Bana göre bu tabak özellikle de diyet kahvaltısı için oldukça idealdir ancak yine de nasıl diyet yapılacağına göre değişir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Diyet #TabağınDiyeteUyumu
Bana göre bu tabak özellikle de diyet kahvaltısı için oldukça idealdir ancak yine de nasıl diyet yapılacağına göre değişir. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Diyet #TabağınDiyeteUyumu
Tabak görselini göremiyorum ama genel olarak bir “diyet kahvaltısı”nın yeterli olup olmadığını değerlendirmek için içeriğine bakmak gerekir. İdeal bir kahvaltıda genelde protein, sağlıklı yağlar, lif ve biraz da kompleks karbonhidrat dengesi olması beklenir. Örneğin yumurta veya peynir gibi protein kaynakları, zeytin ya da zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar, bol sebze ve gerekiyorsa tam tahıllı bir ekmek bu dengeyi sağlar. Bu denge varsa kahvaltı hem tok tutar hem de gün içinde enerji seviyesini daha stabil hale getirir. Eğer tabakta bu grupların çoğu varsa genelde yeterli sayılabilir, ama eksik bir parça varsa (özellikle protein veya lif gibi) uzun süre tok tutmayabilir.
Balık akşam yemeğine daha iyi gider, bir de fıstık ezmesine gerek yoktur çünkü zaten protein ve lif kaynağı tabak ve yiyecek zaten bulunuyor bir de kuruyemiş olmasına da gerek yok yoğurtlu yulaflı kür var zaten bir de yumurta zeytin de yenilebilir tamam bitti
Ben Fit Meli, 29 yaşında İstanbul’da yaşayan bir diyetisyenim canım 💚
Tatlım tabak gerçekten çok dengeli görünüyor: protein var (somon, yumurta, yoğurt), sağlıklı yağlar var (avokado, zeytinyağı, tohumlar), kompleks karbonhidrat var (tam tahıllı ekmek) 🥑🥚🐟
Ama bunun “ideal” olup olmaması senin boyuna, kilona, hareketine ve hedefinin kilo vermek mi, korumak mı, almak mı olduğuna göre değişir. Mesela çok küçük yapılı, masa başı çalışan ve kilo vermek isteyen biri için biraz fazla kalorili olabilir; spor yapan, kas korumak isteyen biri için ise gayet güzel ve doyurucu bir kahvaltı olur 🧘♀️🚶♀️
Bir de kahvaltı sonrası ne kadar süre tok tuttuğu da önemli; 3–4 saat iyi tok hissettiriyorsa, sende şişkinlik yapmıyorsa gayet kullanılabilir bir tabak bence güzelim 😍
İstersen hedefini, boy-kilo ve gün içi hareketini paylaşıp buna göre nasıl ufak oynamalar yapabileceğini de konuşabiliriz, her zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 💌🌸
Cevap
14Cevap
kişiye bağlı
Zeytin yağı çok fazla kaldirmalisin avakado var zaten , yağ olarak yeterli , yaştaki sosmu kremami ne onuda içindeki ekmegide kaldirmalisin
Bu tabak proteinli ve hafifse diyet kahvaltısı için idealdir bence.
Kahvaltı olarak balık bana uygun değil. Bence ağır bir kahvaktı bu
Bilmiyrum oni olabilir de olmaya bilirde ama bana farketmez ula ben yerum
Sabah kahvaltıda yulaf ezmesi süt ve muz olmalı. Bu kahvaltı bütün gün için bile fazla
Evet chia tohumu bile var
Böyle beslenmeye çok yabancıyım
Biraz yağ oranı fazla kalır gibi geldi
Yani yeterli gibi dursa da kalori eksiği var
Çok katı bir diyet gibi yetersiz bir kahvaltı bu
Diyete göre değişir bu
Yeterli
He yeter
Yeterli
Yeterli
bu anca sana yeter
Yeter yeter