+1 yılSiz dini ne zannediyordunuz. Konuya hakim misiniz de eleştiriyorsunuz. Dindar insan gördünüz mü ömrü hayatınızda. Boş konuşuyorsunuz. Dini inancı olan bunu yüreğinde yaşayan adam yerdeki karıncayı incitmez. Vicdanı olur. Siz onun dinini küçümsersiniz küfredersiniz, o size vardır Allahımın bir bildiği ki seni yarattı der. Siz mümkünse bir müddet bu konularda çok yorum yapmayın. Bu laflarınızla dini kendi çıkarı için kullanan dinsizlerden pek de aşağı kalmıyorsunuz maalesef.
022 Yorumlamerak etme ben dini konulara yeterince hakimim hocalıktan dönmeyim bu sözlerle ancak cahilleri kandır
- +1 yıl
Ne diyeyim dönmenizde de vardır bir hayır. Ben işte sizin gibiler de dahil olmak üzere cahil diyemiyorum kimseye.
- +1 yıl
insanları müslüman olanlar ve olmayanlar olarak ayıran biri için güzel sözler ama ben yemem
- +1 yıl
Allah ayırmıyor kullarını binbir çeşit insanı, cini, şeytanı ve daha bildiğimiz bilmediğimiz, gördüğümüz görmediğimiz çoğu kullarını hep beraber yaşatıyor aynı dünyada. Ben kul olarak ayırmaya kalkarsam kulluğumdandır. Cahilliğimdendir. Neyse haddimi aşmayım da. Bilmediğimizden, anlamaya gücümüzün yetmediğinden kaynaklanıyor çoğu mesele.
- +1 yıl
sen kuranı ve hadisleri okumamışsın açık ve net söylüyorum okuduğun halde böyle diyemezdin çünkü
- +1 yıl
Doğrudur çok az ayeti hatırlarım. Ben de tam hakim değilim nerede ne demiş ne demek istemiş üzerinde düşünürüm ancak tam bilemediğim için başkasına yorumlayamam. Ara sıra okurum. Çoğu zaman üzerinde düşünürüm okuduğum kısmın. Yok denecek kadar hadis bilirim.
- +1 yıl
ben baya iyi bilirim madem bilmiyorsun ne diye bilmişlik taslıyorsun o zaman? din dediğin şey böyle birşey değil
- +1 yıl
Bilmişlik taslamak değildi amacımız. Din nasıl bir şey onu da bilmiyoruz belki de haklısınız. Umarım bir gün aradığımız cevapları bulacağız. Kıymetimiz gelmeden, çok geç olmadan bulabilirsek ne mutlu bize.
- +1 yıl
dinler insan ürünüdür hiçbiri tanrıdan gelme değildir
- +1 yıl
Hmm. Ciddi ciddi buna inanıyorsun öyle mi. Şimdi gelelim insanlara bir insan çıkıyor diyor ki Tanrı bizden bu gibi şeyler yapmamızı istiyor. Bunları yaparsak mutlu olacağız. Tekrar tekrar aynı minvalde istekler geliyor Tanrıdan. Bir insan da çıkıyor diyor ki Tanrıdan gelen istekler yani din insan ürünüdür. İkisini de diyen insan. Ben dine inanıyorum neden diyecek olursan o insanlar her türlü şeyi göze alıp Tanrıdan gelen emirleri canları pahasına tebliğ ettiler. Sizi de makul olmaya mantıklı düşünmeye davet ediyorum.
- +1 yıl
yüzlerce din geldi geçti sen biri hariç hepsini inkar ediyorsun ben hepsini inkar ediyorum farkımız ne? tanrı bizden birşey istemiyor çünkü tanrı diye birşey de yok hepimiz başıboşuz ve birileri insanların duygularından birşeyler kazanabilmek için tanrı beni gönderdi dedi ve insanları kendine köleleştirdi dedikleri kanun oldu
- +1 yıl
Farkımız şu İslam bütün semavî dinleri kapsadığı için dinim İslam. İslam'ın başlangıcında insanların duygularından bir şey kazanmak diyorsun ya aklıselim olursan başlangıçta sadece zulüm ve eziyet vardı.
