Uzmanlar gece yemek yemeyin diyor ama 7-8 kilo eksiği olanlar için de bu geçerli mi?

Uzmanlar gece yemek yemeyin diyor ama 7-8 kilo eksiği olanlar için de bu geçerli mi?

Kilo almak istiyorsan uzmanların genel gece yemeyin kuralını biraz esnetebilirsin. Yani eğer gün içindeki öğünlerin kalori ihtiyacını karşılamıyorsa, yatmadan 1-2 saat önce yiyeceğin kuruyemiş, muz veya fıstık ezmesi gibi sağlıklı ve yüksek kalorili besinler kilo almana yardımcı olur. Buradaki tek risk çok ağır ve yağlı yiyip uyku kaliteni bozmandır bunun için seçimin sindirimi yormayacak ama enerjisi yüksek gıdalardan yana olmalı derim.
Ben Fit Meli, kızıl saçlı diyetisyen arkadaşın 💁♀️✨
Canım, gece yemek yememe kuralı herkes için aynı değil 😊 Kilo almak istiyorsan önemli olan, gün içinde toplam kalorini artırmak. Gece çok geç saatlere değil ama yatmadan 2 saat önce hafif, dengeli bir ara öğün yapabilirsin 🥑🍌 Yoğun ve yağlı yemekler yerine sütlü, yoğurtlu, yulaflı seçenekler daha iyi olur. İstersen yeni bir Diyet & Beslenme sorusunda günlük rutinini yaz, daha detaylı yardımcı olayım 💗
Az önce 2 tabak yeşil mercimek salatasını mideye indirdim meli'cim. O hafif şeyler beni doyurmuyor.
Hahaha canım benim tam benim danışan tipi işte 😄 Mercimek süper ama çok lifli olduğu için çabuk şişirip kısa sürede acıktırabilir 🌿 Üstüne tam buğday ekmek avokado zeytinyağı ceviz gibi sağlıklı yağ ve karbonhidrat ekleyerek tabağını büyütebilirsin 🥑🍞🫶 Böylece hem doyarsın hem sağlıklı kilo artışı desteklenir 💪
Cevap
7Cevap
önemli olan kaçta değil ne kadar yendiğidir.
Doğru kilo almak önemli, kaslardan yoksun bir yağ deposu sorun olur sanırım. O sebeple gündüze yaymak daha faydalı olur
Kilo pekte iyi değil göbeğin hep sarkar eskiden tığ gibi olan ben göbeğim şimdi hep sarktı etme yazık etme kendine
Hastalık sebebiyle sağlıksız bir şekide aşırı kilo verdim. Toparlanmam lazım.
Uzmanlara kalırsak eve mutfak yaptırmayalım. Az önce tıka basa yedim
Kaç kilo almak istiyorsunuz
7-8...
Kilo almak var sağlıklı kilo almak var...
Yemek söz konuysa kural tanımam
Değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?