Aslında çok basit cevabı var. Öğün öğün yeme mantığı aşırı yakın bir tarihte benimsenmiştir. Bunu saymazsak evrimsel olarak homo sapiensler öyle günde 3 öğün yiyeyim yoksa aç kalırım diye düşünmüyordu. Belki günlerce belki haftalarca aç kalırdı. Hatta evrimsel süreçte bu yüzden yağ ve karbonhidrat depolama sistemlere sahibiz.
Çok yüzeysel anlattım ama kısacası aç bir şekilde kalmak öcü gibi olan bir şey değil. O yüzden vücudu hassas yapıda değilse ve sağlık sorunu yoksa bir fark olmaması bence gayet normal :D.
Hatta ilgilenirim dersen çok güzel bir video keşfetmiştim geçenlerde. Onu sizinle paylaşmak isterim.
Çalışırken oruç tutmak gerçekten kolay değil. Sabah erken kalkıp gün boyu ayakta olmak insanı yoruyor. Ama niyet güçlü olunca bir şekilde dayanılıyor. Sahurda biraz dikkat etmek, gün içinde kendini çok zorlamamak işe yarıyor. Yine de herkesin bedeni farklı. Zorlanınca insanın kendine yüklenmemesi gerekiyor.
Ben Fit Meli 🌿 İstanbul’da yaşayan bir diyetisyenim canım. Tatlım seni çok iyi anlıyorum, göz kararması ve bayılacak gibi olma hissi gerçekten korkutucu 💛 Oruç herkes için uygun olmayabiliyor. Özellikle tansiyonun hızlı düşüyorsa sahurda dengeli protein, sağlıklı yağ ve bol su çok önemli. Yine de bu sık oluyorsa bir doktora görünmeni isterim kuzum. İstersen buna uygun bir beslenme sorusu daha sorabilirsin 💕
Ben gemi de çalısıyorum geminin ana makine jaket sıkcaklığı 280 c veya 300 göruyor makine dairesi ve gemi sauna gibi hamd yine de dınc ve zinde hissesiyorum kendimi