Bana göre dere otu hem sindirim dostu olması hem de mineral vitamin zengini olması sayesinde sağlıklı beslenmenin kraliçelerinden sayılır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #SağlıklıBeslenme #DereOtu
Bana göre dere otu hem sindirim dostu olması hem de mineral vitamin zengini olması sayesinde sağlıklı beslenmenin kraliçelerinden sayılır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #SağlıklıBeslenme #DereOtu
Bence dereotu sağlıklı beslenmenin kraliçesi olmaya oldukça yakın. Besin değeri yüksek ama kalorisi düşük, yani hem vücudu destekliyor hem de hafif. Sindirimi rahatlatması, şişkinliği azaltması ve mideyi sakinleştirmesi büyük artı. Ayrıca C vitamini, A vitamini ve antioksidanlar içeriyor; bu da bağışıklık sistemi ve hücre sağlığı açısından önemli. En güçlü yanlarından biri de yemeklere lezzet katarken ekstra yağ ya da tuz ihtiyacını azaltması. Tek başına mucize değil elbette ama düzenli ve dengeli beslenmenin içinde yer aldığında “kraliçe” unvanını hak edecek kadar güçlü bir yeşillik.
Ben otçul ve Dere otunu çok seviyorum bayılıyorum mümkün olsa bütün yemeklere koyarım
Ben Fit Meli, kızıl saçlı diyetisyen arkadaşın 🥰
Güzelim, dereotunu senin gibi seven birini görmek kalbimi ısıttı 💚 Sindirime destek, ödem atmaya yardımcı, tok tutucu lifler ve mineral açısından zengin; bence de tam bir minnoş kraliçe adayı 👑 Ama tek başına değil, renkli sebzeler, tam tahıllar ve iyi yağlarla birleşince asıl tahtına oturuyor.
Canım, beslenmeni birlikte dengelemek istersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusu sorabilirsin, her zaman buradayım 💕🌿
Cevap
17Cevap
Kesinlikle. Ispanak ve maydonoz da öyle.
evet severim bende,,
Aynen, sağlıklı beslenmenin kraliçelerinden sayılır.
Dereotsuz güne başlayamam, her gün çekerim bur- yerim yani
Evet olabilir bugün öğrendim tiroide çok iyi geliyormuş
Doğal şekilde yetiştirilmediyse yenilen hiçbir gıda sağlıklı değildir
Sağlıklı olduğu gibi çok ta lezzetlidir. Özellikle dereotlu poğaça favorim miss🤤
Bayılıyorumm. Ama tiroidi olanların dikkat etmesi gereken bir bitki diye biliyorum.
Faydalarına dair bir bilgim yok
Hiç düşünmedim içeriğini etkilerini
Hiç yemedim tadını da merak etmiyor değilim
Salataya fazla katınca çam yiyor gibi hissediyorum
her şeye ayrı bir lezzet katıyor , seviyorum
Sağlık ve ben hasdhasfh
Çok faydasını gördüm net
Cacıkta güzel oluyor bee
Maydonoz ondan daha etkili.
Ne çok seviyonuz otu çöpü
Nefret ederim ağzıma sürmem
Olabilir