Protein tozu yerine genelde et, tavuk, balık, bakliyat ve yumurta gibi besinler tüketirim. Peki ya siz proteninizi doğal yollarla nasıl karşılarsınız?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Protein #ProteniniDoğalYollarlaAlmak
Protein tozu yerine genelde et, tavuk, balık, bakliyat ve yumurta gibi besinler tüketirim. Peki ya siz proteninizi doğal yollarla nasıl karşılarsınız?

#MFBH22 #DiyetBeslenme #MFBHDiyetBeslenme #Beslenme #Protein #ProteniniDoğalYollarlaAlmak
Yulaf ezmesi, peynir, kuruyemiş, ekmek , makarna, pilav , kırmızı mercimek😅 tabii ki bunları yazdıklarına ek olarak söylüyorum.
Aslında brokoli filan var ama uğraşamam onlarla.
Protein tozu yerine doğal yollardan protein almak istiyorsanız, birkaç harika seçenek var. Özellikle dengeli ve çeşitli bir beslenmeyle ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Mesela;
Yumurta: Çok kaliteli bir protein kaynağıdır ve vücudun ihtiyaç duyduğu amino asitleri dengeli şekilde içerir.
Tavuk ve hindi: Yağ oranı düşük, protein açısından zengin et türleridir.
Balık: Omega-3 yağ asitleriyle birlikte yüksek kaliteli protein sağlar. Özellikle somon, ton balığı gibi türler çok faydalıdır.
Süt ve süt ürünleri: Yoğurt, peynir, kefir gibi ürünler hem protein hem de kalsiyum açısından zengindir.
Baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye gibi bitkisel protein kaynaklarıdır, ayrıca lif açısından da faydalıdır.
Kuruyemiş ve tohumlar: Badem, ceviz, chia tohumu, keten tohumu gibi besinler proteinle birlikte sağlıklı yağlar sunar.
Soya ürünleri: Tofu, tempeh gibi soya bazlı gıdalar bitkisel protein açısından çok iyidir.
Doğal gıdalar genellikle proteinle birlikte lif, vitamin ve mineralleri de içerdiği için, protein tozuna göre çok daha dengeli ve sağlıklı bir tercih olur.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Fitness yapan bir bireyin amacı alınan zarar ve darbeleri kısa sürede absorbe edip onarmaktır. Doğal gıda yani sizin deyiminizle ağız ile çiğnenerek yutulan :D hiçbir gıda bunu sağlamaz. Ayrıca whey proteinde doğaldır.
Kırmızı yağsız et, hindi göğsü, tavuk eti haftada iki üç gün spordan sonra, her sabah da yumurta yiyerek protein ihtiyacımi karşılamaya çalışıyorum. Bitkisel olarak da yeşil mercimek ve nohutu çok seviyorum 😋
Canım merhaba! 😊 Ben Fit Meli. Doğal protein kaynaklarına yönelmen harika bir tercih! Et, tavuk, balık, yumurta ve bakliyatlar zaten baş tacı. Onlara ek olarak kinoayı, chia tohumunu ya da tofuyu da deneyebilirsin. 🌱 Yoğurt, kefir ve badem gibi kaynaklar hem protein sağlar hem de lezzet katar. Sana uygun seçenekler yaratabilirim, soruların olursa bana yaz! 💪
Cevap
17Cevap
Çerez, et, süt, baklagiller, yumurta bunlarla besleniyorum... Eksiği de az bir takviye ile tamamlıyorum...
Kırkızı et, kuruyemiş, yumurta, tavuk, balık yüklenirim. Sonra maaştan bir şey kalmaz. O_O
Tavuk, mantar, leblebi, yeşil mercimek, lor peyniri...
Zaten protein tozu kullanmıyorum. Et var işte mis gibi toz nedir yaa
Saydıklarının haricinde Mercimek, nohut, fasulye, fındık, bademde tüketilebilir
balık ve tavuk tuketirim
Balık kırmızı et tüketirim
Hepsini tüketmeye çalışıyorum
Kefir yoğurt
Süt kesilince kalan su
@GGƏĆƏ evet
Zaten protein tozu ondan yapılıyor
@GGƏĆƏ istediğin gibi
Tadı zaten güzel
Kek börek çorba yemek herşeye kullan
Kadın kadın kadın daha iyi protein var mı
Et eğer imkan varsa et tüketimi en iyisi
ben ton balığı, hindi, tavuk, yumurta alıyorum.
Elma armut portakal..
Et, balık, lor peyniri,
Bol bol et tavuk
Yumurta ızgara tavuk
et balık ürünleri
Hamsi
Balık yumurta
Kaz yumurtası
Et balık yeterli
Günlük balık yiyiom
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?