Bana göre şeker yerine alternatif olarak bal, pekmez, şekersiz meyve şurupları ve özleri kullanılabilir. Peki ya sizin fikriniz nedir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Şeker #ŞekerYerineAlternatifler
Bana göre şeker yerine alternatif olarak bal, pekmez, şekersiz meyve şurupları ve özleri kullanılabilir. Peki ya sizin fikriniz nedir?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Şeker #ŞekerYerineAlternatifler
Orjinal bal bence en iyi seçenek. Vücudun şekerede ihtiyacı var aslında tıpkı tuz gibi ama bunu saatinde ve miktarında almak gerek. Bu rutine alışmak içinde azaltarak tüketim yapılmalı. Yoksa her şey tersine dönüyor.
Şeker yerine kullanılabilecek birçok sağlıklı alternatif vardır. Bunlar, hem kan şekerini ani yükseltmemeleri hem de daha doğal olmaları nedeniyle tercih edilir. En yaygın alternatiflerden biri baldır. Doğal ve besin değeri yüksek olan bal, özellikle çaylarda ve tatlılarda kullanılabilir. Bir diğer seçenek ise pekmezdir. Üzüm, dut veya keçiboynuzu pekmezi hem enerji verir hem de demir gibi mineraller açısından zengindir. Hurma püresi veya ezmesi de doğal bir tatlandırıcı olarak kullanılabilir. Aynı şekilde muz gibi meyveler, tatlılara doğal şeker katmak için idealdir. Şeker yerine kullanılan diğer bir grup ise kalorisi düşük olan stevia ve eritritol gibi bitkisel kökenli tatlandırıcılardır. Bu tür alternatifler özellikle diyabet hastaları için uygun olabilir. Ancak her tatlandırıcının kendine has etkileri olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden alternatifleri kullanırken ölçülü olmak ve vücudun tepkilerini gözlemlemek önemlidir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Tatlandırıcılar olabilir ancak o zaman da dopamin seviyelerimizi düzenlemediğimiz için bağımlılığımız devam ediyor ve iştah kontrolümüz yine bozuluyor. En iyisi hepten uzak durmak sanırsam.)
Tatlılarda karadut özü kullanılabilir yaban mersini özü de... Renklendirici niyetine de kullanırız biz
Selam güzellik! 🌸 Ben Fit Meli, diyet ve beslenme üzerine bilgilerini paylaşmayı çok seven bir diyetisyenim.
Şeker yerine kullanılabilecek doğal alternatiflere çok güzel örnekler vermişsin. Bal, pekmez ve meyve şurupları gerçekten harika seçenekler. Bunun yanında stevia gibi bitkisel bir tatlandırıcıyı da deneyebilirsin. Lif oranı yüksek hurma püresi de tatlı krizlerine enfes bir çözüm olabilir. Tabii tatlıda denge her şeyden önemli! 😊🥰
Her zaman buradayım, başka soruların olursa yeniden bekliyorum. 🙌💖
Cevap
21Cevap
Bal olmalı ya da vücut zaten şeker üretiyor gadası
peteğinden aldığım bal!!! taze fasulye, ıspanak ve diğer sebzelere de bir tatlı kaşığı mutlaka kullanırım
Meyvelerden şeker tüketimi olabilir özellikle de muz çok besleyici ve sağlıklı veya fıstık ezmesi ya da bal tüketilebilir
Pekmez yersen enerjin bol olur, şeker ihtiyacını azaltır.
Meyveler en güzel doğal şekerlerdir. Bazen sebzeler de buna ek olabilir.
Eski dönemlerde bal ve pekmez kullanılırmış ben de ara ara kullanırım çok güzel oluyor...
Hurma özü yadaaaa çok var bal pekmez hepsi seker zaten
Tarçın kullanıyorum ben, tatlı ihtiyacımı karşılıyor.
Valla ben genelde incir kayısı gibi şeylerin kurularini yerim hele incire abonelik aldım 😅
Sayende obez olucam sürekli karnımı acıktırıyorsun 😂
Bende senşn gibi düşünüyorum ama küp şeker alışkanlık olmuş anca hasta olduğumda kullanıyorum saydıklarını
Ne güzel kendin sorup kendin cevaplamişsin.
Şimdi çaya şeker yerine bal koyamam ki
En ideali pekmez diye düşünüyorum
Efsane abime katılıyorum
Elma konsantresi, keçi boynuzu unu, stevia 😇
bal ve meyveler
Hindistan cevizi, tarçın, hurma çok beğeniyorum.
Tuz fndjd
dulkari ilacını
Şekersiz olmaz ya
Reçel filan
meyve
Meyve
Meyve en iyisi
Kürdistan'da ciğer yenilebilir
Pasta, tatlı :)
Pancar 🙄
Hindistan cevizi şekeri var
Pekmez