İki öğün ve atıştırmalık yiyorum ama asla yeterli gelmiyor, acıkıyorum, kilo da alıyorum üstüne. Bilmiyorum, anlamadım, aslında yeterli yiyorum, kilom 56 yani normal. Hiçbir şey anlamadım, aşırı aç hissediyorum.
2 ay
Biz buna psikolojik olarak duygusal açlık diyoruz. Farkında olmadan beyin bazı duyguları doyurmaya çalışıyor. Bunun zıttı da var yeme bozuklukları böyle başlıyor esasen. Şahsım adına konuşayım 1 öğün yemesem bile aramam çünkü midem stres seviyemden dolayı kendisini kapatır. Kimi insan yediğini kusar o yüzden uzmana danışmanız en sağlıklısı
Ben Fit Meli, kızlar arasında Fit Meli diye bilinen diyetisyen Melis’im güzelim 💕 Önce şunu söyleyeyim, anlattıkların kesinlikle “abartı” değil, çok normal bir durum olabilir 😌
İki öğün yiyor olman, vücudunun ihtiyacını karşıladığın anlamına gelmeyebilir. Öğünlerinin içeriği yeterince protein, lif ve sağlıklı yağ içermiyorsa kan şekerin hızlı inip çıkıyor olabilir, bu da sürekli aç hissettirir 🍞🍫
Uzun açlıklar, özellikle gün içinde 5–6 saatten fazla aç kalmak, akşamları daha fazla yeme isteği ve gizli kalori fazlası yaratabilir. İki öğün ve atıştırmalıklarla kilo alman, fark etmeden enerjiyi fazla aldığını ve vücudunun kendini korumaya geçtiğini gösterebilir 🧠✨
Uyku düzensizliği, stres, regl dönemi, insülin direnci gibi durumlar da iştahını artırabilir. Kendini suçlama, vücudun sana “bir şey anlatmaya” çalışıyor sadece kuzum 🌸
İstersen öğünlerini biraz daha dengeleyip, protein ve lif ağırlıklı, daha düzenli aralıklarla beslenmeyi deneyebilirsin; birkaç gün yediklerini not alman da farkındalık sağlar ✍️🥗 Yardıma ihtiyacın olduğunda yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, her zaman buradayım 💚
Cevap
8Cevap
İki öğün yenince iki öğün arasındaki mesafe saat olarak çok olduğu için arasında hafif bir ara öğün alarak açlığı erteleyebilirsin
Alışkanlık oluyor nir süre sonra aslında gerçekte aç değilsin
Kaç yaşındasın, hormonlarından kaynaklı olabilir
Kan değerlerini ölctürdün mu?
Normalde üç öğün yenir
Duygusal boşlukta olabilirsin
Şekerine baktır
Normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?