikayı en fazla sömüren ülke zaten çinin kendisi
@Hullanza Tayvan'ı işgale hazırlanıyor. Hindistan'a sınır tacizi yapıyor Amerika olmasa daha da ileri gider.
Nasıl sömürüyor. Anlatsana
@Hullanza büyük sermaye sahipleri nasıl sömürüyor ise şirketlerini kurup aynı yolla
Tayvan'ı Çin'in parçası olarak kabul ediyor ABD. Anlaşmaları var. Çin, kendi toprağı sayılan bir yeri işgâl etmiş mi olur?
@Hullanza Birleşmiş Milletler anlaşmalarına göre Tayvan tanınmıyor evet ancak yerli halk çin ile birleşmek istemiyor.
@ukalatipin1i
Afrika ülkeleri. Çin'le karşılıklı anlaşma yapıyorlar. "Sen yatırım yap, teknoloji getir, altyapımızı geliştir" diyor. Çin'de karşılığında hammadde ithalini garantiye alıyor. Üstelik kendine pazar oluşturuyor. İki taraf için de faydalı değil mi bu?
diğer emperyalist diye sınıflandırılan diğer ülkelerin bundan farkı ne tam olarak?
@Cptsimonriley
Tayvan halkı mı karar veriyor sence buna?
@Hullanza Evet. Zorla iktidarı ele geçiren ÇKP'nin iktidarı meşru değil.
@ukalatipin1i
Nijer'i ele alalım. Fransa'nın %70 eşektiriği için gerekli uranyum Nijer'den ölü fiyata alınırken, Nijer halkının büyük çoğunluğu elektrikten yoksun.
Batı Afrika'nın rezervi Fransa bankalarında tutluyor ve Fransa'nın onayı olmadan hiç bir şey yapamıyorlar. Ki altın da Nijer'den gidiyor.
Çin'in Afrika'daki hiç bir yatırımında böyle bir şey yok.
@Hullanza çinde gitse diğer ülkeler de gitse bu altınları uranyumları ve diğer şeyleri özel şirketler çıkartıyorlar ve o maden çıkardıkları devletlere vergilerini ödüyorlar artık ne kadar ödemeleri gerekiyorsa aynı durum kanadadaki maden için de geçerli sorun şu ki afrika halkı fakir çünkü hiçbir şey üretmiyor
@cptsimonriley
Atatürk zorla mı ele geçirdi iktidarı? ÇKP de vatan kurtardı, Atatürk de.
@Hullanza vatan zaten kurtulmuştu ama neyse.
@Hullanza doğu perinçekçisin değil mi
@ukalatipin1i
Uranyumu, altını, elması, nadir elementleri kim ğretiyor Afrika'da? Pembe gotlü avrupalılar mı? Afrikalılar. Ee bundan ne kadar pay alıyorlar? Hiç.
Hiç bişiy üretmiyorsa Avrupalılar neden yağmalıyor?
@cptsimonriley
1931'den 1945'e kadar savaştı bu adamlar. Sadece Japonlara değil, milliyetçilere, savaş ağalarına karşı da savaştılar. Bi zahmet iktidara gelsinler.
Aen sonuca bak. Çin dünyanın en yoksul ülkesiyken bugün ikimci büyük ekonomi. Dünyadaki üretimin %34ü Çin'de (ABDnin payı %15). Çin olmasa elindeki teşefonu kullanamazdın.
@ukalatipin1i
Hayır. Hiç Perinçekçi olmadım. Daha çok Sovyetçiyim hatta. Ama Çin gerçekliğini de doğru okumak lazım
@Hullanza üretmiyorlar o yüzden fakirler hangi afrika ülkesinin doğru düzgün bir markası var dünyada? hangisinin herhangi bir kıyafet gıda ya da teknolojik ürün markaları var? hiçbirinin yok doğru düzgün birşeyleri
En ucuza, en çok çalışan insanlar Afrikalılar. Buna rağmen nasıl yoksullar? Ürettiği artı değerlere emperyalizm ve sömürgeciler yüzğnden el konuluyor olmasın?
çinde aynısını yapıyor çinin girdiği hangi ülke refaha ulaştı afrikada
E daha dur bakalım. Çin son 10 yıldır Afrika sahnesinde. Projelerin çoğu daha sonlanmadı bile. Ki Batılılar hemen bırakmıyor. Şu anda çatışmanın olmadığı bir Afrika ülkesi yok neredeyse ve her Afrika ülkesinde batılıların askeri üssü var.
Sence ne doktor?😅
Yok sanırım
Bilimsel sosyalizm.