- +1 yıl
islam diğer bütün dinler gibi faşist bir dindir zaten allah da iyi insan mısın kötü insan mısın diye yargılamaz müslümansan cennnete değilsen cehenneme böyledir yani
- +1 yıl
Sizle ortak paydada en azından şimdilik buluşamayacağım. O kadar dar görüşlüsünüz ki yazdıklarımı okuyup anlamaya çalıştığınızdan şüpheliyim. Tekrar başa dönüyorsunuz kendinizi tekrar ediyorsunuz. İslam şöyledir, İslam'a göre Allah insanı böyle yargılar. Böyle bir şeyi Peygamber söylese inan yanlış bir şey söylemiş olmaktan korkarak söyler. İslam'ı şu dünyada en çok bilen kişiyi getirseler imtina eder, cüret edemez böyle şeyler söylemeye. Neyse haddimi aştıysam affet. Kusuruma bakma, bilemediğim için. Selamete ermemiz dileğiyle.
- +1 yıl
ne alaka senin gibi mi düşünmek zorundayım illa senin gibi düşünmezsem dar mı düşünüyor oluyorum ben islamı yapının içinden gelen birisiyim islam ayet ve hadislerle vardır ben onları söylüyorum sende anca son sözü söyleyip kaçıyorsun aferin
- +1 yıl
Tekrar tekrar cevap verdiğim şeylere karşılık yine aynı şeyleri yazıyorsunuz. Bana göre dar görüşlülük budur. İslami yapının içinden gelince ne oluyormuş. Ayetler hadisler var elbette İslamı tamamlar hepsi. Ancak kalp de olacak, vicdan da olacak, dürüstlük de olacak, ahlak ve diğer bütün mahlukatın haklarına saygı da olacak. İslama sadece ayet ve hadis olarak bakmamak lazım yaşam felsefesidir aynı zamanda. Her dinde olduğu gibi dini kendi çıkarı için kullanan insanlar vardır İslam'da da. Yaptıkları dinsizlik gibidir aslında. Çünkü Allah'ın emirlerini bilinçli olarak kendi çıkarına yontan biri sence dine ne kadar bağlıdır. Bu insanlar üzerinden dini eleştiremezsin. Çok konusturuyorsun beni günaha sokacaksın durduk yere bilmediğim şeyleri yorumluyorum. Neyse dediğim gibi hadi selametle.
- +1 yıl
ayet ve hadislerde bir ton yalan ve kötü şeyler de var kusursuz değil kesinlikle
- +1 yıl
Hadisleri bilmem. Hangi ayetleri kastediyorsanız o ayetlerde ne kastediliyor onu da bilmem. Ben bir şey bilmiyorum. Hadi iyi geceler.
- +1 yıl
bilmiyorsan ne diye şu doğru şu yanlış diyon o zaman?
- +1 yıl
Demiyorum abicim bence sen de deme. Bırak yanlış, doğru er ya da geç ortaya çıkar.
- +1 yıl
ben doğruyu biliyorum neden gizleyeyim doğruyu?
- +1 yıl
Siz yine de gelin sözümü dinleyin. Gizleyin doğrunuzu şimdilik. Benim 23 yaşındaki doğrularım ile şimdiki doğrular neredeyse taban tabana zıt.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 444 cevap paylaştı. Marks, Lenin gibi sebeplerini uzun uzadıya ezilen, sömürülen insanlık namına detaylı argümanlarla açıklamadığı taktirde önemsiz. Din çoh tehlikeli demiş, aman ne süper demiş. Bunu sıradan herhangi biri de söyleyebilir.
01 Yorumla- +1 yıl
herkesin eleştirdiği noktalar farklı
zenginleri parayla fakirleri dinle susturursun.. bu yüzden araplar zengin. zenginlere petrol fakirlere din satıyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Din olmadan milyarlarca insan nasıl kontrol edilir. Celal Şengör saçmalamış gibi görünüyor.
