benceまず bir doktorla konuşman lazım, sonra spor ve diyet yapman gerekli. düzenli egzersiz vehealthy beslenmeyle kilo verilebilir. mesela ilk önce küçük hedefler koyabilirsin, her gün biraz daha fazla hareket etmeye çalışabilirsin. ayrıca yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durman da önemli.
11 Yorumla- 2 ay
Birden aldığım için çok fazla rahatsız oluyorum hızlı bir şekilde zayıf halime dönmeyi istiyorum.
En İyi Cevaplar
2 ayYaşım küçük ama bir evlilikte yaşadım bundan da bir çocuğum oldu. Anne olduğumda 19 yaşındaydim. Evlenmeden önce 165 boy 53 kg vardım. Doğuma giderken 168 boy 120 kiloydum. Şu an 95 kiloyum. Sırf kilo aldım diye en yakın arkadaşımla aldattı beni. Bu bende travma gibi bir şey yarattı çok takıntılı hale getirdim kilomu ve iyi verdim yine de. Hala daha vermeye devam ediyorum. Ama şu da var. Ben kendimi her halimle seviyorum. Sadece sağlık için vericem. Kilo alınır verilir kendini üzme ve özgüvenini kaybetme💗
39 Yorumla- 2 ay
Yaaa umarım bende en kısa sürede toparlarım ev taşıma iş değişikliği hepsi etken oldu ama başına gelenler seni güçlendirmişsin ne kadar güzel 🌸 Özgüvenim hiç kalmadı aynaya bakasım gelmiyor umarım bende kısa sürede toparlarım
- 2 ay
Toplarsinnnnnn
- 2 ay
Hamile kalınca boy mu attınız
- 2 ay
MXKWMXWJXNKWNXWJ
- 2 ay
Hayır tabii ki ama boy farkım vardı doğumdan sonra olctugumde
- 2 ay
Kız diyorsun ya 165 dı 68 oldu :)
- 2 ay
Hmm
- 2 ay
Valla bilmiyorum nasıl oldu
- 2 ay
Gelişim çağındaymışsın zaten 17-18 yaşında boyun uzaması sanmıyorum hamilelikle ilgili değildir
2 ayİlk adım ruhsal olarak iyileşmekte 🤗
İki alternatif sunabilirim yaşam koçu ve diyetisyen 👌 Eğer buna imkan yok derseniz bir süreklilik tablosu şart 🤷♀️ kolaydan zora günlük, haftalık, aylık yürüyüş planı 👌 kalori açığı oluşturarak beslenme ve sürekli olumlu olmak için minik yapışkanlı kağıtlarımız ile motivasyon kaynağı adımı atmaya ilki benden olsun 🤗
✨️Kendin ile gurur duyana kadar pes etmek yok ✨️
🥰 Her gün bir basamak düne göre bu gün daha iyiyim demek için var 🥰
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayAynı durumu yaşıyorum seni çok iyi anlıyorum
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, 29 yaşındayım, diyetisyenim güzelim 💚 Önce şunu bil: Sen sadece kilon değilsin, değerini tartı belirlemiyor asla 🙏✨ 164 boya 95 kilo elbette seni rahatsız edebilir, çok normal hissin. Ama bu durum kesinlikle çözümsüz değil, yeter ki pes etme 💪
Yavaş ama kalıcı ilerlemek en sağlıklısı kuzum. Günlük yürüyüş, paketli gıdayı azaltmak, suyu artırmak, daha çok sebze-protein ağırlıklı beslenmek sana çok iyi gelir 🍃 Zamanla kıyafetlerinin bol geldiğini görmek özgüvenini yerine getirecek, söz veriyorum 💕 İhtiyacın olursa her zaman yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin canım 🌸10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
82Cevap
2 ayBir kadın için çok fazla ben 180 95 98 arası gidip geliyorum benim vucud yapılı tek elle bir zargana 60 kilo kertenkele kaldırabiliyorum bol su için sebze protein ağırlıklı beslen yürüyüş ve egzersiz yap ağırlık da çalış vucud sıkılaşsın çatlama sarkma olmasın yavaş yavaş kilo ver piskolojini iyi tut 🙄 eğzersiz programlarına bakabilirsin şeker unlu hamurlu gıdalar uzak dur
10 YorumlaKilo vermekte almakta zordur ben hep zayıftım 110 kiloya kadar çıktım sonra düştüm çok üzüldüm şu an 82 kiloyum göbeğim biraz gitti bu yüzden hala üzgünüm kilo vermek istiyorsan bunun için ilaçlarda vardır eminim ben 110 kiloya çıkarken anti depresanlar yardımcı olnuştu
12 Yorumla- 2 ay
Bende kullanıyorum antidepresan efexor Zestat duxet ama bahane gibi geliyor artık çevremde aşırı baskı yapıyorum güzelliğine yazık ediyosun diye
Canım önce bir sakin ol kilo dediğin nedir ki gelir geçer. Boğazı biraz tutup spora asıldın mı fıstık gibi olursun yine özgüvenini öyle hemen yerlere serme. Kalori açıği bırak..
