Sağlıklı yaşam için öğün düzenine dikkat eder misin? En sağlıklı öğün düzeni 3 ana ve 2 ara öğün olarak söylenir ama pek mümkün olmuyor. Bunu başaranlar var mı?
Sağlıklı yaşam için öğün düzenine dikkat eder misin?
Çok yürü, sporu seversen spor yap, kesinlikle psikolojini çevrende gelişen olaylara takma evde, işyerinde veya ailende gelişen olumsuzluklara soğukkanlı ol. Kimseyle yarış halinde olma. En güzel ben olayım veya diğer en'lere takılma sade bir hayatın olsun. Kiloyu da unut doktoru da. Canın ne istiyorsa onu ye. Çivi gibi olursun. Doktorlar araba tamircilerine benzer. Orjinal parçayı söker yan sanayi parçalar takar. Önce sağlığınızı alır sonra tedavi bahanesiyle yavaş yavaş ilaç sanayiine katkı sağlar senin üzerinden. Stres yönetimi senin elinde olsun.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Genelde 4 öğün tüketirim, 2 ana öğündür 2 de ara öğün. Protein ağırlıklı, lif ağırlıklı öğünler seçip, sporu da aksatmam. Böyle olunca elhamdüillah zinde kalıyorum.
Diyet yahut beslenme listesi değil ama bir yaşam stili olarak bakarsak olaya daha kolay olur her şey.
Evet tabiki de sağlıklı yaşam için öğün düzenine dikkat eden birçok insan var. Beslenme uzmanlarının önerdiği 3 ana ve 2 ara öğün sistemi kan şekerini dengede tutarak açlık krizlerini önlemek ve metabolizmayı aktif tutmak için en etkili yöntemlerden biri. Bunu başarmak için yanında ara öğünlerini taşıyabilir ve en önemlisi, mükemmel olmaya çalışmak yerine esnek olmaya özen gösterebilirsin.
Evet, vücudumun ihtiyacına göre dikkat etmeye çalışırım, çoğu öyle dese de bu vücuduma göre fazla biraz, genelde 2 ana öğün ( eğer ara öğün yapmayacaksam 3 ana öğün ), 1-2 ara öğün yapıyorum gayet yeterli ve sağlıklı hissediyorum. Herkesin vücudun ihtiyaçları farklıdır.
Ben 2 ana ve 2 ara şeklinde besleniyorum. Vücuduma en iyi gelen beslenme tarzının bu olduğunu düşünüyorum. Okul zamanı 3 ana öğün yediğim oluyordu. Kesinlikle çok fazla geliyordu ve beni tembelleştiriyordu.
Şöyle dikkat ederim et yemeklerini ve sebze yemeklerini orantılı yaparım. Mesela benim eşim daha çok et yemeklerini sever. Mangallar falan da cabası ama ben ona sebze yemekleri de yediririm. Kendim de dikkat ederim salata falan çok yaparım.