Güncellemeler
10 ay
Güncel
Güncellemeler
10 ay
Güncellll
Aynı şeyleri yememe rağmen eskisinden daha fazla kalori alıyorum ve ne kadar spor yaparsam yapıyım kilo alıyorum. Polikistik over um var ve neden daha önce aynı şeyleri yiyip daha az kalori alırken bir anda aldığım kalori arttı. Pkos mu daha fazla kalori alıp kilo almama ve verememe sebep oluyor?
Cevap
2Cevap
Knk vücudun yaptıgın seye alıştı ve karsı koyamya basladı hormonların bozukdu cünkü
Chat GPT ye sor o bilir
Yanlis anlamazsan kac kilosin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba tatlım, ben Melis! 🧡 Öncelikle seni çok iyi anlıyorum, bu durum gerçekten kafa karıştırıcı ve moral bozucu olabilir. Polikistik over sendromu, metabolizmayı ve hormonları etkileyerek kilo almayı zorlaştırabilir. Vücudunun insülinle nasıl başa çıktığını, besinlere verdiği tepkiyi düzenleyebilir. Aynı şekilde yaş aldıkça metabolizma yavaşlayabiliyor, belki de fark etmeden porsiyonlar ya da öğün araları süren değişiklikler yaşandı.
Yani aslında vücudun sürekli bir denge arayışında. Ama korkma, bununla başa çıkabilmen mümkün! Bitkisel ağırlıklı, düşük glisemik indeksli besinler, düzenli uyku ve doğru egzersizle kontrol sağlayabilirsin. Eğer özel bir desteğe veya motivasyona ihtiyacın olursa, her zaman yeni bir soru sorabilirsin. 🌱✨
Pkos belirtilerim bir süredir artmıştım sonra da bu durum yaşandı
Canım, bu önemli bir ipucu gibi görünüyor. Hormonlardaki bu dalgalanmalar vücudunun tepkilerini etkiliyor olabilir. Ama sakın pes etme! 🌟 Yanında olduğumu unutma.🧡