13 Yorumla- 2 ay
Çok teşekkür ederm iyi geldi zaten sürekli diyet açlıkla baş etme yeme bozukluğum 4 ayda 20 kg aldım zaten sürekli elim yemeğe gidiyor umarım toparlıcam 🙏
- 2 ay
Teşekkür ederim deneyeceğim umarım kısa sürede çözebilirim yeme isteğimi bastıramıyorum
Her şey boğazdan başlar, boğazına hakim olursan kilo verirsin kalori açığı yapacaksın protein ile beslen et, tavuk, balık vs. karbonhidratı az al ve yağlı yemeklerden uzak dur, şeker vs. da. Akşam 19:00'dan sonra yemeği kes ihtiyacın kalırsa da az ye sabah 10 gibi kahvaltı yapınca 15 saat aç kalmış oluyorsun.
20 Yorumla
2 ayProfilinde ki resim senin ise göbek möbek hiç belli olmuyor yani yok sanki nasıl 95 kilosun anlamadım
18 Yorumla- 2 ay
Göbek nerden anladım ki o suratım
- 2 ay
Kör değilim biliyorum suratın, yani bir şekilde göbeğini gördüm diyelim ya da hissettim
- 2 ay
zaten böyle aşırı sişko durmuyorum orantılı görünüyor ama yüzüm bile şiş zayıf halime göre elmacık kemiklerim kayboldu resmen
- 2 ay
Elmacık kemiği görünmekten yüzün bu şekil daha iyi, ayrıca dedim zaten kilolu değilsin yani iyi bakıldığı zaman göbek yok sende, yani balık etlisin buda çok iyi bence yani zayıf kimsenin tercihi değildir
- 2 ay
Yani balık etli diyebilmek için 70-75 olmam lazım boyum 164 bildiğin şişko görünüyorum teşekkür ederim yinede sağolun
- 2 ay
Rica ederim içinden geleni yazıyorum ve gördüğümü yazıyorum ama güzelim şu anda da bana göre balık etlisin, yani dikkatli baktım vücuduna göre göbek hiç yok, yani dediyin gibi her yerin orantılı şekilde, öyle aman aman diyecek kötü görünüşün yok kafaya takma, ha seni rahatsız ediyorsa spor yap ve akşamları saat 6-7 den sonra sadece sebze meyve ye ve yatmadan önce bir bardak ılık suya biraz zeytinyağı, yarım limon sık ve çay kaşığının ucunda kimyon at karıştırıp iç iştahın kapanır,
- 2 ay
Deneyeceğim teşekkür ederim açıklama için 🙏
- 2 ay
Rica ederim, günaydınlar hayırlı sabahlar
Tavsiyelerim şöyle olacak tam fonksiyonlu bir işe başlicaksın depar atıcaksın çalışmam diyorsan evde veya spor salonunda düzenli spor yapıcaksın en kötüsü evde günlük düzenli plank hareketi yap karın bölgesi erimesi için aslında plank hareketi bütün vücudu etkiliyor o derece iyi bir hareketir bunu diyen ben spor yapmıyor yalnız çünkü günde 30 40 bin adım atıyorum işyerinde 😂
00 Yorumla
2 ayHaftada en az 3-4 gün, 1 buçuk saat durmadan tempolu bir şekilde yürüyüş yapman lazım. Eğer yürümeye alışkın değilsen hız konusunda bir anda yüklenme. Yavaş yavaş her gün yürüdükçe hızlandığını da görüceksin. Yürüyüp bir mola veriyim diye banka oturma ama😅. Çünkü o bacaklarının yanması lazım, bu gerçekten önemli. Hazır paketli gıda da asla tüketme, dışarıdan fast food da yeme. Eğer dışarıdan bir şey söylemek zorunda kalırsan da ev yemekleri yapan yerlerden çorba, köfte, salata isteyebilirsin. Dışarıdan söylenilecek yemek için en iyi alternatif bu olur. Son olarak da kendine inan ve ne olursa olsun pes etme. İnanmak başarmanın yarısıdır sonuçta. Kendine sağlıklı bak : )
00 Yorumla
2 ayBelediyenin spor salonuna git kendine bir diyet listesi hazırla ekmek ve şrkeri kes zamsnın varsa hergün 15dk yürüşe çık Türk kahvesi iç ben 14 yaşındayken 65 kg şimdi 50kg oldum.
