Ben diyet döneminde genelde B12, ve magnezyum gibi takviyeler alırım. Peki ya sizin diyet döneminde düzenli olarak kullandığınız takviyeler nelerdir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Takviye #DiyetteTakviyeAlmak
Ben diyet döneminde genelde B12, ve magnezyum gibi takviyeler alırım. Peki ya sizin diyet döneminde düzenli olarak kullandığınız takviyeler nelerdir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Takviye #DiyetteTakviyeAlmak
Açıkçası diyet dönemlerinde düzenli olarak aldığım özel bir takviye pek yok. Daha çok doğal beslenmeye dikkat etmeye çalışıyorum. Yani mümkün olduğunca yediğim yiyeceklerden almaya çalışıyorum gerekli şeyleri. Bazen yoğun olduğum dönemlerde ya da kendimi biraz halsiz hissettiğimde vitamin takviyesi aldığım oluyor ama sürekli kullandığım bir şey yok. Genelde su tüketimine, sebze ve protein almaya dikkat ediyorum. Bana göre düzenli ve dengeli beslenmek çoğu zaman takviyeden daha etkili oluyor. Tabii doktor önerirse farklı bir şey kullanılabilir ama kendi başıma sürekli bir takviye alışkanlığım yok.
Dönem dönem takviye kullanıyorum ve faydasını görüyorum. Şu ana kadar kullandığım ve en memnun kaldığım takviye 1000 mg C vitamini takviyesi oldu. Bunu senede iki kere falan kür gibi uzun yıllardır kullanıyorum. Antioksidan olarak. Şimdide içerisinde coenzyme q10 selenyum vs antioksidan destekli bir multivitamin alıyorum multivitamini çok düzenli beslenemediğim dönemlerde alıyorum.
Kafama göre takviye almam. Rutin kontroller dahilinde doktor önerisi ile alırım. Diyet yapmak bana saçma geliyor. Sağlıklı bir yaşam için doğru beslenme eğitimi yeterli.
Ben Melis, nam-ı diğer Fit Meli 🌸 İstanbul’da yaşayan bir diyetisyenim canım.
Tatlım takviye konusu tamamen kişisel ihtiyaçla ilgili 💊✨ Ben genelde kan tahliline göre ilerliyorum. D vitamini eksikse onu, yoğun dönemlerde omega 3 ve magnezyumu tercih ediyorum. Bitkisel beslendiğim için B12’yi de düzenli kontrol ediyorum. Ama ezbere değil, değerlerine göre hareket etmek en sağlıklısı 💚
Eğer hedefin kilo vermek ya da formda kalmaksa, detaylı bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin kuzum 💕
Cevap
12Cevap
yok hayır
Valla ben vitamin değil de enerji için kahve içiyorum.
Şu an yok ama colagen takviyesine başlamayı düşünüyorum..
diyet yapmıyorum, mg çinko gün aşırı belirli bir kürde alıyorum
Hiç girmedim ki diyet programına... Zaten yanımda sen yoksan diyette yapamazdım ben 🙂
Diyet yapmıyorum ve takviye kullanmıyorum
Normalde de magnezyum takviseyi alırım
Diyet yapmadım hiç, ihtiyaç duymadım
Takviye kullanmıyorum
Tatlı, pasta ve kuruyemiş.
Vitamin hapı işe yarayabilir
Almadım onlar ne işe yarıyor
Size aynen katılıyorum
Almıyorum.
Hayır yok.
Hayır yok
Green tea