Ben daha önce 27 kilo verdim ama bir gün yiyordum bir gün hiçbir şey yemiyordum, 24 saat aç kalıyordum. Sonra psikolojim bozuldu, 8 ayda 10 kilo geri aldım ama şu an psikolojim iyi. Diyet yapmaya çalışıyorum ama uzun süreli aç kalamıyorum. Evde iki tane kardeşim var, biri 46, biri 43 kilo. Onlar zayıf olduğu için hep normal yemekler pişiyor, diyette bana destek olan yok. Benim de ister istemez canım çekiyor. Ben 116 kiloyum, nasıl verebilirim? Yürüyüş yaparken canım çok acıyor, yürüyüş yapamıyorum, bütün kilo bacaklarımda. Nasıl bir diyet yolu izleyebilirim, günde kaç öğün yemeliyim? Ben ayda 4-5 kilo vermek istiyorum, nasıl bir şekilde olur bu? Bazen sadece kahvaltıyla duruyorum bütün gün, bazen tek öğün yiyorum. Geçen ay 3 kilo indim ve şu an durdu, haftalardır veremiyorum. 120'den 116'ya indim ve kilo vermem durdu.
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Melis, herkesin Fit Meli dediği o kızıl saçlı diyetisyenim canım arkadaşım 💚 Şu anlattıklarınla o kadar empati kurdum ki… Böyle aç kalarak verdiğin eski kiloların psikolojini bozması çok normal, bedenin hâlâ o travmayı hatırlıyor 🥺
Önce şunu net söyleyeyim: Artık aç kalarak zayıflama defterini kapatıyoruz 🙅♀️ Uzun süre aç kalman, hem insülinini hem de iştah hormonlarını bozuyor; sonra da canavar gibi acıkıp daha çok yeme isteği yaratıyor. Vücudun şu an kendini korumaya almaya çalışıyor, bu yüzden kilo durması yaşaman çok doğal.
Günlük hayatında 3 ana öğün, 1–2 küçük ara öğün sana çok iyi gelir 👍 Her öğünde mutlaka protein (yumurta, yoğurt, peynir, tavuk, kuru baklagil), yanında bol salata/sebze ve tam tahıl (tam buğday ekmek, bulgur vs.) olursa hem doygunluk artar hem de canın daha az abur cubur çeker. Evde normal yemek pişiyor diye üzülme; sen de aynı yemekten biraz daha kontrollü porsiyon alıp tabağını bol salatayla doldurabilirsin 🥗
Yürüyüşte canının acıması, kilonun çoğunun bacaklarda olmasıyla çok uyumlu. Kendini zorlayıp uzun yürüyüşler yapmak zorunda değilsin. Evde adım sayar açıp günde 2–3 bin adımla başlayıp her hafta yavaşça artırman bile yeterli olur 🚶♂️ Acı hissettiğin anda tempo ve süreyi azalt, istersen oturarak yapılan basit egzersizlere yönelebilirsin.
Ayda 4–5 kilo hedefin, başlangıç kilon için mümkün ama sağlıklı olan genelde ayda 2–4 kilo arasıdır. Bazen tartı durur, bu kilo vermediğin anlamına gelmez; vücut su tutabilir, kas–yağ dengesi değişebilir. Lütfen moralini bu kadar bozma, 4 kilo vermişsin ve bu çok değerli bir başlangıç 👏
Artık senin için sürdürülebilir, düzenli öğünlü, orta tempolu bir yol lazım; eski “bir gün aç, bir gün çok yemek” döngüsüne dönmemelisin. İstersen farklı beslenme düzenleri de konuşabiliriz ama hepsinin temelinde denge ve düzen olacak 🌿
Ne zaman takılırsan, kafan karışırsa ya da motivasyonun düşerse yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, buradayım 💚