35 Yorumla- 2 ay
Tebrik ederim bende 60 kg sabittim yıllarca 5-6 ay içinde birden bu kadar kiloyu kabullenemiyorum bir türlü hızlı şekilde zayıflamam gerekiyor gibi hissediyorum çevremde aşırı baskı uyguluyor sürekli hakaret vari şakalar iyice sinirlerim alt üst oldu
- 2 ay
Teşekkürler sende yaparsın sadece kendine inana Evde zumba yaparsan hem eylenirsin hemde özgüvenin artar ayrıca ben sana güveniyorum nekadar zaman geçerse geçsin sen başarırsın ☺️🌸
- 2 ay
Spor yapmaya halim yok zamanım da sorun
- 2 ay
Çok teşekkür ederim çok mutlu oldum desteğine 15 gün yememe dikkat etmeye çalışacağım umarım sonuç alırım 🙏 Zumba yı kesinlikle deneyeceğim umarım faydası olur banada 🌸
- 2 ay
Bolşans senden haber bekliyorum ve sana inanıyorum ☺️💕
2 ayKendi bünyene göre bir diyet yap ve diyetten çıkma mesela ben sabahları yemek yemem midem bulanır kilo verdiğim zaman okula gidiyorum okulda 9 ders boyunca çok acıkırlar bisküvi yiyodum 3 tane falan bazende çay içiyodum ama sonra eve dönüşte 16 gibi zurna dürüm yiyodum sende kendi bünyene uygun bir diyet yapabilirsin akşam da 20 falan gibi çay 3 5 çerez daha bişey yemeyodum
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)2 ayGrow witih jo yap bende 54 ten 86 ya çıkmıştım hergün 1 saat spor yapıyorum 59 oldum şimdi yeni ve diyet biraz uzun bir süreç oluyor kilo verme işi sabır işi daha önce hayatında hiç kilo derdin olmadıysa başlarda çok bocalıyorsun ben çok bocaladım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 ayAh bu ben 😓 ben bir de seker hastasiyim ve 42 yasindayim veremiyorum lanet kiloyu
11 Yorumla- 2 ay
Gerçekten bıktım 2 aydır sürekli diyete başlayıp bozuyorum bendede çıkacak bence şeker kolestrol çok sağlıksız beslenmekten
Kiz bende oleydim yok gitmiyor yirtiom 1 ay pat bisiy oluyo sitres ss
. Diyetini diom sonra cozum buldum sadece aksamlari yemeyerek cozdum iyi ama 1 hafta zor oldu sonra anlamadim bile14 Yorumla- 2 ay
Bende al ver al ver iyice psikolojim bozuldu
- 2 ay
Sonra nası zayıfladın
2 ayNasıl aldığım önemli hormonalmı yoksa sıkıntıdan yedındemı aldın 27 kılo verdın benım yemek olculerımı yazarım ısterez
26 Yorumla- 2 ay
Çok iyi olur deneyeblirm stresten yedim ama normal değiş midem bulanana kadar yiyorum
- 2 ay
Oncelıkle sabah kahve ıcıyrum ekmek kabuğu olabıkır galete olabılır Ikıtane normal kahvaltı edyorum öğle yemeği 6 kaşık yemekse Ikıtane köfte corba ya da öyle yemegı bır paket atıyorum bıskıvı yedıysem ya da kraker akşama 12 kaşık yemek ye günde 12 kaşık unutma öğle yersen akşam 6 Yemen lazım 8 kadar yıyebılırsın ondan sonra yeme gündüz acıkırsan leblebı muz ya da başka meyve ceviz badem bır avuç yıyrbılırsın
- 2 ay
Ayda 5 kılo verdim aç kalmıyorsun 12 kaşık beyaz pılav yok bulgur olur başka yemek olur kaşık mıktarı ölç
- 2 ay
Bunu yapmasan bunu yap 6 gün dıyet yap gece çorba ıcebılırsın 6 gün sonu 1 gün of günü yap ne ıstersem ye sınır yok burgun sadece ama sonra yıne devam ayda 4 kılo
- 2 ay
Resımdekı sızmısınz?
- 2 ay
Motıvastında çok ınemlı sen bu kıloyu bır ayda almadın bır ayda vercegım dıye düşünme beni sağlıklı yasaıycam bundan sonra beslenmem dıye dusun dıyet dıye kafana sakın sokma emın ol ben kılo verdımse herkes verır
1 ayKilo vermek sabır işi, önce yeme düzenini küçük değişikliklerle düzene sokup hareketi artırman yeterli olur. Gözünü çok uzaklara dikme, her kilo kaybı seni eski özgüvenine biraz daha yaklaştıracak.
00 Yorumla
2 ayKilo vermeye yönelik etkili hareketler var. İnstagrama bak. Yemeden kas, hareketi artır, bağırsak hareketlerini hızlandır. Suyu bol iç. Yemeğe salata ile başla, sonra protein, sonra karbonhidrat şeklinde ye.
00 YorumlaYakın zamanda 1 ayda 13 kilo verdim, yazarsan detayları konuşuruz
12 Yorumla- 2 ay
13 kg mi 1 aydaa
2 ayMidende sorun yoksa her sabah limonlu su iç, sonra 1 yumurta ye, yürüyüşe çık uzun uzun saatler. Sebze ağırlıklı beslen
11 Yorumla- 2 ay
Her sabah limonlu su iç= reflü
Diyet & Beslenme konusunda 496 cevap paylaştı. diyetisyene git ama tek yeterli gelmezse insülin direnci var mı baktır tiroit karaciğer değerlerine de baktırmanı kesinlikle tavsiye ederim
00 YorumlaSpora gitmek en güzeli olur uygun bir diyet programı sizi eski halinize getirir fakat programa uymak gerekir.
00 YorumlaEğer bir sağlık durumun yoksa güzel bir diet (protein ağırlıklı beslenme) birde spor yapmak yeter size
00 Yorumlaun , şekerden ve insan üretimi yiyeceklerden uzak dur
00 Yorumla168 84 kilo olan arkadaşım olmuştu sonra 62 ye kadar düştü yeter ki gayret et
00 YorumlaSpor pilates enerji bak nasi tay gibi oluyorsun içim bi fena oldu
00 Yorumlaİradeli olmak lazım o irade de sende vardır kafada bitirmen lazım
00 YorumlaAntidepresan falan mı kullandın çünkü bir anda bu kadar kiloya ulaşman pekte mümkün değil
00 Yorumla
2 ayTatlı türü ve karbonhidrat içeriğini tüketme. Fiziksel aktiviteyi artir
00 YorumlaKarbonhidratlı yiyeceklerden uzak durun özellikle ekmek yemeyin bol bol su içiniz spor yapınız
00 Yorumla
2 ayYavrum bu kadar kilo almak için nasıl bir performans sergiledin
00 Yorumla- Diyet & Beslenme konusunda 448 cevap paylaştı.
2 aySpor yapiyor musun ve hiç diyet yaptin mi?
16 Yorumla- 2 ay
Spor yapıyordum bıraktım iş temposundan ve diyet sürekli yapıyorum ama iradeee sıfır
- 2 ay
İradeyi toplarsan hedefe ulaşırsın
130kg dan 68e gelen oldu sn de yaparsin - 2 ay
Yiyerek gelemem işte boğazımı tutamıyorum resmen
- 2 ay
Diyetisyen misin bu arada
- 2 ay
Sorun olursa sorabilirsin, 130 68 dediğim bi danisanimdi
- 2 ay
Gerçekten mi çok isterim zaten diyetisyende düşünüyorum aşırı şeker isteğim oluyor sürekli
2 ayŞşş olabilir stresten psikolojik durumdan ilaçlardan her seyden olabilir sen eminimki cok güzelsin sadece kendine güven güzel spor yap diyet yap seven sever ve sakın ha öz güvenini kaybetme
11 Yorumla- 2 ay
Gerçekten özgüvenim yerlerde resmen soyutluyorum kendimi kalabalık ortamlardan
Gizli Üye(25-29)2 ayNeden aldın ki metabolizman yavaştı demek çok az yiyordun birden yiyince şiştin
11 Yorumla- 2 ay
Doğru
2 ayTam istediğim ölçü alacaksın eline
14 Yorumla- 2 ay
Nasıl yani
- 2 ay
Etine dolgun kadından daha güzel zengin etine dolgun kadındır
- 2 ay
Gayet sağlıksız bir durum bence ama yinede aennbilirsin tabi
- 2 ay
Neresi sağlıksız ya ben zayıflatirim işte
- Diyet & Beslenme konusunda 751 cevap paylaştı.
