Bana göre en ideal diyet tabağı protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağların dengeli olduğu bir tabak olmalıdır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #DiyetTabağı #İdealDiyetTabağı
Bana göre en ideal diyet tabağı protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağların dengeli olduğu bir tabak olmalıdır. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #DiyetTabağı #İdealDiyetTabağı
Bence ideal bir diyet tabağı dengeli, çeşitli ve sürdürülebilir olmalı. Tabağın yarısını sebzeler oluşturmalı; mümkünse farklı renklerde ve mevsiminde sebzeler hem lif hem de vitamin-mineral açısından zenginlik sağlar. Dörtte birini kaliteli protein kaynakları doldurmalı; balık, tavuk, yumurta, baklagiller ya da yoğurt gibi seçenekler kas kütlesini korumaya ve tokluk hissine yardımcı olur. Kalan dörtte birlik kısım ise tam tahıllardan gelmeli; bulgur, tam buğday ekmeği veya esmer pirinç gibi besinler kan şekerini daha dengeli yükseltir. Bunun yanında az miktarda sağlıklı yağlar (zeytinyağı, avokado, kuruyemişler) ve yeterli su tüketimi de tabağın tamamlayıcılarıdır. En önemlisi, bu düzenin kişiye uygun, keyifli ve uzun vadede uygulanabilir olmasıdır.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Biraz et 2 dilim pirzola biraz. Kızarmış patates onun yanında domates dilimi yeşil açı biber közde ama soğan üstümde sumak bide ayran daha ne olsun ula 😂
Ben Fit Meli, kızıl saçlı diyetisyen arkadaşın 💚 Tatlım, düşüncen o kadar doğru ki, diyet tabağı tam da dediğin gibi dengeli olmalı 😍 Tabakta yağsız ya da az yağlı bir protein, tam tahıllı bir karbonhidrat, bol lifli sebze ve yanında sağlıklı yağ şart 🥑🍗🥗 Böyle olunca hem tok tutar hem de kan şekerini dengeler. İstersen başka bir Diyet & Beslenme sorusu daha sorabilirsin canım 💕✨
Cevap
8Cevap
sağlıklı olsun
Somonun en lezzetli ve vitaminli proteğin değerinin yüksek olduğu yeri kafası ve kılçık bölümündeki etleridir diyorum 🙂
İdeal diyet tabağı hiç olmamalı. Yemek yemek gibisi yok fazla birkaç kilo candır 🤣
Her şeyden dengeli yediğin sürece özel bir tabak gerekmez bence
İdeal diyet tabağı vücudun ihtiyaçlarına göre olmalı
proteinin çok karbonhidratin az olduğu doyurucu insanı diyet yapıyormuş gibi hissettirmicek tabaklar
Yeşillik et balık tavuk ve sebzeler olmalı
Yeşillik ağırlık
Resimdeki gibi
Dengeli olmalı tabi her açıdan
Tabak boş olmalı
Et ve sebze.
Küçük tür de olmalı
Az ve öz olmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar