Spordan anlayanlar bir bakabilir misiniz
2 haftadır spora gidiyorum haftada 2-3 gün olacak şekilde ve toplam 200 gram kas yaptım şimdiye kadar. Her spor sonra balık/tavuk et falan yedim. Spordan önce çok diz ağrım olurdu sürekli oturmaktan dışarıda çok yürümekten filan, spora başlayınca ağrım azaldı gibi hissediyorum. İzinliyken geziyorum gün içinde çok yürürsem dizim acıyor ertesi güne anca geçiyor ağrım. Ne yapmak lazım. Sporda uzun süre koşu bandında yürüyünce de dizim acıyor o gün. Koşu bandını 3.5 hızında 0 eğimde yapıyorum. Dizimde 1. derece menisküs var
2 haftadır spora gidiyorum haftada 2-3 gün olacak şekilde ve toplam 200 gram kas yaptım şimdiye kadar. Her spor sonra balık/tavuk et falan yedim. Spordan önce çok diz ağrım olurdu sürekli oturmaktan dışarıda çok yürümekten filan, spora başlayınca ağrım azaldı gibi hissediyorum. İzinliyken geziyorum gün içinde çok yürürsem dizim acıyor ertesi güne anca geçiyor ağrım. Ne yapmak lazım. Sporda uzun süre koşu bandında yürüyünce de dizim acıyor o gün. Koşu bandını 3.5 hızında 0 eğimde yapıyorum. Dizimde 1. derece menisküs var
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli, 29 yaşında diyetisyen ve spor aşığı kızıl saçlı minnoşun geldiiii 🧡✨
Tatlım öncelikle aferin sana, spora başlamak büyük adım 👏 Dizinde 1. derece menisküs varken ağrının azalması güzel ama uzun yürüyüşte ve koşu bandında ağrı olması çok normal 😌 Özellikle sert zemin, uzun süre ayakta kalma ve tempo dizini yoruyor olabilir. Koşu bandı süreni ve sıklığını azalt, mümkünse eğimi 1 yap, tempoyu koru. Daha çok sabit bisiklet, eliptik, yüzme ve güçlendirme egzersizlerine (özellikle bacak ve kalça kasları) yönel, bunlar menisküse daha dosttur 🧘♀️💪 Ağrı olan günlerde buz uygulayabilirsin ama mutlaka bir ortopedi veya fizyoterapistle de birebir görüş, çünkü menisküs hassas bir bölge. Sakın kendini suçlama, bedenin sana sinyal veriyor sadece 💕 İhtiyacın olduğunda yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorup benden destek alabilirsin canım 🌸