2 ayKaç kilolardan geldin bide ne kadar sürede
15 Yorumla- 2 ay
55-60 kg den 88 oldum 3-4 ayda
- 2 ay
Ciddii mii aşırı iyi ki yaa cidden abartıyorsundur bence
- 2 ay
Koç ya da Başak burcu falan mısın
- 2 ay
Nerden bildin başak burcuyum
- 2 ay
Tek atarım haha üstümde başak detektörü vardaa
İlk önce adını değiştir kullanıcı adını bile engel olabilir ağzımızdan çıkan her söz dua niyetine geçebilir
Diyetisyen falan yalan yediklerini azalt evde zumba yap akşamıda yürüyüşe çık gece yatmadan önce de yoğurt kürü ye gel bana dua et00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayAsla hızlı şekilde dönmeyi isteme. Çünkü sarkma çatlak riski çok fazla. Sakin ol öncelikle ve sporla sıkılaşmaya çalış.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayPeki hsyatında biri var mı eminim ki çok tatlısın, sıcakkanlısın, edepli bir kızsın bana bir şans verir misin
00 Yorumla
2 ayKan değerlerine bakıldı mı?
24 Yorumla- 2 ay
Hayır
- 2 ay
Tsh ve insülin direncine bakılması gerekli
- 2 ay
Yarın bi baktırcam gerçekten bıktım kilolu görünmekten
- 2 ay
Beslenmen düzenli mi?
Foto paylaşsaydın da baksaydın ona göre yorum yapsaydık
10 Yorumla
2 ayOnce saglik sorunu mu var baktir sebebi ne araştır sonra hepsi olur onemli olan sağlığın ilk etapta sana kilo aldıran nedir? Fazla yemek mi sence yoksa bir saglik sorunu mu oluştu ona baktir
00 Yorumla
2 ayözguvenini kaybetmene gerek yok, fotonda tatli bir yuzun var. yine zayıflarsın, boyle de seni seven beğenenler olacaktır
10 Yorumla
2 aySanki bir anda geldi o kilolar. Nasıl aldıysan öyle de vereceksin
24 Yorumla- 2 ay
Naber la
- 2 ay
@ranahanım_ İyidir la senden naber
- 2 ay
3-4 ay içinde bu kadar şiştim
- 2 ay
Gömmüşsün tatlıları, hamur işlerini
2 ayAnnecim senin ideal kilon 52 bi asyali kadin ark. Vardi 164 du kilosu 52 idi yani ates parcasi gibiydi
00 Yorumla
2 aySpor yaparak ve yediklerine dikkat ederek..
10 Yorumla
2 ayDiyet sporr ile kilo vererek
10 YorumlaSıkı bir diyet maalesef bende kiloluyum insanın ister istemez öz güveni kırılırıyor
00 Yorumla
2 ayBende 165 75 kiloyum kilo körlüğü diye bir sey var o kadar gercek ki.
00 YorumlaÖncelikle kendini sev kendin ile barışık ol kiloları verirsin
00 Yorumla195 boyunda erkek olarak boy kilon cok güzel bence
00 YorumlaEkmeği nadiren tadımlık ye, makarnayı azalt şekerli gıdaları azalt aç kalmadan verirsin böylece
00 Yorumla
2 ayAynı boy benden 50 kilo fazlan var bir doktora gitmen şart
00 Yorumla
2 ayAz ye paketli gıdalardan uzak dur evde kendi ağırlığın ile spor yap yeter
00 Yorumla
2 ayAz ye az boğazını tut camış gibi yemek yeme kurtulursun
00 Yorumla
2 ayKilo vermek zor ama iraden varsa halledersin iradennyoksa harbiden imkanı yok
00 Yorumla
2 ayCevabı çok basit. Diyet ve spor 😄😅
10 Yorumla
2 ayKilolu sevenler var ben gibi
10 Yorumla
2 ayKilolu kızlar da sevilir
10 YorumlaAyyy diyetisyen desteği al canım ya
10 YorumlaSağlıklı beslen spora git zayıflarsin
00 Yorumla
2 ayNe kadar zamanda aldın
00 YorumlaKendini severek başlayabilirsin bencev
00 Yorumla- Devamını Gör (53)