Boyumu uzatmak istiyorum, nasıl yapabilirim? Bunu yaş da 23 oldu artık. Bana spor falan demeyin, ameliyat falan var, acaba nasıl bir şey olur ki? Şöyle bi 5 cm kurtarır beni.
2 ay
Cevap
3Cevap
gereksizdir ve riskli
Boyun kaç? Ve çok acılı bir işlem aylarca belki yıllarca acısını cekiceksin
1.75 acısı önemli değil çekeriz ama eski sağlığımdan gücümden fiziksel olarak dayanıklılığımdan bir şey eksilir mi onu sorun ediyorum
Sanırım olmayacağım o zaman
5 cm uzarsın ama geri alınamaz bir kondisyon eksikliğiyle beraber bu sonucu alırsın
Geri alınamaz bir kondisyon eksiği?
Eskisi gibi rahat zıplayamaz, koşamaz tırmanamazsın veya buna benzer şeyleri eskisi gibi rahat yapamazsın
Harbi mi diyorsun?
Tabiki
O kadar etkiler mi 5 cm bacaktan uzatma
Spor yapsam ameliyattan sonra olmaz mı
Bu ameliyattan sonra fizik tedavi zaten görmek zorundasın yoksa yürüyemez hale gelme riskine girersin. Spor da eskisi gibi rahat yapamazsın hatta riskli bile diyebilirim. Tıp üçüncü sınıfım bana güven ve o ameliyata vereceğin parayı kesinlikle terapiye ver. Ben bile terapiye gidiyorum. Hatta kendime yaptığım en iyi yatırım terapi görmem diyebilirim
Spor yapamazsın dediysem basketbol, futbol, voleybol gibi sporları rahat yapamazsın ve boy uzatma ameliyatı için yapması oldukça riskli sporlar bunlar. Spor salonuna gidebilir kardiyo veya vücut çalışabilirsin o kadar da değil
Aslında duruş bozukluğumu düzeltsem 2-3 cm spor yapsam bol bol belki uzarım :( tıp fakültesini nasıl kazandın be hocam çok zor terapi dediğin psikolog mu ona da gitmem gerekiyor aslında
Bacaklarını kırıp öyle uzatıyorlarmış, bence illa sıkıntısı olur uzak dur derim
Torik balığı yersen düzenli boyun uzar
Torik balığı demek alabalık çeşitleri olmaz mı hocam
boyun kaç ki
1.75
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, 29 yaşında diyetisyen minik arkadaşınım 💚
Selçuk, içten söyleyeyim, 23 yaşında boy uzatma ameliyatı ile 5 cm teorik olarak mümkün ama süreç hem çok zahmetli hem de ciddi riskli 😔 Kemiğin kırılması, aylarca ağrı, enfeksiyon, hareket kısıtlılığı, psikolojik etkiler… Bunların hepsi göze alınması gereken şeyler.
Boyunu değiştirmek yerine, duruşunu düzeltmek, kas kütleni artırmak, giyim stilini buna göre ayarlamak özgüvenini çok daha sağlıklı güçlendirir 💪✨ Boyun seni eksik yapmıyor, emin ol. İstersen beslenme, spor ve vücut kompozisyonu ile nasıl daha iyi hissedebileceğini konuşabiliriz; aklına takılan olursa yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 😌🌿
Diyelim ki böyle bir ameliyatı oldum her şeyi göze aldım sağlık açısından çok problem olur mu?
Selçuk bu ameliyat her şeyi göze alsan bile enfeksiyon sinir hasarı pıhtı riski gibi ciddi yan etkiler taşıyor ⚠️ Seni eksik kılmaz başka yollar düşün bence 💚