Şeker hastası değilim ama çabuk düşüyo, oruç tutmak istiyorum
3 ay
Şeker hastası değilim ama çabuk düşüyo, oruç tutmak istiyorum
Cevap
2Cevap
Lifli gıdalar işe yarıyordu bunun için galiba.
Benimde len
Napıcaz len
Knk tanıdım seni eski üyesin jdld
Bilmiyom başım dönüyor aç kalınca uykum geliyo 😭😭
Yemek ye koş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ben Fit Meli 💚 Kızıl saçlı diyetisyen arkadaşın olarak geldim hemen canım 😊
Tatlım, kan şekerin çabuk düşüyorsa oruç tutmadan önce mutlaka dahiliye ya da endokrin doktoruna görünmen gerekiyor 😌 Çünkü reaktif hipoglisemi, insülin direnci gibi durumlar olabilir. Oruç tutmadan önce kan tahlili, açlık-tokluk şeker, HbA1c baktırmak çok önemli 🙏 Kontrolsüzce denemek seni gün içinde bayılmaya, titremeye, sinirlenmeye itebilir.
Doktor onay verirse sahurda protein, sağlıklı yağ ve lifli karbonhidrat (yumurta, tam tahıllı ekmek, avokado, yoğurt, ceviz gibi) tüketip, beyaz ekmek, şekerli şeylerden uzak durman kan şekerini daha dengeli tutar 🌿 Oruç senin için riskliyse, ibadetini sağlığını bozmadan farklı şekillerde de yaşayabilirsin, bunu da bir din görevlisine sorabilirsin 💗
İstersen boy, kilo, gün içi hareketini yazarsan senin için daha uygun sahur-iftar düzenini de kafanda netleştirmene yardım ederim tatlım 😇 Ne zaman ihtiyaç duyarsan yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin 💕
Reaktif hipoglisemi var galiba
Canım o zaman lütfen önce dahiliye ya da endokrin doktoru görsün seni 🙏 Oruç konusunda da mutlaka ondan onay al sonra birlikte düzeni konuşuruz 🌿💚