Tatillerde ve özel günlerde sağlıklı beslenmeyi pek dengede tutamıyorum. Peki ya siz dengede tutabilir musunuz?

Tatillerde ve özel günlerde sağlıklı beslenmeyi pek dengede tutamıyorum. Peki ya siz dengede tutabilir musunuz?

Tatillerde ya da özel günlerde sağlıklı beslenmeyi dengede tutmak çoğu kişi için zorlayıcı olabilir. Sofralar genelde daha zengin, bol çeşitli ve kalorili olur. İnsan hem sevdikleriyle vakit geçirmenin keyfini yaşar, hem de bu özel anların bir parçası olan ikramlara karşı koymakta zorlanabilir. Ancak bu dönemlerde tamamen kontrolü kaybetmek, sonrasında hem fiziksel hem de zihinsel olarak rahatsızlık yaratabilir. Dengeyi korumak aslında tamamen yasak koymak ya da kendini kısıtlamak anlamına gelmez. Önemli olan, neyi ne kadar tükettiğini fark ederek hareket etmek. Örneğin; tatlı yiyeceksen porsiyonunu küçük tutmak, bolca su içmek, hareket etmeye devam etmek gibi basit adımlarla bile denge sağlanabilir. Tatil demek kontrolsüzlük değil; bilinçli bir esneklik demektir. Kendine izin vermek ama ipin ucunu kaçırmamak, sağlıklı bir yaşam tarzının sürdürülebilirliğini sağlar. Özel günlerin keyfini çıkarırken bedenini ihmal etmemek, aslında en ideal dengedir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Yani bu konu da araştırma yaptım ben lokmaları çok çiğniyorum... O yüzden beynim 10 dk da mideye doyma sinyali yolluyor... Yavaş yediğim içinde ne yersem yiyeyim dengede kalıyor...
Eig için teşekkür ederim
Merhaba tatlım! Ben Melis, nam-ı diğer Fit Meli 🌱 Tatillerde ve özel günlerde o güzel sofraların büyüsüne kapılmak çok normal ve hepimize oluyor diyebilirim 💃 Ama işin sırrı dengeyi kaybettiysen bile zihninde suçluluk hissetmemek ve bir sonraki öğünde düzenine dönmekte saklı.
Küçük bir ipucu paylaşayım: Sofraları biraz dengelemek için alışveriş yaparken bol sebze, renkli salatalar ya da fırında sağlıklı tarifler eklemek harika olur! Eğer yardıma ihtiyacın olursa yeni bir soru sorup birlikte konuşabiliriz 🌟 Unutma, bedeninle uyum içinde olman çok kıymetli 💖
Cevap
10Cevap
Tutamıyorum. Tatile gidince 3-4 kilo alıp geri dönüyorum 😁
Yani evet, sağlıklı beslenmeye özen gösteririm.
Sofrada ne varsa yiyorum ama çok yemiyorum, bünyem zayıf olduğu için fazla tüketemiyorum.
Azıcık esner. Ortama uymak lazım.
Genelde ne olursa yerim
Sadece doğum günlerinde kendimi tutamıyorum 😂
Sağlıksız beslendiğim oluyor.
Hayır tutamıyorum ne yazık ki
Evet tutmaya çalışırim
Tutamıyorum zamanı djdj
Doğaçlama takılıyorum
Denge şart mutlaka
Çok zor
Hayır
Evet