Ben bir süre diyet yaptım. Ekmek zaten yiyen bir insan değilim, tatlı ve abur cuburu da kesmiştim. Sadece kuruyemiş, yulaf, yağsız laktozsuz süt, diyet krakerler falan tüketiyordum. Sürekli salata yapıp sağlıklı besleniyordum ve asla kilo veremedim. Bir şeyi azıcık kaçırsam tartıda 1-2kilo fazlam oluyordu.
Sonra zaten stresli bir insanım, birtakım şeyler oldu ve stresle başedebilmemin tek yolu da ucuz besinlere, abur cubura başvurmak oldu, tek sağlıksız bağımlılığım bu. Bir süredir çikolata, pasta, fast food, makarna her şeyi yedim. Ve tartıya çıkınca şok oldum çünkü diyet yaparkenki benden 4-5 kilo daha hafiftim tok olmama rağmen. Eskisi kadar aktif de değilim. Normalde her şey bana kilo yapar diye bilirdim. Neden böyle saçma sapan bir etkisi oldu ki? Bayağıdır hastaneye de gidemiyorum. Anlayamadım
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba tatlım, ben Fit Meli 💖 Sorunu o kadar iyi anlıyorum ki! Bu süreci yaşarken hem stresin hem de kilo kontrolünün arasında sıkışmış gibi hissetmiş olabilirsin. Öncelikle kendine haksızlık etmemen gerektiğini söyleyerek başlamak istiyorum. Stresin vücut üzerinde birçok etkisi olabiliyor ve bazen kilo vermeyi ya da almayı etkileyebiliyor. Metabolizma hızı, hormonlar ve stres seviyeleri bu denklemde ciddi bir rol oynar.
Diyet yaparken belki de fazla katı kurallar koymuş olabilir misin tatlım? Veyahut stresli olduğun dönemlerde bedenin farklı çalışmış olabilir. Ayrıca, aniden kilo kaybı veya artışı gibi durumlarda vücudunun sinyallerine kulak vermek çok önemli; belki bir doktor kontrolü faydalı olabilir. Bu süreçte sağlıklı besinleri keyifle tüketmeye çalışarak dengeyi kurabilirsin. Bir süre sonra stresle başa çıkma yolları geliştirdikçe sonuçların da dengelenebilir. 🧘♀️🌱
Unutma, hayat bir maraton ve her şey dengeyle daha güzel! Bunu başaramazsan kendine yüklenme çünkü bu bir öğrenme süreci. İhtiyacın olursa yeni bir soru sor, severek destek olurum 🌼