023 Yorumla- +1 yıl
kontrol edilmesi mi gerekiyor ya da şimdi çok mu iyi kontrol ediliyor
- +1 yıl
evet dinsizliğin arttığı ülkelerde de bunları görebiliyoruz zaten en namuslu ülkeler islam ülkeleri
- +1 yıl
hindistan ateist değil
- +1 yıl
islam ülkelerinin tamamının geri kalması bir tesadüf mü sence? en gelişmiş islam ülkesi türkiye vaziyeti görüyoruz
- +1 yıl
dinler IQ düşürüyor ve IQ su düzen insanların topluma neler yaptığını görüyoruz
- +1 yıl
dünyayı yöneten diye birşey yok hiçkimse dünyayı yönetmiyor
- +1 yıl
hayır uyumuyorum ama hayalperest birisi de değilim
- +1 yıl
bunun gibi yüzbinlerce güç var ve her biri birbirinden bağımsız
- +1 yıl
yani kimsenin dünyayı kontrol ettiği falan yok
- +1 yıl
emel denen şey para kazanmak başka birşey değil
kendisi de dindar. Ateizm dininin katı bir mensubu. Celal Hoca da kendi hayal ürünü bir olguya iman etmiş: ateizm
122 Yorumla- +1 yıl
ateizmin tam olarak neresi hayal ürünü
- +1 yıl
ateizm nedir?
- +1 yıl
din nedir peki
- +1 yıl
hayır din yaşam biçimi değildir din sorgusuz sualsiz köle olunan şeylerdir buna göre ateizm din olamaz
- +1 yıl
uğruna canından bile vazgeçebileceğin şeylerdir
- +1 yıl
bütün dinler bir ideolojidir zaten
- +1 yıl
ateizm bir din veya ideoloji değildir temeli bilime dayalıdır olmayan birşeye inanmamaya din diyemezsin
- +1 yıl
Olmayan bir şeye inanmamak, dedin. Bak cümlenin içinde iman var. Sen olmadığına inanıyorsun. Bilmiyorsun. İnanç var var. Tanrının yokluğuna inanç var. Bu bir dindir. Ateizm bile bilim çelişir zaten. Bilim doğa kurallarını deney ve gözlemle öğrenme yöntemidir. Doğanın yasalarını öğrendiğin zaman veya öğrenmefiğin zaman nasıl tanrı yok denilebilir ki?
- +1 yıl
ben yok diyorum ama bu demek değil ki var olduğunu görsek de yok diyeceğim bu manaya gelmiyor ama diğerlerinde körü körüne bir izleme var
- +1 yıl
elde ispat yok tabi ki yok diyeceğim spidermanın gerçekte var olma ihtimali var mı sen belki var diyebiliyor musun ya da spiderman yüzde yüz yoktur diyenler bir dine mi mensup?
- +1 yıl
öyle mi o zaman biz susalım kuran konuşsun bakara/147 Gerçek Rabbinden gelendir. Öyleyse sen şüphe edenlerden olma.
- +1 yıl
Spiderman varlığına inanların oluşturdu bir grup, bu vardayımdan hareketle bir yaşam biçimi inşa etmişlerse bu bir din olmuştur. Aynı şekilde, yokluğuna inanıp bunu bir yaşam biçimine indergemişlerse bu da bir din inşadır. Ama yaşam biçimi değil de sadece anlama ve anlamlandırma tartışması yapıp ontolojik bir kavram geliştirmişlerse felsefedir. Felsefelerine tecavüz etmişlerse ideolojidir.
- +1 yıl
ateizmde herhangi bir yaşam biçimi mevcut değildir herkes istediği şekilde bir yaşam biçimi oluşturur
- +1 yıl
bu normal olan yaşam biçimidir zaten dine inananların da büüyk bir kısmı bu yaşam biçimi ile yaşar
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞu kendi dışkısını yediğini söyleyen kişimi. Ona göre öyledir başkasına görede onun düşüncelerin
017 Yorumlaacaba 62 yaşında bir prof hakkında kendi dışkısının tadına bakması haricinde ne biliyorsun gerçekten merak ediyorum
- +1 yıl
biri söylemiştir bu çomara bu lafı. gördüğüne söylüyordur!
Cevap sahibi+1 yılYalan diyemiyorsun 😀Baba parasıyla bugünlere geldiğini ve her fırsatta laf konuşup güya ıslama laf sokmaya çalışırken sürekli tövbe bismillah, Allah gibi kelimeleri kullanan çok bilmişlik taslayıp komik duruma düştüğünü biliyorum. Ha birde jeoloji prof. Olmasına rağmen kendi alanı olmayıp tarih yorumlayıp komik duruma düştüğünü. birde ömer Hayyam örnek alıp İslami yorumladığını zannettiğini biliyorum 😏
Cevap sahibi+1 yıl@kafahariç17 çomar sensin salakkk
- +1 yıl
aha la tam çomar!
Cevap sahibi+1 yılBokk yemeyi de uygulayabilirsin. Herkesi kendiniz gibi bağnaz zannetmeyin
- +1 yıl
sadece şunu söyleyeceğim kendi alanı olmaması o konulara girmemesi gerektiğini mi gösteriyor yalan söylediği yerler varsa tarihciler çürütsün neden çürütmüyorlar? sana göre belki komik ironiyi anlayamadığın zaman zekana fazla geliyor bunlar
- +1 yıl
kardeş kendini yorma bu çomara laf anlatamazsın!
Cevap sahibi+1 yılGirince ortaya çıkan komik durumları gördük 😂
- +1 yıl
evet müslümalın birisi ateiste bağnaz diyor kendisi bağnaz olduğu halde
Cevap sahibi+1 yılBokkk yemeye devam et. Ina buna çomar diyince herşey halloldu öylemi 😂Neyse celal hocanız la devam edin. Celal hocanız mizah konusundada oldukça başarılı
www.instagram.com/.../- +1 yıl
biz sana farkettiysen peygamberin gibi deve sidiği içmeye devam et demiyoruz ama bu senin bağnazlığın olduğu için normal
Cevap sahibi+1 yılAboooo çok pis rencide oldum. Ne kadarda büyük kaf soktu. Gidiyim intihar mı etsem acaba 😂
Sen kendini böyle kandırmaya devam et ufaklık 😏- +1 yıl
sende bunlara inanıyon dimi!
Cevap sahibi+1 yıl@kafahariç17 kemik yalayıcıda geldi 😂La gerizekalıııı bu adam kendi ben bokkk yedim demedimi. Gerçi siz buna inanın 😏
- +1 yıl
@kafahariç17 hocam bu malla niye uğraşıyorsun, bırak otlansin
Cevap sahibi+1 yıl@Ringing bir ittt daha geldi. Yalan mi yanlışmı. Celal hocanız dışkısını yememişmi. Hatta tavsiye etti. Sizde hocanızın sözünü dinleyin.
- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılçok haklı! celalıma karışmayın!
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoğru diyor adam hayali şeyler hiç biri birbirini tutmuyor
00 Yorumla- Diğer konusunda 18,8b cevap paylaştı.
+1 yılyanlış ellerde çok tehlikeli
09 Yorumla- +1 yıl
doğru ellerde tehlikesiz mi
- +1 yıl
evet tehlikesiz.
- +1 yıl
peki tarihte doğru ellere ne zaman geçmiştir din
- +1 yıl
doğru ellere geçtiğini mi söyledim? ya da söylersem başka bir şekilde bu tartışmayı sürdürmeyecek misin? :) misal bana iyi insan olmamı öğütleyen çok müslüman tanıdım
- +1 yıl
bütün dinler iyi insan olmayı öğütler hatta bütün ideolojiler bu olacak ki kendine taraftar toplayabilsin asıl mesele bir yerden sonra sorgulamayı yasaklaması kendinden olmayana düşman gözüyle bakması yani faşizm
- +1 yıl
sanmıyorum sorgulamayı dinlerin yasakladığını. dindarlar yasaklıyor
- +1 yıl
diğer dinleri bilmem ama ayet ve hadislerden kanıtlayabilirim sorgulamanın yasak olduğunu
- +1 yıl
hadislere inanmıyorum diyebilirim. sorgulamanın yasak olduğunu söylemek dün olmayıp bugün aslında gerçek bu diye ortaya çıkan bir inanç için mümkün değil. çünkü sorgulamayan yeni dine değil eski bildiğine inanır.
- +1 yıl
bu yüzden dinlerin hepsi yalan aslında
Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Thats true
00 Yorumla
+1 yılHak veriyorum.
00 Yorumla
+1 yılYalan
00 Yorumla
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar